FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 2 saat önce
Dijital Teknikler
Etkinlikler
Son: 42 dk. önce
Donanım-Ekipman
Son: 3 dk. önce
Satılık-Alınık
Son: 1 saat önce
Tüketici Köşesi
Foto-Röportaj
Son: 1 hafta önce
OrnitoFoto
Son: 2 hafta önce
Site Hakkında
Son: 25 dk. önce
Karanlık Oda
Son: 1 gün önce
Genel

Genel

1 hafta önce Öğrenmenin Yaşı Yoktur Çok hesaplı Canon nasıl alınır.... Ref. #278279 | Msj.1
byercu
ercüment apo

Arkadaşlar ben aranızda yeniyim ama inanın çok elit bir yerdeolduğumun farkındayım oyüzden büyüklerimden ve yöneticilerimdenözür dileyerek bir başlık açmak istedim. Gereksiz görülürsesaygıyla karşılarım...
Konu: Siteye Canon S5 İS sıfır olarak kutusunda 285 dolara aldımdiye yazdım birkaç arkadaş benim özel emailime ulaşıp yardım istedibende üşenmeden bu konu hakkında yazmaya başladım... Aceleyleyazılmış gönderdiğim emaili paylaşmak istedim. Yazım Hataları içinşimdiden özür dilerim...

XXXXXX bey;
Önce kendimi tanıtayım 38 yaşında evli 3 çocuk babasıyım. Ticaretleuğraşıyorum 1999 dan beri yaptığım iş kuyumculukla ilgili gümüştakıların imalatı ihracatıdır. aynı zamanda senede 2-3 kezuzakdoğudan sektörümle ilgili ithalatta yapıyorum ancak 2008 deithalat yapmama kararı aldım. hobi olarak ta web tasarımıyapıyorum.
işletme mezunuyum ancak şu an AÖF Dış Ticaret Programı son sınıfta1 dersim var yani Hala okuyorum.
www.erpaalyans.com
www.erpasilver.com
firmamın resmi siteleridir. aynı zamanda siteleri kendimyaptım.
ercumentapo@hotmail.com
msn adresim beni ekleyebilirsiniz. Geceleri saat 21.00 ile 24.00arası web sitelerin bakımları ve güncellenmesi ile ilgili sürekliinternetteyim ancak msn açmam sebebide pek rahat bırakmıyorlar önceemail atarsanız msn de isem görüşebiliriz.
siteye gelince
ebay.com dünyanın en büyük elektronik ticaret sitesidir. Günde 200milyon kişi ziyaret eder.40 milyonun üzerinde aktif satıcı vealıcısı vardır. öyleki bazı satıcılar sadece ebay sitesinden yılda3-10 milyon dolar arası satış yaparlar. buna benzer siteler dünyadaamazon.com , overstok.com ve benzeri gibi 1000 adedinüzerindedir.türkiyede ise ebay sitesinin iştiraki olangittigidiyor.com vardır. türkiyedeki sitelerden örnek verecekolursak sahibinden.com, hemalhemsat.com, nevaria.com vb.....
Bu tip internet sitelerinde satış yapan 3 türlü satıcı vardır.
1.Profosyonel tedarikçi
2.Şahıs Satıcı
3.Hayali satıcı

PROFOSYONEL SATICI
Fabrikaları vardır. ürünü kendi imal ederler. o ürünün bayisi, dükkan sahibi ve vb vasıflara sahiptir. Amacı sattığı ürünlerİNREKLAMINI yapmak, para kazanmak ve kar etmek yani kısaca bu işimeslek edinmiş kişilerdir. (pahalıda olsada tercih edilmelidir.çünkü imajını zedelememek için 1000 dolarlık bir ürünü ücretsizbile gönderebilir. )

ŞAHIS SATICI
Sattığı ürün genelde kullanılmıştır. Ancak promosyon yoluyla veyaherhangi bir sebepten (çalıntı, dolandırıcılık, vadeli alıp nakitparaya çevirme ve birsürü sebep) sıfır ürünlerde satarlar.
bu satıcılar arasındada dürüstleri çok fazladır.ama tespit etmeniziçin internet hafiyeliği yeteneğine sahip olmaız gerekir.(tercihedilebilir 2-3 kez iletişim kurup hakkında araştırma yaptıktansonra)

HAYALİ SATICI
Kendilerine Profosyonel görüntü verirler Sanal Dükkanları vardır.Çok fazla ürün satarlar 1000-5000 çeşit arası zaman zaman %70 satınalmış olduğunuz ürünleri gönderirler (kendileri gibiprofosyonellere herzaman ürün gönderirler.)amaçları tabiri yerindeolacaksa ÖRDEK yakalamaktır. Malum dünyada Cahil ve korumasız ördeksayısı 200-400 milyon arasıdır. internet kullananlar arasında.
sistemleri çok basittir. sizi araştırılar işi bilmediğiniziöğrenmeleri 1-4 dakikalarını alır. bir anda ucuza ürün aldım diyesevinirken paranız uçup gitmiş olur derdinizi kimseyeanlatamazsınız.(tercih edilebilir ancak işi öğrendiğinizde...)

E-TİCARET SİTELERİNİN ÇALIŞMA SİSTEMLERİ

Siteler genelde bir nevi komisyoncudur. binlerce personelinçalıştığı gelirinin alıcı ve satıcının yaptığı alışverişten bellibir oranda komisyon alan aynı zamanda firmaların reklemlarını alanyani reklam gelirleri ile kazanç sağlayan ancak asla herhangi birürünü satmayan büyük holding bazında (ebay türkiyedeki en büyükşirketten yani koç sabancıdan çok daha büyük milyar dolarlarcapiyasa değeri olan bir firmadır.Tek başına 40-80 milyar dolar arasıişlem hacmi vardır.(arabadan, arsaya, gemiden, yata, silahtan, altına, pırlantadan saate 100 binlerce ürün satılır.)) birfirmadır.

Sistem basitçe şöyle işler.
1. Satıcı satmak istediği ürünü belli bir ücret karşılığı siteyeilan vererek satışa yani görücüye çıkarır.
2. Alıcı yüzbinlerce altarnetif ve çeşit arasında evinin koltuğundayatarak çayını yudumluyarak çok kısa bir sürede 3-5 dakikakıyaslama yaparak kendine en uygun ürünü bulur.
3..Alıcı araştırır ve bulduğu ürünü almak ister.
4. Ancak burada EBAY devreye girer ve durbakalım önce ÜYE olmanlazım der. ve üyelik süreci başlar.

ÜYELİK SÜRECİ
A. BİR E POSTA SAHİBİ OLMAK
B.AZDA OLSA YABANCI DİL (İNGİLİZCE BİLGİSİNE SAHİP OLMAK) OLMASA DAOLUR OZAMAN ÇOK İYİ BİR ANINDA METİN ÇEVİRİ YAPABİLEN BİR PROGRAMSAHİBİ OLMAK
C.BİLGİSAYAR OKUR YAZARI OLMAK ( BU ŞIK EN BAŞINDA LAZIM ASLINDA)AMA GERÇEK OKUR YAZAR YANİ SADECE İNTERNETE GİRİP ÇIKMAK YETERLİOLMAYABİLİR.
D.BANKA HESABINA SAHİP OLMAK (BURADA CANLI PARA GEÇMEZ ELEKTRONİKPARANIZ OLMASI LAZIM. )
E.BANKA İNTERNET ŞUBESİNİ ÇOK İYİ KULLABİLMENİZ.
F.ÇOK GÜVENLİ BİR BİLGİSAYAR SAHİBİ OLMAK (ASLA İNTERNETTEN VEYABAŞKASININ BİLGİSAYARINDA İŞLEM YAPMAMAK. YADA LİSANSSIZ YADAÜCRETSİZ VİRÜS PROGRAMI KULLANMAMAK)
G.KREDİ KARTINA SAHİP OLMAK (SANAL KREDİ KARTI TERCİH EDİLMELİ)

5. Yukarıdaki vasıflara sahipseniz. Üyelik süreciniz başlar. Buradapes etmeyin yukarıdaki bilgiler sizinde işelemlerinizi garantiyealmak için gerekli. Çünkü sizde ilerde satıcı olabilirsiniz.
6.Ebay üye yaparken sizin kredi kartınızı sadece güvenlik içinister yani hayali ve hacer kişilerden siteyi korumak için (gerçiprofosyonellere bu pek sökmez)yani üyelik ücretli birşeydeğildir.
7. Ebaya üye olursunuz ve bir kullanıcı adı ve şifreniz olur bunubir yere yazarsanız iyi olur ama korkmayın unutursanızda emailyardımı ile şifrenizi yeniden alabilirsiniz.
8.Satın alma süreci başladığında üyelik girişi ister ve siz girişyaparsınız. ve ürünü satın al dersiniz. burada size site sorularyönetir ve siz okur ve bir sözleşme kabul edip onay kutusuna basıpürünü alırsınız.
9.Hayırlı olsun çok istediğiniz ürün artık sizindir....)
10. Odane bitti zannettiyseniz yanıldınız çünkü üyelik hesabınızdaürünün resmi sizindir. ürünü almış yada ihaleyikazanmışınızdır.(burayı anlatmadım ama ürün satışları ikişekildedir. Hemel al yani sabit fiyat birde açık arttırma ile (1milyon dolarlık bir ürünü 1 dolardan satışa çıkarırlar en fazla 1ay süre ile en fazla parayı verende ürün kalır. satıcı istediğirakama ürünün fiyatı ulaşmamızsa ürünü göndermeyebilir ancakalıcının eline ürünü göndermez ise bir hak geçer ve SATICI hakkındaalıcı yorum yapar ve Negatif yorum olur bu bir satıcı için ölümdemektir çünkü negatif yorum alan birinden bir daha hiçkimse ürünalmaz.)
11.Ürünü aldınız peki bu ürün size yani kapınıza kadar nasılgelecek . yani canlı canlı
12.Satıcı size email atar hayırlı olsun ödemeyi yapmanız için 7 günvar .......devam eden.
13. ödemez iseniz bu sefer satıcı size negatif yorum yapar buda çokkötüdür.
14.Peki ödeme yapacaksınız ama nasıl adam (USA, hong kong, U.K.Japan vs )de ya siz koltuğunuzda oturuyorsunuz ve saat gecenin 11 iüstelik aldığınız ürünün bulunduğu ülkede saat kaç .......
15. Satıcı size ürünü sunarken ödeme yöntemini belirtmiş ve kargoseçeneklerini hangi kargoyu istediğinizi kaç günde ürünün almakistediğinizi sigorta v.s. herşeyi yani kıvıramazsınız. ama malumyabancı dil
dikkat etmemişim shipping de ne pay now da ne derken ürünü almışımneyapacağım..PANİK YOK AZ KALDI BAŞARACAĞIZ.....
16.Bu tip sitelerde en güvenli yöntem sanal kredi kartı ve PAYPALdır.
Sanal Kart
Mevcut kartınıza bağlı olan internet sitesinden sadece sizinkontrol ettiğiniz anlık yani ürünü alırken limitini belirleyip(0.01 YKR ile kart limiti kadar) aldıktan sonra hemen limiti sıfıraindirebildiğiniz elektronik sadece 16 haneli kredi kartı numarasıve son kullanma tarihi güvenlik kodu olan rakamlar dizisi (Not buişleri yapmadan önce güzel bir not defteri alıp tüm kullanıcıadlarınız ve şifreleriniz muntazam bir şekilde listelenmesişiddetle tavsiye edilir.çünkü bu iş bittiğinizde birçok kullanıcıadı ve şifreniz olacak (banka, ebay, internet, normal kart, sanalkart, satıcı, alıcı, paypal vs...)
PAYPAL
sizin paranızı havuz hesabına alan ve ürün elinize geçtiğikanıtlanıncaya kadar parayı Satıcıya vermeyen ama satıcıaçısındanda Alıcı ürünü alıpta almadım yan yattı çamura battı deyipparayı ödemek istememesi durumları için hem alıcıyı hemde satıcıyıaynı oranda koruyan aynı zamanda ürünü sigortalayan ebay yankuruluşu (holding bazında Türkiyedeki bankalardan daha büyük birfirma)

ODANEEEE BİR ÜYELİK DAHA (HEMDE EBAYDAN DAHA ZOR.....)

Ebay dan ürün alabilmeniz için PAYPAL üye olmak zorundasınız yoksaürün almanız çok riskli ve zor...
17.Paypal üye olduğunuzu (ayrı bir ders konusu uzmanlık kursu ve1000 dolar ...)Not tüm dünyada sadece ebaydan ürün alıp satabilmekiçin kurslar düzenlenmekte ve 2 haftalık kurs karşılığı 400-1000dolar arsı ücretler alınmaktadır.Türk milleti olarak biz bilgiyepara ödemeyiz......( okumaya devam korkmayın dersimizücretsiz...)
18.Sanal kart Kredi kartı internet şubesi yabancı dil tüm sorunlarıaştığınızı sayarak devam etmek isterim.
şayet devam et derseniz görüşmek dileğiyle...............

Saygılar ercüment
(Not: Hayatta tecrübeye hiçbir zaman kolay ulaşılmaz...ben testettiğim ve öğrendiğim çok şey var(su konusunda (elmassu mülksahibiyiz) 8 yıl üretip sattım öğrenme
maliyeti 200 bin dolar; İnşaat konusunda 6 yıl deneyim (egeseramikbölge bayii öğrenme maliyeti 180 bin dolar) ; Kuyumculuk imalat 4yılda Öğ.Maliyeti 45 bin dolar Kuyumculuk pazarlama yurt içimaliyeti 80 bin dolar) kuyumculuk ihracat (Fuar vs. maliyeti 40 bindolar ) kuyumculuk ithalat (260 bin dolar) gümrükte kalan malkargoda kaybolan altınlar vs..
Web tasarım bilgisayar donanım yazılım dil ve e ticaret sistemleri5 yıl deneyim (maliyeti 10 bin dolar )
Sonuç 20 yıllık iş hayatımda çok şey öğrendim kaybım ise görecelizaman ve para (birazda mülk ama hepsi önemsiz şeyler )
Hedef Yurdum insanını öğrenmeye aşılamak ve bilgileri paylaşmakmakul ölçülerde..
Dünyada insanlar şu kullandığımız bilgisayardaki tüm programlarıseyrettiğimiz çizgi filmleri web sitelerini ve onlarcasını icatedip yapıyorlar ya bizzzzzz..
Türkler olarak ne yapıyoruz onların yaptığı programlarıkullanmasını bile beceremiyoruz.
Not: Arkadaşlar el birliği ile çalışalım eşlerimize, arkadaşlarımıza ve çocuklarımıza (Kınayt gibi sadece insanları oyalamak için olan oyunları) oynatmayalım...unutmayalım onlar bizlerin oyalanıp öğrenmeyi unutmamızı istiyorlar.. Bizler nezaman onları oyalamak için oyun yapabilirsek işte ozaman......
H e r ş e y d a h a g ü z e l o l a c a k...
Saygılarımla

Bu mesaj 07.05.2008 23:47 tarihinde değiştirildi.

Foruma katılmak için üye olun...

1 hafta önce Öğrenmenin Yaşı Yoktur Çok hesaplı Canon nasıl alınır.... Ref. #278304 | Msj.2
emredr
mehmet emre yılmaz

teşekkurler yazınız için ercüment bey,
gerçekten haklısınız biz bilgiye para ayırmayız biz bilgiyi kendı kendımıze oğrenmeye çalışır ve gereğinden fazla zaman ve para kaybederiz..

1 hafta önce Öğrenmenin Yaşı Yoktur Çok hesaplı Canon nasıl alınır.... Ref. #278417 | Msj.3
byercu
ercüment apo

Okuduğunuza sevindim teşekkürler ve saygılar...
Arkadaşlar eklemeden geçemeyeceğim;

Karşılıksız yardım etmeye hazırım bildiğim (yada bildiğimi
zannettiğim )konularda
en azından yanlış biliyorsam düzeltme şansım olur
düşüncesindeyim..

ebay dan ürün almak istiyorum..... neyapmam lazım....????

sorularınızı bekliyorum 7/24...:))
ben 2 günde 1 gün uyurum

Bu mesaj 08.05.2008 tarihinde değiştirildi.

1 hafta önce Öğrenmenin Yaşı Yoktur Çok hesaplı Canon nasıl alınır.... Ref. #278428 | Msj.4
gorby
DAVUT ER

Ercüment bey iyi geceler...
ebay dan ürün almak istiyorum..... neyapmam lazım....????
Şimdilik bu konuya devam edelim diğerlerine de bu konu bittikten sonra ..
bilgi ve tecrübe aktarımınız için teşekkürler..

1 hafta önce Öğrenmenin Yaşı Yoktur Çok hesaplı Canon nasıl alınır.... Ref. #278438 | Msj.5
byercu
ercüment apo

ebay sitesine üye olduğunuzu aradığınız ürünü bulduğunuzu ve onu aldığınızı var sayıyorum...

Şimdi Ödeme zamanı (vermeden almak allaha mahsus biraz elektronik para harcayalayım)...

Pay Pal üyelik

a. banka internet hesabı
b. Aktif sanal kart
c. e-mail hesabı(hotmail tercih edilmemeli ve uzun süre kullanacağınız bir hesap)

yeni hesap aç diyoruz

bize bilgilerimizi soruyor (ad, soyad, adres.tel.fax vs) hepsini doğru giriyoruz. arkadaşlar atmayalım çünkü iş ciddi işin içinde para var çünkü bağlandığınız firma da ciddi, sonra ürünü alamazsınız ....

ok diyoruz (sorun olursa uyarıyor ) takılan olursa yardımcı olalım ama çok zor değil...

dana sonra size bir mesaj geliyor banka kredi kartı ekstrenizde XXXXpaypal code falan filan diye....

burada demek istediği sizin kartınızdan geçici süre ile 1 dolar civarı para çekildi açıklama bölümünde verilen kod sizin güvenlik kodunuzdur falan gibi...

Peki ne yapacağı iş bitti üye oldummu hayır tabiki..

Yine internet şubesine marş marş...

Hesaplar / kredi kartları/ sanal kart / hesap ekstresi/onay beklyen işlemler bölümüne

odane paypal hesabımdan para çekmiş korkmayın(söylemeyi unuttum sıfır olan sanal kart limitinizi 2-3 dolar yapmadan paypal üyelik işlemlerine başlamayın uğraşırsınız bir türlü olamaz)

açıklama bölümünde 2323paypal gibi 4 rakam yazan bir açıklama var...işte bu başardınız...

hemen ajandaya yeni bir kullanıcı kodu daha hemde top secret cinsinden....

haydi şimdi paypal geri gidiyoruz...

kullanıcı adı ve şifre (bu az önceki top secret kod değil arkadaşlar )normal üyelik şifresi ile giriş yapıyoruz...

size bir sayfa geliyor oda ne hep bu mesaj XXXXpaypal ..... falan falan korkma
bilgileri gir kod bölümünede top secret(Çok gizli) kodunu gir ok. ....

hayırlı olsun (Eyvah yine gitti ülkemin paraları yeni bir ithalatçı daha... nezaman ihracat? yapacağız...)hızlanalım ihracata az kaldı

1 hafta önce Öğrenmenin Yaşı Yoktur Çok hesaplı Canon nasıl alınır.... Ref. #278458 | Msj.6
byercu
ercüment apo

Çok hesaplı Canon Nikon v.s nasıl alırım...

ebay sitesinde türkiyede 1000 dolar olan bir ürünü 400 dolara buldunuz... işte bu ah bi alabilsem ama burası türkiye nerdeeee.... demeyin

a. ebay sitesine üye olduğunuzu.....
b. bir paypal hesabınız olduğunu.....(aktif olan cinsinden )
c. elektronik para sahibi olmak.....(parası olmayan neyapacak..:))
d. ticari cesaret ve sabırlı olmak...(türkiyede bazen hazırda olan bir ürün 1 haftada gelirse....5-15 bin km kaç günde gelir )korkmayın inanın U.S.A dan 3-4 günde geldiği oluyor..

bende hepsi var hatta daha da fazlası diyorsanız.... devam...

Bir ürünü beğendiniz almak için kuduruyorsunuz. acele etmeyin sabır lazım...
satıcıya email atın ürün hakkında basit bilgiler isteyin (yenimi, ülkeme gönderebilirmisin, garanti varmı falan filan)
satıcının size geri dönüş süresini ölçmek için.....
Not: ciddi olanlar neredeyse 24 saat emaillerine bakar ve anında cevap verirler...

Satıcının feedback yani hakkındaki alım satım işlemlerine ve yorumlara bakın...
kısaca satıcı hakkında hafiyelik yapacağız..
istediğiniz üründen daha önce satmışmı kaça satmış alan kişi memnun mu 3-5 email üşenmeyin çok zor değil ....

Nakliye metodu ve satış yapılan ülkeler önemli o yüzden ürün aratırken
TUR nakliye yapanlar diye listelersek işi hızlandırmış oluruz.

ok... aradığım ürün ve satıcı bu dediğinizde yola devam değilse ( Game Over)....

Ürünü aldık (tabii seçtiğimiz ürünün hemen al imkanı varsa eğer ihaleyse iş biraz zor)

arkadaşlar şimdilik uzmanlaşana kadar ihale ürünlerden uzak duralım sebebi uzmanlık derslerinde anlatılacak.....

tercihlerimizi sanal mağazası olan dükkan sahibi pozitif yorumu %98 altında olmayan aradığımız konuda 10-15 adet mağaza ve satıcı bulup bunların arasında eleme yapalım zorlanmayız...

satıcı ürünü hemen al dediğinizde otomatik bir email atar ....
(ürün bedeli + nakliye bedeli +sigorta falan diye)
iyice inceleyelim acele yok en az 2-3 gün öğrenene kadar
herşey yolunda gözüküyor.....

ozaman ödemeyi yapalım ki ürün bize gelsin...

sesinizi duyar gibiyim iyigüzelde kardeşim gümrük yasak falan filan....
(tabi en önemli konu ancak bu konu ayrı bir başlık onu aştığınızı kabul ediyorum. aşmadıysanız cesaret ve sabır maddesi yerine gelmemiş demektir...)
game over en başa gümrük genel müdürlüğü yolcu girişi gümrük yasaları posta yolu ile getirilebilen ürünler ve detaylarını öğrenelim....)

bu bilgileri 3-5 dakikada bulup okuyamadıysanız ozaman bilgisayar yani medya okuryazarı değilsiniz.... ozaman boşa zaman harcamayın biraz internet hakkında ve bilgisayar hakkında kendinizi geliştirip 2-3 ay sonra tekrar görüşelim.. :))

1 hafta önce Öğrenmenin Yaşı Yoktur Çok hesaplı Canon nasıl alınır.... Ref. #278469 | Msj.7
dersimli
Zeynel Abidin Dersimli

Öncelikle; bütün yazdıklarınız çok faydalı , elinize gözünüze sağlık, teşekkür ederim.

En can alıcı noktada dersi kesmişsiniz, ben internette fotoğraf makinesi , objektif, flaş vb. gibi şeylerin gümrük masraflarını saatlerce araştırmıştım ve ulaşabildiğim tek bilgi bu konunun belirsizliği ve gümrük memurunun keyfiyetine kalmış olması idi.

Buradan devam ederseniz veya özelden gümrük konusunu açıklayabilirseniz çok memnun olurum.

Saygılarla.

1 hafta önce Öğrenmenin Yaşı Yoktur Çok hesaplı Canon nasıl alınır.... Ref. #278471 | Msj.8
dersimli
Zeynel Abidin Dersimli

En azından gümrük ile ilgili işe yarar bir link ekleseniz minnettar kalırım. :)

1 hafta önce Öğrenmenin Yaşı Yoktur Çok hesaplı Canon nasıl alınır.... Ref. #278496 | Msj.9
byercu
ercüment apo

sizin en azından buraya kadar sabırla yazımı okuduğunuzu anlıyorum ancak söylediğiniz bilgiye ulasmak sadece 30 saniyenizi bile almaz aslında link istemişsiniz ama ben yazımda cümlemin içinde arama kriterlerini vermiştim....

İnternette bilgiye (istediğiniz doğru bilgiye nasıl ulaşılır?) çok ivedi cinsinden...

gümrük bilgisine ulaşma süreci.....

google tıklanır

gümrük genel müdürlüğü yazılır

ilk sırada resmi devlet sitesi çıkar....

siteye girilir....

yolcu işlemlerine tıklanır....

Yolcu İşlemleri
Hibe
Afet Eşyası
Naklihane
Yolcu İşlemleri
Malül ve Sakatlık Muafiyet ve İstisnaları

ben tıkladım şöyle sıralama çıktı yukarıdaki gibi

yolcu işlemlerinede tıkladım....

ozamanda aşağıdaki gibi bir sürü tıklanacak link çıktı....

YOLCU İŞLEMLERİ

1-Yolcu kimdir?

2-Kimler Yolcu Sayılmaz?

3-Yolcular Beraberinde Ne kadar Türk Lirası, Döviz Yurda Getirebilirler?

4-Yolcular Beraberinde Ne kadar Türk Lirası, Döviz Yurtdışına Götürebilirler?

5-Yolcular Beraberinde Ne kadar Ziynet Eşyasını Yurda Getirebilirler veya Yurtdışına Götürebilirler?

6-Zati Eşya Muafiyeti Ne Demektir?

7-Posta Yoluyla Gelen 100 EURO luk Eşya Muafiyeti Ne demektir?

8-Posta Yoluyla Gelen Hediyelik Eşya Muafiyeti Ne Demektir?

9-Hediyelik Eşyada Kaç EURO luk Muafiyet Uygulanır?

10-Hangi Sürelerde Bu Muafiyet Uygulanır?

11-Yolcu Beraberi Hediyelik Eşya Muafiyeti Var Mıdır?

12- Yolcu Beraberi Hediyelik Eşya Muafiyeti Uygulamasında Sınırlama Var Mıdır?

13-Kaç EURO luk Muafiyet Vardır?

14-Vergileri Ödenmek Suretiyle Posta Yoluyla veya Yolcu Beraberinde Eşya Getirilebilir Mi?

15-Kıymeti 1500 Euroyu Geçerse Eşya Nasıl İthal Edilebilir?

16-Zati Eşyaya İlişkin Bir Liste Var Mıdır?

arkadaşlar buradaki yazılar resmi gümrük kanunudur...

bunları okuyalım daha sonra sizlere gümrük konusunda hangi eşyalar tamamen resmi gelir nekadar gümrük ödenir anlatırım ancak bu iş ebaydan alışverişten daha detaylı bir konu burada sadece ebaydan alışverişi anlattığımız için dağıtmayalım ki kursiyer arkadaşlar sıkılmasın...

malum kursumuz ücretsiz...

kursiyerler hemen sıkılıp öğrenmeyi bırakabilir..buda beni üzer

saygılar ders devam edecek bu yazımı bir mola sayın...

1 hafta önce Öğrenmenin Yaşı Yoktur Çok hesaplı Canon nasıl alınır.... Ref. #278497 | Msj.10
byercu
ercüment apo

dayanamadım bizi ilgilendiren link tıkladım ctrl+c yaptım hadi birde ctrl+V yapayım dedim :))

Vergileri Ödenmek Suretiyle Posta Yoluyla veya Yolcu Beraberinde Eşya Getirilebilir Mi?

Gümrük vergileri ödenmeksizin ithal edilebilecek toplam gerçek kıymeti 300 EURO’yu geçmeyen eşya saklı kalmak üzere, yabancı bir ülkeden posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen ya da 18 ve daha yukarı yaştaki yolcuların beraberlerinde veya kendilerinden iki ay önceki veya altı ay sonraki süreler içerisinde gelip, ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen ve her bir sevkiyat ya da yolcu başına kıymeti 1500 EURO’yu geçmeyen eşyadan sabit oranlı vergi tahsil edilir.

Bahsi geçen sabit oran, eşyanın kıymeti üzerinden %10 olarak uygulanır.

Sözü edilen limit dahilinde getirilen eşya;

a)Türkiye’deki kişilere posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen,

b)Yolcuların beraberlerinde getirdikleri,

c)Hediye edilmek üzere getirilen ya da gönderilen,

d)Kişinin şahsına veya ailesinin kullanımına mahsus,

e)Karşılığında alıcı tarafından herhangi bir ödeme yapılmamış olan,

f)Ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen, nitelikte olmalıdır.

burada herşey açık ama bir dış ticaretçi olarak yorum yapılır...

1 hafta önce Öğrenmenin Yaşı Yoktur Çok hesaplı Canon nasıl alınır.... Ref. #278499 | Msj.11
gorby
DAVUT ER

Ercüment bey çok teşekkür ederiz.
Devam edecek değil mi ?

1 hafta önce Öğrenmenin Yaşı Yoktur Çok hesaplı Canon nasıl alınır.... Ref. #278505 | Msj.12
byercu
ercüment apo

Gümrük Yorumum Şudur...

Resmi olarak %10 vergisini ödediğiniz taktirde 1500 Avro(300 Avrosu muaf 1200 Avro ya %10 yani 120 Avro vergi okadar...)

değerinde ürün getirebilirsiniz ancaaakkk... arkadaşlar biz yeniyiz unutmayalım... o yüzden profosyonellerin işini hemen yapmaya kalkmayalım...

Biz türk vatandaşı olarak vergisiz tamamen resmi yılın 365 günü kapımıza kadar gelebilecek ve her türlü resmi ortamda hakkımızı savunabileceğimiz baraj olan miktara takılalım... inanın alabileceğiniz ürünler hiç te az değil üstelik bu yolla parabile kazanabilirsiniz oturduğunuz yerden yılda 1000 dolarla 50000 dolar arası....

limit ne hala öğrenmedinizmi... ( 100 Avro) yani 200 ytl çok azmış dediğinizi duyar gibiyim ama değil türkiyede değeri 300 ytl olan ürünleri hayal edin hiçte az değil..

(flash disk, hard disk, memory kartlar, ayakkabı, giyim vs.vs....)

4gb bir karta burada 25-40 ytl vermektense 8 ytl ye dışarıdan alıp 6 ytl de nakliye verseniz fenamı olur üstelik 3 tane getirirseniz maliyet 1/3 olur ki ikisini satar 1 kullanırsınız.

gümrük işi sanırım yeterli olacak artık alım işine başlıyoruz devam...

1 hafta önce Öğrenmenin Yaşı Yoktur Çok hesaplı Canon nasıl alınır.... Ref. #278524 | Msj.13
byercu
ercüment apo

Evet arkadaşlar devam ediyoruz asıl hedefimiz ithalatçı olmak değil onlara ürün satmak yani ihracat yapmak unutmayalım alacağımız çok yol var...

Korkmayın önyargılarınızdan kurtulun neden derseniz dünyada 100 milyonlarca kişi artık yüzünü bile görmediği kişilerden ürün alıyor nekadar direnirseniz direnin eninde sonunda bir gün (ya hemen yada 10 yıl sonra) sizde e-ticaret yapmak zorunda kalacaksınız....

a. evet alışveriş yapacağımız siteye (ebay.com) üye olduk....
b. istediğimiz ürünü ve satıcıyı bulduk...
c. bize uygun nakliye metodunu ve süresini araştırdık ve seçtik(ayrı bir ders konusu çok detayları ve hileleri var ama dedimye yolun başındayız önce bir 10-20 dolarlık bir ürün alın bakalım sonra hesap yaparsınız...)
d. paypal hesabımızı açtık...(sanal kartımızla arkadaşlar)
e. tüm şifreleri biliyoruz kabul ediyorum (not defterleri çıksın:))

evet ödeme zamanı....

önce bankamıza gidiyoruz.. (korkmayın sanal olarak )
şubeden (internet) sanal kart limitimizi aldığımız ürün miktarı yani ödeme yapacağımız miktarı limit olarak belirliyoruz.. arkadaşlar burada unutmayalım kartımız internet alışverişine açık ve usd, avro işlemleri yapıyor olmalı(bu özelliklerde sizin kontrolunuzde kimseye ihtiyacınız yok)

şubeden çıkıp doğru mağazaya eee nede olsa elektronik paramız cebimizde(parmaklarımızda) ebaya giriş yapıyoruz..

orada özetler (summary) tıkla aldığımız ürün orada pay pay diye bağırıyor...

tıkladık odane yeni bir sayfa açıldı korkmayın burasıda bankanız(paypal) kullanıcı adı ve şifresi (dur bir bakayım not defterine:))

evet girdik ....

paypal soruyor falanca kişi şukadar para alıyorsunuz diye anlamaya çalışın çevirin(tercüme olarak) tamam olumsuz birşey gözükmüyor onaylıyoruz...

Congratulations diye mesaj oda nee gene ne oldu (birşey olduğu yok başardınız artık paranız yurt dışına gitti...)

ürünü aldınız artık sizin işiniz bitti sıra satıcıda ve taşıma şirketinde eee tamamda bende sabır çok yok beklerken sıkılırm ben neyapacağım diyorsanız size ürün gelirken her aşamasını takip edip evinize hangi gün hatta hangi saat aralıklarınıda geleceğini online takip edebilirsiniz...

evet arkadaşlar dersimize 1 yada 2 gün ara veriyorum buraya kadar sindirelim ve uygulama yapalım muhakkak takılmalar olacaktır. Malum
öğrenme yetimizi kaybetmek üzereyiz...

1 hafta önce Öğrenmenin Yaşı Yoktur Çok hesaplı Canon nasıl alınır.... Ref. #278531 | Msj.14
byercu
ercüment apo

arkadaşlar eklemeden geçemeyeceğim bizim formumuzda da diğer forumlarda da yurt dışından ürün getirme hakkında çok yazı var ancak......

gümrüğe takılıyor....

çoğu site gödermiyor.....

aman haa almayın ....

diyenlere aldırmayın onlar bilgilerini paylaşmak istemeyen bencil ve hep ben kazanayım diyen arkadaşlar yani size almayın deyip kendileri kullandığı çoğu ürünü yutr dışından 3 te bir fiyatına kullanan arkadaşlar...

saygıyla karşılıyorum ticaret sırrı....paylaşmak istemeyebilir...ama ülke olarak çok gerideyiz hızlanmamız lazım...

arkadaşlar kaçak göçek iş yapmıyoruz gümrükte kimmiş.. kanunları uygular zaten bizim amacımız tamamen yasal vatandaşlık hakkımızı sonuna kadar kullanmak
inanın bildiğinizden çok fazla hakkınız var şaşıracaksınız...

hiç vergi levhası olmayan bir arkadaş bile yurt dışından resmi 100-200-400-600 bin avro gibi ithalat- ihracat yapabilir.... tamamen yasal vergisini ödeyerek...

saygılar

1 hafta önce Öğrenmenin Yaşı Yoktur Çok hesaplı Canon nasıl alınır.... Ref. #278565 | Msj.15
erdaltuncer07
Erdal TUNÇER

Ercüment bey bilgilerinizi bizlerle paylaştığınız ve üşenmeyip bu kadar yazdığınız için teşekkür ediyorum. Ama ben bu yazdıklarınıza değil Türkiye hakkındaki düşüncelerinize hayran oldum umarım herkes sizin bilinç seviyenize kısa zamanda ulaşır. Kurtuluş ancak bundadır. Üretmeden tüketmeye zorlanan toplumlar günün birinde yok olmaya mecburdur. Elimizdeki son kalemiz olan tarım ürünleride yavaş yavaş elimizden kayıp gidiyor. İlk başta tarımı geri kazanıp vakit kaybetmeden gerçek ihracat yapan ülke konumuna gelmeliyiz. Teknoloji ve sanayi ürünlerindede bu böyle hiç birşey için geç kalınmış değildir geç kalan sadece bizim kafalarımızdır. Örnek olarak bu saatten sonra otomobil markası tutmaz diyenler Hundaiye bakabilirler Çinin yeni otomobillerine bakabilirler. Otomobil ihracatı yapıyor gibi gözüksekte bu külliyen yalandır. Böyle bir ihracat yoktur ve sadece göz boyamadan ibarettir. %100 yerli ürün yada en az %70 yerli olmayan bir ürün nasıl ihraç yapılmış sayılabilir. Konunuzu çok dağıtmak istemiyorum.Tekrar teşekkür ederim.

1 hafta önce Öğrenmenin Yaşı Yoktur Çok hesaplı Canon nasıl alınır.... Ref. #278591 | Msj.16
uzuncan
Burçin M. Dedeoğlu
Moderatör

Gümrük vergisi konusuna bir ek getireyim....

Getirdiğiniz malın bir de KDV sini vermek durumundasınız. + %18 eklemeniz gerekecek yani

Yanlış biliyorsam düzeltiniz lütfen.

1 hafta önce Öğrenmenin Yaşı Yoktur Çok hesaplı Canon nasıl alınır.... Ref. #278606 | Msj.17
dersimli
Zeynel Abidin Dersimli

%10 gümrük vergisiyle toplam %28 + nakliye oluyor.

Bu mesaj 08.05.2008 14:22 tarihinde değiştirildi.

1 hafta önce Öğrenmenin Yaşı Yoktur Çok hesaplı Canon nasıl alınır.... Ref. #278763 | Msj.18
ozangoren
Ozan Gören

paypal sorun çıkarıyor artık.kredi kartım onaylı olmasına rağmen bende kendimi kanıtlamamı istiyor.

1 hafta önce Öğrenmenin Yaşı Yoktur Çok hesaplı Canon nasıl alınır.... Ref. #278766 | Msj.19
byercu
ercüment apo

arkadaşlar gümrük vergisine takmayalım......
evet gümrük vergisi tabiki ödeyeceğiz ama şimdilik biz vergisiz kanuni hakkımız olan kısımıyla ilgileniyoruz....

bu miktarda hiç te az değil

senenin 365 günü 100 avro yani 200 ytl civarı (Türkiyede 400-500 ytl olan ürünleri kafanızda canlandırın...

ve ayrıca 2 bayram 1 yılbaşı ve ekstra diğer günlerde eklenirse bu günlere 30 gün kala ve 30 gün sonrasınıda hesaplayın ....

toplam yılda 180 gün kadar zamanda da ekstra 300 Avro ya kadar (600 ytl) türkiyede 1200-1500 ytl lik ürünleri düşünün

yukarıdaki rakamlarda ürünler getirirseniz ve kanunlara uyarsanız gümrükten MUAFSINIZ.... yani VERGİ YOK::::

%10 vergi ve K:D:V si 1500 Avroluk dilimin 1200 Avroluk kısmına uygulanır

arkadaşlar siz kanunları lehinize kullanmayı bilmezseniz....

herzaman sizi kazıklayan yada sizden menfaat sağlayan arkadaşlar olacaktır...

kaldıki biraz öğrenirseniz kendi gümrük beyannamenizi doldurabilirsiniz....

%28 vergi ödeseniz dahi inanın yinede uygun şartlarda çok ürün getirirsiniz...

Arkadaşlar ben Uzakdoğudan bavul ticareti ile Yüzlerce kilo kuyumculukla ürün getirdim..

gümrüğünü ödeyerek (rusya dahil çoğu ülkeyede ürün göderdim...İHRACAT)

inanın hiçbirşey göründüğü kadar zor değil...

1 hafta önce Öğrenmenin Yaşı Yoktur Çok hesaplı Canon nasıl alınır.... Ref. #278774 | Msj.20
byercu
ercüment apo

Ozan arkadaşım kredi kartının ödeme bölümüne yada ekstrenize gelen (SANAL) normal ekstre beklerseniz hesap kesim tarihinden sonra gelen ekstrenizde
paypal a yapılan ödme 1.95$ gibi bir rakam kartınızdan çekilmiş mi?

eğer çekildi diyorsanız açıklama bölümünde XXXXPAYPAL diye başlayan (XXXX) çarpı olan yerlerde 4 rakam olacak o rakamları aldınızmı?

aldım diyorsanız... Bu kodu paypal sitesinde onayladınızmı?
onayladım diyorsanız... Şu an hesap durumunuz Status: Turkish - Verified (New)

durumunda mı?

hepsine birden evetse... sanal kartınızın limiti varmı....

var diyorsanız .... kartınızın özellikleri (alışveriş parabirimi USD-avro-ytl ) mi?

paypal hesabınızda CURRENCY (geçerli para biriminiz nedir U.S. Dollar (Primary)

midir?

hepsi tamam ama ürünü hala ödeme yapamıyorum diyorsanız gelen mesaj nedir????

« Önceki 20 12Sonraki 20 »

Son Projelerimiz
Negatif.com
Sinemalar.com
Doviz.com
Tüm Liste
FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.