FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 48 dk. önce
Dijital Teknikler
Son: 1 saat önce
Etkinlikler
Son: 8 dk. önce
Donanım-Ekipman
Son: 9 dk. önce
Satılık-Alınık
Son: 7 dk. önce
Tüketici Köşesi
Son: 55 dk. önce
Foto-Röportaj
Son: 1 hafta önce
OrnitoFoto
Son: 2 hafta önce
Site Hakkında
Son: 3 saat önce
Karanlık Oda
Son: 1 gün önce
Genel
Son: 1 saat önce

Dijital Teknikler

1 hafta önce RAW ı PS ten başka hangı programla işleyebilirim? Ref. #277907 | Msj.1
emredr
mehmet emre yılmaz

cs var cs3 var ama 2 sıde fujı 6500 umle çektiğim fotoları açmıyor guncellememe rağmen bende sıkıldım ps le uğraşmaktan zate ntemel ayarları yapıyorum o yuzden hangı programı kullanabılırım??
teşekkurler

Foruma katılmak için üye olun...

1 hafta önce RAW ı PS ten başka hangı programla işleyebilirim? Ref. #277912 | Msj.2
teodoros
Fatih DÜZGÖREN

Burdan indirin:
http://www.adobe.com/support/downloads/thankyou.jsp?ftpID=3822&fileID=3542

C:Program FilesAdobeAdobe Photoshop CS2Plug-InsAdobe Photoshop OnlyFile Formats klasörüne atmalısınız.

1 hafta önce RAW ı PS ten başka hangı programla işleyebilirim? Ref. #277920 | Msj.3
emredr
mehmet emre yılmaz

üstad buyuksıun halloldu atrık cs3 açıyor benım raw ları!

1 hafta önce RAW ı PS ten başka hangı programla işleyebilirim? Ref. #277927 | Msj.4
teodoros
Fatih DÜZGÖREN

Kolay gelsin ;)

1 hafta önce RAW ı PS ten başka hangı programla işleyebilirim? Ref. #278066 | Msj.5
arslanalp
ALPHAN YILMAZMADEN

En temel ayarları yaptığınızı belirtiğiniz için size
"Adobe Light Room" adlı yazılımı önerebilirim.
RAW işliyor, hızlı çalışıyor (ancak bazı makinelerin -örn. Nikon- RAW formatlarını işlerken pek iyi sonuçlar vermediği tartışılıyor)

1 hafta önce RAW ı PS ten başka hangı programla işleyebilirim? Ref. #278114 | Msj.6
omur

Ücretsiz mi? Lütfen link verin.....

1 hafta önce RAW ı PS ten başka hangı programla işleyebilirim? Ref. #278118 | Msj.7
arslanalp
ALPHAN YILMAZMADEN

Msj.6
ücretsiz değil,
http://www.adobe.com/products/photoshoplightroom/
deneme sürümü mevcut.

1 hafta önce RAW ı PS ten başka hangı programla işleyebilirim? Ref. #278157 | Msj.8
jander
Deniz Kumral

Canon kullaniyorum ve Nikon kullanan arkadaslarim da benzer sorunlar yasiyorlar: Adobe Lightroom 'da da kullanilan Adobe Camera Raw plugin fotograflarin renklerini bir sekilde bozuyor. Kendince bir renk ayari mi yapiyor nedir, kapatmanin da bir yolunu bulamadik, fotograflar her sarimsi/yesilimsi oluyor. Bu ozellikle beyaz arka planda cekilen urun cekimlerinde oldu. Onun icin Adobe urunlerini Raw isleme konusunda pek tavsiye etmiyorum.

Teknik detayda veriyim, kullandiklarimiz:

Canon 40d 10mp raw AdobeRGB
Nikon d200 10mp raw AdobeRGB

her ikisinde de sarilik/yesillik soz konusu.

Benim tavsiyem makinanizla gelen programdan JPEG veya TIFF e cevirmeniz. Bunun disinda http://bibblelabs.com/ tavsiye ederim. Adobe 'dan cok daha dogru renk veriyor. Yine birebir kiyaslama icin suraya da bakabilirsiniz: http://www.tasarimfotograf.com/2007/09/adobe-camera-raw-iinizi-kolaylatrmak.html

1 hafta önce RAW ı PS ten başka hangı programla işleyebilirim? Ref. #278161 | Msj.9
mrt_yln
Murat Yalın

Sanırım benim aşağıdaki linkte cevapsız kalan sorumun cevabı da bu
oldu.

http://www.fotokritik.com/forum/62247

Bir örnek de bizzat kendi makinamdan. Canon Eos 400D ile...

Not: Adobe Camera Raw'da renkleri bir ton açık ya da ara renk gösterme eğili var. O yüzden rnk kanalında bozulan rengin "hue" ve "luminance" çubuğu sola doğru kaydırılınca renklerde düzelme gözüküyor. Bilginize.

Çünkü Canon'un programlarındaki işleme çok kısıtlı Adobe'dan vazgeçilemez diye düşünüyorum. Fotoğrafa dokunmak adına bir çok sekme var.

Bu mesaj 07.05.2008 13:39 tarihinde değiştirildi.

Ekler
Canon DPP
Adobe PS Camera Raw

1 hafta önce RAW ı PS ten başka hangı programla işleyebilirim? Ref. #278298 | Msj.10
mrt_yln
Murat Yalın

Arkadaşlar az önce tamamen tesadüfi bir şekilde yukarıda bahsedilen sorunun çözümünü sanırım buldum.

Camera Raw programı açıldığında renklerin farklı olduğunu orijinal halinden uzak olduğunu düşünüyorsanız öncelikle soldaki ayar çubuklarından " camera calibration" bölümüne geleceksiniz. Burada "camera prifle" var. Bunu değiştirmeden sadece sağ üst köşedeki sekme çubuğuna tıkladığınızda çıkan pencereden renklerinizin doğru olduğunu düşündüğünüz olanını seçin. Ben de "camera raw default" yani " camera raw programının varsayılan ayarları seçiliydi; çekim ayarlarını seçtiğimde de düzelmedi ama "previous conversion" seçeneğini seçince her şey düzeldi.

Deniz Bey sanırım sizin de sorununuz bu olmalı bence bir deneyin renkler gerçekten bire bir oturdu. Çok mutluyum şu an:)

Bu mesaj 07.05.2008 18:57 tarihinde değiştirildi.

Ekler
Seçeneğin Değiştirilmesi
Düzeltilmiş Ayar(Previous Conv.)
PS'nin Kendi Ayarı(Default)

1 hafta önce RAW ı PS ten başka hangı programla işleyebilirim? Ref. #278320 | Msj.11
jander
Deniz Kumral

selam murat,

dedigin yere baktim, kullanilabilir gorunuyor. yarin bi renk kartelasi cekip onunla deneyecegim. sanirim oylece cok saglikli sonuc alinabilir. yani oyle umuyorum. cunki Lightroom u cok begenmistim.

1 hafta önce RAW ı PS ten başka hangı programla işleyebilirim? Ref. #278361 | Msj.12
Suu
Aras Havıters

takipteyim

3 gün önce RAW ı PS ten başka hangı programla işleyebilirim? Ref. #280890 | Msj.13
NewLine
Oğuzhan Güngör

Fatih bey bendede cs2 war verdiğiniz link deki dosyayı indirdim ve dediğiniz yere attım ama Unable to use the Camera Raw plug-in. It is not compatible with this version of Photoshop diye bi hata verdi yardım edebilirmisiniz ?

3 gün önce RAW ı PS ten başka hangı programla işleyebilirim? Ref. #280939 | Msj.14
bozbey

Ben LightRoom ve DPP ikilisini bazi fotograflar icin deneyip
karsilastirdim ve dpp renkler ve keskinlik olarak bana daha iyi
geldi. En azindan fazla ugrastirmiyor. Bir de DPPde canon
lensler
icin distorsiyon duzeltme profilleri var.

CS2, CS3 falan da sanirim lightroomla ayni raw islemcisini
kullaniyor.

Bu mesaj 13.05.2008 17:55 tarihinde değiştirildi.

3 gün önce RAW ı PS ten başka hangı programla işleyebilirim? Ref. #280951 | Msj.15
Suu
Aras Havıters

DPP'de topluca convert varmı? veya keskinlik?

Bana biraz karışık geldi ayarlarını bulamadım. ilk defa yükledim de

3 gün önce RAW ı PS ten başka hangı programla işleyebilirim? Ref. #280962 | Msj.16
bozbey

dppde iki tane keskinkik, saturasyon vs. verilen yer var. Birisi ayni makinadaki secenekler ve mesela keskinligi 6-7 basamakla artirabiliyorsunuz. Diger bir tabda da daha ayrintili keskinlik, parlaklik, vs. degistirebiliyorsunuz. Ben ikinci kismi daha basarili buldum.

Batch icin de sanirim bir tane fotografi isledikten sonra copy receipe to clipboard yapip daha sonra batch yapmak istediginiz fotograflari secip onlara paste receipe diyorsunuz. Bu receipe dosyaya da kaydedip oradan da yukleyebiliyorsunuz.

Crop, rotate vs. kismi pek kullanisli degil. Onlari gimpde yapiyorum ben.

Edit: RAWlari isledikten sonra da jpege cevirmek icin, butun rawlari ya da cevirmek istediklerinizi secip convert and save seciyorsunuz.

Bu mesaj 13.05.2008 19:09 tarihinde değiştirildi.

Son Projelerimiz
Negatif.com
Sinemalar.com
Doviz.com
Tüm Liste
FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.