FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 36 dk. önce
Dijital Teknikler
Son: 1 saat önce
Etkinlikler
Son: 4 dk. önce
Donanım-Ekipman
Son: 2 dk. önce
Satılık-Alınık
Son: 19 dk. önce
Tüketici Köşesi
Son: 43 dk. önce
Foto-Röportaj
Son: 1 hafta önce
OrnitoFoto
Son: 2 hafta önce
Site Hakkında
Son: 3 saat önce
Karanlık Oda
Son: 1 gün önce
Genel
Son: 1 saat önce

Dijital Teknikler

1 hafta önce Nereye kadar orjinal nereden sonra dijital düzenleme, manüplasyon. Ref. #279090 | Msj.1
gmemik

Merhabalar. Yeni yeni fotoğrafçılıkla uğraşmaya başladım. Photo Shop'u iyi bilior sayılırım. Fakat fotoğrafa ne kadar müdahele etmem konusunda içim rahat değil. Siz neler yapıyorsunuz bilmek istedim. Level, Brightness/Contrast, Curves ı ayarlayıp normalin üzerinde bir keskinliğe ulaştırdığım ftoğrafa bir de Dust & Scartches verirsem bu fotoğraf halen burda orjinal olarak yayınlanacak haldemidir yoksa dijital düzenlemeyi belirtmem gerekir mi?

Bir de daha ileri seviyede müdahale edersem ne olacak. Yani arka planı daha fazla bulanıklaştırmak, karartmak veya renklerde Hue Saturation, Replace Color ile müdahale etmek, farklı alanlar seçilerek farklı kontrastlara getirmek gibi müdahaleler yapmak nasıl tanımlanır.

En son olarak da varolan bulutu değiştirmek veya arka planı değiştirmek var ki bu bence kesinlikle manüplasyondur ama siz ne dersiniz?

Foruma katılmak için üye olun...

1 hafta önce Nereye kadar orjinal nereden sonra dijital düzenleme, manüplasyon. Ref. #279119 | Msj.2
nurkan
Nurkan KAHRAMAN

http://photo.net/photodb/manipulation
link i bir incele

1 hafta önce Nereye kadar orjinal nereden sonra dijital düzenleme, manüplasyon. Ref. #279150 | Msj.3
onurhazar
Onur Hazar Altındağ
Moderatör

ben soruyu anlamadım... kategori olarak mı hangisini işaretleyeceksiniz? bunların açıklamaları zaten orada var...

1 hafta önce Nereye kadar orjinal nereden sonra dijital düzenleme, manüplasyon. Ref. #279275 | Msj.4
sept_67

Bence;

Çektiğiniz gibi hiçbir düzenleme yapmaksızın paylaşırsanız; orjinal

Yazılımlarla en ufak bir düzenleme yaparsanız ise digital düzenlemeye girmeli.

bulutu yada fonu değiştirmek tabiki manipulasyondur.

Bunların tümünün ötesinde, çekim aşamasında kullandığınız fotoğraf makinasının mevcut özelliklerini kullanarak bir çok değerler değiştirilebiliyor tabiki.

Selamlar.

1 hafta önce Nereye kadar orjinal nereden sonra dijital düzenleme, manüplasyon. Ref. #279332 | Msj.5
gmemik

sept_67 Açıklama için teşekkürler. Dediğiniz gibi fotoğraf makinası veya software'i de bazı değişiklikler yapıyor aslında.

onurhazar linkdeki açıklamaları okudum. Ordaki açıklamaya göre ışık ve renk de bütünsel değişiklikler orjinalliği bozmaz fakat fotoğrafdaki parçalara yapılan değişiklikler manuplasyondur denmiş yanlış anlamıyorsam.

onurhazar Genel olarak yaklaşımın nasıl olduğunu anamaya çalışıyorum. Yani
sitede sadece ışık kontrastı ile oynanan fotoğraflar için siz
yapılan işlemlerle ilgili bir açıklama yapıyormusunuz veya bunu
açıklamaya gerek yokmu bu tarz işlemler orjinalliği bozmaz mı?
Nereye kadar doğal karşılanabilir nereden sonra bu dijital
düzenlemedir, manüplasyondur denmeli fikirlerinizi almak istedim
aslında.

5 gün önce Nereye kadar orjinal nereden sonra dijital düzenleme, manüplasyon. Ref. #280304 | Msj.6
mildem
Mustafa İlker Demiral

merhaba

ben amator bir fotografciyim ve kisitli butcem oldugundan dolayi samsung s850 alabildim manuel ayarlari olmasindan dolayi fakat tabi ki slr makinelerin yerini tutmuyor ve cektigim halleriyle tatmin edici olmuyor fotograflar

ben genellikle 1 ya da 2 kere sharpen uyguluyorum ve sevdigim yesil ve sepya tonlarina getiriyorum bunu da photo filter ve match color uygulayarak yapiyorum ve ben yaptigim islemleri manipulasyon olarak degerlendirmiyorum kabaca yaptigim keskinlestirmek ve renk tonlarini degistirmek, bence bu fotografin sunulabilir hale getirilmesi icin yapilan bir sey ve izleyene vermek istedigim hissi guclendirdigini dusunuyorum

umarim yanit verebilmisimdir

sevgiler...

Son Projelerimiz
Negatif.com
Sinemalar.com
Doviz.com
Tüm Liste
FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.