Dijital Teknikler
| 2 ay önce | Madem Hdr İcad Edilmiş Neden Suyunu Cıkarmayayım. | Ref. #281070 | Msj.1 |
|---|---|---|
|
hokosto
Kadir Asnaz |
hanı ben anlamıyorum ınsanların gorsel algısımı zayıfladı yoksa ıs
olsun dıye bıle bıle kotu fotograflarımı pohpohluyorlar... Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 2 ay önce | Madem Hdr İcad Edilmiş Neden Suyunu Cıkarmayayım. | Ref. #281092 | Msj.2 |
|---|---|---|
|
GallardoMrt
C. Mert ERAYAN |
Gerçekten anasayfa HDR bayramı yapmakta, bir adedi hariç gerisi sıradan saymayacağım kadar "resim" olarak çizilmiş. Bunun adı HDR değil başka birşey, suluboya tablosu gibi... Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 2 ay önce | Madem Hdr İcad Edilmiş Neden Suyunu Cıkarmayayım. | Ref. #281095 | Msj.3 |
|---|---|---|
|
Suu
Aras Havıters |
O değilde bide "tek kare hdr" diyolarya... gelde kopma :)) tek
kareden nasıl hdr olur... dpp'de -1 0 +1 birleştirince hdr mi
oluyor... Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 2 ay önce | Madem Hdr İcad Edilmiş Neden Suyunu Cıkarmayayım. | Ref. #281096 | Msj.4 |
|---|---|---|
|
|
Sevgili Kadir, Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 2 ay önce | Madem Hdr İcad Edilmiş Neden Suyunu Cıkarmayayım. | Ref. #281097 | Msj.5 |
|---|---|---|
|
|
analog kullanırken, digitale gecip hdr yapmaktı tek istediğim..kaç
ay oldu, denemedim bile..HDR den tiksindim resmen..güzel kareler ne
hale geliyor..güzel bi konuya denk gelmişim.. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 2 ay önce | Madem Hdr İcad Edilmiş Neden Suyunu Cıkarmayayım. | Ref. #281100 | Msj.6 |
|---|---|---|
|
GallardoMrt
C. Mert ERAYAN |
3 kareden kusursuz olacağı gibi çok az rötuşlar ile doğal bir hdr
yakalanabilir hdr ile sanıyorum, shadowları çok az yukarı çekmek,
high ları çok az aşağı çekmek birçok yerde daha doğal bir görünüm
yaratıyor fakat şuanda hdr nin amacı bundan çok uzak, tek kareden
resim yapmak olmuş. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 2 ay önce | Madem Hdr İcad Edilmiş Neden Suyunu Cıkarmayayım. | Ref. #281101 | Msj.7 |
|---|---|---|
|
|
Teşekkür ederim Mert. Ana sayfayı görünce ben Kadir kadar isyan
etmedim doğrusu, bugünlerin olağan ana sayfası. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 2 ay önce | Madem Hdr İcad Edilmiş Neden Suyunu Cıkarmayayım. | Ref. #281108 | Msj.8 |
|---|---|---|
|
|
Cihan Bey'in yazısını görünce, Orlando macının arta kalan zamanın
üşenmedim şöle bi baktım..yakında GF olmaya aday bir fotograf :) 90
izlenme 45 eleştiri, yanlış bakmadıysam 44 eleştiri wayy abimmm,
wayy gazim..%50 :) Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 2 ay önce | Madem Hdr İcad Edilmiş Neden Suyunu Cıkarmayayım. | Ref. #281121 | Msj.9 |
|---|---|---|
|
|
Bu HeDeR konusunda bende ufak bişey söylemek istiyorum... Sonuçta
1-2 tane program adı ve -1 0 +1 değerlerini verip bu işin
yapılabileceğini öğrenen her zat bunu deneyecektir... Yaptıklarını
çok çok beğenip "aaa çok süper oldu" diyecektir... Siteye bol bol
yükleyip başkalarının da "ay ay ay harika renkler tonlamalar bıdı
bıdı" eleştirilerini alacaktır... sonuçta bu işin nasıl güzel
olduğunu veya hangi tür karelere uygulanması gerektiğini düşünmek
gerekmez... Nasıl olsa beğeniliyor... bu işi ben beceriyorum olmak
kendine güven getirir... Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 2 ay önce | Madem Hdr İcad Edilmiş Neden Suyunu Cıkarmayayım. | Ref. #281132 | Msj.10 |
|---|---|---|
|
|
Msj 1: Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 2 ay önce | Madem Hdr İcad Edilmiş Neden Suyunu Cıkarmayayım. | Ref. #281145 | Msj.11 |
|---|---|---|
|
babaveoglu
alp dilgen |
her zaman söylenen bir sözdür; Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 2 ay önce | Madem Hdr İcad Edilmiş Neden Suyunu Cıkarmayayım. | Ref. #281166 | Msj.12 |
|---|---|---|
|
|
kaç zaman oldu anasayfaya bakmayalı, siteye yeni üye olduğum zamanlar ve bunun birkaç ay sonrasına kadar anasayfa fotoğraflarını gerçekten çok başarılı sanıyor ve bu fotoğrafları örnek alıyordum. ama sonra öğrendim ki anasayfa fotoğrafları eş-dost tarafından pohpohlanan fotoğrafların yeri olmuş (bilinen kaliteli fotoğrafçıların çalışmaları da yer alıyor). bu yüzden artık sallamamaya başlamıştım. hatta en son Erdal Kınacı'ya mesaj attım bu işe el atması için, kendisinden bazı kötü anasayfa fotoğraflarını eleştirmesini ve böylece insanların aklını başına getirebileceğini düşündüm. hatta örnek bir fotoğraf linki bile yolladım (kendimi ispiyoncu gibi hissettim :)). cevap gelmedi orası ayrı konu. daha sonra firefox'tan fotokritik'e giriş sayfamı değiştirmekte buldum çareyi :)) hiç anasayfaya uğramadan direk forumlara giriyor ve forumu karıştırmaktan keyif alıyorum. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 2 ay önce | Madem Hdr İcad Edilmiş Neden Suyunu Cıkarmayayım. | Ref. #281216 | Msj.13 |
|---|---|---|
|
GallardoMrt
C. Mert ERAYAN |
Şuanda yeni başlayanların ilk el attıkları kompozisyonlar,
duygusal, kurgu ve hdr diye gözlemliyorum. Kurguyu evde 3-5
malzemesi ile yaratanlar ki bu konuda yumurtaları çok görmekteyiz,
sokakta herhangi bir yaşlıyı yaşının getirdiği durumlar ile bir işi
yaparken zorlanmasının karelenmesi veya suluboya hdr ler. Bunlar
herkezin hayatının bir köşesinde illa yapacağı bir kompozisyon olsa
da anasayfaya yakışanlar bence biraz daha tecrübe barındıran
konulardan oluşmalı. Fk ana sayfasında yer alan fotoğrafların %20
ila 50si hergün var güzel kadraj güzel kare dediğim fotoğraflar
olsa da geri kalanı için duruma göre %50si ila %20si de sadece
anasayfayı renkli göstersin diye konan fotoğraflar diye geliyor.
Anasayfa kriterlerini bilmesem de eğer ki msj yada puanla geliyorsa
anasayfaya fotoğraflar, bence yönetim de günde 5-10 dakika ayırarak
en azından yüksek puanlar arasından yakışanları seçmelidir. En
azından bugün gördüğümüz gibi atıyorum 30-40 tane anasayfaya gelmiş
günün fotoğraflarından 6 tanesi aynı kategoride yer almamalı, 6-7
hdr birarada görmemeliyiz. Manzara da olmalı insan da taşıt da spor
da kuş da hdr bile olmalı. Ama kullanıcıların pohpoh süzgecinden
geçtikten sonra acımasız bir yönetim süzgecinden geçip anasayfaya
gelecek fotoğraflar eminim eski kaliteye döndürecektir. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 2 ay önce | Madem Hdr İcad Edilmiş Neden Suyunu Cıkarmayayım. | Ref. #281224 | Msj.14 |
|---|---|---|
|
|
Üyelik tarihine, siteye katkılarına vs. bakılarak 5, 6, 7, 8, 9 ..... "2000" denetleyici üye seçilsin, birer tıkla bunun burda işi yok densin olay bitti. O zaman al gülüm ver balım ın gerçekte ne kadar fos çıkacağı görülecektir. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 2 ay önce | Madem Hdr İcad Edilmiş Neden Suyunu Cıkarmayayım. | Ref. #281238 | Msj.15 |
|---|---|---|
|
dersimli
Zeynel Abidin Dersimli |
Gerçek üstü HDR çılgınlığı üretici firmaları da etkilemiş durumda,
Pentaxın K20d modelinde Digital Filter seçeneklerinde 3 tip HDR
seçimi yerleştirmişler. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 2 ay önce | Madem Hdr İcad Edilmiş Neden Suyunu Cıkarmayayım. | Ref. #281242 | Msj.16 |
|---|---|---|
|
|
Pentax bu dakikadan itibaren benim için bitmiştir. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 2 ay önce | Madem Hdr İcad Edilmiş Neden Suyunu Cıkarmayayım. | Ref. #281249 | Msj.17 |
|---|---|---|
|
|
Tevekkeli, ilk yanıtımı yazarken aklımdan geçen makine -her
nedense- Pentax olmuştu. İçime mi doğdu ne? Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 2 ay önce | Madem Hdr İcad Edilmiş Neden Suyunu Cıkarmayayım. | Ref. #281309 | Msj.18 |
|---|---|---|
|
Kapcaks
Hüseyin KAPÇAK |
Ben henüz amatör olarak fotoğraf çekiyorum ve sitede de yeni sayılırım. Bu site benim için bir nevi okul. Fotoğraflarıma birileri yorum yapınca (yorumdan kastım "çok hoş bir kare" gibi basmakalıp cümleler değil) birşeyler öğrenebilirsem gerçekten çok mutlu oluyorum. Eminim sitedeki birçok arkadaşımda benim gibi yeni. Bu arkadaşların HDR tekniği uyguladıkları fotoğraflarını siteye yüklediklerinde onlarca yorum alınca kendilerini doğru yolda hissettiklerine eminim. Çünkü benim içimden de deli gibi HDR fotoğraflar yaratmak geçmişti. (Hiçbirini siteye yüklemedim. Eş-dost çok beğendiği için söylüyorum) Zannediyorum ki beğenilmeyen fotoğraflara yorum yazmaktan üşendiğimiz ve hatta bazen saçma sapan tepkilerden korktuğumuz için popüler olan bir tekniğin sürekli ve şuursuzca kullanılması da son derece doğal. Sanırım bu işte usta olan arkadaşların biz amatörleri daha acımasızca eleştirmesi gerekiyor. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 2 ay önce | Madem Hdr İcad Edilmiş Neden Suyunu Cıkarmayayım. | Ref. #281339 | Msj.19 |
|---|---|---|
|
|
Bu arada fotoğraf altındaki olumsuz eleştiriler de temizlenmiş..Arkadaş herkesi yasakladı herhalde:)) Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 2 ay önce | Madem Hdr İcad Edilmiş Neden Suyunu Cıkarmayayım. | Ref. #281345 | Msj.20 |
|---|---|---|
|
|
Merhaba, Foruma katılmak için üye olun... |
|

© 2004-2008