FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 8 dk. önce
Dijital Teknikler
Son: 1 saat önce
Etkinlikler
Son: 35 dk. önce
Donanım-Ekipman
Son: 5 dk. önce
Satılık-Alınık
Son: 11 dk. önce
Tüketici Köşesi
Son: 22 saat önce
Foto-Röportaj
Son: 1 hafta önce
OrnitoFoto
Son: 1 saat önce
Site Hakkında
Son: 54 dk. önce
Karanlık Oda
Son: 1 gün önce
Genel
Son: 7 dk. önce

Çekim Teknikleri

2 ay önce Bebek Fotografları ve Paraflaş Ref. #278498 | Msj.1
Ghaldszar
Umit Celikaltay

Selamlar

Yeni oğmuş bebek fotograflarken flaş kullanılmaması gerektiğini gözlerine zarar verdiğini hatta beyinsel zarar verdiğini de biliyoruz.
Peki bu paraflaşlar için de geçerli mi?

Foruma katılmak için üye olun...

2 ay önce Bebek Fotografları ve Paraflaş Ref. #278552 | Msj.2
marsyas

elbette;

paraflaşların en büyük özelliği güçlerinin makina flaşlarından ya da diğer kafa flaşlarında güçlü olmasıdır. diğer kullanım nedeni de çeşitli aparatlarla ışığın konuya istenilen şekilde yönlendirilmesidir.

konu ile ilgili tek kurtuluş yolunuz şiddeti fazla olmamak kaydı ile indirek ışık kullanmaktır. paraflaşları ya da kafa flaşını tavan ya da duvarlardan yansıtarak kullanabilirsiniz. flaş makine üzerinde sabitse karton üstüne sabitlenmiş beyaz kağıt yardımı ile ışık tavana yönlendirilebilir (objektif ve flaş arasındaki mesafe izin veriyorsa...) Ancak tekrar etmekte fayda var; zarar veren ışığın türü değil şiddetidir.

2 ay önce Bebek Fotografları ve Paraflaş Ref. #278564 | Msj.3
Chiris
Emre ÖZIRMAK

Bunu bende duymuştum... bilmiyorum ne kadar doğru ama flsşların ucuna takılan ileriye çok az saga ve sola dogru yonlendırıcı aaparat takılmasının faydalı olucagını okumustum bılmıyorum ne kadar dogrudur.. Bu aparatın adını bılmıyorum belkı paraflaştır

2 ay önce Bebek Fotografları ve Paraflaş Ref. #278584 | Msj.4
alpertecer

Ben bizim ufaklığın direkt flaşa bakmadan bile flaşlı fotoğrafını çekene kadar 5 ay bekledim. Ne olur ne olmaz. Flaşlı fotoğrafı eksik olsun derim. :)

2 ay önce Bebek Fotografları ve Paraflaş Ref. #278627 | Msj.5
Ghaldszar
Umit Celikaltay

Bu aralar bir çok arkadaşımız doğum yapıyor.
Hepsi de fotograf istiyor.
Eee gitmişken biraz fotograflarını da çekiyorum. Her şeyden öte dünyaya gelen bir insanın ilk fotografını çekiyorum hoş bir şey.
Tabii ki flaş kullanamıyorum. Zaten etkisini de beğenmiyorum. Yüksek ISO değerleri ile bile hastane içindeki ışıklar yetersiz kalıyor maalesef. Ben de ufak 250w' a kadar bir paraflaş seti mı alsam diye düşünüyordum açıkcası 45 ve 90 derece açılardan kullanmak uzere hafif taşınabilen setlerden diye ama o da olmuyacak.

Nedir bu işin usulu ki acaba. Bu konuda biraz internette araştırma yaptım ama çok da sağlıklı sonuçlara ulaşamadım.

Var mı bildiginiz e-book ya da site bu konuda

2 ay önce Bebek Fotografları ve Paraflaş Ref. #278697 | Msj.6
mrt_yln
Murat Yalın

50mm f/1.2 yada 1.4 bir miktar sorun çözebilir mi? Nasılsa çekimler 1-2 metre uzaktan yapılıyor yüzden alan derinliğinin de sığ olma konusunda problem yaratmıyacağını düşünüyorum.

2 ay önce Bebek Fotografları ve Paraflaş Ref. #278703 | Msj.7
miles
Selim Avcı

Ben kapalı ortamlarda bebek dahil tüm çekimlerde flaşı tavandan, duvardan hatta rengi ve yüzeyi uygunsa mobilyalar veya perdeden yansıtarak kullanıyorum.

Bebek fotoraflarıyla ilgili daha önce açılan bir konuda örnekler de var.

http://www.fotokritik.com/forum/57927

2 ay önce Bebek Fotografları ve Paraflaş Ref. #278715 | Msj.8
kahvekeyfi
GÜLTER ÖZGÜR

Merhaba,
Bu konuda size en iyi bilgiyi Türkiye’nin ilk doğum fotoğrafçısı olan Şengül Pallı verebilir.
Altta web adresinin linki var.Oradan kendisiyle iletişime geçip destek isteyebilirsiniz.

http://www.dogumfotograflari.com/

FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.