FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 9 dk. önce
Dijital Teknikler
Son: 38 dk. önce
Etkinlikler
Son: 35 dk. önce
Donanım-Ekipman
Son: 34 dk. önce
Satılık-Alınık
Son: 29 sn. önce
Tüketici Köşesi
Son: 16 dk. önce
Foto-Röportaj
Son: 1 hafta önce
OrnitoFoto
Son: 2 hafta önce
Site Hakkında
Son: 2 saat önce
Karanlık Oda
Son: 1 gün önce
Genel
Son: 42 dk. önce

Dijital Teknikler

1 hafta önce Photoshop Camera Raw vs. DPP Editor Ref. #277695 | Msj.1
mrt_yln
Murat Yalın

Merhabalar,

Aslında geçenlerde bir arkadaşın kırmızı renk konusunda istediği tonu bulamamasıyla ilgili bir forum açılmıştı; fakat benim şu anki merak ettiğim bunun biraz benzeri olmasının yanında farklı olduğu için yeni konu ile sizlere başvurdum.

Canon 400D makinem ile her üç lensimle de(18-55mm/ 50mm f/1.8 /70-300 Sigma) çektiğim raw formattaki fotoğraflarda DPP ile işlediğimde veya işlemeden direkt kaydettiğimde kırmızı çok yakın bir şekilde kaydedileriken, Photoshop Camera Raw ile işlendiğinde aynı kırmızı renk çok az bir farklı açık kırmızı, koyu turuncu arasına çalmaktadır.

Bu sorunum son zamanlarda dikkatimi çekmiş olup daha önce gözüme çarpmazken, ister fotoğrafları işleyeyim, istersem direkt kaydedeyim aynen kalmaktadır. Bir de eklemek isterim ki makinenin kendi çektiği jpg formattaki fotoğraf da DPP gibi doğru kırmızıyı vermekte.

Şimdilik tek çözüm olara PS'de raw işlerken kırmızı renk sürgüsünü bir ton koyuya yaklaştırıyorum.

Aşağıdaki iki fotoğrafta sıfır ayar ile direkt jpeg olarak kaydedilmiştir.

Yardımcı olan ve olmak isteyen herkese şimdiden teşekkür ederim.

Foruma katılmak için üye olun...

Ekler
PS Camera Raw ile...
DPP editor ile

1 hafta önce Photoshop Camera Raw vs. DPP Editor Ref. #277908 | Msj.2
mrt_yln
Murat Yalın

Bakan 95 kişinin de bir fikri yok mu?

Sanırım çözümsüz kalacak...

1 hafta önce Photoshop Camera Raw vs. DPP Editor Ref. #278006 | Msj.3
Suu
Aras Havıters

takipteyim... raw çekmeye yeni başladım....

dpp de hepsini bi anda jpeg’e çevirme varmı?

maksat fotoğrafları 8bit yerine 12 bit jpeg izlemek..

cevabınzı bekliyorum, saygılar

edit: orjinali dpp'deki.... bence..

Bu mesaj 07.05.2008 02:21 tarihinde değiştirildi.

1 hafta önce Photoshop Camera Raw vs. DPP Editor Ref. #278030 | Msj.4
sm0ky
Okan Akan

Aras dpp de toplu çevrim ve boyutlandırma var. Seçip aynı boyutlandırma ve convert hikayesini uygulayınca oluyor.

Ben de konuyu takipteyim. Problemin adobe'un renk tanımlarıyla genel kalıplar kaynaklı olduğunu düşünüyorum. RGB ve Adobe RGB ayrılığı yani.

Bilen biri çıkar anlatır öğreniriz diye düşünmüştüm:)

1 hafta önce Photoshop Camera Raw vs. DPP Editor Ref. #278147 | Msj.5
erdaltuncer07
Erdal TUNÇER

merhaba geçen sefer kırmızıyla ilgili konuyu açan bendim. öğrendiğim bir şeyi sizlerlede paylaşmak stiyorum canon 40d çok iyi bir makine fakat eğer renk sorunları yaşamak istemiyosanız kesinlikle yanınızda beyaz bir kağıt bulundurmalı ve mutlaka kırmızı gibi zor renkleri Custom wb ayarıyla çekmelisiniz.yada daha net sonuç almak için http://www.kamerithalat.com/resimler/EcpoD%FDsc-500x500.JPG böyle bişey kullanabilirsiniz.

1 hafta önce Photoshop Camera Raw vs. DPP Editor Ref. #278162 | Msj.6
mrt_yln
Murat Yalın

http://www.fotokritik.com/forum/62276

Sanırım bu başlık Adobe'un Raw işleme programında hem Canon olsun hem Nikon olsun sorunlar olduğundan, doğru renkler vermediğinden bahsetmiş. En iyisi kendi makinenizin yazılımıyla işleyin diyorlar.

1 hafta önce Photoshop Camera Raw vs. DPP Editor Ref. #278300 | Msj.7
mrt_yln
Murat Yalın

Arkadaşlar az önce tamamen tesadüfi bir şekilde yukarıda bahsedilen sorunun çözümünü sanırım buldum.

Camera Raw programı açıldığında renklerin farklı olduğunu orijinal halinden uzak olduğunu düşünüyorsanız öncelikle soldaki ayar çubuklarından " camera calibration" bölümüne geleceksiniz. Burada "camera prifle" var. Bunu değiştirmeden sadece sağ üst köşedeki sekme çubuğuna tıkladığınızda çıkan pencereden renklerinizin doğru olduğunu düşündüğünüz olanını seçin. Ben de "camera raw default" yani " camera raw programının varsayılan ayarları seçiliydi; çekim ayarlarını seçtiğimde de düzelmedi ama "previous conversion" seçeneğini seçince her şey düzeldi.

Deniz Bey sanırım sizin de sorununuz bu olmalı bence bir deneyin renkler gerçekten bire bir oturdu. Çok mutluyum şu an:)

Ekler

Son Projelerimiz
Negatif.com
Sinemalar.com
Doviz.com
Tüm Liste
FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.