FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 2 saat önce
Dijital Teknikler
Son: 7 saat önce
Etkinlikler
Son: 14 dk. önce
Donanım-Ekipman
Son: 1 dk. önce
Satılık-Alınık
Son: 11 dk. önce
Tüketici Köşesi
Son: 2 saat önce
Foto-Röportaj
Son: 1 hafta önce
OrnitoFoto
Son: 7 saat önce
Site Hakkında
Son: 1 saat önce
Karanlık Oda
Son: 1 saat önce
Genel
Son: 8 dk. önce

Çekim Teknikleri

2 ay önce netlik sorunu Ref. #278033 | Msj.1
olusum
çağlayan olusum

selam arkadaslar cekilen ürünün taşlarında netlik sorunu yasıyorum biraz yardım ederseniz sevinirim

Foruma katılmak için üye olun...

Ekler

2 ay önce netlik sorunu Ref. #278038 | Msj.2
kobalt
Nurullah SEZER

Netlemeyi elle yapıp deneyin öncelikle.Ayrıca diyaframı kısıp pozlama süresini artırarak daha net kareler alabilirsiniz.

2 ay önce netlik sorunu Ref. #278077 | Msj.3
babaveoglu
alp dilgen

diyafram oldukça kısık
f22 ve 1/20

taşlarda flaşın yansımaları var
direkt üzerine gelmemesi sağlanırsa bu etki olmaz
ayrıca netleme alanı olarak nereyi seçtiğinizde önemli

bu tür çekimlerde tripod kesinlikle gerekli
üstelik sağlam bir tripod olmadıkça sıkıntı yaşanıyor

kumanda kullanarak çekmek de fayda verebilir

2 ay önce netlik sorunu Ref. #278082 | Msj.4
ermanmen

İşinize karışmak gibi olmasın ama polarizer filtrenin yardımı olabilir mi? istenmeyen veya çok olan parlamaları azaltmak için

2 ay önce netlik sorunu Ref. #278089 | Msj.5
kobalt
Nurullah SEZER

Polarize Filtreler bu tür yansımaları önleyemez.

1/20 perde ile yaptığı still life bir çekimde tripod mutlaka kullanmıştır.Exıf değerlerine bakmadım diyafram 22 ise sorun tamamen netleme ile ilgili.Alp beyindediği gibi ışık kullanımının çok hassas şekilde yapılması gereken bir çalışma.Netleme noktanız bu karede yüzüğün ortasının hemen altındaki çan görünümlü düz satha yapılması ve bunu elle yapmanız sonucu etkileyecektir.Ayrıca mutlaka kumanda veya self timer kullanın.Deklanşöre elle basmayın, tripod da en ufak bir gevşeklik olmamalı, sıkıca sabitleyin ve çekin.

2 ay önce netlik sorunu Ref. #278477 | Msj.6
olusum
çağlayan olusum

arkadaslar yardım için sağolun tripot ve cadır kullanıyorum f22 ve f 32 de cekim yaptım hemen hemen aynı objektif canon ef-s 60 mm f.2.8 usm makro lens manuel netleme yapmadığım için olabilirmi ve ışık sizce yeterlimi 3 adet 100 watt lamba ve iki adet ampul flaş kullanıyorum tesekkürler

2 ay önce netlik sorunu Ref. #278533 | Msj.7
June8
CÜNEYT OCAKLILAR

En kısık diyaframlar alan derinliğini arttıracaktır ama kalite açısından her lens ile veya her durumda sonucun kaliteli olacağını garanti etmez. Her lensin; tabiri caiz ise, şahlandığı diyaframlar aynı değildir. Aynı lens ile çektiğiniz diğer fotoğraflara baktığımda daha geniş diyafram değerleri ile çekilmelerine rağmen çok daha net ve güzel sonuç alınanlar var. Lensiniz f/4 ve f/5.6 diyaframlarda en iyi sonucu veriyor, aşağıdaki MTF grafikleri de bunu doğruluyor.

http://tinyurl.com/58syff

2 ay önce netlik sorunu Ref. #278959 | Msj.8
olusum
çağlayan olusum

cüneyt bey ilginize ve bilginize teşşekkür ederim sizin verdiğiniz bilgileri uzun süredir takip ediyorum sanırım sizde benim başlama aşamamı bile biliyorsunuz sanırım basarıda birazda o anki psikoloji önemli emrivaki işten bu cıkıyor sanırım cok sağolun bendeki problem sanırım birazda ısık ayarları onları öğrenmeye calışıyorum bilginize ve size saygı duyuyorum iyi günler

FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.