FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 2 saat önce
Dijital Teknikler
Etkinlikler
Son: 42 dk. önce
Donanım-Ekipman
Son: 8 sn. önce
Satılık-Alınık
Son: 1 saat önce
Tüketici Köşesi
Foto-Röportaj
Son: 1 hafta önce
OrnitoFoto
Son: 2 hafta önce
Site Hakkında
Son: 26 dk. önce
Karanlık Oda
Son: 1 gün önce
Genel

Donanım-Ekipman

5 gün önce Fotoğraf Aktarımı için USB Kart Okuyucu mu yoksa PCMCIA Kart Okuyucu mu? Ref. #280026 | Msj.1
OZGURAYDIN
Özgür Aydın

Başlıktaki soruya bakılırsa elbette insanların kişisel tercihi belirler hangisinin satın alınacağını, hangisinin kullanılacağını.. Ama ben hız, kullanışlılık ve benzeri konulardan bu iki aparatı karşılaştıralım, kullanan arkadaşlarımızın fikirlerini alalım istedim. Aslında niyetim CF kartım için USB kart okuyucu almaktı. Ancak CF kart okuyucuları araştırırken PCMCIA CF Kart okuyucuları gördüm. Dizüstü kullanıcısıyım ve birçok bilgisayardaki gibi benimkinde de SD kart okuyucu dahili olarak bulunmasına rağmen CF kart okuyucusunun bulunmaması üzüldüğüm bir konuydu. Çünkü fotoğraf makinem CF kart kullanıyor ve benim en çok ihtiyaç duyduğum okuyucu CF okuyucusu. Ancak dizüstü bilgisayarların PCMCIA kart yuvaları takılabilecek bir PCMCIA CF Kart okuyucu aparatla dahili bir CF kart okuyucusu gibi olabiliyor bildiğim kadarıyla. Bunun USB kart okuyucuya göre daha kullanışlı, daha pratik olacağını düşündüm bir an. USB kart okuyucusu yerine PCMCIA CF kart okuyucusu almadan önce de sizlerin fikirlerini, önerilerini almak istedim. Bu PCMCIA aracılığı ile oluşan CF kart okuyucu yuvası, USB 2.0 kadar hızlı olabiliyor mu? Ya da sizce avantajları, dezavantajları var mı? PCMCIA CF kart okuyucu linkini aşağıda bulabilirsiniz. Teşekkürler..

http://www.weblebi.com/UrunDetaylari.aspx?Id=PClryxNgbCCiz-Blc68GLQ

Foruma katılmak için üye olun...

5 gün önce Fotoğraf Aktarımı için USB Kart Okuyucu mu yoksa PCMCIA Kart Okuyucu mu? Ref. #280035 | Msj.2
Residentour
ATAKAN ÖZGÜR

Tabii ki PCMCIA kart okuyucusu usb 2.0 kart okuyucualrdan 2 kat daha hızlıdır. Ayrıca firewire bile usb 2.0 dan daha hızlı okuma ve yazma konusuda.

5 gün önce Fotoğraf Aktarımı için USB Kart Okuyucu mu yoksa PCMCIA Kart Okuyucu mu? Ref. #280104 | Msj.3
OZGURAYDIN
Özgür Aydın

Teşekkür ederim Residentour, hız olayı önemli bir konuydu benim için. Bahsettiğim diğer avantajları da düşününce USB Kart okuyucu yerine PCMCIA Kart okuyucu almak daha mantıklı sanırım..

5 gün önce Fotoğraf Aktarımı için USB Kart Okuyucu mu yoksa PCMCIA Kart Okuyucu mu? Ref. #280140 | Msj.4
drserkan
Serkan Kaya

Bende sandisk ultra PCMCI card reader var ve USB 'den inanılmaz derecede yavaş... O nedenle kullanmıyorum..

Benim yanlış yaptığım birşey mi var???
Saygılarımla

5 gün önce Fotoğraf Aktarımı için USB Kart Okuyucu mu yoksa PCMCIA Kart Okuyucu mu? Ref. #280162 | Msj.5
Residentour
ATAKAN ÖZGÜR

Belki sürücü sorunu, belki işletim sistemi ayarı belki de modeli eski ise ondan olabilir ama genelde sıralama şuna göre:

firewire 800 okuyucu > PCMCIA okuyucu > firewire 400 okuyucu > usb 2.0 okuyucu > usb 1.1 okuyucu .

Ama iyi derecede usb 2.0 okuyucular da var mesela sandisk extreme 4.0 okuyucu ile pcmcia hızına yaklaşılabiliyor.

5 gün önce Fotoğraf Aktarımı için USB Kart Okuyucu mu yoksa PCMCIA Kart Okuyucu mu? Ref. #280179 | Msj.6
OZGURAYDIN
Özgür Aydın

Serkan Bey aceba sizin yaptığınız bir yanlış mı var, PCMCI kartınız ya da sürücüsü mü sorunlu, yoksa USB 2.0'dan daha mı yavaş oluyor hepsi.. Bu konuda en sağlıklı bilgiyi nerden öğrenebiliriz aceba?.. PCMCI Okuyucuları satan siteler ürünün aktarım hızı konusunda da hiçbirşey yazmamışlar ki..

5 gün önce Fotoğraf Aktarımı için USB Kart Okuyucu mu yoksa PCMCIA Kart Okuyucu mu? Ref. #280189 | Msj.7
Residentour
ATAKAN ÖZGÜR

Method Time taken Transfer rate
EOS 5D USB 2.0 * 43.0 sec 2.5 MB/sec
USB 2.0 Card reader 32.1 sec 3.4 MB/sec
Lexar Pro Firewire Card reader 15.7 sec 6.9 MB/sec
CardBus 32 PCMCIA adapter 9.8 sec 11.1 MB/sec
Sandisk USB 2.0 extreme 4.0 reader 10, 8MB/sec

5 gün önce Fotoğraf Aktarımı için USB Kart Okuyucu mu yoksa PCMCIA Kart Okuyucu mu? Ref. #280303 | Msj.8
OZGURAYDIN
Özgür Aydın

Hakkaten de PCMCIA adapter için ciddi bir hız farkı belirtilmiş. Serkan Bey'de neden yavaş kalmış aceba.. Bu arada PCMCIA adapterler için de USB 1.1, USB 2.0 ya da Firewire 400, Firewire 800 gibi farklı çeşitleri olabilir mi dersiniz?.. Mesela verdiğiniz kaynakta 32 PCMCIA adepter olarak geçiyor. Bu 32 rakamı bütün PCMCIA adapterler için geçerli mi aceba yoksa hızla ilgili farkı belirten bir ayrıntı mı?..

5 gün önce Fotoğraf Aktarımı için USB Kart Okuyucu mu yoksa PCMCIA Kart Okuyucu mu? Ref. #280306 | Msj.9
Residentour
ATAKAN ÖZGÜR

32 sayısı 32biti temsil ediyor. Zaten pcmcia bizim masa üstü pc lerdeki PCI ın kardeşi. Bizim 64 bitlik pci larımız yok ama server için var. PCI-X 64 bit diye geçer. Ama notebook da var mı bilemem 64 bit pcmcia, araştırmadım. Ben masaüstücüyüm :) .

5 gün önce Fotoğraf Aktarımı için USB Kart Okuyucu mu yoksa PCMCIA Kart Okuyucu mu? Ref. #280309 | Msj.10
OZGURAYDIN
Özgür Aydın

Bilgisayarımın işlemcisi Core Duo, yani 64 bit sanırım. Bu durumda almam gereken PCMCIA da 64 bit mi olmalı aceba? Bilgisayarımın 64 Bit PCMCIA'yı destekleyip desteklemediğini nerden öğrenebilirim? Ya da destekliyorsa bile ben 32 bit olanını kullansam bir uyumsuzluk, bir sorun çıkarır mı aceba?..

5 gün önce Fotoğraf Aktarımı için USB Kart Okuyucu mu yoksa PCMCIA Kart Okuyucu mu? Ref. #280322 | Msj.11
Residentour
ATAKAN ÖZGÜR

İşlemcinin 64biti ile bu apayrı şeyler :) . Yalnız benim
anlamadığım siz bu kart okuyucuyu günün 3-5 saati sürekli
kullanacak mısınız? Şunun için soruyorum, günde 1 defa bile
kullansanız size yavaş bir kart okuyucunun kaybettireceği zaman 3-5
dakika kadardır.

5 gün önce Fotoğraf Aktarımı için USB Kart Okuyucu mu yoksa PCMCIA Kart Okuyucu mu? Ref. #280342 | Msj.12
OZGURAYDIN
Özgür Aydın

Bilgiler için teşekkür ederim Atakan Bey, elbette günün 3-5 saati kullanmam gibi durumlar söz konusu olmayacak. Zaten PCMCIA adapteri tercih etmek istememdeki asıl amaç hızdan çok kullanışlılıkla ilgiliydi. Ancak daha çok RAW ya da RAW+Jpeg çekiyorum ve 3-4 GB'lık verileri aktarmam gerektiği zamanlar olmuyor değil. Bu durumda da 15-20 dakikaya varan farklar olacaktır sanırım. Aslında bu da çok önemli bir zaman farkı değil ama acelemiz olduğu zamanlarda bu durum bir avantaj sayılabilir. Önemli bir fiyat farkı olmadığında kullanışlılık + hız açısından PCMCIA adapter tercihim olacaktır sanırım. Teşekkür ederim, görüşmek üzere..

5 gün önce Fotoğraf Aktarımı için USB Kart Okuyucu mu yoksa PCMCIA Kart Okuyucu mu? Ref. #280376 | Msj.13
CihanULUSOY
Cihan ULUSOY

Ben de Sandisk' in PCMCIA kart okuyucusınu inceledim, ancak Sandisk Extreme III ile uyumlu olup olmadığına tam olarak kanaat getirememiştim. Forumların inceleme şansım da olmadı, ancak uyumluluk listesinde benim kart olmadığı için şimdilik almayı erteledim.

Siz alıp kullanırsanız sonuçları bildirmenizi rica ederim.

5 gün önce Fotoğraf Aktarımı için USB Kart Okuyucu mu yoksa PCMCIA Kart Okuyucu mu? Ref. #280381 | Msj.14
OZGURAYDIN
Özgür Aydın

Ben hiçbir PCMCIA adapterin tanıtımında uyumluluk listesi hakkında bir bilgiye rastlamadım. Bir konuya tamamen yabancı olmak çok kötü gerçekten.. Bütün PCMCIA adapterler için böyle bir uyumluluk listesi söz konusu mu? Mesela benim CF kartım Sandisk değil, PhotoFast diye bir marka. Ben PCMCIA adapter alırken bir uyumluluk ifadesi aramalı mıyım ürün tanıtımında?.. Ya da alacağım PCMCIA adapterin markasının Sandisk olmaması daha mı iyi olacaktır. Uyumluluk listesinde benim CF kart markasının adının geçmemesi nasıl bir sorun çıkarabilir?..

4 gün önce Fotoğraf Aktarımı için USB Kart Okuyucu mu yoksa PCMCIA Kart Okuyucu mu? Ref. #280482 | Msj.15
CihanULUSOY
Cihan ULUSOY

http://www.sandisk.com/Products/Item(1138)-SDAD-38-A10-SanDisk_CompactFlash_PC_Card_Adapter.aspx

Ben buraya bakmıştım, görüldüğü gibi Type I ile uyumlu, bendeki Extreme III Type II olduğundan şimdilik almamayı uygun gördüm.

4 gün önce Fotoğraf Aktarımı için USB Kart Okuyucu mu yoksa PCMCIA Kart Okuyucu mu? Ref. #280552 | Msj.16
GallardoMrt
C. Mert ERAYAN

CF kartları HDD çeviricilerini görmüştüm ben zamanında, onlar da alternatif olabilirler mi acaba ama bilgisayara tak çıkar özelliği olmaz o şekilde sanıyorum...

Son Projelerimiz
Negatif.com
Sinemalar.com
Doviz.com
Tüm Liste
FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.