Donanım-Ekipman
| 5 gün önce | Fotoğraf Aktarımı için USB Kart Okuyucu mu yoksa PCMCIA Kart Okuyucu mu? | Ref. #280026 | Msj.1 |
|---|---|---|
|
|
Başlıktaki soruya bakılırsa elbette insanların kişisel tercihi
belirler hangisinin satın alınacağını, hangisinin kullanılacağını..
Ama ben hız, kullanışlılık ve benzeri konulardan bu iki aparatı
karşılaştıralım, kullanan arkadaşlarımızın fikirlerini alalım
istedim. Aslında niyetim CF kartım için USB kart okuyucu almaktı.
Ancak CF kart okuyucuları araştırırken PCMCIA CF Kart okuyucuları
gördüm. Dizüstü kullanıcısıyım ve birçok bilgisayardaki gibi
benimkinde de SD kart okuyucu dahili olarak bulunmasına rağmen CF
kart okuyucusunun bulunmaması üzüldüğüm bir konuydu. Çünkü fotoğraf
makinem CF kart kullanıyor ve benim en çok ihtiyaç duyduğum okuyucu
CF okuyucusu. Ancak dizüstü bilgisayarların PCMCIA kart yuvaları
takılabilecek bir PCMCIA CF Kart okuyucu aparatla dahili bir CF
kart okuyucusu gibi olabiliyor bildiğim kadarıyla. Bunun USB kart
okuyucuya göre daha kullanışlı, daha pratik olacağını düşündüm bir
an. USB kart okuyucusu yerine PCMCIA CF kart okuyucusu almadan önce
de sizlerin fikirlerini, önerilerini almak istedim. Bu PCMCIA
aracılığı ile oluşan CF kart okuyucu yuvası, USB 2.0 kadar hızlı
olabiliyor mu? Ya da sizce avantajları, dezavantajları var mı?
PCMCIA CF kart okuyucu linkini aşağıda bulabilirsiniz.
Teşekkürler.. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 5 gün önce | Fotoğraf Aktarımı için USB Kart Okuyucu mu yoksa PCMCIA Kart Okuyucu mu? | Ref. #280035 | Msj.2 |
|---|---|---|
|
Residentour
ATAKAN ÖZGÜR
|
Tabii ki PCMCIA kart okuyucusu usb 2.0 kart okuyucualrdan 2 kat daha hızlıdır. Ayrıca firewire bile usb 2.0 dan daha hızlı okuma ve yazma konusuda. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 5 gün önce | Fotoğraf Aktarımı için USB Kart Okuyucu mu yoksa PCMCIA Kart Okuyucu mu? | Ref. #280104 | Msj.3 |
|---|---|---|
|
|
Teşekkür ederim Residentour, hız olayı önemli bir konuydu benim için. Bahsettiğim diğer avantajları da düşününce USB Kart okuyucu yerine PCMCIA Kart okuyucu almak daha mantıklı sanırım.. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 5 gün önce | Fotoğraf Aktarımı için USB Kart Okuyucu mu yoksa PCMCIA Kart Okuyucu mu? | Ref. #280140 | Msj.4 |
|---|---|---|
|
|
Bende sandisk ultra PCMCI card reader var ve USB 'den inanılmaz
derecede yavaş... O nedenle kullanmıyorum.. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 5 gün önce | Fotoğraf Aktarımı için USB Kart Okuyucu mu yoksa PCMCIA Kart Okuyucu mu? | Ref. #280162 | Msj.5 |
|---|---|---|
|
Residentour
ATAKAN ÖZGÜR
|
Belki sürücü sorunu, belki işletim sistemi ayarı belki de modeli
eski ise ondan olabilir ama genelde sıralama şuna göre: Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 5 gün önce | Fotoğraf Aktarımı için USB Kart Okuyucu mu yoksa PCMCIA Kart Okuyucu mu? | Ref. #280179 | Msj.6 |
|---|---|---|
|
|
Serkan Bey aceba sizin yaptığınız bir yanlış mı var, PCMCI kartınız ya da sürücüsü mü sorunlu, yoksa USB 2.0'dan daha mı yavaş oluyor hepsi.. Bu konuda en sağlıklı bilgiyi nerden öğrenebiliriz aceba?.. PCMCI Okuyucuları satan siteler ürünün aktarım hızı konusunda da hiçbirşey yazmamışlar ki.. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 5 gün önce | Fotoğraf Aktarımı için USB Kart Okuyucu mu yoksa PCMCIA Kart Okuyucu mu? | Ref. #280189 | Msj.7 |
|---|---|---|
|
Residentour
ATAKAN ÖZGÜR
|
Method Time taken Transfer rate Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 5 gün önce | Fotoğraf Aktarımı için USB Kart Okuyucu mu yoksa PCMCIA Kart Okuyucu mu? | Ref. #280303 | Msj.8 |
|---|---|---|
|
|
Hakkaten de PCMCIA adapter için ciddi bir hız farkı belirtilmiş. Serkan Bey'de neden yavaş kalmış aceba.. Bu arada PCMCIA adapterler için de USB 1.1, USB 2.0 ya da Firewire 400, Firewire 800 gibi farklı çeşitleri olabilir mi dersiniz?.. Mesela verdiğiniz kaynakta 32 PCMCIA adepter olarak geçiyor. Bu 32 rakamı bütün PCMCIA adapterler için geçerli mi aceba yoksa hızla ilgili farkı belirten bir ayrıntı mı?.. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 5 gün önce | Fotoğraf Aktarımı için USB Kart Okuyucu mu yoksa PCMCIA Kart Okuyucu mu? | Ref. #280306 | Msj.9 |
|---|---|---|
|
Residentour
ATAKAN ÖZGÜR
|
32 sayısı 32biti temsil ediyor. Zaten pcmcia bizim masa üstü pc lerdeki PCI ın kardeşi. Bizim 64 bitlik pci larımız yok ama server için var. PCI-X 64 bit diye geçer. Ama notebook da var mı bilemem 64 bit pcmcia, araştırmadım. Ben masaüstücüyüm :) . Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 5 gün önce | Fotoğraf Aktarımı için USB Kart Okuyucu mu yoksa PCMCIA Kart Okuyucu mu? | Ref. #280309 | Msj.10 |
|---|---|---|
|
|
Bilgisayarımın işlemcisi Core Duo, yani 64 bit sanırım. Bu durumda almam gereken PCMCIA da 64 bit mi olmalı aceba? Bilgisayarımın 64 Bit PCMCIA'yı destekleyip desteklemediğini nerden öğrenebilirim? Ya da destekliyorsa bile ben 32 bit olanını kullansam bir uyumsuzluk, bir sorun çıkarır mı aceba?.. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 5 gün önce | Fotoğraf Aktarımı için USB Kart Okuyucu mu yoksa PCMCIA Kart Okuyucu mu? | Ref. #280322 | Msj.11 |
|---|---|---|
|
Residentour
ATAKAN ÖZGÜR
|
İşlemcinin 64biti ile bu apayrı şeyler :) . Yalnız benim Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 5 gün önce | Fotoğraf Aktarımı için USB Kart Okuyucu mu yoksa PCMCIA Kart Okuyucu mu? | Ref. #280342 | Msj.12 |
|---|---|---|
|
|
Bilgiler için teşekkür ederim Atakan Bey, elbette günün 3-5 saati kullanmam gibi durumlar söz konusu olmayacak. Zaten PCMCIA adapteri tercih etmek istememdeki asıl amaç hızdan çok kullanışlılıkla ilgiliydi. Ancak daha çok RAW ya da RAW+Jpeg çekiyorum ve 3-4 GB'lık verileri aktarmam gerektiği zamanlar olmuyor değil. Bu durumda da 15-20 dakikaya varan farklar olacaktır sanırım. Aslında bu da çok önemli bir zaman farkı değil ama acelemiz olduğu zamanlarda bu durum bir avantaj sayılabilir. Önemli bir fiyat farkı olmadığında kullanışlılık + hız açısından PCMCIA adapter tercihim olacaktır sanırım. Teşekkür ederim, görüşmek üzere.. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 5 gün önce | Fotoğraf Aktarımı için USB Kart Okuyucu mu yoksa PCMCIA Kart Okuyucu mu? | Ref. #280376 | Msj.13 |
|---|---|---|
|
|
Ben de Sandisk' in PCMCIA kart okuyucusınu inceledim, ancak
Sandisk Extreme III ile uyumlu olup olmadığına tam olarak kanaat
getirememiştim. Forumların inceleme şansım da olmadı, ancak
uyumluluk listesinde benim kart olmadığı için şimdilik almayı
erteledim. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 5 gün önce | Fotoğraf Aktarımı için USB Kart Okuyucu mu yoksa PCMCIA Kart Okuyucu mu? | Ref. #280381 | Msj.14 |
|---|---|---|
|
|
Ben hiçbir PCMCIA adapterin tanıtımında uyumluluk listesi hakkında bir bilgiye rastlamadım. Bir konuya tamamen yabancı olmak çok kötü gerçekten.. Bütün PCMCIA adapterler için böyle bir uyumluluk listesi söz konusu mu? Mesela benim CF kartım Sandisk değil, PhotoFast diye bir marka. Ben PCMCIA adapter alırken bir uyumluluk ifadesi aramalı mıyım ürün tanıtımında?.. Ya da alacağım PCMCIA adapterin markasının Sandisk olmaması daha mı iyi olacaktır. Uyumluluk listesinde benim CF kart markasının adının geçmemesi nasıl bir sorun çıkarabilir?.. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 4 gün önce | Fotoğraf Aktarımı için USB Kart Okuyucu mu yoksa PCMCIA Kart Okuyucu mu? | Ref. #280482 | Msj.15 |
|---|---|---|
|
|
http://www.sandisk.com/Products/Item(1138)-SDAD-38-A10-SanDisk_CompactFlash_PC_Card_Adapter.aspx Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 4 gün önce | Fotoğraf Aktarımı için USB Kart Okuyucu mu yoksa PCMCIA Kart Okuyucu mu? | Ref. #280552 | Msj.16 |
|---|---|---|
|
GallardoMrt
C. Mert ERAYAN |
CF kartları HDD çeviricilerini görmüştüm ben zamanında, onlar da alternatif olabilirler mi acaba ama bilgisayara tak çıkar özelliği olmaz o şekilde sanıyorum... Foruma katılmak için üye olun... |
|

© 2004-2008