FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 2 saat önce
Dijital Teknikler
Etkinlikler
Son: 32 dk. önce
Donanım-Ekipman
Son: 3 dk. önce
Satılık-Alınık
Son: 1 saat önce
Tüketici Köşesi
Foto-Röportaj
Son: 1 hafta önce
OrnitoFoto
Son: 2 hafta önce
Site Hakkında
Son: 16 dk. önce
Karanlık Oda
Son: 1 gün önce
Genel

Donanım-Ekipman

5 gün önce Stüdyo Fotoğrafçılarından Paraflash Tavsiyesi İstiyorum? Ref. #280175 | Msj.1
teodoros
Fatih DÜZGÖREN

Sitedeki konuyla ilgili yazılmış tüm mesajları okudum çoğu 2007 senesinden kalmış bende tekrar açmak ve sormak istedim.

Normal bir oda boyutunda stüdyomda örneğin saat, market malzemeleri, küçük ürünler gibi eşyalar çekeceğim.Bu konuya pek hakim değilim.Bu gibi çekimler için bir set buldum.Fiyatı 1.672 ytl.

Set İçeriği :
2 adet Orient 400 w/s Paraflaş
2 adet 806 Pro ışık ayağı
2 adet 90x90 softbox

Bu tip 2 adet paraflaş sizce bana yeter mi (500 mü olmalı 600 mü) yoksa bir adet paraflaş ve bir şemsiye mi tercih etmeliyim? İleride olurda modelli çalışırsam ekstradan masraf yapmayıp şimdi adam akıllı alayım diyorum.

Bir adette çekim masası alacağım.En azından bana başlangıç olarak şöyle yap diyebileceklere şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

Foruma katılmak için üye olun...

5 gün önce Stüdyo Fotoğrafçılarından Paraflash Tavsiyesi İstiyorum? Ref. #280270 | Msj.2
TahirEmmi
M. Tahir SOYLU

Markayı tanımıyorum fakat 400 watt size fazlasıyla yetecektir.
ışığın fona kaçmaması adına ben softbox ı şemsiyeye tercih ediyorum
Şemsiye ışığı fazla dağıtıyor.

Modelli çalışmalarda da 400 watt size yetecektir
çekim masası dediğiniz still life masasıysa o kadar paraya değmez
gidin bir tabaka beyaz pleksiglas alın işinizi görücektir
Rahatlıkla esneyebildiği için sonsuz fon olarak kullanabilirsiniz
kolaylıklar dilerim

5 gün önce Stüdyo Fotoğrafçılarından Paraflash Tavsiyesi İstiyorum? Ref. #280337 | Msj.3
HASEN_NS
Nihat Çeliker

Öncelikle ben kendimde bu tip arayışlarda olduğum için baya bir tavsiye aldım. Paket olarak sunulan ışıklar sana fazlasıyla yetecektir diye düşünüyorum. Saat çekeceksen eğer. Ayrıntılı olarak bi abimizide söyleyebilirim sana eğer eminönüne yakınsan.

5 gün önce Stüdyo Fotoğrafçılarından Paraflash Tavsiyesi İstiyorum? Ref. #280347 | Msj.4
marsyas

Tahir Emmi doğru söyler... Bununla birlikte box ve şemşiyenin kullanım alanları farklı olacağı için ikisini de kullanacağın çekimler olacaktır. Elektronik malzemede asla ve asla ikinci el önermesem de; box, flaş ayağı, boom ve sair ekipmanda ikinci el (denk getirirsen) avantaj olabilir.

Eğer işin içinde parlak, kromajlı, cam vb. şeyler varsa bir cubelite'a gereksinimin olacak. Şu an için still life masası için 1000li eurolar ödemenin bir anlamı yok.

Başlangıç için;
2 ad. adet min. 320Ws Paraflaş (3 olsa daha iyi olur da bütçe meselesi işte....)
2 ad. (+1) flaş ayağı (toplamda 3 olacaksa birini kısa seçin)
1 ad. boom
1 ad. 90x60 box
1 ad. 30x150 box
2 ad. Eminönü işbortacılarından alınma büyükçe şemşiye :P (ŞAKA DEĞİL :) )
(Şemsiyelerin içini nalburdan alacağınız metalik sprey ile boyayıp tutamaklarını sökün )
2 ad. kepenk reflektörü
1 ad. boru (koni) reflektörü
1 ad. el yapımı masa (forumda olsa gerek...)
muhtelif fonlar (70x100 ebatlı, kartvizit/davettiye basımında kullanılan renkli ve 170-300 gram arası kartonları kullanabilirsiniz.)

daha da aklıma gelen olursa eklerim.

5 gün önce Stüdyo Fotoğrafçılarından Paraflash Tavsiyesi İstiyorum? Ref. #280352 | Msj.5
b_d
Barış DİNÇOL

Ne alırsan al ucuz olması amacı ile lütfen ama lütfen çin malı alma.

5 gün önce Stüdyo Fotoğrafçılarından Paraflash Tavsiyesi İstiyorum? Ref. #280432 | Msj.6
teodoros
Fatih DÜZGÖREN

teşekkürler herkese, son olarak bir soru daha eklemek istiyorum verdiğim marka nasıldır?

Son Projelerimiz
Negatif.com
Sinemalar.com
Doviz.com
Tüm Liste
FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.