FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 59 dk. önce
Dijital Teknikler
Son: 1 saat önce
Etkinlikler
Son: 8 dk. önce
Donanım-Ekipman
Son: 20 dk. önce
Satılık-Alınık
Son: 17 dk. önce
Tüketici Köşesi
Foto-Röportaj
Son: 1 hafta önce
OrnitoFoto
Son: 2 hafta önce
Site Hakkında
Son: 3 saat önce
Karanlık Oda
Son: 1 gün önce
Genel

Dijital Teknikler

1 hafta önce d80 sorun yardım lutfen.. Ref. #277774 | Msj.1
leaf

3aylık d80 makınam var..sorunum su daha dune kadar uzun pozlama yaptığımda fotografı cektiğim anda lcd de fotografı gorebiliyordum
fakat bugunku denememde 25sanıyelık cekım sonrasında ekranda job nr ibaresi yanıp sondu ve 5-6sanıye sonra lcd ye goruntu geldi bi
kaç kez denedim hep aynısı oldu acaba arızamı yaptı? Ve bunların dısında tripota makınayı koydum ve 90dercelık bi acıyla aşşağıya cevirdim
makınayı ve error ibaresi cıktı kapatıp actım duzeldi bu olay 3. kez başıma geliyor acaba bi sorun mu var yoksa bunu zaman zaman
yapması normalmı? şimdiden teşekkurler..

Foruma katılmak için üye olun...

1 hafta önce d80 sorun yardım lutfen.. Ref. #277797 | Msj.2
ZoMUkS

makinenizde bir sorun yok merak etmeyin. "job nr" ibaresi noise redection işleminin yapıldığını gösterir. Yani düşük iso bile kullansanız, uzun pozlamada oluşabilecek
noise sorununu azaltmaya yarayan bir işlem. Yanlış hatırlamıyorsam noise redection
10sn pozlamaya kadar kullanıcı seçeneğine bırakılmış, yani menüden noise redection seçeneğini açıp kapatabilirsiniz. ama 10sn den daha uzun pozlamalar için makine noise redection u otomatik olarak açıyor. açık olmasının tek dezavantajı pozladığınız saniye
kadar makinenin fotoğrafa noise redection işlemi uygulaması ve bunun sonucu fotoğrafın lcd de geç görünmesi.

1 hafta önce d80 sorun yardım lutfen.. Ref. #277798 | Msj.3
leaf

cok tesekkur ederim.... peki arada bir 'err' ibaresinin yanması normalmı? 3ayda 3 kez yaptı?

Son Projelerimiz
Negatif.com
Sinemalar.com
Doviz.com
Tüm Liste
FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.