FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 7 dk. önce
Dijital Teknikler
Son: 11 dk. önce
Etkinlikler
Son: 46 dk. önce
Donanım-Ekipman
Son: 15 dk. önce
Satılık-Alınık
Son: 14 dk. önce
Tüketici Köşesi
Son: 10 saat önce
Foto-Röportaj
Son: 1 hafta önce
OrnitoFoto
Son: 2 hafta önce
Site Hakkında
Son: 1 dk. önce
Karanlık Oda
Son: 2 gün önce
Genel
Son: 1 saat önce

Etkinlikler

1 hafta önce Minikpati.com Fotoğraf Yarışması Ref. #278256 | Msj.1
Minik_Pati

"Sokaklar hayvanlarla güzel..."

Bir fotoğrafın, bazen binlerce sözcüğün yerini tutabildiğinibiliyoruz. Minik Pati olarak Canon sponsorluğunda sokakhayvanları fotoğraf yarışmasını bunun içindüzenledik. Yarışmanınkonusu sadece sokak hayvanları.Yarışmaya katılan üyelerimizden, sokakların hayvanlar ile daha güzel olduğunu vurgulayan fotoğraflarbekliyoruz.

Ödüller:

Birinciye, 1, 000 YTL Değerinde Canon Hediye Çeki (*)
İkinciye, 500 YTL Değerinde Canon Hediye Çeki (*)
Üçüncüye, 300 YTL Değerinde Canon Hediye Çeki (*)

Mansiyon ödülü: Bir kişiye Canon Pixma iP3500 yazıcıverilecektir.

(*) "Hediye çekleri Canon foto-video ürünleri veaksesuarları için geçerlidir."

Jüri: Beyza Çarkacı, Erdal Kınacı, Hacer Kaya, Kemal Gül, Ömer Serkan Bakır, Süha Derbent, Ümran Davran.

Yarışmaya son katılım tarihi : 15.07.2008
Jüri Değerlendirmesi : 22.07.2008
Ödül Töreni : 02.08.2008

Fotoğraflar, en geç 15 Temmuz 2008 tarihine kadar[minikpatifoto@gmail.com] adresine e-mail yoluylagönderilmelidir.Yarışma ile ilgili duyuru ve gelişmelerden haberdarolmak içinlütfen sitemize üye olunuz. Yarışmaya başvururken, sitemize üye olduğunuz email adresini kullanmanız, işlemlerinizaçısından kolaylık sağlayacaktır.

GÖNDERİLEN EMAILDE AŞAĞIDAKİ BİLGİLERBULUNMALIDIR!:

Gönderen
Ad Soyad :
Adres :
Telefon :
Doğum Tarihi :

Fotoğraf
Fotoğrafın Adı :
Çekim Tarihi :
Çekildiği Yer :

Bu koşulları sağlamayan fotoğraflar değerlendirilmeyealınmayacaktır.

Yarışma ile ilgili detaylar ve katılım şartları için lütfenwww.minikpati.com ’u ziyaret ediniz.

Bu mesaj 12.05.2008 15:54 tarihinde değiştirildi.

Foruma katılmak için üye olun...

1 hafta önce Minikpati.com Fotoğraf Yarışması Ref. #278326 | Msj.2
ufuktan
ufuk tan keleş

Merhaba;

Verdiğiniz adrese iki adet fotoğrafımı gönderdim.
İyi olan kazansın:)
Konu çok güzel tebrik ederim.
Sevgilerimle...

1 hafta önce Minikpati.com Fotoğraf Yarışması Ref. #278334 | Msj.3
marsyas

Yarışmacılar yarışmaya gönderdikleri fotoğraflar için telif hakkı talep edemezler. Yarışma formatına uygun olmayan fotoğrafların silinmesi, Minik Pati’nin inisiyatifindedir. Minik Pati, kişilerin adını fotoğraf üzerinde belirtmek şartıyla fotoğrafları istediği yerde ve biçimde kullanabilir.

yarışma şartnamesinden...

ne demektir şimdi bu; derece alsın almasın fotoğrafı yarışmaya göndermek tüm telif haklarının devri anlamına geliyor sanırsam...

vallaha iyi iş; gettyimages'da corbis'te commercial fotoğraflar 1000'li dolarlar ile "kiralanırken" toplam 1800ytl (ki o da hediye çeki; Erkayalara maliyeti 1000ytl bile olmaz) ile onlarca belki de yüzlerce çalışmanın telif hakkını bu şekilde elde etmek çok akıllıca...

1 hafta önce Minikpati.com Fotoğraf Yarışması Ref. #278386 | Msj.4
teodoros
Fatih DÜZGÖREN

Bu yarışma için söylemiyorum dendiği gibi;

Önünüze gelen yarışmaya fotoğraf eklemeyin önce şartnameyi okuyun!!!

1 hafta önce Minikpati.com Fotoğraf Yarışması Ref. #278406 | Msj.5
gezer947
MUSTAFA GEZER

geçen sene katıldım bu yarışmaya.bu sene katılmayı düşünmüyorum.ama inanın bu yarışmada öyle fotoğrafların telif haklarının gaspı gibi bir durum sözkonusu olamaz.olsun olsun bir iki katalogda yayınlarlar.ondada illaki isminiz çıkar merak etmeyin.sonuçta amaç sokak hayvanları için güzel fotoğraflarınızın kullanılabileceği en iyi şekilde kullanılmasıdır.pc de durmasından daha iyidir.her çektiğiniz fotoğrafı maddi olarak değerlendirilmesi bence yanlıştır.sonuçta biz öyle milyarlar eden fotoğraflar çekmiyoruz. yurtdışında binlerce dolara kiralanan fotolar ticari içerikli özel fotoğraflardır. sanatsal değeri çok düşüktür. kendi fotoğraflarınızı onlarla kıyaslamayın bence. kendinize zarar verirsiniz.

Yarışmaya katılan arkadaşlara başarılar diliyorum.

1 hafta önce Minikpati.com Fotoğraf Yarışması Ref. #278416 | Msj.6
ufuktan
ufuk tan keleş

Kesinlikle katılıyorum.
Fotoğrafların pc de durmasından daha iyidir yarışmada kullanılması.
Derece alır yada almaz önemli olan katılmak zaten konu benim görüşüm iyi seçilmiş.
Katıldım ve mutluyum:)

1 hafta önce Minikpati.com Fotoğraf Yarışması Ref. #278520 | Msj.7
Minik_Pati

Katılımcılara çok teşekkür ederim, herkesin şansı bol olsun, çok keyifli bir yarışma olacağını düşünüyoruz. :)

Sayın Marsyas,

Bir çok yarışmanın şartnamesinde benzer ibareyi görmeniz mümkün. Sitemizi biraz incelerseniz amacımızı bugüne kadar yaptığımız çalışmalarımızı ve bu yarışmanın amacını daha iyi anlayabilirsiniz. Tarafımıza ulaşan fotoğraflardan beğendiklerimizi "kişilerin adları fotoğrafın üzerinde yayınlamak koşulu ile" belki yine sokak hayvanları yararına yapılacak bir takvim ya da benzeri bir şeyde kullanabiliriz diye düşündük. Dolayısı ile bu ibareyi koyduk. Ödül konusuna gelince; bizlerin elinden geleni budur, daha iyi imkanı olan daha iyisini yapar. Saygı duyarız.

1 hafta önce Minikpati.com Fotoğraf Yarışması Ref. #278740 | Msj.8
ImBRuE
Volkan YILDIRIM

Fotoğraf göndermeye çalışıyorum fakat mail geri dönüyor. Mailinizde bir problem olması muhtemel midir yoksa ben mi beceriksizim :)

selamlar,

1 hafta önce Minikpati.com Fotoğraf Yarışması Ref. #278753 | Msj.9
marsyas

Yapılan işi taktirle karşılıyorum ancak şartnamenin o kısmını; yapılan iş ne olursa olsun olumlu karşılamadığımı tekrar belirtirim. Böyle bir oluşum için birçok insan (ben de dahil) fotoğraflarının serbest "kiralama" haklarını verecektir.

Ancaak; yarışmacıların gönderdikleri fotoğraflar için hiç bir haklarının olmaması hiç hoş değil. Düşünsenize; çektiğiniz fotoğrafın; ilgili kurum tarafından kullanılsın ya da kullanılmasın, derece alsın ya da almasın tüm hakları devralınıyor ve fotoğrafçı o fotoğrafı teilf hakkı kendinde olmadığı için başka yerde kullanamıyor.

Bari "telif hakkı talep edemezler" yerine "telif bedeli talep edemezler" denseydi bir derece kabul edilebilir olurdu.

Özellikle 5846 sayılı FSEK çıktı çıkalı satır aralarını çok iyi okuma gereğini tekrar hatırlatır, saygılar sunarım.

1 hafta önce Minikpati.com Fotoğraf Yarışması Ref. #278827 | Msj.10
ufuktan
ufuk tan keleş

Mailde bir sorun yok ben gönderdim...

1 hafta önce Minikpati.com Fotoğraf Yarışması Ref. #278986 | Msj.11
Minik_Pati

E-posta adresimizde herhangi bir problem yok, çok sayıda fotoğraf elimize ulaştı bile :) Belki adresi yanlış yazıyor olabilirsiniz, kontrol etmekte fayda var :) Herkese bol şanslar..

minikpatifoto@gmail.com

1 hafta önce Minikpati.com Fotoğraf Yarışması Ref. #278988 | Msj.12
Minik_Pati

Duyuruyu yaptığım ilk mesajda sitede kaynaklanan bir sorun nedeni adres satırında sürekli bir hata oluyor, mesajı düzeltmeme rağmen aynı sorunu yaşıyoruz. Kelimeler birleşik çıkıyor. Yönetimden bu konuda yardım rica edeceğim.

Yarışmaya katılmak için fotoğraflarınızı göndereceğiniz adres şudur;

minikpatifoto@gmail.com

1 hafta önce Minikpati.com Fotoğraf Yarışması Ref. #278996 | Msj.13
blueexiles
Muhammet Ceylan

Ref. #278753

kesinlikle katılıyorum hiç etik değil şartname bu saatten sonra en azından sizin dediğiniz gibi değiştirilmesi daha doğru olur.

1 hafta önce Minikpati.com Fotoğraf Yarışması Ref. #279089 | Msj.14
Minik_Pati

Uyarılarınız için teşekkürler, katılım koşullarında düzeltmeyi yaptık.

1 hafta önce Minikpati.com Fotoğraf Yarışması Ref. #279400 | Msj.15
EliteTurk
Uğur Hepdarcan

Ref. #278988 | Msj.12

Yarışma ile ilgili detaylar ve katılım şartları için lütfen http://www.minikpati.com ’u ziyaret ediniz.

Bu mesaj 10.05.2008 11:12 tarihinde değiştirildi.

5 gün önce Minikpati.com Fotoğraf Yarışması Ref. #280356 | Msj.16
marsyas

"Dereceye girerek ödül alan fotoğraflar, hiçbir yer ve muhteva sınırı olmaksızın, münhasıran ve bedelsiz olarak kullanabilir. Eserlerin kullanım hakkı eser sahibine de ait olacaktır."

İlginiz için gerçekten teşekkürler. Maddenin bu şekilde düzenlenmesi tüm sorunları ortadan kaldırıyor. Katılımcılara başarılar...

Son Projelerimiz
Negatif.com
Sinemalar.com
Doviz.com
Tüm Liste
FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.