FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 1 saat önce
Dijital Teknikler
Etkinlikler
Son: 24 dk. önce
Donanım-Ekipman
Son: 5 dk. önce
Satılık-Alınık
Son: 13 dk. önce
Tüketici Köşesi
Foto-Röportaj
Son: 1 hafta önce
OrnitoFoto
Son: 2 hafta önce
Site Hakkında
Son: 3 saat önce
Karanlık Oda
Son: 1 gün önce
Genel

Donanım-Ekipman

5 gün önce "Canon EF 35-80mm f/4-5.6 III" d-slr?? Ref. #280036 | Msj.1
erkang

merhabalar, öncelikle foruma ilk kez yazıyorum o yüzden yanlış yerde yanlış başlık açtıysam lütfen uyarın.
fotoğraf çekmeye yeni başladım, oldukça acemiyim ve terimler bakımından oldukça yetersizim, bu yüzden açıklamalarınızı çok bilimsel yapmayacağınızı umuyorum:)

öncelikle elimde canon eos 300 ve objektif olarak Canon EF 35-80mm f/4-5.6 III var, objektifin üstünde 52 mm yazıyor, bu değer tam olarak neyi ifade ediyor ve değerin büyük olması mı küçük olması mı daha işlevsel?

objektifteki IIIün model olduğunu düşünüyorum, IIye göre ne farklılıkları mevcut?

gelecek yıl d-slr makine almayı düşünüyorum, büyük ihtimalle eos 40d olacak ancak maddi koşullar sebeiyle 400d/450d de olabilir. eğer bu modellerden birini alırsam elimdeki objektifi kullanabilirmiyim yoksa sadece analog slrler için mi üretilmiştir objektif??

şimdiden ilgilenen ve yardımcı olan herkese teşekkürler.

Foruma katılmak için üye olun...

5 gün önce "Canon EF 35-80mm f/4-5.6 III" d-slr?? Ref. #280045 | Msj.2
zycln

52 mm objektifinizin çapıdır, ön kısmına takacağınız filtreleri bu değere göre almanız gerekir.
40d, 400d veya 450 d makinalara o objektif uyacaktır ancak, bu dijital makinalarda görüntü 1.6 crop factor yüzünden daha yakın olur ki, sonuç olarak geniş açı konusunda bu lens size muhtemelen yetmez. Ayrıca çok kaliteli bir lens de sayılmaz. II ve III, modelin versiyon numaraları diye biliyorum, ama farkları konusunda yardımcı olamayacağım, incelemek lazım.

5 gün önce "Canon EF 35-80mm f/4-5.6 III" d-slr?? Ref. #280048 | Msj.3
erkang

ilginiz için teşekkürler, ben d-slrde bu objektifi kullanmayı maddi kolaylığı için istiyorum. yani sadece body alıp maliyeti düşürmek için. sizce sadece body alıp bu ojektifi kullanmak akıllıca olur mu yoksa düşürdüğü maliyete değmez mi?

5 gün önce "Canon EF 35-80mm f/4-5.6 III" d-slr?? Ref. #280055 | Msj.4
zycln

Kullanırsınız elbet, ancak sizi 35 değeri oldukça sınırlayacaktır. Aynı lens (35-80), eos rebel g analog ve eos 10d dijital makinalara sahibim, 35-80 lens eos bana rebel g'de yetmesine rağmen, 10d makinada beni pek mutlu edememişti. Yerinizde olsam canon 18-55is, sigma 17-70 gibi lenslere yönelmeye çalışırdım.

5 gün önce "Canon EF 35-80mm f/4-5.6 III" d-slr?? Ref. #280058 | Msj.5
erkang

teşekkür ederim..

5 gün önce "Canon EF 35-80mm f/4-5.6 III" d-slr?? Ref. #280060 | Msj.6
math_
Ahmet Aybuğa

merhabalar
ben de geçen sene 350d body i alırken
eos 300 filmli slr ile kullandığım 28-80 objektif ile birlikte kullanırım diye düşünüyordum.

fakat 350dyi aldıktan sonra gördüm ki elimdeki 28-80 lensin kalitesi sürekli kalitesizliğinden yakınılan 18-55 ten bile daha kötü idi...

o zaman anladım ki, d-slr makinelerde en önemli şey lensin kalitesi ve odak aralığı...

üzülerek belirtmek isterim ki; 40d yi aldığınız zaman, çok kısa bir süre sonra elinizdeki lensin teknik açıdan iyi fotoğraflar elde etmeye engel oluşturduğunu göreceksiniz.

Maddii yönden sıkıntınız varsa,
tavsiyem 350d 400d 450d gibi ucuz gövdeler alıp,
üzerine iyi bir lens eklemenizdir.

eğer yeni alacağınız lensi filmli gövdede kullanmak istiyorsanız,
canon un ef serisine (ef-s değil)
sigma nın dg serisine (dc değil)
tamron un di serisine (di II değil)

bakınız..

ama yeni alacağınız lensi filmli gövdede kullanmayı düşünmüyorsanız.
17-18 mm gibi odak uzaklıklarından başlayan lensleri tercih edebilirsiniz.

misal:
tamron 17-50 f:2.8
sigma 17-70 f:2.8 4.5
sigma 18-50 f:2.8
canon 17-85 IS

5 gün önce "Canon EF 35-80mm f/4-5.6 III" d-slr?? Ref. #280070 | Msj.7
erkang

evet sanırım ucuz gövde+kaliteli lens ikilisi daha tercih edilebilir. lensler hakkında verdiğiniz bilgilerin işime yarayacağını umuyorum, teşekkürler.

5 gün önce "Canon EF 35-80mm f/4-5.6 III" d-slr?? Ref. #280072 | Msj.8
math_
Ahmet Aybuğa

filmli ekpiman ile çekerken insan lensin kalitesine kafayı pek takmıyor
ama d-slr ye geçince lensin kalitesizliğinden şikayet ediliyor hep...

Son Projelerimiz
Negatif.com
Sinemalar.com
Doviz.com
Tüm Liste
FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.