FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 8 dk. önce
Dijital Teknikler
Son: 1 saat önce
Etkinlikler
Son: 21 dk. önce
Donanım-Ekipman
Son: 28 sn. önce
Satılık-Alınık
Son: 3 dk. önce
Tüketici Köşesi
Son: 22 saat önce
Foto-Röportaj
Son: 1 hafta önce
OrnitoFoto
Son: 1 saat önce
Site Hakkında
Son: 40 dk. önce
Karanlık Oda
Son: 1 gün önce
Genel
Son: 2 dk. önce

Site Hakkında

2 ay önce Garip Yorumlar Üzerine... Ref. #280431 | Msj.1
ciga16
Cihan Alyaz

Öncelikle Merhaba..

Uzun bir süredir siteyi düzenli bir şekilde takip etmekteyim.Fazla fotoğraf yükleme ve yorum yapmamaktayım...

Dikkatimi çeken bir konu var, belki bana katılırsınız ya da önemsemezsiniz ama lütfen görüş belirtin.

Sıradan basit kareler çok fazla eleştiri almakta ve gerçekten bir şeyler anlatan, görsel keyif veren fotoğraflara haksızlık yapılmaktadır.

İyi arkadaş olanlar ve hatta dünya görüşü aynı olanlar birbirini kollamaktadır.Yorumları takip etmekteyim.Fotoğrafın tekniğiyle eleştiriden çok ''çok başarılı' 'elinize sağlık' 'harika bir fotoğraf' ve anlamsız şiirlerle dolu yorumlar gözüme çarpmakta.

Bu sitenin amacı kendimizi geliştirmek, bizden teknik anlamda iyi olan kişilerden yararlanmak değil mi?!

Üzülerek söylemeliyim ki körler sağırlar birbirini ağırlar durumu açık bir şeklide yaşanmaktadır.

Yazacak daha bir çok şey var ama şimdilik bu kadar yeter..Etik bir davranış olmadığı için link vermiyorum.

Saygılar...

Foruma katılmak için üye olun...

2 ay önce Garip Yorumlar Üzerine... Ref. #280558 | Msj.2
Bluesailor
Aydın Tokmak

Welcome to FK

2 ay önce Garip Yorumlar Üzerine... Ref. #280588 | Msj.3
nacieyp
NACİ EYYUPOĞLU

welcome to FK:))

2 ay önce Garip Yorumlar Üzerine... Ref. #280637 | Msj.4
ciga16
Cihan Alyaz

Hoşbulduk ta kötü yaptık herhalde bu siteye gelirken..pek övmüşlerdi zamanında uzun bir süredir bakıyorum bi yararını göremedim...Neyse devam edelim biraz daha böyle..

2 ay önce Garip Yorumlar Üzerine... Ref. #280722 | Msj.5
Bluesailor
Aydın Tokmak

yavaş yavaş alışırsın onları kafana takmamayı öğrenirsin...
aynı pistte dans eden insanlar gibi olursun.. kimileri sarhoş
kimileri de bu dansı ruhani güçler ile yaparlar... arasıra
çarpışırsın... sana çok kızarlar.. yanlış yaptığını burada çok
arkadaş edinmen gerektiğini, birbirlerine omuz verdiklerini
söylerler sana... zaten birbrilerine yaptıkları ilahi
eleştirilerigörünce gözlerine inanamazsın... hatta onları okuyup kendine
inanılmaz şeyler katarsın... bi süre sonra içi aşırı bilgi ile
dolu eleştiriler almaya başlarsın... ve katmer dolu 3 - 4 arası
puanlar... kendini bişey sanarsın.. ilginçtir... dans pistinin
en iyi dansçısı olmuşsundur... yukarıdan bi spot ışığı senin
göstermeye başlar... Günün dansçısı die... gevrek gevrek
gülmeye başlarsın...

ya da sarhoş olmaya devam edersin bizim gibi...

ha bi de kendi kendine takılan, dans etmenin ne olduğunun
farkında olmayıpta duyduklarının müzik olduğunu düşünen ama dans
edenlerin ayak seslerinden başka bişey olmadığının farkına varamayanlar
var...

eee 90 Bin kişiyiz... insan ille çarpıyor birilerine... dikkat et
çapran balıkları da var...

Bu mesaj 12.05.2008 23:58 tarihinde değiştirildi.

2 ay önce Garip Yorumlar Üzerine... Ref. #280740 | Msj.6
sm0ky
Okan Akan

Yorumun neyere yapılamayacapı site, kullanıcı vs. aracılığıyla belirlenmişken... misal site hakkında başlığına site eleştirisi yazılabiliyor mu merak ettim?
Onur?

2 ay önce Garip Yorumlar Üzerine... Ref. #280751 | Msj.7
yaskut
aykut göç

Konu forumun başlığından nasıl sapıyor, bunun ölçütü nedir, şimdi ben misal bir şiir patlatsam konu amacından sapmış mı olacak yahut adamakıllı bir eleştiri örneği versem
bilemedim hakikaten
başlık sığ bir yaklaşımı ifade ediyorsa eğer bizde bu sığlıklamı devam etmek zorundayız yoksa neden-sonuç ilişkisi gözönüde tutarak konuyu dallanıp budaklandırmalıyız mı?
gerçi bir konunun dallanıp budaklanıp belli bir noktaya gelebilmesi için uygun şartlar gerekir mesela zamansız budamamak gibi.

sahi başlık neydi?

2 ay önce Garip Yorumlar Üzerine... Ref. #280787 | Msj.8
fat32
Fatih Bilecen

How would you know the difference between the dream world and the real world?

Welcome to the real world

:))))))

2 ay önce Garip Yorumlar Üzerine... Ref. #280828 | Msj.9
pagurus

Vatandaşın birine gerçekten yardımcı olayım diye teknik açıdan hem de hiç incitici olmadan ve oldukça nazikçe kedileri sevdiğim için bir kedi fotografına eleştri yazdım.Hem de ortalama puan verek.Daha sonra bir de ne goreyim gelmiş benim bir fotogafıma 'benim kedim senin resminden(foto da demiyor) daha güzeldi deyip ne kadar eksi puan varsa hepsini vermemiş mi!! E tabi garibim ban'ı yedi...
Daha önceki yıllardaki benzer sitelerde de benzeri durumlar oluyordu.Esasında eleştriyi karşısındakini geliştirecek tarzda yapan, istisna kaideleri bozmaz babından yok gibi...En iyisi ya eleştiriye kapatmak yada hiç aldırmamak, terbiyesizleri de ban yapmak ...Kişinin hasbel kader aklı çalışıyor gözleri görüyorsa zaten diğer çok güzel çekimler hemen gönlüne oturuyor ve en az o kare kadar başarılı fotolar çekebilmek için gayret sarfediyor.75 milyon 75 milyon kafa..Elbet hepsi bir değil...Boşverin, gönlünüz rahat olsun.Bol pratik, bol çekim iyi ekipman ve emek sonuç illaki harika olur... :)

2 ay önce Garip Yorumlar Üzerine... Ref. #280832 | Msj.10
ciga16
Cihan Alyaz

Haklısınız Efendim fazla önemsememek gerekir...Ama ciddi bir konu beni fazlasıyla rahatsız etmekte...
Burası cemaat üyelerinin cirit attığı bir yer olmamalı..Basit fotoğraflar ve altlarına döşenen bir cahil zatın külliyatından(!) sözler yazılmamalı.
Burası temiz kalsın..dini duyguları sömüren, bu yönde bir dayanışma gösterip birbirlerinin basit fotoğraflarını GF yapan kişileri görmek istemiyorum.

2 ay önce Garip Yorumlar Üzerine... Ref. #280846 | Msj.11
hayalleralemi

Kullanıcının hesabı askıda olduğu için mesajı gösterilmemektedir.

2 ay önce Garip Yorumlar Üzerine... Ref. #280859 | Msj.12
yaskut
aykut göç

Birde dönem dönem değil her daim hayatın her alanında olduğu gibi sitede de boy gösteren, kraldan çok kralcı olan, bir fotoğraf dahi yüklemeyen ya da gerçek anlamda bir eleştiri yapmayan yahut yapamayan , forumlarda bildiklerini ya da deneyimlerini paylaşmaktansa iyi niyetleriyle fotoğraf için birşeyler yapmaya çalışanlara saldırmayı seçen, ispiyonculuğu, provakasyonu benimsemiş kullanıcılarda sitede ziyadesiyle mevcut...

Evet sitenin bazı kullanıcılara ihtiyacı olmadığı, bu siteye dahası fotoğrafa fazlasıyla zarar verdiği doğrudur nitelikleride yukaradaki paragrafta ortaya konmuştur.

Sağduyu sahibi, gerçekten sadece fotoğraf diyen ve bu doğrultuda davranan, ilkeli, dürüst kullanıcılara ise bu sitenin her zaman ihtiyacı vardır..

2 ay önce Garip Yorumlar Üzerine... Ref. #280872 | Msj.13
Enigmatrix
Murat A. ÇİÇEK

ANUBIS Ref. #280775 | Msj.10 'a ek:

4ncü Tip) Fake yani "Sahte" üyelik sahipleri vardır birde, bugüne dek fotoğraf ve sanatı adına geçerli hiç bir şey yapmadığı halde herkese saklandığı perdenin altında laf sokmaya gayret eden, kendisine yazılan eleştiri ve yorumları kontrol bile etmediği e-postasına gittiği için yanıt yazmaya tenezzül edememiş, ispiyoncunun ve ihanetin, şirretin en KARAnoktası.
Bunlara özellikle dikkat edip, "KAALE BİLE ALMAMAK" lazım gelir.

2 ay önce Garip Yorumlar Üzerine... Ref. #280911 | Msj.14
fat32
Fatih Bilecen

aslında bu cemaat meselesi benimde dikkatimi cok cekiyor..tamam dini motiflerle bazı zamanlarda harika kompozisyon cıkabiliyor, ve cok da anlamlı da oluyor..ama sanırım Cihan Beyin bahsettiği; profil sayfasında fotografla alakalı değil de cemaatinden kesitler, yada cemaat içi paslaşmalar, bi nevi altın günü o da, laf gene buraya gelicek..

acıkcası bende rahatsızım bundan, bi bakıyorum makineyi eline yeni almış, bir kaç sokak manzarası cekmiş, iyi hoş güzel, ama sorun şu 70 eleştiri, ve bu eleştiri fotograf başına ortalama eleştiri..işte bu insanın gelişmesi 0 dır, ilk ayından itibaren yuklediği butun fotograflar aynı ... yeşili.

herneyse :)

2 ay önce Garip Yorumlar Üzerine... Ref. #280919 | Msj.15
ciga16
Cihan Alyaz

Fatih Bey görüşünüz tam olarak bu konuya uygun...
Cemaat içi paslaşmaların yeri burası olmamalı, uygun siteler fazlasıyla mevcut bu iş için..
Sıradan basit kareler, başkalarına yaptırılmış photshop uygulamaları ve teknik yorumdan çok basit klişe sözler...Bu işleri yapanlar açık bir şekilde ortada...
Bu sitenin asıl amacı yeni bir şeyler öğrenmek, zevksiz karelere gelen 50-60 yorumla birbirini kandırmak değil...
NOT: Dini içimizde yaşayalım..hepimiz biliyoruz ki İslamiyet ruhbanlığa karşı çıkmaktadır.Bu gibi cemaat üyeleri gitsin başka yerde kendilerini tatmin etsin.

2 ay önce Garip Yorumlar Üzerine... Ref. #280928 | Msj.16
ciga16
Cihan Alyaz

''güzel gören güzel düşünür
güzel düşünen hayatından lezzet alır...
Risale-i Nur Külliyatından...

güzel cümlelerle başlamışsınız...

sevgiler...''

Küçük bir örnek sadece bu....
Fotoğrafı yorumlasa bu arkadaş...teknik anlamda ne ifade edebildiğini bir yazsa...neyse:)

Bu tarz insanlardan benim gibi sıkılan bir çok kişi var..artık bir şeyler yapmak gerek.

2 ay önce Garip Yorumlar Üzerine... Ref. #280930 | Msj.17
nacieyp
NACİ EYYUPOĞLU

Baktım da Cihan Alyaz zatı aliniz çok teknik yorumlar yapmışsınız
elant kullanıcısına ait "..... " adlı eser hakkındaki eleştirisi:
yaratıcı
doc37 kullanıcısına ait "Gölet" adlı eser hakkındaki eleştirisi:
Harika bir yansıma..
Işığın doğru kullanımı sayesinde renkler çok başarılı aktarılmış..
Elinize gözünüze sağlık efendim, saygılar...
(PS de doğru müdahele sayesinde seyir zevki.....)
civata kullanıcısına ait "SİS III" adlı eser hakkındaki eleştirisi:
İade-i ziyaret..
Edip Bey merhaba..renklerin canlılığı hoşuma gitti, tebrikler.
Işık kullanımı yerli yerinde efendim.İyi çalışmalar, saygılar
mahmutkoyas kullanıcısına ait "Simitçi" adlı eser hakkındaki eleştirisi:
Merhaba Mahmut Bey..
İlk bakışta eller kelepçeli sandım:)
Işığın kullanımı hoşuma gitti, tebrikler...
Fotoğrafı yüklerken boyutlandırmada sıkıntı yaşadınız herhalde..küçük hali daha hoş gözükmekte.
Emeğiniz ve paylaşımınız için teşekkürler, iyi çalışmalar

2 ay önce Garip Yorumlar Üzerine... Ref. #280933 | Msj.18
ciga16
Cihan Alyaz

Laf sokma eğiliminde bir kişiliğiniz var beyefendi...Keşke bütün yorumlarımı buraya yazsaydınız daha iyi olurdu.Beni mat etmek için daha fazla çalışınız lütfen.
Ayrıca benim hangi okulda okuduğumu, hangi hocalardan ders aldığımı, nerelerde çalıştığımı ve staj yaptığımı bilip ondan sonra ''zatı aliniz'' gibi bir üslup kullansaydınız keşke..Ama olsun önemli değil.Keşke istenildiği kadar fotoğraf yüklemeye izin verilse ve az sayıda fotoğrafçı olsa burda.O zaman daha rahat şartlarda karşılıklı fotoğraf, kamera, çekim açıları, ışık ayarları, renk kullanımı, mercek yapıları vs.. hakkında konuşabilirdik.Forum köşelerinde zor oluyor, sizde takdir ederseniz....
NOT:Herkesin bu konuda eksiklikleri var sakın yanlış anlaşılmasın ben mükemmel bir fotoğrafçıyım demiyorum.Daha fazla şey öğrenmek istiyorum...
Bir konuda rahatsızlığımı belirttim..katılırsın veya katılmazsın ama kendi görüşlerinizi belirtin sayın Naci EYYUPOĞLU...

2 ay önce Garip Yorumlar Üzerine... Ref. #280957 | Msj.19
kafkasyAli
ALİ ÇOBANOĞLU

Gördüğünüz gibi FK da siz bir yerden başlarsınız ama nereye
gittiğinizi sonradan siz bile anlamazsınız....konular açılır
genişler farklı yerlere gelir forumu açtığınızada açacağınızada
pişman olursunuz......yorumlara gelince bizzat denedim; kendinize her
yorum yapana geri dönüş yaptığınızda yorum sayınız artıyor, ama
yorumlarınızı azaltınca fotoğrafınız berbatta olsa güzelde olsa
yorum almıyorsunuz, ekstra yorumlar yaparak onlardanda tekrar yorum
alınca patlamalar yaşıyorsunuz....garip bir düzen ama gerçek ve
bunları yapmadan ne günün fotoğrafınız olur nede günün fotoğrafçısı
olursunuz...yani FK böyle istiyor............ama kendi çevrenizi
oluşturuncada yapay bir tatmin döngüsünde yuvarlanıp
gidiyorsunuz....
aslında en başta ifade etmişsiniz "körler sağırlar birbirini
ağırlar"diye...
yapacak birşey yok insanoğlunun doğası bu.............hepinize
kendinizi başarılı hissettirecek derecede iyi fotoğraflar
dilerim.......................

Bu mesaj 13.05.2008 18:53 tarihinde değiştirildi.

2 ay önce Garip Yorumlar Üzerine... Ref. #280996 | Msj.20
hugara
cagatay kesdel

konuyu bence güzel özetlemişsiniz.ne yazıkki eleştirilerin çoğu böyle bi döngü içinde .burada yeni olmama rağmen bende farkettim açıkçası .ama herkez bu sitede bulunmaktan ve bu döngünün farkında olduğu halde parşçası olmaktan mutluluk duyuyorsa asıl amaç sağlanmış oluyor bence.

FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.