FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı

Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 1 saat önce
Dijital Teknikler
Son: 7 saat önce
Etkinlikler
Son: 18 saat önce
Donanım-Ekipman
Son: 2 saat önce
Satılık-Alınık
Son: 16 dk. önce
Tüketici Köşesi
Son: 16 saat önce
Foto-Röportaj
Son: 1 hafta önce
OrnitoFoto
Son: 1 gün önce
Site Hakkında
Son: 3 saat önce
Karanlık Oda
Son: 9 saat önce
Genel
Son: 4 saat önce

Kategoriler ve Konular

Çekim Teknikleri Tüm mesajları listele » Not
Powershot S3-IS Çekim Teknik Hatası MI?
Selamlar herkese. Arkadaşlar Canon powershotS3 IS makinem var. bilenler bilir 6mp lik 12x optik zumlu iyi bir makinedir. ancak benim bir problemim var. aslında belki problem değild
Yazan: bkmtkm 1 gün önce
Son Not: bkmtkm 16 saat önce
334 kere okunmuş,
10 cevap yazılmış
DOLUNAY FOTOĞRAFI
CANON EOS 400D 17-70 VE 70-300 SİGMA OBJEKTİFİM VAR COK GÜZEL DOLUNAYLAR GORDUM AMA NE YAZIK Kİ BNU KARELEYEMEDİM. CUNKU VİZORDEN BAKTIGIMDA AYIN ÜSTÜNDEKİ KRATERLERİ GÖRMEME RAGME
Yazan: cicero35 1 gün önce
Son Not: Photoby 7 saat önce
433 kere okunmuş,
14 cevap yazılmış
bir yardım lütfen...
gelinlik kataloğu deneme çekimleri için bir iş alıdm.Bundan önce hiç bir katalog çekiminde çalışmamıştım. mekan bir ev içinde olacağı söylendi kırmızı ve beyaz gelinlikler mevcut.
Yazan: srdrmrs 1 gün önce
Son Not: newyorktan 1 saat önce
208 kere okunmuş,
6 cevap yazılmış
gece çekimi
arkadaşlar merhaba, gece boğaziçi köprüsünü önde bir model kullanarak çekmeye çalıştım. av modda köprüden ışık ölçümü yaptım, ortalama -8 saniye gibi bir değer verdi. Flaşıda denk
Yazan: karasin 1 gün önce
Son Not: CihanULUSOY 13 saat önce
381 kere okunmuş,
6 cevap yazılmış

Dijital Teknikler Tüm mesajları listele » Not
RAW (acil yardım)
BİLİR KİŞİ YARDIMINA İHTİYACIM VAR, PHOTOSHOPTA RAW FORMATLI FOTOĞRAFLARIMI AÇAMIYORUM. "COULD NOT COMPLETE YOUR REQUEST BECAUSE İT İS NOT THE RIHT KIND OF DOCUMENT" UYAR
Yazan: DR_BEDO 10 saat önce
Son Not: teodoros 9 saat önce
93 kere okunmuş,
5 cevap yazılmış
Fotoğrafta istenmeyen obje silmek ve eklemek..
Photoshop'ta fotoğrafımızdan istenmeyen objeleri nasıl sileriz ve istediğimiz objeleri doku aralarına nasıl yerleştiririz? Yardımcı olanlara şimdiden sonsuz teşeküürler..
Yazan: Ak_inci 2 gün önce
Son Not: caravaggio 9 saat önce
807 kere okunmuş,
3 cevap yazılmış
Photoshop"ta crop büyüklüğünü ayarlamak
Merhabalar. Çektiğim fotoğrafları basitçe renk ve kadraj düzenlemesi için digital resim edit programları kullanmaya başladım. Basit programlarda crop olayını çok rahat yaparken, ps
Yazan: sdursun 2 gün önce
Son Not: Chiris 1 gün önce
152 kere okunmuş,
7 cevap yazılmış
Fotoğraf üzerine logo yerleştirme
Fotoğraflar üzerine düz yazı eklemekten sıkılan arkadaşlar için, içinde hazır logolar barındıran Gimp programı ile logo yerleştirme konusunda bir anlatım yapayım. Fotoğrafımızı açt
Yazan: drtayfun 3 gün önce
535 kere okunmuş,

Etkinlikler Tüm mesajları listele » Not
Kaçkarlarda kamp yapacak arkadaş arıyorum.
Kaçkarlara ilk adım attığımdan beri bende bir hastalık oldu. Kaçkarlarda yedi göller bölgesinde bir hafta kalmayı planlıyorum.Rakım 3000m civarında. Telefon çekmiyor. Yürümek ve tı
Yazan: senocak 12 saat önce
215 kere okunmuş,
Haftanın Fotoğraf Gezisi: Kadırga"nın Yörükleri..
::: 27 TEMMUZ PAZAR ::: ...KADIRGANIN YÖRÜKLERİ.. Değerli yol arkadaşlarımız merhaba, 27 Temmuz Pazar günü gerçekleştireceğimiz " Haftanın Etkinliğinde " Doğal güzellikl
Yazan: Outdoorizm 2 gün önce
120 kere okunmuş,
FSA... Ağustos 2008 fotograf kursları
Fotograf Kursları (1.Kur) ÇARŞAMBA GÜNDÜZ GRUBU Kurs Süresi: 4 Hafta Kurs Günleri: çarşamba Saat: 13.00-17.00 Başlangıç Tarihi: 6 ağustos çarşamba PAZAR GÜNDÜZ GRUBU Kurs Süres
Yazan: FSA 3 gün önce
85 kere okunmuş,
iç anadolu gezisi
sevgili fk üyeleri.işten arda kalan vakitlerimde fotoğraf çekmeyi sevdiğim için bu hafta sonu Kayseri çevresine (Niğde, Sivas, Yozgat)fotoğraf gezisi yapmayı planlıyorum.Eğer aynı
Yazan: lovelyman38 3 gün önce
110 kere okunmuş,

Donanım-Ekipman Tüm mesajları listele » Not
Lens kapağı sorunu??
Konunun yeri burası diye umuyorum. Sorum saçma gelebilir ama, Nikon D80 kullanmaya çalışıyorum ve Çanakkale gezisinde Fujilerde lens kapağının iple bağlı olduğunu gördüm ne güzel.
Yazan: medmania 8 saat önce
Son Not: buzadam 5 saat önce
74 kere okunmuş,
5 cevap yazılmış
Sizce bu leke nedir?
Merhaba, Henüz 1 aylık olan kameramın objektif değişiminde çok itina göstermeme rağmen sanırım sensörde bir leke oluştu. Servise ekli fotoğrafı email ile yolladığımda "sensör
Yazan: aggu 11 saat önce
Son Not: deadsea 6 saat önce
235 kere okunmuş,
7 cevap yazılmış
Nikon D300 ve 18-200 VR Lens inin Toploader türünde pratik kullanımlı çanta tavsiyesi
Nikon D300 ve 18-200 VR Lens inin Toploader türünde pratik kullanımlı çanta tavsiyesine ihtiyacım var. Arkadaşlar sizler neler kullanıyorsunuz ? Sadece üzerindeki lens ve makineyi
Yazan: Xerxes 11 saat önce
Son Not: GallardoMrt 8 saat önce
49 kere okunmuş,
1 cevap yazılmış
Tamron 28-80mm ve Tamron 75-300mm çiftlisi tercih edilebilir mi?
normalde canon eos 400d'yi kendi lensi olan 18-55mm ile alacaktım ancak aynı modelin Tamron 28-80mm f/3.5-5.6 Autofocus Lens ve Tamron 75-300mm f/4.0-5.6 LD Macro Lens'le
Yazan: Buremba 12 saat önce
Son Not: math_ 12 saat önce
34 kere okunmuş,
1 cevap yazılmış

Satılık-Alınık Tüm mesajları listele » Not
Lowepro primus aw sırt çantası
Lowepro primus aw sırt çantası özel ürün sadece meraklısına 240 dolar hemen kargo http://www.amazon.com/Lowepro-Primus-AW-Arctic-Blue/dp/B000TWUR5C/ref= pd_bbs_sr_1? ie= UTF8&s= el
Yazan: cinman 4 saat önce
15 kere okunmuş,
tamron 17-50 f 2.8 canon için sıfır kutusunda 2 adet
tamron 17-50 f 2.8 canon için sıfır kutusunda 2 adet 5 yıl japon garantili hemen kargo en geç 48 saatde teslim fiyat : 560 ytl 0 532 592 51 03
Yazan: cinman 5 saat önce
24 kere okunmuş,
..::Lowepro SlingShot 100 AW Fotoğrafçı Çantası::..
3 aylık çok temiz kullandığım yırtığı, söküğü, çiziği olmayan çantamı büyük bir çanta almayı düşündüğüm için satmaya karar verdim. Piyasada 89-100 YTL arasında olan bu kullanışlı ç
Yazan: kuklaci 8 saat önce
84 kere okunmuş,
..::SİGMA 70-300 MM APO DG MACRO,CANON UYUMLU::..
5 aylık çok temiz UV filtre çıkarılmadan kullanılmış kusursuz, çiziksiz spottan alınma lensi, kutusu, parasoleyi, ön-arka kapakları ve çantası ile daha üst model bir lens almayı dü
Yazan: kuklaci 8 saat önce
47 kere okunmuş,

Tüketici Köşesi Tüm mesajları listele » Not
G9 kullanma klavuzu
Elinde türkçe vaya ingilizce canon G9 kullanma klavuzu olan var mı acaba? Paylaşabilirseniz çok sevinirim....
Yazan: busbus 19 saat önce
Son Not: ErdincK 16 saat önce
38 kere okunmuş,
1 cevap yazılmış
Camsdigital - Murat Camdeviren / OLUMLU
Kullanıcı adı / soyadı : Yusuf OGUZ İletişim bilgileri (tel. / e-mail): josemourinho81@hotmail.com Tarih:24.07.2008 Firma adı:Cams Digital Yetkili kisi yada kisiler:Murat Camdevire
Yazan: Alessandro81 1 gün önce
113 kere okunmuş,
Erkayalar Ankara Servisi Olumlu
Kullanıcı adı / soyadı :phaser26 İletişim bilgileri (tel. / e-mail):erkanbursali@gmail.com Tarih:24.07.08 Firma adı:Erkayalar Ankara Servisi Ekipman:Canon 40D Olumlu / Olumsuz: Olu
Yazan: Phaser26 1 gün önce
Son Not: Usas 1 gün önce
108 kere okunmuş,
5 cevap yazılmış
Nova fotografçılık MUHTEŞEM
Kullanıcı adı / soyadı :Serkan Topaloğlu İletişim bilgileri (tel. / e-mail):drtopaloglu@gmail.com Tarih:21.07.2008 Firma adı: Yetkili kisi yada kisiler:Sevgi Aykutalp Ekipman:tokin
Yazan: topaloglus 3 gün önce
Son Not: sdursun 2 gün önce
213 kere okunmuş,
1 cevap yazılmış

Foto-Röportaj Tüm mesajları listele » Not
KemalGul | Kemal Gül
Profil Sayfası: http://www.fotokritik.com/kullanici/KemalGul Cevap vermek isterseniz; Yaşınız: 40 Mesleğiniz veya yaptığınız iş: Matbaa&Reklam Memleketiniz: Antalya İkamet et
Yazan: PRose 3 ay önce
2599 kere okunmuş,
kobalt | Nurullah SEZER (foto eklendi)
Profil Sayfası: http://www.fotokritik.com/kullanici/kobalt FotoKritik sizin için ne ifade ediyor; olmasa hayatınız ne şekilde değişir? Fotokritik benim için çok önemli, çok sevdi
Yazan: PRose 5 ay önce
3345 kere okunmuş,
Aks | Adnan Küçüksağır
Profil Sayfası : http://www.fotokritik.com/kullanici/Aks FotoKritik sizin için ne ifade ediyor; olmasa hayatınız ne şekilde değişir? “Bizden Biri” köşesine davet edildiğimde bira
Yazan: PRose 6 ay önce
1874 kere okunmuş,
zor | Ümit Yardım
Profil Sayfası: http://www.fotokritik.com/kullanici/zor Sitede "şu da olsaydı" ya da "olmasakeşke"diyebileceğinizneler var? Şu 15 kelime kuralını tekrar gözde
Yazan: PRose 6 ay önce
2250 kere okunmuş,

OrnitoFoto Tüm mesajları listele » Not
Dalyan"da çekim
Arkadaşlar bu yıl tatilimi Dalyan-Gökova civarında geçirmeyi düşünüyorum. bu bölgede kuş çekimi yapabileceğim yerler nerelerdir ve nasıl gidebilirim? şimdiden teşekküler
Yazan: sargon 6 gün önce
Son Not: eypcri 1 gün önce
120 kere okunmuş,
2 cevap yazılmış
doğa fotografları çekiminde paraflaş kullanmak mümkünmü?
merhaba gözünüzün önüne harika bir manzara getirin, 20-30 metre ilerde, manzaranın önünde, ağaç dalında güzel bir kuş duruyor ama karanlıkta kalmış. Çekerseniz ancak slüet olabil
Yazan: mergun 1 hafta önce
Son Not: mergun 4 gün önce
399 kere okunmuş,
11 cevap yazılmış
ALTINOLUK VE KELEBEK
Geçen sene gerçekleştiremediğim tatili bu sene yapacağım inşallah, 12 temmuz 20 temmuz arası o bölgede olacağım ve kelebekleri bulmam gerek, o bölgelerde bildiğiniz bir nokta varmı
Yazan: enginaktan 1 ay önce
Son Not: mbesni 1 hafta önce
492 kere okunmuş,
6 cevap yazılmış
yeni meraklilar için satılık başlangıç seviyesi iyi bir lens
merhabalar başlangıç aşamasındaki kuş gözlemci ve fotografçılara yönelik bir lens olan 170-500mm lensimi satıyorum. almak isteyenler aşağidaki linkten ulaşabilir. http://www.fotok
Yazan: deha86 1 ay önce
691 kere okunmuş,

Site Hakkında Tüm mesajları listele » Not
önemli öneri
gezinirken bir şey dikkatimi çekti, madem bukadar benzersiz bir site , bir fotoğrafa 150 kişi bakarda 2 kişimi yorum yapar. Bence bunun önüne geçilmeli , insanlar pozitif yada nega
Yazan: diaf 6 saat önce
Son Not: buzadam 5 saat önce
41 kere okunmuş,
2 cevap yazılmış
Salata
Sitede bir çok kişinin bir çok konu hakkında şikayeti oluyor. Kimisi yatay duran kısa çizgiler le uğraşıyor, kimisi erotik kategorisinin kimyasal analizini yapıyor. Kimiside üst kı
Yazan: sept_67 10 saat önce
Son Not: quicksilver35 6 saat önce
141 kere okunmuş,
8 cevap yazılmış
??????Pin kodu ?????
arkadaşlar fotoğraflarımdan bazılarını silmek istiyorum fakat pin kodumu unuttum bana bu konuda yardımcı olursanız sewinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Yazan: Ghost_RideRR 16 saat önce
Son Not: canayakin 10 saat önce
90 kere okunmuş,
2 cevap yazılmış
Kaybolan yorumlar ve kırılan kalpler :)
Örenğin bundan 5 ay önce bir fotoğrafınızı sisteme yüklediniz , 5 ay sonra gelip ona biri yorum yazdığında ve sizin fotoğraf sayınızda fazla ise hangi fotografa yorum yapıldığını a
Yazan: diaf 1 gün önce
Son Not: Plutosdaddy 1 gün önce
242 kere okunmuş,
9 cevap yazılmış

Karanlık Oda Tüm mesajları listele » Not
cross processing sorunu
merhaba, kodak elitechoreme 100 asalık dia film kullanarak çekim yaptım. Sonra ankarada bilindik bir fotograf studyosuna vererek cross processing yapmalarını istedim. Şuan taranmış
Yazan: ayazdede 3 gün önce
Son Not: ayazdede 9 saat önce
168 kere okunmuş,
6 cevap yazılmış
SATILIK KARANLIKODA TAKIMI
SATILIK KARANLIKODA TAKIMI DURST GRADUATE AGRANDİZÖR Gayet temiz durumda, 35 mm siyah-beyaz baskı için, tablası üzerinde 30cm*45cm maksimum baskı boyutu RODENSTOCK AGRANDİZÖR OP
Yazan: golgefanzin 1 hafta önce
Son Not: adervis 1 gün önce
264 kere okunmuş,
5 cevap yazılmış
120 roll renkli film
merhaba, 120 lik renkli negatif film kullanmak istiyorum. Ankarada bulamadım, bulabileceğim bir yer biliyor musunuz? Tripodta bile yoktu :(
Yazan: ayazdede 1 hafta önce
Son Not: ozkntskrn 20 saat önce
130 kere okunmuş,
3 cevap yazılmış
4 kutu 30X40 (10'luk) İLFORD MULTİGRADE SATEN KART --->85 YTL
4 KUTU 30*40 CM EBATTA İLFORD MULTİGRADE SİYAH-BEYAZ FOTOĞRAF KARTI (AÇILMAMIŞ KUTULAR ) KARTLAR PLASTİK TABANLI SATINE YÜZEYLİ OLUP KULLANILMAMIŞ DURUMDADIR. YANINDA GENE AÇILMAM
Yazan: Magnum 2 hafta önce
214 kere okunmuş,

Genel Tüm mesajları listele » Not
birde d800 çıktı başımıza
http://nikonrumors.com/2008/07/02/nikon-d800.aspx d700 e de fake dedik gerçek çıktı acaba busefer neolacak?
Yazan: onurkorkmaz 19 saat önce
Son Not: Plutosdaddy 4 saat önce
222 kere okunmuş,
4 cevap yazılmış
basın kartı
basın kartım olsun istiyorum olayların içine kadar girebilmek istiyorum bu kadar zormudur bu basın kartı :) nedir ne değildir , alınabilitesi varmıdır yada imkansızmıdır tecrubeli
Yazan: diaf 1 gün önce
Son Not: CihanULUSOY 14 saat önce
251 kere okunmuş,
7 cevap yazılmış
TATİLDE NELER ALMALI?
Merhaba; Ağustos ayında Fethiye- Antalya arası yani Lykia bölgesine geziye çıkacağım. Ama tarihi kentleri, kalıntıları en güzel nasıl çekebilirim, elimde nikon d80 ve 18-135 mm len
Yazan: cincinim 1 gün önce
Son Not: CihanULUSOY 14 saat önce
132 kere okunmuş,
6 cevap yazılmış
"Birader"i de mi küstürdük acaba??
http://www.fotokritik.com/kullanici/Birader Mehmet Oğuz (Birader) uzunca bir süredir sitede görünmüyor..Yaptığı son eleştiri 29.04.2008, son fotoğrafını da 15.04.2008'de yükl
Yazan: GregorSamsa 1 gün önce
Son Not: GregorSamsa 20 saat önce
322 kere okunmuş,
6 cevap yazılmış

FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.