FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 59 dk. önce
Dijital Teknikler
Son: 14 dk. önce
Etkinlikler
Son: 6 saat önce
Donanım-Ekipman
Son: 36 dk. önce
Satılık-Alınık
Son: 20 dk. önce
Tüketici Köşesi
Son: 5 saat önce
Foto-Röportaj
Son: 1 hafta önce
OrnitoFoto
Son: 1 gün önce
Site Hakkında
Son: 4 saat önce
Karanlık Oda
Son: 1 saat önce
Genel
Son: 2 saat önce

Çekim Teknikleri

2 ay önce canon 18-55 is Ref. #280321 | Msj.1
ugurmora

merhaba
canon 18-55 is lensin IS öselliği 1/30 hızlardan daha aşağıda pek fayda etmemekte, hareketli konularda ise 1/30 hız civarında bile görüntüde hareket kayması oluyor, sormak istediğim IS özelliğinin görüntü sabitleme özelliği nereye kadardır ve ne kadar güçlüdür, bu lensin is özelliği canon 17-85 IS lenslerden farklı mıdır, teşekkürler

Foruma katılmak için üye olun...

2 ay önce canon 18-55 is Ref. #280323 | Msj.2
slmsevki
Selim Şevkioğlu

Merhaba,

İS nin özelliği el titreşiminin neden olduğu kaymaları belli bir yere kadar gidermek içindir, hareketli objelerde işe yaramaz. Çünkü hareketi yavaşlatamaz ama hareketli objeleri de çalışırken elinizin neden olduğu titremenin etkisini azaltarak daha net kareler almanızı sağlar. Hareketli objelerde net kare alamamanızın nedeni, hareketi dondurmaya yetecek hızda bir perde hızı seçmemenizdir.

İS'in faydası birkaç stopluk ışık ve dolayısıyla bir miktar perde hızından tasarruftur. Eliniz çok titrerse net kareler almanız için bazı durumlarda faydası olmayabilir. Elde çekim için 1/60'dan aşağı düşülmemesi tavsiye edildiğine göre 1/30'un altında net kareler alamamanız anormal değil. Bazıları 1/10-20 gibi perde hızlarında İS siz lenslerle de net kareler alabilir ama bu tamamen el titremesi ve o anki beceriyle alakalı. 18-55 lensinizi güle güle kullanın.

2 ay önce canon 18-55 is Ref. #280368 | Msj.3
ugurmora

verdiğiniz bilgi için teşekkür ediyorum.

FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.