Fatura çıkardılar da nerede sorun olduğunu neyin bozulduğunu ne yapacaklarını da öğrendiniz mi? Yapacakları tamire garanti veriyorlar mı? Bu lensin 2.eli 1000lira civarlarında.
Hayyamda Babataş Fotoya götürüp orada da arızayı ücretsiz sordurabilirsiniz. geçmiş olsun.
Foruma katılmak için üye olun...
Murat bey bu lensin ikinci eli 800-900 civarında da bulunabiliyor. Bendeki temiz bir tanesini 850 TL'ye satmıştım bir ay kadar önce. 525 TL neredeyse ikinci el lens parası kadar. Bana biraz fazla gibi geldi. Bence bu parayı verip tamir ettirecekseniz revogreen'in dediği gibi garanti falan da isteyin. Zaten yetkili servis ise tamir garantisi veriyor olmalılar. Ama imkanınız varsa yenisini alın bunu da tamir masraflarını karşılaması karşılığında Canon kullanan ve tele zoom lens almak isteyen bir dostunuza verin. Çünkü size öyle bir rakam söylemişler ki yenisini almakla var olanı tamir ettirmek arasında insanı derin bir ikileme düşürebilir.
Bu mesaj 04.07.2009 02:40 tarihinde değiştirildi.
Aslında böyle bir durumda, yeniden ikinci el alıp zarar etmek yerine tamir ettirmek daha doğru olmaz mı? Yerine gelecek lensin ne olacağı da bilinmez. Belki aynı tamirleri geçirmiş de olabilir. Hele ki Murat Bey lensi zamanında sıfır olarak aldıysa...
Flitre kasası eğilmiş.Filitre kasaları değişecekmiş.Yetkili servis yapıyor..Spot olduğu için garantisi yoktu.Yaklaşık 50 cm den düştü.Şans işte:)
Flitre kasası eğilmiş.Filitre kasaları değişecekmiş.Yetkili servis yapıyor..Spot olduğu için garantisi yoktu.Yaklaşık 50 cm den düştü.Şans işte:)
Geçmiş olsun murat bey bir kaç yere daha sorun siz bence bu arızayı çk daha düşük fiyata tamiri mümkün olabilir.
ayrıca 50cm gibi bir mesafeye dayanıklı olması gerekirdi canon L serisine bu kadarmı ekleyebiliyor dayanıklılığı..
Sizce ne kadar olur öyle bir arızanın fiyatı?yaptırayım mı? karar veremiyorum yardımlarınızı rica ederim.
Acele etmeyin murat bey istanbulda tamir yapan yerler çoktur hayyam çarşısındaki dükkanlara sorabilirsiniz bir kaç yerden fiyat alın değerlendirin , tabi tamirin garantili olmasıda çok önemli.
Bu arada 1.2m de netleme yapmıyor demişsiniz bu mesafe zaten sadece makro çekim için lazım olur yani 1.5-2m yada çok uzak mesafelerde durumu nasıl ?
İlginiz için teşekür ederim.Uzak mesafede çok iyi fakat yakında yapmıyor.Erkayalara verdim.Yapacaklar.Sanırım garantilidir servis hizmeti..Daha ucuza yapılır mı bilmiyorum..Taşrada öğrenme imkanımzı çok zor...İnşallah başıma gelmez bir daha .Burada Tamron 17:50 f:2.8 lensiminde kafası oynuyor.Onuda sıkıştırdatacağım.Bana bir zararı olur mu? oynamsının ileride?
Merhaba
Geçenlerde 70-200 lensimi düşürdüm..Servise gönderdim.Lens 1.2 metrede af netleme yapmıyordu.525 TL fatura çıkardılar ? acaba nor mal mi? bilen arkadaşlar varsa acil yardımlarınızı rica ederi.Neden o kadarpahalı olabilir?