FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 1 saat önce
Dijital Teknikler
Son: 16 dk. önce
Etkinlikler
Son: 6 saat önce
Donanım-Ekipman
Son: 37 dk. önce
Satılık-Alınık
Son: 22 dk. önce
Tüketici Köşesi
Son: 5 saat önce
Foto-Röportaj
Son: 1 hafta önce
OrnitoFoto
Son: 1 gün önce
Site Hakkında
Son: 4 saat önce
Karanlık Oda
Son: 1 saat önce
Genel
Son: 2 saat önce

Donanım-Ekipman

« Önceki 20 123Sonraki 20 »

2 ay önce Eğer hala mecaliniz kaldıysa.... Ref. #280445 | Msj.1
Ndn
Nadine DaCosta

Sitede bu tarz dünya kadar başlık var. Herkes sıkılmış farkındayımama sonradan pişman olacağım bir seçim yapmadan önce yeterincefikre başvurup sağlıklı bir karar almak istiyorum.
Evet. Doğru tahmin ettin. Makina alıcam ve kararsızım. Dolayısıyla’yeterrrrrrrrr’ diip kaçarsan, hani bir yardım edelim garibedemezsen gıkım çıkmaz. ya da olsa olsa oturduğum yerdenhomurdanırım.
Ne tarz fotograflar çekmek istediğimi belirtmem yardımcı olmakisteyenlere yardımcı olucakdır heralde. (bu nasıl bi cümle olduçözemedim :D) Ben yine de neleri çekmiyeceğimden başlıyım.

-Makinayı alıp sokaklarda fotograf çekeceğimi hiç sanmıyorum. Benimyapmak istediğim daha çok kaldığım evdeki stüdyo ekipmanlarınıkullanarak bir stüdyo ortamı yaratmak ve kurgusal fotograflarçekmek. Bu konuda biraz şanslıyım sanırım. Adını bilmediğim birsürü ışıklar ve bu iş için kullanabileceğim bir sığınak var.Dolayısıyla alacağım makinanın ağırlığı/ tozdan ne kadar etkilenipetkilenmediği benim için önemli bi kriter değil.
-dediğim gibi kurgusal fotograflar üretmeyi hedeflediğim iiçnmakinanın saniyede bilmem kaç kare çekmesi de benim umrumda değil.makinanın bu özelliğini sanırım ayda yılda bir bi portre çekerken’dur yaw dımbır dımbır çeksin üstüste bakalım ne çıkacak’ diyekullanırım gibime geliyor ki, bayramdan bayrama kullanacağım biözellik için tercihlerimi belirlemeyi düşünmüyorum.
-aslında iki makina arasında kararsız kaldım. d300 ve 5d arasında.nikon-canon muhabbeti olur diye tırssamda yazmak zorunda hissettimkendimi. bu iki makinadan birisini alıcam. ikisinin de iyimakinalar olduğunu biliyorum-okuyorum. fakat 200 dolar daha fazlaverip ff sensöre sahip bi makinaya sahip olsam mı die kafamıkurcalayan bir nokta var ki beynimi kemiriyor.
-sitede 5d ile ve d300 ile çekilmiş fotograflara bakıyorum. elbettebu sağlıklı bi yöntem değil. kullanılan lensin kalitesi, fotografcının başarısı gibi bir sürü etken var ama 5d nin sonuçlarıbana daha bi başarılı geliyor. SIRF TASARIMI yüzünden kalbimnikondan yana olsa da canon 5d aklımı kurcalıyor. beni bendenalıyor adeta.
-halbuki ne güzel d300 almaya karar vermiştim. nerden çıktı bu 5dşimdi.
-size aptalca gelicek farkındayım. ama dikkatimi çeken bi şey varki paylaşmadan geçemiycem. çalışmalarını beğendiğim fotografcılarınekipmanları arasında hep bi 5d var. etkilendiğim feyz (doğruyazdığımdan emin değilim idare edin yannışsa da ) aldığım adamlarda5d olması nikona olan sempatime rağmen beni 5d yeyönlendiriyor.
-herkes makina alırken benim gibi kararsız kalmış kişilerin yardımtaleplerinden fazlasıyla bunalmış gibi gözüküyor. ama yine de biumut işte :D
sevgilerimle.

EDİT: Gövde için ayırdığım miktar, 3000 ytl civarındadır. Bi de önerilerinizin sebeblerini de belirtirseniz acaip süper olur.

Bu mesaj 12.05.2008 14:31 tarihinde değiştirildi.

Foruma katılmak için üye olun...

2 ay önce Eğer hala mecaliniz kaldıysa.... Ref. #280447 | Msj.2
emredr
mehmet emre yılmaz

tabi ki 5d

2 ay önce Eğer hala mecaliniz kaldıysa.... Ref. #280453 | Msj.3
teodoros
Fatih DÜZGÖREN

Aslında d300 güzel bir seçim olur.

Ancak 5d alacaksanız acele etmeyin eylül ekim gibi yeni versiyonu çıkıyor malum şuan ki 5d teknolojisi kim ne derse desin eski.

Kolay gelsin.

2 ay önce Eğer hala mecaliniz kaldıysa.... Ref. #280455 | Msj.4
Ndn
Nadine DaCosta

peki çıkacak yeni versiyon 5d yi belirttiğim bütceyle edinmem
mümkün olur mu?
edit: daha mayıstayız. eylüle kadar bekleyemem sanırım. hayır korkum o ki beklerim yeni versiyon almak için o arada para da biriktiririm. tam çıkar alıcam bu sefer d300 ü geliştirip ff sensörlü bi model çıkartırlar. bunlar hep benim ömrümü tüketen düşünceler.

Bu mesaj 12.05.2008 14:42 tarihinde değiştirildi.

2 ay önce Eğer hala mecaliniz kaldıysa.... Ref. #280457 | Msj.5
Ndn
Nadine DaCosta

sevgili petlover,
forum başlığını açmadan önce forumda arama yapıp ilgili başlıklara gözgezdirmiştim. hatta özel mesaj da atıcaktım ama rahatsız ederim tereddütü ile mesaj atmaktan vazgeçtim. eminim benim gibi cahile neden 5d yi önerdiğini anlatırsın. anlayabileceği dilden :D
(cahil kişi 3. şahıs gibi yazınca daha bi huzur buluyo insan.)

2 ay önce Eğer hala mecaliniz kaldıysa.... Ref. #280475 | Msj.6
erdaltuncer07
Erdal TUNÇER

kusura bakmayın anlayamadığım bir konu var.sizin gerek duymayacağınız özelliklerin çok çok daha fazlası bu iki makinede mevcut madem amatörce stüdyo fotoğrafçısı olacaksınız neden daha ucuz gövdeler değilde bu kadar pahalı makinelere yatırım yapıyosunuz?

2 ay önce Eğer hala mecaliniz kaldıysa.... Ref. #280481 | Msj.7
Ndn
Nadine DaCosta

erdal söylediğinde bakılcak bir kusur yok. anlatmaya çalışıyım.
1. si kısa sürede ilk acemiliği üzerimden atacağıma inanıyorum. ordan bakılınca içiboş bir özgüven gibi gözüksede, kendimi iyi kötü biliyorum.
2. si ki bu özgüven belki bi miktar bundan kaynaklanıyor. yazın fransada önemli işler yapan bi fotografcıdan dersler alıcam. bu dersler sırasında ve sonrasında kullandığım makinanın yetersiz kalmasını istemiyorum.
3. olarakda uzun bi süre makina değiştirmeme gerek kalmamasını istiyorum. böylece bütcemi yeni bir makina ihtiyacına değilde fotografı daha iyi tanıdıkca ihtiyaç duyacağım üst düzey lenslere ayırmak istiyorum.

Belki başlangıçta gövde için ayırdığım parayı biraz kısıp, lenslere takviye yapmak mantıklı gözükse de, ben tersini tercih ediyorum. iyi bir makina alıyım. çekimlere başlıyım. ve bu sırada hangi lenslere gerçekten ihtiyaç duyduğumu göriyim ve lenslere olan yatırımımı bunun üzerinden şekillendiriyim gibi bir mantık oluşturdum.
umarım açıklayıcı olmuşumdur.
sevgilerimle.

2 ay önce Eğer hala mecaliniz kaldıysa.... Ref. #280483 | Msj.8
Ndn
Nadine DaCosta

petlover,
değerli katkın için teşekkür ederim. yardıma ihtiyaç duyduğum, duyacağım çok konu var-olacak. musallat olacağımı şimdiden belirtir. tanrıdan kolaylıklar dilerim.
sevgilerimle...

2 ay önce Eğer hala mecaliniz kaldıysa.... Ref. #280484 | Msj.9
Enigmatrix
Murat A. ÇİÇEK

5D MkII (temmuz-ağustos a çıkar, bekleyin), nokta .

2 ay önce Eğer hala mecaliniz kaldıysa.... Ref. #280487 | Msj.10
Ndn
Nadine DaCosta

5D MkII temmuz-ağustosta çıksa bile 3000, ya da 3500 ytl ye sahip olunabilir mi, soru işareti ?

2 ay önce Eğer hala mecaliniz kaldıysa.... Ref. #280491 | Msj.11
Atahualpa
Mert Ersel Şahin

Mümkünü yok o fiyatlara alınabilmesinin MkII nin

2 ay önce Eğer hala mecaliniz kaldıysa.... Ref. #280507 | Msj.12
Ndn
Nadine DaCosta

bu makine işleri çok zor işlermiş onu anladım. helak olucam sanırım bi makine alıcam die.

2 ay önce Eğer hala mecaliniz kaldıysa.... Ref. #280516 | Msj.13
Transistor
Veysel Gökhan Aydın

5D gibi FF mkinaya EF-s ler olmuyo. Gidip zaten öyle bir makinaya
300-400 $ lık lensler alırsanız pek bi performans alamazsınız. Ev
içi büyük ağırlık olacağından ve olaya mini stüdyo girdiğinden D300
tavsiye ederim. Nikonun 30 yıllık lenslerni bile tereddütsüz
kullanırsınız. Zaten bu tarz çekimlerde Lensler ön planda.. Geniş
açı derdiniz de olmayacağından D300 bence çok daha iyi bir tercih.
Hem teknolojissi yeni hemde performansı nispeten daha iyi. 5D mark
II çıkınca zaten ya 5D direk üretilmicek (ki büyük ihtimal bu )
yada eski 5D lerin piyasası çok düşecek.

Artık hangi fiyata göre bulursunuz bilmem ama sırasıyla

D300 + AF 24-85mm f/2, 8-4 IF D

D300 + AF-S 18-70mm f/3, 5-4, 5 ED

D300 + Sigma 17-70mm f/2, 8-4, 5 Macro

tavsiyemdir.

Bu mesaj 12.05.2008 17:12 tarihinde değiştirildi.

2 ay önce Eğer hala mecaliniz kaldıysa.... Ref. #280520 | Msj.14
Enigmatrix
Murat A. ÇİÇEK

5D + EF 24-105 f/4 L IS USM nin dayanılmaz cazibesinin sizi eninde sonunda kendine bağlayacağından eminim der, bu bahsi kapatırım efendim. İyi günner.

2 ay önce Eğer hala mecaliniz kaldıysa.... Ref. #280527 | Msj.15
Ndn
Nadine DaCosta

sn Transistor,
yanlış mı anlıyorum die sorma ihtiyacı hissettim.
5d ye 300-400 dolarlık bi lens bağlandığında performans alamıyacağımı
belirtmişsiniz. burdan d300 de 300-400 dolarlık bi lensle
performans alabileceğim sonucunu çıkartabilir miyiz?
edit: kelime hatası düzeltildi.

Bu mesaj 12.05.2008 17:36 tarihinde değiştirildi.

2 ay önce Eğer hala mecaliniz kaldıysa.... Ref. #280537 | Msj.16
kobalt
Nurullah SEZER

Sadece merak ettiğim için soruyorum Kemal bey, stüdyo ortamında 1, 4 diyaframa neden gerek duyulabilir.

2 ay önce Eğer hala mecaliniz kaldıysa.... Ref. #280541 | Msj.17
kobalt
Nurullah SEZER

Anladım, 50 mm 1, 8 ile çekemeyeceği herhangi birşey yok stüdyo ortamında, benmi yanlış biliyorum diye sordum, teşekkürler.

2 ay önce Eğer hala mecaliniz kaldıysa.... Ref. #280543 | Msj.18
Ndn
Nadine DaCosta

peki 5d nin yeni versiyonu çıktığı zaman 5d ikinci el piyasası ne kadar değer kaybeder?
bi de şöyle bişi anladım yanlış mı anladım.
5d eki bi teknoloji ama ff. dolayısyla hala tercih sebebi.
d300 ff değil belki ama yeni teknoloji. dolayısıyla ff bi makinanın karşısına tercih sebebi olarak çıkabiliyor.

2 ay önce Eğer hala mecaliniz kaldıysa.... Ref. #280556 | Msj.19
Ndn
Nadine DaCosta

belki çok sorusorup kafa şişiriyorum ama daha sonra ’keşke’
diyeceğim bi tercih yapmak istemiyorm. bi de canon ya da nikonun
kendi içlerinde iki ayrı modeli arasında dğil kararsızlığım. yani
lens yatırımım da alacağım makinanın markası üzerinden
şekilleneceği için, ve en önemlisi pek fazla bilgim olmadığı için
oldukca zorlanıyorum.
2 günde asırlar gitti ömrümden. :D

edit: gülücük ekleme ihtiyacı hissettim. zira çok karamsar bitirmişim mesajı. çok fazla para kazanmıyorum. dolayısıyla paramı harcarken doğru şekilde davranmak istiyorum. ama bu daral ruh halide benim abartım sanırım. affola.

Bu mesaj 12.05.2008 18:11 tarihinde değiştirildi.

2 ay önce Eğer hala mecaliniz kaldıysa.... Ref. #280560 | Msj.20
GallardoMrt
C. Mert ERAYAN

Canon tercihi sadece FF olmasından ötürü mü acaba?

Çekimlerin stüdyoda yapay ışıklarla ve sabit bir yerde yapılacağından en azından canonun en büyük kaleleri olan ISO ve AF performanslarının kullanılmayacak olması. Bu durumda 5d nin D300den avantajı sadece sensör mü olacaktır?

D300ün Nurullah beyin dediği gibi teknolojik olarak avantajları mevcut ve tahminimce 5d nin fiyatı yüksek çünkü iyidir tarzında bir yaklaşım bence olmamalı zira 5d nin yenisi çıkınca saçma fiyatlara düşecektir. D2Xs ler 3500 dolar iken şuanda 2000 dolarlara indiler ise D3 sayesinde, 5d nin de sonu o olacaktır.

Nikondaki renkler ve optikleri stüdyo ortamı için daha uygun olacağını düşünüyorum.

« Önceki 20 123Sonraki 20 »

FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.