FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 3 dk. önce
Dijital Teknikler
Son: 1 saat önce
Etkinlikler
Son: 5 saat önce
Donanım-Ekipman
Satılık-Alınık
Son: 3 dk. önce
Tüketici Köşesi
Son: 6 dk. önce
Foto-Röportaj
Son: 1 ay önce
OrnitoFoto
Site Hakkında
Son: 2 saat önce
Karanlık Oda
Son: 2 dk. önce
Genel
Son: 11 saat önce

Genel

« Önceki 20 1234567891011 ... 15Sonraki 20 »

02.07.2008 17:13 tarihinde Kınacı tutuklanmış Ref. #300520 | Msj.1
tzeybek
tamer zeybek

Haber Linki Burada..

http://www.memurlar.net/haber/114147/

Foruma katılmak için üye olun...

02.07.2008 17:17 tarihinde Kınacı tutuklanmış Ref. #300524 | Msj.2
Enigmatrix

Hass... Bu kadar da olmaz ya...

02.07.2008 17:30 tarihinde Kınacı tutuklanmış Ref. #300529 | Msj.3
KemalGul
Kemal Gül

Olur böyle şeyler, hiç birşey olmaz Kınacı'ya...

Çok fazla yorum yapmak doğru değil ama, bizim gibi ülkelerde bazı konuları gündeme getirmenin bedelleri var Kınacı da onu ödüyor, buna hazırlıklıymıştır.

uzun sürmez, bırakılır...

02.07.2008 17:38 tarihinde Kınacı tutuklanmış Ref. #300534 | Msj.4
Enigmatrix

Ben hiç iyi kokular almıyorum....:S

02.07.2008 17:40 tarihinde Kınacı tutuklanmış Ref. #300535 | Msj.5
jelya
Ümran Düşünsel

Haydaaa!

Tutuklamak bu kadar kolay mı yahu?

02.07.2008 17:44 tarihinde Kınacı tutuklanmış Ref. #300537 | Msj.6
Enigmatrix

http://www.milliyet.com.tr/Default.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=889123&Kategori=turkiye&ver=25

02.07.2008 17:51 tarihinde Kınacı tutuklanmış Ref. #300541 | Msj.7
magzed

http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=889123

ümran hanım bir avukat olarak açıklayayım size...
kişilik haklarının ihlal edilmesi ceza hukukunu ilgilendirdiği ve habere göre olayın mağduru olduklarını iddia eden kişilerin şikayeti savcılık tarafından incelenir ve kişi gözaltına alınır 24 saat içerisinde mahkemeye çıkarılır, kuvvetli suç şüphesi veya kaçma ihtimali, delilleri karartma durumu olursa kişi tutuklanır...
anlattıklarım olayın prosedürü yani tutuklama kararı kolay verilmiyor

bunun dışında en kısa zamanda umarım olayın bir komplo ve karalama olduğu ortaya çıkar ve erdal kınacı serbest bırakılır, sorumlular da yakalanır...
erdal kınacı nın böyle bir şey yapacağına ihtimal vermiyorum...

02.07.2008 17:51 tarihinde Kınacı tutuklanmış Ref. #300542 | Msj.8
bilgic
Evren BILGIC

Ben de baska bir link buldum.
http://www.haberler.com/fotograf-sanatcisi-doktor-erdal-kinaci-tutuklandi-haberi/

Umarim bir an once ozgurlugune kavusur.

02.07.2008 18:02 tarihinde Kınacı tutuklanmış Ref. #300545 | Msj.9
jelya
Ümran Düşünsel

Sağol Gökhan açıklama için.

Cidden canım sıkıldı.

02.07.2008 18:06 tarihinde Kınacı tutuklanmış Ref. #300547 | Msj.10
xaja
Emre Küheylan

"bazı belgeler" diye kastettikleri şey büyük ihtimalle model sözleşmesidir.

haberde geçen "fotomontaj" ibaresine takıldım ben daha çok. şahsen şu güne kadar fotomontaj/manipülasyon bir fotoğrafına rastlamadım Erdal Kınacı nın...

yerine oturmayan çok taş var bu işte...

02.07.2008 18:07 tarihinde Kınacı tutuklanmış Ref. #300548 | Msj.11
Enigmatrix

Bazı Belgeler (!)
http://www.fotokritik.com/kose/erdalkinaci/32/

MODEL SÖZLEŞMESİ

TARAFLAR

MODEL: Fotoğrafçı tarafından, görsel öğe olarak esere konu olan kişi

FOTOĞRAFÇI: Fotoğraf malzemeleri ile görsel eser üreten, eser sahibidir.

KONU ve KAPSAMI

Fotoğrafçı ile model arasındaki, oluşacak eserin kullanımı hakkındaki koşulları belirler.

ŞARTLAR

1. Model, fotoğrafçının üretmiş ve üretecek olduğu ve kendisini konu alan eserlerin isim ve unvanına zarar gelmeyecek, maddi ve manevi zarara uğratmayacak şekilde, sanatsal etkinliklerde kullanılmasına, her türlü medya, malzeme ve araçla halka açık yerlerde yayınlanması ve kamuya teşhir edilmesi, reklamlarda yayınlanması, ticari amaçla satılması ve/veya kiralanması için, fotoğrafçı tarafından kullanılmasına bila kabulü rücu şartlı yetki verdiğini beyan ve kabul eder.

2. Fotoğrafçı, üretmiş olduğu ve modeli konu alan eserlerini, satış ve pazarlama amacıyla, bir görsel stok ajansına vermesi durumunda, model tarafından kendisine verilmiş olan bu yetkiyi, görsel stok ajansına devreder ve müşteri ya da görsel stok ajansına verirken yapacağı sözleşmede, müşteri ya da görsel stok ajansının kullanımının modelin isim ve unvanına zarar vermemesi gerektiğini belirtir.

3. Model, fotoğrafçıya vermiş olduğu bu yetki karşılığında, fotoğrafçıdan veya görsel stok ajansından ve müşteriden herhangi bir hak ve ücret talep etmeyeceğini beyan ve kabul eder.

4. Sözleşme süresizdir. Model, noter kanalıyla bildirerek sözleşmeyi feshedebilir. Sözleşmenin feshi durumunda, fesih tarihinden önce üretilmiş eserler için, sözleşme süresiz olarak geçerlidir.

5. Taraflar, yukarıda yazılı adreslerinin, kanuni tebligat adresleri olduğunu, adres değişiklikleri diğer tarafa, noter vasıtasıyla bildirilmediği sürece, bu adreslere yapılacak bildirimlerin, kanunen geçerli olacağını kabul ederler.

6. Taraflardan birinin ya da ikisinin ölümü halinde, bu sözleşme ile taraflara tanınan tüm haklar ve yüklenilen tüm sorumluluklar, tarafların mirasçılarına, mirasçıların mirası kabul etmeleri halinde aynen devir olacaktır.

7. İhtilaf halinde fotoğrafçının kanuni tebligat adresinin bulunduğu ilin mahkemeleri ve icra daireleri yetkilidir.

8. Model ve fotoğrafçı, bu sözleşme koşullarını dikkatle okuduklarını ve sözleşmenin tamamını kabul ettiklerini beyan etmişler ve ....../......./........... tarihinde imzalayarak yürürlüğe koymuşlardır.

Adı Soyadı Unvanı Adresi İmza

Model : …………………………………………………………………………………………..

Fotoğrafçı:………………………………………………………………………………………..

Tanık: ……………………………………………………………………………………………..

02.07.2008 18:11 tarihinde Kınacı tutuklanmış Ref. #300549 | Msj.12
singmus
Mustafa Kemal DUZGOREN

Kınacı'nın manipüle bir çalışmasını ben de hatırlamıyorum. Umarım kısa zamanda gerçek ortaya çıkar. Sevimsiz günler bu günler....

02.07.2008 18:12 tarihinde Kınacı tutuklanmış Ref. #300550 | Msj.13
magzed

devlet memurunun yargılanmama durumu yani devlete karşı dava açılması gerekliliği görev suçlarında geçerli, yani grup başkanlığı görevini ilgilendiren ve direk olarak kişisel suçluluğa girmeyen durumlarda devlet yargılanır ve yargılama sonunda devlet memura rücu edebilir, bu dediklerim basit görev suçlarıdır, rüşvet, dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma vs gibi durumlarda doğrudan kişiye açılır dava... görevini ilgilendirmediği için tutuklama kararı tırnak içinde söylüyorum "normal"...

diğer söylediğinize gelirsek; kişilerden maddi olarak veya maddi karşılık verilmeden alınan izin sadece o konuyu kapsar, yani siz engelliyi çekerken o fotoğrafları ancak engellilerle ilgili projelerde kullanabilir, yayınlayabilir ve üzerinde tasarrufta bulunabilirsiniz, bu izin belgesi size sınırsız yararlanma hakkı vermez...
olayda iddia edilen durum bu, yani engellilerin fotoğrafları manipülasyon yoluyla kesilerek yol üstü genelevleri serisinde kullanılmış, eğer böyle bir durum varsa evet bu kesinlikle kişilik haklarını ihlal ettiği için suç ve ağır tazminatın yanısıra hapis cezası da var ki burada bahsettiğim tazminat 500 bin ytl lik bir tazminat, iddianamenin ayrıntılarını bilmediğim için hapis cezası hakkında yorumda bulunamıyorum...

daha önce de söylediğim gibi böyle bir şeyi yaptığına ihtimal vermiyorum, vermek istemiyorum...

Bu mesaj 02.07.2008 18:13 tarihinde değiştirildi.

02.07.2008 18:17 tarihinde Kınacı tutuklanmış Ref. #300552 | Msj.14
sayapo
Ahmet Aksel

Gerçekten şok edici bir haber...
Umarım en kısa süre içinde özgürlügüne kavuşur.

02.07.2008 18:24 tarihinde Kınacı tutuklanmış Ref. #300554 | Msj.15
Enigmatrix

Ref. #300551 | Msj.16
http://boke.wanex.net/forum/index.php?showtopic=7645&pid=123197&mode=threaded&show=&st=0&

hayretle izledim....
Birilerinin Erdal Kınacının çalışmalarına yaptığı terbiyesizlikten dolayı Erdal Kınacı suçlanıyor anladığım kadarıyla...Daha neler göreceğiz, her zamanki gibi duralım ve susalım bakalım...

02.07.2008 18:27 tarihinde Kınacı tutuklanmış Ref. #300557 | Msj.16
singmus
Mustafa Kemal DUZGOREN

Fotoğraflarımızın orijinallerini kesin saklamalı ve nerede yayınladığımıza da dikkat etmeliyiz. Ne zaman ne olacağını kimse bilemez. Hele böyle bir ortamda.

02.07.2008 18:36 tarihinde Kınacı tutuklanmış Ref. #300559 | Msj.17
grky
Görkem Kiter

Gerçekten çok asab bozucu. internet kadar kontrolsüz bir ortamda orijinal fotoğrafların üzerinde bu kadar rahat oynama yapılıyorken bir memuru tutuklu yargılamaları çok üzücü. En kısa zamanda düzeltilmesi gereken bir hata olduğunu umarım.

02.07.2008 18:51 tarihinde Kınacı tutuklanmış Ref. #300563 | Msj.18
burakboge
burak böge

Tutuklamanın şartları:
1- Kaçma şüphesi
2- Delilleri karartma şüphesi
3- Şüphelinin suçlu olduğu konusunda kuvvetli dellilerin bulunması
4- İsnat Edilen Suçun belli bir ağırlıkta olması

Tüm bu şartlar var olsa dahi hakim tutuklama kararı vermeyebilir. Eğer bir tutuklama var ise bu kriterler çerçevesinde olay değerlendirilmeli.

02.07.2008 20:05 tarihinde Kınacı tutuklanmış Ref. #300591 | Msj.19
hakangim
Hakan Süer

Hemen yanlis anlamayin fakat madem aramizda avukat var birsey sormak istiyorum..

Eger fotograflari cekilen kisiler akil hastasiysa, onlarin fotograflarinin cekilmesi ( Daha sonra hak iddaa etmeyeceklerini belirten bir belge imzalasalar bile) hukuki acidan sorun cikarmaz mi? objenin akil hastasi olmasi ve imzasinin anlam teskil etmemesi vs gibi? Ya da vekilinin imzalamasi vs?

Erdal Kınacının tarzini cok severim bende portre seviyorum. Fakat her izleyisimde bu soru aklima gelmisti..

Avukat arkadas aydinlatirsa sevinirim.

02.07.2008 20:12 tarihinde Kınacı tutuklanmış Ref. #300594 | Msj.20
Piyon
Serdar Çelebi

Tempo Dergisinde fotoğraflara detaylıca bir bakın. Manüpüle falan yoktur hiçbirinde. Gariban, köylü, kimsesiz insanların kollarında Casio saatler var nasıl oluyorsa. Bence olay tamamen fotoğrafı yayınlanan erkeklerin yada bayanların "ben böyle bir şey yapmadım" demesinden ibarettir. Neyseki orjinalleri Erdal Hocanın arşivinde duruyor. Gerçekler elbet günyüzüne çıkacaktır.

« Önceki 20 1234567891011 ... 15Sonraki 20 »
FotoKritik
Hakkımızda
Reklam
İş Ortağımız Olun
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2009 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.