FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 55 dk. önce
Dijital Teknikler
Son: 2 saat önce
Etkinlikler
Donanım-Ekipman
Son: 35 sn. önce
Satılık-Alınık
Son: 4 dk. önce
Tüketici Köşesi
Son: 5 saat önce
Foto-Röportaj
Son: 1 hafta önce
OrnitoFoto
Son: 2 hafta önce
Site Hakkında
Karanlık Oda
Son: 1 gün önce
Genel

Site Hakkında

Bu konu FotoKritik yönetimi tarafından kapatılmıştır.
"Konu cevaplanmıştır."

6 gün önce Kuş fotografları neden çok yüksek puan alıyor???? Ref. #279524 | Msj.1
TahirEmmi
M. Tahir SOYLU

Kuş fotogoafları neden çok yüksek puan alıyor?????

cevaplar
1. Kuş fotografı çekmek için çok zaman ve para(pahalı ekipman)gerekiyor.....
2. Kuş fotografçıları birbirlerini destekliyor......(başkafotograflarla ilgilenmiyor)
3. Dünyanın en estetik hayvanı kedilerken(bence) ve kedifotograflarına "tu kaka" denirken kuşlar daha estetik bulunuyor
4. Kuş fotografçıları kendilerini ayrı bir kategoriye sokuyor
5. ben yanılıyorum

yorumlar ve farklı cevaplar bekleniyor

Bu mesaj 10.05.2008 18:23 tarihinde değiştirildi.

6 gün önce Kuş fotografları neden çok yüksek puan alıyor???? Ref. #279527 | Msj.2
nacieyp
NACİ EYYUPOĞLU

http://www.fotokritik.com/1123643
bu yüzden olabilirmi:)

6 gün önce Kuş fotografları neden çok yüksek puan alıyor???? Ref. #279545 | Msj.3
hayalleralemi

polemiği mi azaldı sitenin sahnedesin?
git fotograf çek!

6 gün önce Kuş fotografları neden çok yüksek puan alıyor???? Ref. #279599 | Msj.4
singul
sinan güleç

6- Siz haklısınız
7- Eleştirilere hazır olun..

6 gün önce Kuş fotografları neden çok yüksek puan alıyor???? Ref. #279609 | Msj.5
mrt_yln
Murat Yalın

Belli dönemlerde belli fotoğraf türlerine daha fazla ilgi olması normal bence. Siteyi ilk takip ettiğim dönemlerde(o zaman üye değildim) çiçek makroları inanılmaz revaçtaydı. Bu şikayet gibi yakınmalar o zaman da gelmişti.

Bunun yanında kuş fotoğrafçılığı gerçekten zor, zahmet ve emek gerektiren bunun yanında zaman zaman hava şartlarına, toprağa ve suya maruz kaldığınız ve yine zamanın yanında para da harcadığınız bir fotoğraf dalı. O yüzden sonuçları da diğer fotoğraflardan daha bir değerli olabilir bence. Bu da gayet normaldir diye düşünüyorum.

6 gün önce Kuş fotografları neden çok yüksek puan alıyor???? Ref. #279768 | Msj.6
Enigmatrix
Murat A. ÇİÇEK

Hiç bir fotoğraf sanatı alt türünün bir diğerine üstün olduğunu düşünmüyorum, nokta.

6 gün önce Kuş fotografları neden çok yüksek puan alıyor???? Ref. #279776 | Msj.7
mrt_yln
Murat Yalın

Üstün değildir elbet ama icra etmesi ile ilgili zorluklar farklı olabilir.

Mesela siz nü fotoğraflar çekiyorsunuz, model bulma belki açık alanda çalışma sıkıntısı çekiyorsunuz, kuş fotoğrafçıları da toprak kir pas içinde kalıyordur. Sonuçta bu yüzden kişiler farklı değerlendirebilir. Gayet normaldir. Herkes bir gün batımı fotoğrafı çekebilir; fakat kaç kişi bir model ile sahilde çıplak fotoğraf çekimi gerçekleştirir ya da saatlerce bir kuş yada kelebek için koşturur ki?

6 gün önce Kuş fotografları neden çok yüksek puan alıyor???? Ref. #279787 | Msj.8
Enigmatrix
Murat A. ÇİÇEK

Siz soldaki forum kategorilerinde "Nü Fotoğrafçılığı" gördünüz mü?
Veya kuş fotoğraflarının "filtrelendiği"ni?

Göremezsiniz. Görebileceğinizi de sanmam. Bazı eşitler daha eşittir çünkü...

6 gün önce Kuş fotografları neden çok yüksek puan alıyor???? Ref. #279793 | Msj.9
mrt_yln
Murat Yalın

Türkiye'de yaşıyorsak her şeyi görebileceğimi beklerim:)

Ama düşüncelerinizde çok haklısnız bunu da inkar etmiyorum. En azından forumun ve fotoğraf bölümünün aktif ve paylaşımcı bir üyesisiniz. Bu bağlamda bile söylediğiniz yorumladığınız düşüncelerden doğruyu bulmaya çalıştığımı baştan söyleyebilirim.

6 gün önce Kuş fotografları neden çok yüksek puan alıyor???? Ref. #279924 | Msj.10
pagurus

Yıllar önce ilk digital foto makinemi aldığımda (CP 885 Nikon) hayvanat bahçesinde makineye deneme açısından kafes içindeki ördekleri çekmiştim ve laf olsun diye yine böyle bir başka sitede yayınladım.Hiçbir özelliği olmayan normalde benim yayınlamak hiç istemiyeceğim bu fotoya inanılmaz eleştiriler geldi, kavga bile çıktı.Hem de eleştride ileri gidenlerden biri kendini kuş fotografisi konusunda otör gören bir öğretim görevlisiydi.
Kuş fotografisi deyince orada duracaksın.Bu kafesteki ördek bile olsa.... :))

6 gün önce Kuş fotografları neden çok yüksek puan alıyor???? Ref. #279942 | Msj.11
uzuncan
Burçin M. Dedeoğlu
Moderatör

cevaplar - Cevaplar
1. Kuş fotografı çekmek için çok zaman ve para(pahalı ekipman)gerekiyor.....
Fotoğrafın her alanı gibi kuş fotoğrafları çekmek de zaman ve ekipmana bağlı. Sokakta yürürken güvercin çekseniz bir anlamı olmayabiliyor ama saatlerce bekledikten sonra bir Balık kartalının avını alıp gidişini fotoğraflarsanız bu sıradan bir fotoğraf olmaz. Bunu da 50mm ile çekmeniz biraz zor, bu nedenle süper teleler giriyor devreye. Ama kuş fotoğrafları izleyenlerin yüksek tele ile çekildi diye izlediklerini sanmıyorum. Fotoğraflar iyi, hatta yıllarca NG ve benzeri dergilerde yayınlanan fotoğraflarla yarışır haldeler.
Not: illaki tele gerekmiyor tabi, sabır ve uygun ortamı bulursanız 50mm ile de çekebilitoysunuz.(http://www.fotokritik.com/363165)

2. Kuş fotografçıları birbirlerini destekliyor......(başkafotograflarla ilgilenmiyor)
Desteklemeleri doğaldır. Çünki ortak ilgi alanlarını korumak ve ilgiyi arttırıp bilinçlendirmek için uğraş veriyorlar. Doğal alanların yok olmasını onlemek adına projelere katılıp etkin rol alıyorlar. Kuş fotoğrafçılığı grubu kurup her ayın ilk cuması saat 19.00 da toplanıp fotoğraf gosterisi, gezi notları, gözlem notları, neler yapılabilir, belgesel çekimi gibi konularda saatlerce sohbet edebiliyorlar. Çünki bu işte kişisel hırslar devreye girmiyor, birbirini çekememezlik yok, paylaşım esas. Başka fotoğraflarla ilgilenmemesi konusunda ise bir karışıklık yapmış sanırım Tahir Bey, birkaç kuş fotoğrafçısının portfoyuna bakınca sadece kuş değil birçok türdeki fotoğrafla ilgilendiklerini gorebiliriz.

3. Dünyanın en estetik hayvanı kedilerken(bence) ve kedifotograflarına "tu kaka" denirken kuşlar daha estetik bulunuyor
en estetik hayvanı en estetik olmayan hallerde fotoğraflarsanız bir süre sonra estetik olduğu unutulur. Kediler daha kolay ulaşılır olduğu için her an fotoğrafları çekilebiliyor ve bu fotoğraflar alelade, sıradan diyebileceğimiz fotoğraflar. O nedenle artık "tu kaka" olmuşlar. Çok güzel kedi fotoğrafları var oysa ki. Kedi sevenler de bu güzel fotoğrafları destekleseler keşke. Kuşlar ise çok iyi fotoğraflandıkları için çok estetik bulunuyor (bana kalırsa da kuşlar estetik :) ). Pohpoh yapmak yerine, doğru düzgün eleştirilerle yeni başlayanların gelişimini sağlayarak çıtayı yükselttiler, bunu da unutmamak gerek.

4. Kuş fotografçıları kendilerini ayrı bir kategoriye sokuyor.
Evet doğrudur, çünki kuş fotoğrafçılığı dünyada doğa fotoğrafçılığının içinde çok önemli bir yere sahiptir. Türkiye'dee farklı olması beklenemez.

5. ben yanılıyorum
Sanırım

Not: bu tartışma daha once çok yapıldı. Nedenleri yüzlerce kez yazıldı. Sizden ricam forum'da aratıp detayları okumanız.

Saygılar

6 gün önce Kuş fotografları neden çok yüksek puan alıyor???? Ref. #279947 | Msj.12
capaci

1. küstürülüp gitmeden önce sevgili okan`ın kompakt makinesiyle çektiği fotoğraflar aklıma geldi. hatta basit bir kompakt makineyle ciddi dergilere kapak olmuş, çift sayfa basılmış örnekleri de çok.
2. başka fotoğraflarla ilgilenmiyorlar hakkaten, benim makrolarıma bakmıyorlar diye acayip bozuluyorum :))
3.nerde bizim sokağın kartalı, bir parça yiyeceğe kaç saat poz verir bana acaba, hatta tüylerini tarasam mı :)
4.eee öyle ama :)
5.eee öyle ama :)

sevgili uzuncan gerekenleri yazmış aslında ama, arazi yapamayınca foruma takılıyorum ben de işte :)

haa bu arada kuş fotoğrafçıları puanları kırpıp yıldız yapıyorlar elbette :)

grupların kuruluş amacı aynı konuyla ilgilenen insanları bir araya toplamak, iletişimlerini arttırmaktı. kuş fotoğrafçıları bu işi yıllar önceden başlattılar.
özellikle, ilgili olduğunuz gruplarda paylaşımlarınızı arttırmak bu iletişimi sağlayabilir. bırakın kuş fotoğrafçıları da kendi aralarında eğlensinler :)

sevgiyle...

4 gün önce Kuş fotografları neden çok yüksek puan alıyor???? Ref. #280837 | Msj.13
Fatihsahin
Fatih Şahin

Ulaşılması zor olan, az bulunan her zaman revaçtadır.

Bir çiçeği makro çekebilirsiniz, ama makro kabiliyetine sahip bir ekipmanla herkes kadraja oturtup makro çiçek çekebilir.

Bir kedi de çekebilirsiniz. Ama elinde makinesi olan herkes kedi fotoğrafı çekebilir. Kedi estetik bir hayvandır diye, heryeri kedi doldurmanın da anlamı yok. Mevzu kedinin estetikliğinden ziyade, fotoğrafın estetikliğidir. Bir kediyi elinizde fotoğraf makinesiyle sokağa çıktığınızda çekebilirsiniz. Ama bir kartalı, yalı çapkınını v.s. kuşu sokakta çekmeniz pek mümkün değildir. Kuş fotoğrafını herkes çekemez (ben denedim ekipman yetmedi). Herkes bir kartala doğada erişme imkanına ve sabrına sahip değildir. Tabi kartala araba çarpmadıysa :)

İşte kuş fotoğrafında kuşun görüntüsünden çok, altında verilen emek yatar. Kalkar gidersiniz dağa bayıra, bir köşeye yatarsınız beklersiniz. Belki gelir, belki gelmez belki pozu kaçırırsınız v.s. v.s. ortada fotoğraf adına verilen bir emek vardır. Puan alan da o emektir zaten.

Ben şahsen kuş fotoğrafına puan vereceksem kuşun görüntüsünden çok, altında yatan emeğe puan veririm.

4 gün önce Kuş fotografları neden çok yüksek puan alıyor???? Ref. #280875 | Msj.14
Enigmatrix
Murat A. ÇİÇEK

Ref. #280837 | Msj.13 Fatih Şahin;

Yazdığınızın ilk cümlesi dahil, hiç birine katılmıyorum. Tersini düşünerek de güzel fotoğraf elde edebilirsiniz, hele ki verilen emeğin değerini anlatmaya gayret ederken sanki diğerleri daha az emek/ekipman gerektirirmiş gibi anladığım sözleriniz beni irrite etti.

Sadece düşündüğümü yazmak istedim, bilginize rica ederim.

4 gün önce Kuş fotografları neden çok yüksek puan alıyor???? Ref. #280881 | Msj.15
Fatihsahin
Fatih Şahin

Ref. #280875 Murat A. Çiçek

Her türden düşüncenin bulunduğu bir ortamda, farklı düşünenler olabilir. Elbette düşüncenizi yazabilirsiniz. O da sizin düşünceniz, size göre doğru olduğundan saygı duyarım.

4 gün önce Kuş fotografları neden çok yüksek puan alıyor???? Ref. #280903 | Msj.16
Suu
Aras Havıters

Sabaha karşı 4de yataktan kalkıp 5 olmadan yola çıkıp 5.30da kamuflaja girip saatlerce kuşu bekledikleri için....

En az 1200$'lık bi objektif ve o objektifin hakkını vermesi gereken bi o kadarlık bady harcaması içindir....

Ve hiç bi zaman parayla ölçüşemeyecek kadar emek sarfettikleri için...

Sitedeki kuşçu bi arkadaşım, abimin ağzından öğrendiklerim. Bir ekipman bulur veya o saatte kalkacak gücü bulursam kategoriye hakkını vermek istediğim bölümlerden...

Hepsine sonsuz saygılar ve başarılar

3 gün önce Kuş fotografları neden çok yüksek puan alıyor???? Ref. #281037 | Msj.17
TahirEmmi
M. Tahir SOYLU

peki az bulunanı az rastlananı sabırla bekleyip çok zaman ve para hacayıp çekmek bir fotografı değerli kılmaya yeter mi?

Geçenlerde Josh Holloway(Sawyer) geldi Türkiye ye
kaç kişi becerdi fotografını çekmeyi?

Neden değerli olmadı Sawyer fotografı
Onu çeken kişi az mı bekledi çekmek için
Ya da erken uyanmadı mı?

Çok saçma bu verilen cevaplar

3 gün önce Kuş fotografları neden çok yüksek puan alıyor???? Ref. #281044 | Msj.18
uzuncan
Burçin M. Dedeoğlu
Moderatör

linke göz atın lütfen http://www.fotokritik.com/1091186

açıklamaları okuyun....

Burada konuyu saptırıyorsunuzi size yapılan açıklamalardan sadece işinize geleni alıyorsunuz. Eğer ciddi ciddi konuyla ilgili bir argüman geliştirip tartışacaksanız buyrun. ama lütfen sawyer felan diye karşılaştırma yapmayın.

3 gün önce Kuş fotografları neden çok yüksek puan alıyor???? Ref. #281046 | Msj.19
TahirEmmi
M. Tahir SOYLU

Argüman geliştirip tartışmak ?????

"peki az bulunanı az rastlananı sabırla bekleyip çok zaman ve para hacayıp çekmek bir fotografı değerli kılmaya yeter mi?"

Buyrun size argüman

3 gün önce Kuş fotografları neden çok yüksek puan alıyor???? Ref. #281049 | Msj.20
uzuncan
Burçin M. Dedeoğlu
Moderatör

Sorunun cevabı verildi, değerli kıldığı söylendi.

Anlatılanları sawyerla ilişkilendirip cevabı kabul etmemişsiniz ve tekrar sormuşsunuz. Nasıl bir cevap bekliyorsunuz ki?

« Önceki 20 12Sonraki 20 »

Son Projelerimiz
Negatif.com
Sinemalar.com
Doviz.com
Tüm Liste
FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.