FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 1 saat önce
Dijital Teknikler
Son: 7 saat önce
Etkinlikler
Son: 18 saat önce
Donanım-Ekipman
Son: 2 saat önce
Satılık-Alınık
Son: 13 dk. önce
Tüketici Köşesi
Son: 16 saat önce
Foto-Röportaj
Son: 1 hafta önce
OrnitoFoto
Son: 1 gün önce
Site Hakkında
Son: 3 saat önce
Karanlık Oda
Son: 9 saat önce
Genel
Son: 3 saat önce

Donanım-Ekipman

2 ay önce SENSÖR TEMİZLİĞİ Ref. #280970 | Msj.1
vodo
Selim Tumir

EOS 400 MAKİNAMDA ZAMANLA OLUŞMUŞ TOZLAR VAR VİZÖRDEN BAKTIĞIMDA TOZ VE UFAK PARCACIKLAR GÖRÜYORUM AYNALARI TEMİZLEMEME RAĞMEN GİTMİYOR.FOTOĞRAFLARDADA 22 GİBİ DİYAFRAM KULLANDIĞIMDA TOZLAR ORTAYA CIKIYOR.MAKİNEYİ GÜZEL BİR ŞEKİLDE TEMİZLEYECEK BİLDİĞİNİZ GÜVENİLİR BİR YER VARMI VE BU İŞLEM NE KADAR ZAMAN ALIYOR YANİ MAKİNAYI 1 KAÇ GÜN BIRAKMAK GEREKİYORMU.?

Foruma katılmak için üye olun...

2 ay önce SENSÖR TEMİZLİĞİ Ref. #280981 | Msj.2
Demirciler
Hüsamettin Demirci

Hayyam çarşısında Macro ve Babataş sensör temizleme işlemi yapıyorlar en fazla 10-15 dakika sürer.

2 ay önce SENSÖR TEMİZLİĞİ Ref. #280984 | Msj.3
mrt_yln
Murat Yalın

Güvenilir bir isim veremiycem ancak birilerinden tavsiye alabileceğinz herangi bir bilindi servis iş yoğunluğuna göre 15-60 dakika arasında bu işi yapıyor.

Ancak D SLR kullanıcılarının göz ardı etmemesi gereken bir diğer şey ise bu makinelere toz MUTLAKA girecektir temzilense bile. Bu yüzden kullanım sırasında özen gösterilmeli ve tozlar kafaya fotoğrafı direkt etkilemiyorsa takılmamalı. Unutmayın ki tozların ve lekelerin çoğu f/16 değerinin üstünde gözükmeye başlar f/22lerde de belirginleşir. Biz kaç pozu bu değerlerde çekiyoruz ki?

Bunun yanında Sirkeci'de Canon yetkili satıcılarında ve ya güvenilebilir diğer fotoğraf servislerinde kısa sürede fotoğraf makinesi bırakılmadan en geç 1 saat içinde işlem yapılabilmektedir.

2 ay önce SENSÖR TEMİZLİĞİ Ref. #280985 | Msj.4
Demirciler
Hüsamettin Demirci

Murat Bey
Sensörlerin kirlenmesini geçiktirmek için kullanımdan sonra el pompası ile temizlenmesi iyi sonuçlar veriyor ancak leke olmuş sensörün bu durumda bekletilmesini çok doğru bulmuyorum zira lekeler sensör üzerindeki tozların rutubetlenmesi ile oluşuyor ve uzun süre bu durumda kalmaları halinde temizlenme esnasında istenmeyen zararlarda oluşuşabiliyor.

2 ay önce SENSÖR TEMİZLİĞİ Ref. #281000 | Msj.5
kapote
ilker karacan

bugün erkayalara garanti kapsamında sensöt temizliği için gittim 2 gün sonra alabileceğimi söylediler...2 gün sonra da ben alamayacağım için bırakmadım tabii

15 dk. lık bir iş için neden 2 gün isterler anlamıyorum bu kadar mı yoğunlar ki...

2 ay önce SENSÖR TEMİZLİĞİ Ref. #281002 | Msj.6
mrt_yln
Murat Yalın

Erkayalar klasiği...

Günahımı bile vermem onlara...

2 ay önce SENSÖR TEMİZLİĞİ Ref. #281003 | Msj.7
Demirciler
Hüsamettin Demirci

Erkayalar konusunda hepimiz birlik olmalıyız biliyorsunuz Canon fotoğraf makinaları dışında ülkemize kendi geldi ve birde ofis kurdu canon ile ilgili tüm şikayetlerinizi oraya bildirebiliyorsunuz. Ben Türkiye'nin bağlı olduğu Amsterdam ofisine şikayetlerimi yazıp CC olarakta Canon Türkiye'ye bildiriyorum.

2 ay önce SENSÖR TEMİZLİĞİ Ref. #281005 | Msj.8
kasaLOT
Eray Akın

eos400d’nin toz önleyici özelliği var. açılırken ve kapanırken
sensörü sarsarak üzerindeki tozları atıyor. ama yine de toz
girmesini engelleyemezsiniz en azından pil değiştirirken girer.
buna karşı toz verisi silme diye bir özellik kullanmışlar ki
oldukça iyi.
önce veri tabanına tozu kaydediyorsunuz. sonra o veri baz alınarak
fotoğraflar tekrar işleniyor. kılavuzdan okumanızı ve öyle gözünüzün
önüne gelen toza hiç kafanızı takmamanızı tavsiye ederim. o toz
illaki orada olacaktır. siz keyfinize bakın 1.600iso da gündüz gibi
fotoğraflar çekin makinenize canan demelerine de aldırmayın..
dikkat edilirse erkayalar meselesine hiç girmiyorum bile...
muhabbetle...

Bu mesaj 13.05.2008 21:48 tarihinde değiştirildi.

2 ay önce SENSÖR TEMİZLİĞİ Ref. #281588 | Msj.9
nejatberkay
Nejat Berkay Şensoy

selam makinamı alalı 3 hafta oldu ve aldığım günden beri 2 veya 3 tane leke çıkıyordu fotoğraflarda, geçen hafta erkayalara götürdüm sorunu düzeltmeleri için ancak teknik servis formulaya gittiklerinden kimse yoktu ve dün götürdüm teknik serviste çalışan arkadaş sensörü temizlememiz gerekir dedi her neyse şuanda serviste cuma alabilirsiniz dediler ancak benim merak ettiğim bir konu var aldığım gün lensi taktım ve hiç çıkarmadığım halde tozlanma yapar mı? yoksa bu canon'nun bir hatası mı?

2 ay önce SENSÖR TEMİZLİĞİ Ref. #281590 | Msj.10
kasaLOT
Eray Akın

ilk dslr mi aldıktan 15 dakika sonra sıfır makinadaki kocaman toz bende hayal kırıklığı ve sıkıntı yaratmıştı. aldık başımıza derdi demiştim o vakitler.
toz girer her yerden girer makinanızı filmle kaplayın yine girer.
en azından bir önceki yazımda söylediğim gibi pil yuvasından girer.
engellemenin yolu yok ama azaltmanın var.
sokakta çok fazla lens değiştirmeyin. sebebi açık.
makinanız çok çalışmışken, sıcakken lens değiştirmeyin. içerisi sıcak dışarısı soğuk olduğundan hava akımı oluşur ve tozlar hazneye dolar.
el pompası oldukça işe yarıyor. ama onu da makina soğuduktan sonra kullanın.
tozu kiri kafanıza takmayın fotorğaftan hiç zevk almamaya başlarsınız. temizlemenin
yolu var.

FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.