FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 59 dk. önce
Dijital Teknikler
Son: 1 saat önce
Etkinlikler
Son: 8 dk. önce
Donanım-Ekipman
Son: 20 dk. önce
Satılık-Alınık
Son: 18 dk. önce
Tüketici Köşesi
Foto-Röportaj
Son: 1 hafta önce
OrnitoFoto
Son: 2 hafta önce
Site Hakkında
Son: 3 saat önce
Karanlık Oda
Son: 1 gün önce
Genel

Dijital Teknikler

5 gün önce photoshop uygulamaları Ref. #280228 | Msj.1
carpediem1626
önder karakaş

Fotograflara photoshop uygulanıp uygulanmadığı ve eğer uygulanmış ise nasıl yapıldığı vurgulanamaz mı?

Foruma katılmak için üye olun...

5 gün önce photoshop uygulamaları Ref. #280247 | Msj.2
oturk
ORHUN UYGUR

vurgulanamaz. ancak tahmin edilebilir.

5 gün önce photoshop uygulamaları Ref. #280256 | Msj.3
Chiris
Emre ÖZIRMAK

fotoğraflara yapılan photoshop etkilerini belli ölçülerde farkedebilirsin ... ne derece etki edildiği ne işlem uygulandığı bariz farklılıklar avrsa anlaşılabilir onun dışında %100 bakılan tüm fotolardan hangisine photoshop uygulandığını algılamak çok zordur hatta imkansız gibi birşey.. Mesela bir fotoğrafa ten parlaması dikkat çekicek kadar fazla ise bunu muazzam bir işçilikle photoshoplamı yoksa ışıklamı yapıldığını anlamak zordur ikiside olabilir...

5 gün önce photoshop uygulamaları Ref. #280264 | Msj.4
carpediem1626
önder karakaş

Emre Bey uygulanan yeknikleri anlatmama diye bir prensipmi var .sizi sikabilirim ama neden yazılmadığını merak ediyorum.bu bazen kötü olarakmı algılanıyor yoksa..

5 gün önce photoshop uygulamaları Ref. #280299 | Msj.5
mildem
Mustafa İlker Demiral

merhaba onder bey

amator bir fotografciyim fakat photoshop konusunda biraz deneyimliyim
butcem boyle elverdiginden dolayi bir samsung s850 aldim tercih sebebim manuel modunun olmasiydi ve cok memnunum fakat fotograflar yeterince keskin olmuyor ben de sharpen kullaniyorum ve genel olarak yesil tonlarini sevdigim icin renk tonlarina photo filter ve color intensity ayarlari kullanarak mudahale ediyorum bunun manipulasyon degil de daizha cok fotografi daha sunulabilir hale getirmek, izleyene gecmesini istedigim hissi kuvvetlendirmek olarak goruyorum ve sorulmadigi surece fotografin altina bunu belirtmiyorum cunku izleyenlerin buna takilmasini istemiyorum yoksa photoshop kullanmak kotu bir sey degil hatta nerde okudugumdan emin degilim fakat bir yerde "photohop dijital fotografin karanlik odasidir" diye bir sey okumustum kesinlikle katiliyorum manipulasyon bambaska bir sey fakat ufak dokunuslarin izleyenler tarafindan merak edilmedigi surece belirtilmemesinde bir sakinca oldugunu dusunmuyorum
kendimce anlatmaya calistim, umarim yanit verebilmisimdir

sevgiler...

5 gün önce photoshop uygulamaları Ref. #280315 | Msj.6
Chiris
Emre ÖZIRMAK

Sevgili önder buna değişik açılardan bakarsak aslında foto eklerken bundan daha önce gelen belirtilmesi gereken unsurlar var mesela bunlardan birisi...

Foto ekleyen bir user açısından fotoyu ne kadar başarılı çekip kullanılan ayarlardan ne denli başarı sağlandığını izleyenlerin anlaması açısından o foto için kullandığı çekim modlarınıda altına yazması o kare açısından fotoğrafçının ne denli başarı sağladığınında yorumlanmasında büyük bir artıdır.. Başta fotoların altına hangi objektif hangi modlarla çekim yapıldığı yazılmıyor malesef bu aslında amatör daha acemi fotoğrafçılar için büyük bir ölçü kriteri olurdu aslında...Kaldı ki photoshop bundan sonraki adım ve bende photoshop konusunda bunun utanılıcak bir şey değil aksine mükemmel bir karedeki fotoda örneğin kenardan çıkan resmin ahengini bozan küçük bir dal yada buna benzer ufak düzeltmeler için gerekli olduğu düşüncesindeyim.... Amaç zaten kalıcı bir mükemmelliyetçiliği ortaya koymaksa buna yardımcı olan tüm unsurlar birer artıdır bu konuda... Kötü olarak algılandığını sanmıyorum yani yazılmama nedeni bu değil daha çok bana göre sadece o kareyi paylaşmak diğer kısımları yani o kadrajı çekerkenki kullanılan modlar sonrasındaki karanlık oda düzenlemelerini adım adım yazmaktan kaçınmak sanırım biraz üşengeçlikten kaynaklanıyor...

5 gün önce photoshop uygulamaları Ref. #280351 | Msj.7
b_d
Barış DİNÇOL

Daha önce forumda tartışılmış bir konu vardı program merak ediliyordu. Bu konuyu bulabilirseniz orada ne kadar profesyonelce işlemler yapıldığı ve farketmenin inanın çok zor olduğunu farkedeceksiniz.

Exif bilgilerine bakmanız bir nevi yarar sağlar, ama buda kesin bir yol değil çünkü hemen hemen %60'ımız fotoğraflarımızı boyutlandırmak için ps kullanıyoruz ve bu işlem exif bilgilerine yansıyor.

4 gün önce photoshop uygulamaları Ref. #280486 | Msj.8
rupty
Burak BAYRI

Ben belirtilmesi gerektiği inancındayım. İlk fotoğraf çektiğimde daha acemi bile değilken sürekli çekip ps de birşeyler ekliyor, çıkarıyor ya da renklerle oynamaya çalışıyordum. Fakat zaman geçti şimdi amatör olarak ilgilenme seviyesindeyim en azından ve şahsi fikrim fotoğrafa dijital müdahale olmamasından yana. Fakat zorunlu crop vs. gibi basit müdahaleler tabi ki olabilir.Fakat eğer işlem varsa bence belirtilmesinin özellikle benim gibi amatörler açısından yararlı olacağını düşünüyorum.

Son Projelerimiz
Negatif.com
Sinemalar.com
Doviz.com
Tüm Liste
FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.