Donanım-Ekipman
| 6 gün önce | Sigma 70-300 APO Macro"ya Sakın Close Up Filtre Almayın, Denendi yanlındı. | Ref. #279595 | Msj.1 |
|---|---|---|
|
kaanozsayiner
Kaan Özsayıner |
Sigma 70-300 APO Macro objektif aldım 2 aylık uzun çaba ile.
1/2Makroya Birde Cozo Close Up Filtre aldım. 1 derece 2 derece ve
4derece. Hepsini bir arada takınca zaten ben ner herhabgi bir
alanhiç görmedim. 1 dereceyi taktığımda heryer puslu bulutlu net
alandayine buzlu camın arkasından bakıyormuşsun gibi. Her ne
yaptıysa malesef hiç vasat bir sonuç bile alamadım. Sadece 1
derecelik filtreyi yalnız taktığımda mm düzeyinde bir net alan
yakalayabildim. 4 derecede hiç yakalayamadım. Sonra 18-55 kit
lensimetaktım Cozo Close Up Filtreyi, evet çok çok iyi değildi ama
enazından vasatta olsa bir karasineği tam kadraja yakın çektim. Bu mesaj 10.05.2008 21:13 tarihinde değiştirildi. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 6 gün önce | Sigma 70-300 APO Macro"ya Sakın Close Up Filtre Almayın, Denendi yanlındı. | Ref. #279635 | Msj.2 |
|---|---|---|
|
murgur
murat gursoy |
Close-up filtreniz ne marka, kaliteli birşey mi? Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 6 gün önce | Sigma 70-300 APO Macro"ya Sakın Close Up Filtre Almayın, Denendi yanlındı. | Ref. #279746 | Msj.3 |
|---|---|---|
|
|
bu close-up filtrelerin tekniği nasıldır? Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 6 gün önce | Sigma 70-300 APO Macro"ya Sakın Close Up Filtre Almayın, Denendi yanlındı. | Ref. #279842 | Msj.4 |
|---|---|---|
|
GallardoMrt
C. Mert ERAYAN |
Close up da netlemeniz çok daralır, normalde mesela 30 cm-sonsuz arası var ise o 10 cm 15 cm gibi yerlere düşer ki teleler ile kullanırsanız bu çok çok daha kısalır. Milim bir yer net görünür sonrası yokolur. Fakat çok yüksek oranda büyütmeler elde edebilirsiniz bu şekile lakin aan derinliği yok denecek kadar az olur. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 6 gün önce | Sigma 70-300 APO Macro"ya Sakın Close Up Filtre Almayın, Denendi yanlındı. | Ref. #279851 | Msj.5 | |
|---|---|---|---|
|
serdark
serdar karataş |
Tamron 70-300 1:2 Lens ile Hoya close up filtreleri
kullanıyorum... Foruma katılmak için üye olun...
|
||
| 6 gün önce | Sigma 70-300 APO Macro"ya Sakın Close Up Filtre Almayın, Denendi yanlındı. | Ref. #279912 | Msj.6 |
|---|---|---|
|
|
DA50-200, +9 close-up. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 6 gün önce | Sigma 70-300 APO Macro"ya Sakın Close Up Filtre Almayın, Denendi yanlındı. | Ref. #279936 | Msj.7 | ||
|---|---|---|---|---|
|
kaanozsayiner
Kaan Özsayıner |
Peki ben çektiğim bir kaç örneği ekleyeyim, neden bu sorunları Foruma katılmak için üye olun...
|
|||
| 6 gün önce | Sigma 70-300 APO Macro"ya Sakın Close Up Filtre Almayın, Denendi yanlındı. | Ref. #279939 | Msj.8 |
|---|---|---|
|
ermanmen
|
Benim extension tube ile cekme calısmalarımda da böyle beyaz bir bulut oluşmuştu.. Işığa çok yakın olmasına bağlamıştım-uzun pozlamada patlıyor galiba.. Enstantane ne kadar? Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 6 gün önce | Sigma 70-300 APO Macro"ya Sakın Close Up Filtre Almayın, Denendi yanlındı. | Ref. #279944 | Msj.9 | ||
|---|---|---|---|---|
|
yavuzeki
Yavuz Ekincioğlu |
Aynı sorunu yaşıyorum... Fotoğraflar tripodla f:8 ile çekildi. Orjinal kadraj. Bunlar en iyileri. Foruma katılmak için üye olun...
|
|||
| 6 gün önce | Sigma 70-300 APO Macro"ya Sakın Close Up Filtre Almayın, Denendi yanlındı. | Ref. #279950 | Msj.10 |
|---|---|---|
|
kaanozsayiner
Kaan Özsayıner |
Yok enstanteneleri normaldi. Yani pozlama doğruı gözüküyordu. 1/50 ile çektim Bu beyaz bulut neden oluşur bir profesyonel yardımcı olursa çeok sevineceğiz aynı sorundna müzdarip bir kaç arkadaş daha var şuan özel mesajlaşıyoruz. Yardımcı olursa bilen biri çok teşekkür ederim.. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 6 gün önce | Sigma 70-300 APO Macro"ya Sakın Close Up Filtre Almayın, Denendi yanlındı. | Ref. #279960 | Msj.11 |
|---|---|---|
|
murgur
murat gursoy |
Ali bey-bozbey- gönderdiğiniz linkteki fotoğraflar harika. Alan
derinliğinin kısıtlı olduğu bariz belli oluyor, ancak ne kadar
ekmek o kadar köfte...Ben de Sigma 70-300'ümü satıp kuş için Sigma
135-400 almıştım. Yeni lensimde makro özellik olmadığı için (1/5
büyütme oranı), Raynox DCR150 ve DCR250 lens setini
http://www.bhphotovideo.com/c/product/370594-REG/Raynox_CM2000K_CM_2000_1_5x_2_5x_Macro_Lens.html
ABDden getirtmeyi planlıyordum, ama iyi sonuç alabileceğimden tam
emin değildim. Şimdi kafamda şüphe kalmadı, ilk fırsatta bu seti
almaya çalışacağım. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 6 gün önce | Sigma 70-300 APO Macro"ya Sakın Close Up Filtre Almayın, Denendi yanlındı. | Ref. #279971 | Msj.12 |
|---|---|---|
|
|
Tesekkur ederim Murat Bey. Sigmayla cektiklerimde herhangi bir
filitre ya da ext tup yok. Ama diyaframi kisip manuel bir harici
flash kullanmistim cogunda. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 6 gün önce | Sigma 70-300 APO Macro"ya Sakın Close Up Filtre Almayın, Denendi yanlındı. | Ref. #279978 | Msj.13 |
|---|---|---|
|
apolloturk
|
nette arayınca şöyle iki örnek fotoya rasladım Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 5 gün önce | Sigma 70-300 APO Macro"ya Sakın Close Up Filtre Almayın, Denendi yanlındı. | Ref. #280041 | Msj.14 |
|---|---|---|
|
akdenizli
Fatih Kısa |
Sigma 70-300 mm Af apo Makro ile bende +2 ve +4 close-up filtrelere
çekim yaptım. Close up filtreler derecesine bağlı olarak 95 cm olan
netleme mesafesini +2 filtre ile 33-45 cm arasına +4 filtre ise
15-22 cm arasına düşürüyor. Yani filtre taktiğınızda bu alan içinde
manuel veya Af netleme yapacaksınız. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 5 gün önce | Sigma 70-300 APO Macro"ya Sakın Close Up Filtre Almayın, Denendi yanlındı. | Ref. #280129 | Msj.15 |
|---|---|---|
|
kaanozsayiner
Kaan Özsayıner |
Benim aldığım Cozo marka close up filtreler 58 mm yazıyor üzerinde.
Acaba o yüzdenmi 70-300 objektifte kullanamıyorum. 58 mm ye kadar
olan objektiflerde mi kullanılıyor demek. O yüzden 18-55 kit
lensimde nispeten daha iyi sonuçlar aldım. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 5 gün önce | Sigma 70-300 APO Macro"ya Sakın Close Up Filtre Almayın, Denendi yanlındı. | Ref. #280136 | Msj.16 |
|---|---|---|
|
murgur
murat gursoy |
Üzerinde yazan 58mm, üzerine takılacağı objektifin çapıdır. Sigma
70-300 58mm çapında bir lens olduğu için filtre lensiniz için
uygundur. Ben daha çok filtrenin kalitesinden şüphelenmekteyim. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 5 gün önce | Sigma 70-300 APO Macro"ya Sakın Close Up Filtre Almayın, Denendi yanlındı. | Ref. #280166 | Msj.17 |
|---|---|---|
|
kaanozsayiner
Kaan Özsayıner |
Yaklaşık Sigma objektifim makro modda 90 cm den netleme yapar.
Close up filtre ile 25 cm ancak sislide olsa net alan oluşuyor.
Zaten o uzaklık dışında hiçbir şey gözükmüyor. yaklaşık 25 cm de
sisli bir görüntü oluşuyor. Aşağıda çektiğim fotoğraf var. Ordan
sisli ile ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 5 gün önce | Sigma 70-300 APO Macro"ya Sakın Close Up Filtre Almayın, Denendi yanlındı. | Ref. #280233 | Msj.18 |
|---|---|---|
|
kaanozsayiner
Kaan Özsayıner |
Sorun Çözülmüştür Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 5 gün önce | Sigma 70-300 APO Macro"ya Sakın Close Up Filtre Almayın, Denendi yanlındı. | Ref. #280253 | Msj.19 |
|---|---|---|
|
GallardoMrt
C. Mert ERAYAN |
Ben bu arada neden 300mme close up filtre taktığınızı sormak isterim, kalite için mi yoksa uzaktan böcek çekebilme için mi? Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 5 gün önce | Sigma 70-300 APO Macro"ya Sakın Close Up Filtre Almayın, Denendi yanlındı. | Ref. #280290 | Msj.20 |
|---|---|---|
|
kaanozsayiner
Kaan Özsayıner |
Sigma 70-300 1/2 lik bir büyütme oranına sahip. Bununla böcük çekmek zor ancak kelebek çekebiliriz. 1/1 e yakın bi büyütme oranı için filtre yada tube gerekiyor. Bende bözük çekmek için böyle bir büyütme oranına ihtiyaç duyuyorum. Foruma katılmak için üye olun... |
|

© 2004-2008