FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 1 saat önce
Dijital Teknikler
Son: 2 saat önce
Etkinlikler
Son: 1 dk. önce
Donanım-Ekipman
Son: 11 dk. önce
Satılık-Alınık
Son: 36 dk. önce
Tüketici Köşesi
Son: 1 saat önce
Foto-Röportaj
Son: 1 hafta önce
OrnitoFoto
Son: 2 hafta önce
Site Hakkında
Son: 4 saat önce
Karanlık Oda
Son: 1 gün önce
Genel
Son: 2 saat önce

Donanım-Ekipman

5 gün önce Fotoğrafları Bilgisayara Atarken Ref. #280130 | Msj.1
dentist44
Emrah Metin

Arkadaşlar benim merak ettiğim fotoğrafları bilgisayara atarken usb kablosuyla direk pc yi fotoğraf mak. bağlıyorsunuz, , , , , , yoksa kart okuyucular mı kullanıyorsunuz??? usb kablosu bağlamak makina sürekli elektrik giriş çıkışı olduğu için zararlı olabilir deniliyor, , , diğer türlüde kartı sürekli çıkarıp takmak kart yuvasında zarara neden olabilirmi??? cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürler....

Foruma katılmak için üye olun...

5 gün önce Fotoğrafları Bilgisayara Atarken Ref. #280131 | Msj.2
CARdanADAM
Hüseyin KARASU

Konu oldukça iyi :) bakalım deneyim sahibi arkadaşlar nasıl bilgilendirecekler.

Ben, USB kablosuyla makinayı PC ye bağlayarak halldiyorum işimi.
Üretici firmalar bir sakınca görmüyorlarki her makinayla geliyor.

Her iki yöntem için de riskler mevcut.

PC de virüs varsa bulaşır diye düşünüyorum (laf aramızda bu konuda hiç bir şeyde duymadım).
Kart yönteminde de aynı tehlike söz konusu ama önlemek daha kolay diye düşünüyorum.

Kartı makinaya takarken dikkatli olunursa, pinler zarar görmezse (eğilme gibi), sakınca yok sanırım.

5 gün önce Fotoğrafları Bilgisayara Atarken Ref. #280137 | Msj.3
sept_67

USB kablo ile fotoğraf makinasından bilgisayara veri aktarmak en kolay yol.(Tersinide yapabilirsiniz tabi)

USB kablosunun bağlanması ile sadece data transferi gerçekleşiyor. Fotoğraf makinanızın beslenmesi kendi dahili pili ile olduğundan , yani bilgisayardan beslenmediğinden dolayı, bağlantının çıkarılması esnasında, flash disk lerde karşılaşılabilecek problemlerle karşılaşılma riski yok.

Selamlar.

5 gün önce Fotoğrafları Bilgisayara Atarken Ref. #280139 | Msj.4
kobalt
Nurullah SEZER

Ben card reader kullanıyorum, kartın takılıp çıkarılırken zarar vermesi olayını hiç aklıma getirmedim şimdiye kadar, kartı istesenizde eğip bükerek oraya takamazsınız çünkü tek bir pozisyonda giriyor yerine, ee başka nasıl bozabiliriz diye düşünüp zorlanırsa orasını bilemem, bu mantıkla arabalarımızın kontaklarının şimdiye kadar laçka olması gerekmezmi?

Merak etmeyin kart yuvasından önce bozulacak bir sürü şey var makinelerimizde, gönül rahatlığıyla kullanın, hangisi kolayınıza geliyorsa.Selamlar.

5 gün önce Fotoğrafları Bilgisayara Atarken Ref. #280143 | Msj.5
homurtak
Hami Onur

Bence en güzeli kart okuyucu kullanmak. Zırt pırt makinaya usb bağlamak pek de güvenli olmasa gerek. Sonuçta işin içinde ekeltrik var. Milyarlık cihazı alıp, 10 YTL lik kart okuyucudan kaçmaz hiç kimse herhalde. Bence siz de edinin bir tane. Sevgiler.

5 gün önce Fotoğrafları Bilgisayara Atarken Ref. #280147 | Msj.6
tanner
taner ünlü

http://www.fotokritik.com/forum/49886

Yeni bir başlık açmadan önce forumda bir arama yaptırmak en iyisi.

5 gün önce Fotoğrafları Bilgisayara Atarken Ref. #280156 | Msj.7
dentist44
Emrah Metin

cvp lar için teşekkür ediyorum arkadaşlar.benimde kart okuyucu varda acaba tak çıkar kart yuvasında bir deformasyon olurmu diye düşündüm..bu arada form polisi sana da teşekkürler :)

5 gün önce Fotoğrafları Bilgisayara Atarken Ref. #280164 | Msj.8
sept_67

Hami bey, "zırt pırt" bağlasanızda usb kablosunu bir şey olmaz merak etmeyin.

5 gün önce Fotoğrafları Bilgisayara Atarken Ref. #280249 | Msj.9
FALCOM
Ecmel MUTLU

kart okuyucu çok daha pratik.....

ayrıca makinenin kart yuvasu öle kolay kolay bozulmaz merak etmeyin, sevgili Nurullah SEZER güzel söylemiş kart yuvası bozulana kadar neler bozulur :)

5 gün önce Fotoğrafları Bilgisayara Atarken Ref. #280254 | Msj.10
Suu
Aras Havıters

"usb kablosu bağlamak makina sürekli elektrik giriş çıkışı olduğu için zararlı olabilir deniliyo"

bu siteye ilk girdiğimde karşıma çıkan forumda bu yazıyodu aynen..:) nerden nereye be..

kart okuyucu en sağlıklısı.. tabi kartı çıkarırken "donanımı güvenle kaldır" sekmesinden sonra.... yoksa zarar veriyor bellek kart ve bu tip hafıza kartlarına....

5 gün önce Fotoğrafları Bilgisayara Atarken Ref. #280261 | Msj.11
Ayrton_SENNA
Serkan Arslan

Bilgi: Bilgisayar USB çıkışları akım taşır. İsteyen kontrol kalemiyle baksın. Benimkinde akım var. Kaliteli bir güç kaynağı kullandığımı da ekleyeyim.

Bu sebepten dolayı kart okuyucu kullanıyorum.

5 gün önce Fotoğrafları Bilgisayara Atarken Ref. #280286 | Msj.12
skoda
HALİL İBRAHİM ÖZENİR

En mantıklısı card reader kullanmak.Yapmanız gereken sadece kartı makinadan çıkartıp card reader, a takmak.Benim card reader bilgisayarın yanında herdaim takılı pozisyonda sadece kartı yuvasına yerleştirmem yeterli oluyor.Makinayı bilgisayara bağladığınızda bilgi alışverişi olduğundan istenmeyen olumsuz şeyler yaşama riskiniz herzaman var ve kablo karmaşası ve Body deki yuvayı tak çıkar yalama etme riski 40-50 ytl lik kart readerdan daha önemli benim için.

5 gün önce Fotoğrafları Bilgisayara Atarken Ref. #280332 | Msj.13
syilmazgil
Salih Yılmazgil

Bilgisayara USB ile bağlanığınoıza fotoğraf makinesindeki bazı devreler kart okuyucu işlevi görüyor. Elektrik geçişleri de yalnızca bu devreleren oluyor. Dolayısıyla her iki şekilde de bağlamanın bir mahzuru yok. Nasıl kolayınıza gidiyorsa öyle yapın.

5 gün önce Fotoğrafları Bilgisayara Atarken Ref. #280340 | Msj.14
marsyas

Ref. #280261 | Msj.11
@Serkan Arslan

Serkan kullandığın pirizdeki yada bina genelindeki toprak hattını kontrol ettirmeni şiddetle öneririm. Usb + - 5V gerilimi vardır. Bunu da murakabe kalemi :P ile saptaman olanaksızdır. Eğer kontrol kaleminin ışığı yanıyorsa bu +5V üzerinde bir gerilimi ifade eder ki muhtemelen GND (toprak) pininden aldığın ölçümdeki saptamandır. Yani kısacası çok sakat bir durum... Topraklama önemlidir, kontrol edilmelidir, gereken saygı gösterilmelidir.

Şakayla karışık; cihazınız tehlike altındadır.

Eğer kontrol kaleminiz +5V civarı gerilimi saptama yetisine sahipse yukarıda yazdıklarımın tümünü boşverebilirsiniz.

Gelelim asıl konuya;
Kişisel olarak kart okuyucu kullanmak kolayıma gelse de 2G'lık bir kartı boşatmak uzun sürebileceği için bazen 1394'ü kullandığım oluyor.

5 gün önce Fotoğrafları Bilgisayara Atarken Ref. #280359 | Msj.15
antique
türkay yılmaz

ben de kart-okuyucu kullanıyorum, kartı takar takmaz fotoğraflara ulaşıyorum..

diğer yandan fotoğraf makinasını bilgisayara ilk tanıtmak için yanında verilen cd yi bilgisayara takıp bir sürü driver yüklemek gerekiyor ki ben pek sevmiyorum bu tarz şeyleri :)

Bu mesaj 12.05.2008 11:50 tarihinde değiştirildi.

5 gün önce Fotoğrafları Bilgisayara Atarken Ref. #280389 | Msj.16
EOS_maximus
Alp Emre Göksel

ya birde Kart Okuyucu ile bağladığımızda sanki daha hızlı kopyalıyormuş gibime geliyor? USB'yle bağlayınca daha yavaş oluyor aktarım..

Son Projelerimiz
Negatif.com
Sinemalar.com
Doviz.com
Tüm Liste
FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.