FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 1 saat önce
Dijital Teknikler
Son: 7 saat önce
Etkinlikler
Son: 18 saat önce
Donanım-Ekipman
Son: 2 saat önce
Satılık-Alınık
Son: 13 dk. önce
Tüketici Köşesi
Son: 16 saat önce
Foto-Röportaj
Son: 1 hafta önce
OrnitoFoto
Son: 1 gün önce
Site Hakkında
Son: 3 saat önce
Karanlık Oda
Son: 9 saat önce
Genel
Son: 3 saat önce

Donanım-Ekipman

2 ay önce (canon Ef 70-300mm macro F/4. 5-5. 6 Do) Ref. #280887 | Msj.1
HASEN_NS
Nihat Çeliker

(canon Ef 70-300mm macro F/4. 5-5. 6 Do)
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle hepinize teşekkür ediyorum. Okuduğunuz ve yorumladığınız için.

Yurt dışından bi arkadaşım (Canon EF 70-300mm macro f/4.5-5.6 DO) Yeşil çizgili bir lens http://www.buytelescopes.com/product.asp?pid=10434

lensi almış. Fiyat olarakda 1000 dolar gibi bir fiyat ödemişler. Bu lens hakkındada hiç bir bilgimiz yok. Acaba nasıl bir lensdir bilen kullanan arkadaşlar varsa biraz açıklayabilirlermi acaba. Ne tür çekimler yapılabilir. Yorumlayanlara şimdiden teşekkür ederim.

Foruma katılmak için üye olun...

2 ay önce (canon Ef 70-300mm macro F/4. 5-5. 6 Do) Ref. #280904 | Msj.2
oyazar
Özgür Yazar

selam,

bu objektif ozel DO lensler iceren bir lenstir, DO olmasinin ozelligi daha kucuk bir ve hafif bir lens olmasi, bu icindeki " Diffractive Optics" lenslerden kaynaklaniyor, dolayisi ile stadart bir 300mm lense gore daha kisa, bu arada cok hizli ve izi bir IS e sahip,

lensin en guzel yani boyutu nedeniyle dikkat cekmemesi ve ve rahatlikla kalabalik ortamlarda kullanilabilmesi,

optik performansi oldukca iyi, internette fringing ve flare sorunlari ile ilgili soylentiler var ama bu belirli kosullarda olusan bir hata (tabi eger gercek ise) bu da sizi rahatsiz etmez,

dule gule kullanin,

ozgur.

Foruma katılmak için üye olun...

FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.