FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 2 saat önce
Dijital Teknikler
Son: 7 saat önce
Etkinlikler
Son: 12 dk. önce
Donanım-Ekipman
Son: 8 dk. önce
Satılık-Alınık
Son: 9 dk. önce
Tüketici Köşesi
Son: 2 saat önce
Foto-Röportaj
Son: 1 hafta önce
OrnitoFoto
Son: 7 saat önce
Site Hakkında
Son: 1 saat önce
Karanlık Oda
Son: 1 saat önce
Genel
Son: 6 dk. önce

Çekim Teknikleri

2 ay önce Yeni başlayan kullanıcılar için fotograf makinası simulatoru... Ref. #279379 | Msj.1
saikou

Aşağıdaki linklerde fotoğraf makinasının çeşitli ayarlarını değiştirerek ne tür sonuçlar elde edebileceğinizi görebilirsiniz:

Diyafram/Enstantene (Alan derinliği ve pozlama simulasyonu)
http://www.photonhead.com/simcam/shutteraperture.php

ISO
http://www.photonhead.com/simcam/filmspeed.php

Titreşim - Odak uzaklığı - Enstantene ilişkisi:
http://www.photonhead.com/simcam/camerashake.php

Bu mesaj 10.05.2008 04:50 tarihinde değiştirildi.

Foruma katılmak için üye olun...

2 ay önce Yeni başlayan kullanıcılar için fotograf makinası simulatoru... Ref. #279490 | Msj.2
seyyah12
Himmet Özdinç

Benim gibi yeni başlayanlar için oldukça yararlı olacak. Linkler için teşekkürler Bozbey.
Bir tane de ben link vereyim. Oldukça güzel.

http://www.dryreading.com/camera/

2 ay önce Yeni başlayan kullanıcılar için fotograf makinası simulatoru... Ref. #279491 | Msj.3
kcbilir
Korkut Çağatay Bilir

250 kişi bakmış bir eyvallah diyen çıkmamış :)
Teşekkür ederim kendi adıma...

Edit: Himmet Bey benden dört saniye önce yazmış :P

Bu mesaj 10.05.2008 17:22 tarihinde değiştirildi.

2 ay önce Yeni başlayan kullanıcılar için fotograf makinası simulatoru... Ref. #279514 | Msj.4
nazmiyyeah
nazmiye yagci

çok ama çok teşekkür ederim derleyip gösterdiğiniz linkler için. ben ve birkaç çaylak arkadaşım çölde su bulmuş gibi atlayacağız kavramlar yerleşene kadar, emin olun :)

2 ay önce Yeni başlayan kullanıcılar için fotograf makinası simulatoru... Ref. #279518 | Msj.5
frankestaynin_kayincosu

Verilen sayfalari takdir ediyorum ve tesekkurler zahmet icin ama en iyisi disari cikip hepsini sabirla tek tek denemek, sayfalardan birisi 1/1000 de cekerken "motion blur" uyarisi verdi, sonucta bunlar da yazilim, hatalari olacaktir. Yine de guzel sayfalar ama tecrube'nin verdigi bilgi gibisi yok.

2 ay önce Yeni başlayan kullanıcılar için fotograf makinası simulatoru... Ref. #279522 | Msj.6
sunnymoon

Yeni başlayanlar için çok faydalı bir paylaşım olmuş. Teşekkürler
bozbey.

Bu mesaj 04.07.2008 14:46 tarihinde değiştirildi.

2 ay önce Yeni başlayan kullanıcılar için fotograf makinası simulatoru... Ref. #279534 | Msj.7
kcbilir
Korkut Çağatay Bilir

Vallahi ben yapmadım :)

2 ay önce Yeni başlayan kullanıcılar için fotograf makinası simulatoru... Ref. #279547 | Msj.8
Kaefer

Çok yaralı linkler olmuş.
Paylaşım için çok teşekkürler

2 ay önce Yeni başlayan kullanıcılar için fotograf makinası simulatoru... Ref. #279563 | Msj.9
federson
ibrahim kılıç

Kullanıcının hesabı askıda olduğu için mesajı gösterilmemektedir.

2 ay önce Yeni başlayan kullanıcılar için fotograf makinası simulatoru... Ref. #279574 | Msj.10
kcbilir
Korkut Çağatay Bilir

http://www.fotokritik.com/forum/62532
Burada :)

Forum sayfasında "Site Hakkında" kategorisinde ;)

2 ay önce Yeni başlayan kullanıcılar için fotograf makinası simulatoru... Ref. #279645 | Msj.11
Fato1tr

Yeni başlayanlar için altın değerinde bir link, bilhassa iso ile ilgili bölümün üstünde durmalılar,
her zaman kullanabileceğiniz en az iso yu kullanın.Ben şahsen makinam iso konusunda iyi olmasına rağmen 200 iso nun üstünde çok nadir çıkarım, fakat güçlü bir kompozisyonun olduğu durumlar başka hiç fotoğraf çekmemekten iyidir.

2 ay önce Yeni başlayan kullanıcılar için fotograf makinası simulatoru... Ref. #279780 | Msj.12
mrt_yln
Murat Yalın

İso son çare olmalı bence:D

Mesela güzel bir poz var ama zaman konusunda sıkıntı yok, elde iso 800 yapacağınıza bir duvara, bir taşa hatta yere koyun iso 100de çekin.

2 ay önce Yeni başlayan kullanıcılar için fotograf makinası simulatoru... Ref. #279993 | Msj.13
nurullahtetik
nurullah tetik

gerçekten çok faydalı linkler. kafamda bir iki ufak soru işareti vardı. arındım, mutluyum :p

2 ay önce Yeni başlayan kullanıcılar için fotograf makinası simulatoru... Ref. #280188 | Msj.14
hi_cazz
Halit Berkan Kayacan

benim gibi yeni başlayanlar için müthiş bir sistem. Çok teşekkürler paylaşımınız için.

2 ay önce Yeni başlayan kullanıcılar için fotograf makinası simulatoru... Ref. #280313 | Msj.15
GallardoMrt
C. Mert ERAYAN

Paylaşım için teşekkürler bozbey, forumdaki yeni başlayanlara veya fotoğrafçılığın temel taşlarında kafalarında sorun kalmamaları veya yanlış olan cevapları doğrularla değiştirmek için güzel kaynak olmuş.

2 ay önce Yeni başlayan kullanıcılar için fotograf makinası simulatoru... Ref. #281786 | Msj.16
draxxin
FARUK UĞUR

Elinize emeğinize sağlık derleyip paylaşmışsınız bu bilgileri.

2 ay önce Yeni başlayan kullanıcılar için fotograf makinası simulatoru... Ref. #282258 | Msj.17
TA1CW

cok tesekkürler bozbey..

2 ay önce Yeni başlayan kullanıcılar için fotograf makinası simulatoru... Ref. #282421 | Msj.18
Senate
Okan ayan

çok teşekkürler bozbey

FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.