FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 1 saat önce
Dijital Teknikler
Etkinlikler
Son: 35 dk. önce
Donanım-Ekipman
Son: 16 dk. önce
Satılık-Alınık
Son: 23 dk. önce
Tüketici Köşesi
Foto-Röportaj
Son: 1 hafta önce
OrnitoFoto
Son: 2 hafta önce
Site Hakkında
Son: 4 saat önce
Karanlık Oda
Son: 1 gün önce
Genel

Karanlık Oda

1 hafta önce izmir de dia film ve cross process yapan stüdyo Ref. #277672 | Msj.1
bezginbekir
can geylan

daha bir hafta olmadı elime smena 35 geçeli ama şimdiden xpro işlemi yapmazsam pekte bi anlamı olmucağını anlamış bulunmaktayım. yaklaşık 20 yere sordum ne dia film satıyolar nede dia filmi negatif banyoda yıkıyorlar.. anlamadım gittim. bi kaç kişi "ben yaptırıyorum heryerde" diyor. yaşımdan mıdır nedir anlamadım gitti hiç bir stüdyo kabul etmiyor, bahaneleri ya banyoyu bozar oluyor yada bilmiyoruz o işlemi oluyor. izmirli arkadaşlar yardımcı olabilirse çok mutlu olurum. çıldırmak üzereyim lakin :)

Foruma katılmak için üye olun...

1 hafta önce izmir de dia film ve cross process yapan stüdyo Ref. #277689 | Msj.2
Kursun
R. Ahmet Kurşun

Son olarak ne zaman yaptırdım hatırlamıyorum ama Alsancak’ta
Refo
ve Yalçınlar film banyosu yapıyorlar diye biliyorum.

Cehaletimi bağışlayın ama xpro nedir? Tri-x mi oluyor?

Not: Biraz araştırınca cross-processing/xpro’nun ne olduğunu
öğrendim. İlginç bir teknik. C310 ile çektiğiniz ve yüklediğiniz fotoğraflar bu tekniğin dijital emülasyonu mu?

Bu mesaj 06.05.2008 16:56 tarihinde değiştirildi.

1 hafta önce izmir de dia film ve cross process yapan stüdyo Ref. #277866 | Msj.3
bezginbekir
can geylan

ne kadar uğraşsamda o tonları veremiyorum. ya en iyi verimi lomo lca ile alıyosun, bende bir iki hafta içinde alıcam ancak -pro yaptırabilirmiyim bilmiyorum işte. gene de sağolun. gider yalçınlardan dia alırım bu hafta. ;)

1 hafta önce izmir de dia film ve cross process yapan stüdyo Ref. #277871 | Msj.4
ermanmen

Dia banyosunu sadece saat kulesinin oradaki foto ışık yapıyor...ama daha once yapmamıs hicbir dukkan bulasmaz bu ise-korkarlar

1 hafta önce izmir de dia film ve cross process yapan stüdyo Ref. #277873 | Msj.5
bezginbekir
can geylan

ya ben dia banyosu istemiyorum :D dia'ya negatif banyosu uygulucak bi stüdyo arıyorum. yani normalde e-8 de yıkanması gereken dia'yı c-41'de yıkamalarını istiyorum ama yapmıyolar ;)

1 hafta önce izmir de dia film ve cross process yapan stüdyo Ref. #277895 | Msj.6
math_
Ahmet Aybuğa

slayt filmin üzerine
sahte bir sticker yapıştırın
üzerinde c-41 100 asa color negative film yazsın :)))

ehehe :))

bilmedikleri bir film sanıp c-41 de yıkarlar,

ama şöyle belirtin;

"ben bunun çekerken filtre felan kullandım renkler değişik çıkarsa düzeltmeye çalışmayın
zaten öyle çıkması için renkli filtre kullandım" deyin,

yine anlamadıkları için :))

farkında olmadan xprocess yapmış olacaklar :))

hehe:)
harikayım yaa..

1 hafta önce izmir de dia film ve cross process yapan stüdyo Ref. #277898 | Msj.7
Kursun
R. Ahmet Kurşun

Laboratuarlar tamamen haksız değiller. Neticede o makineleri kullanıyorlar, kimya mühendisi değiller, farklı film yıkamanın solüsyonlarda kimyasal kirlilik veya reaksiyon yaratıp yaratmayacağını bilemezler. Filmlerini kendilerine emanet eden diğer müşterilerine karşı da sorumlulukları var.

Bir seçeneğiniz filmleri kendiniz yıkamanız. Biliyorum C-41 process çok hassas bir ısı kontrolu istiyor ama sizin isteğiniz zaten farklı… Hiç renkli film banyosu yapmadım ama ne kadar zor olabilir ki? :)
C-41 process kimyasalları pahalı olabilir ama film/banyo ithalatçısı firmalarla temasa geçip konuyu anlatarak tarihi geçmiş solüsyonları daha ucuza alabilirsiniz. Dezavantaj olarak gördüğünüz yaşınız, alışılagelmişin dışında araştırmalarınızla birlikte, bir avantaj olabilir.

Bu arada Smena 35’den memnun musunuz? Bu arada öğrenciliğiniz güzel sanatlar üzerine mi?

Bu arada adaşımın aklına gelen benim de aklıma geldi ama etik bulmadığımdan yazmadım. Bkz. 1. paragraf…
Sayın adaşım, çok ayıp! :)

1 hafta önce izmir de dia film ve cross process yapan stüdyo Ref. #277909 | Msj.8
bezginbekir
can geylan

valla öneriniz çok mantıklı geldi. en son çözüm yolu olarak bunu deneyebilirim :)

1 hafta önce izmir de dia film ve cross process yapan stüdyo Ref. #277910 | Msj.9
bezginbekir
can geylan

güzel sanatlarda okumuyorum sayısal öğrencisiyim hatta. karanlık
oda tekniğini öğrenmek istiyorum ama sanırım gelecek yıl ünv
kazanırsam olabilir. ben en iyisi adaşınızın önerisine kulak veriim
etik olmadığını bilsem de :)

not: smena'dan memnunum ancak x-pro yapmadan pek bişeye benzicek gibi görünmüo flaşı olmaması gibi bi dezavantaj da var ;)

Bu mesaj 06.05.2008 23:18 tarihinde değiştirildi.

1 hafta önce izmir de dia film ve cross process yapan stüdyo Ref. #277916 | Msj.10
math_
Ahmet Aybuğa

çapraz işlemenin banyo solüsyonuna olumsuz yönde etkisi olup olmadığını bilmemekle birlikte,

fotoğrafçı da çalışmış biri olarak şunu söyleyebilirim;

eğer filmi bıraktığınız yer
pek profesyonel değilse (yani ciddi testlerle banyo yapan bi laboratuar değilse)
ve gelen film banyolarına da amatör müşterinin filmi diye bakıyorlarsa
(şipşak demek daha doğru buna, ama onların dilinde amatör diye geçer :))
banyonun kontrast testine (günlük su takviyesine)
dikkat etmezler (unuturlar önemsemezler kontrastlı çıkmasının daha janjanlı olduğunu düşünürler felan filan...)
film banyodan çıktığında gider terli yağlı kirli eliyle filmi tutar
film henüz yeni çıkmışken
kocaman bir parmak izi olur filminizin üzerinde

sonra elindeki kimyasal bayatsa
taze olanı ile karıştırıp kullanmayı hobi edinmiştir..

filmlerinizi beşer beşer keserken
hızına ve yamuk kesişine şaşırır kalırsınız..

gün olur da minilabın içinde film sıkışır kalırsa
size sadece filmin yenisini verirler
hatta tutarlar tamamı yanmış derler yanlış çekilmiş derler...
felan filan...

bununla ilgili Erman ın da bir tecrübesi var gerçi,
ama hatırlatıp da üzmek istemiyorum...

not: fotoğrafçıda çalıştığımın dışında, hala film ile çekimler yapıyorum,
okul başlayınca işten ayrıldım, tanıdığım, çalıştığım bi fotoğrafçı olmasına rağmen,
ne ondan ne de bir başkasından hala bi randımanlı film banyosu ve tarama elde edemedim ..

ya çok kontrast ya da çok yumuşak banyo (yani tam siyahların siyah gözükmediği)
ya da işte film üzerinde birsürü çiziğin ve parmak izinin olduğu filmler...
ya da abuk sabuk taramalar (kendi akıllarınca renkleri düzeltmeye çalıştıkları taramalar)
sırf bu yüzden d-slr aldım diyebilirim, ama onu alınca da filmin tadını bulamadığım için canım sıkılmıştı..
keşke imkan olsa da banyomuzu kendimiz yapsak...

1 hafta önce izmir de dia film ve cross process yapan stüdyo Ref. #277918 | Msj.11
bezginbekir
can geylan

keşke... en mantıklısı da o zaten. ama elden gelen bişey yok. şimdi kursuna gitmek istesem aylık 150 milyon diyorlar, bunun malzemeleriydi şuydu buydu, çok pahalıya patlıyo, en azından bi öğrenci için. filmli makine yeterince masraflıyken bide banyoyuda kendim yapmaya kalkışırsam altından kalkamam. işte o yüzden en fazla üniversite de diyorum. gerçi şimdi siz çalışıyosunuz diye aklıma geldi, yazın bi stüdyo da çırak olarakmı çalışsam acaba :D neyse. ben gerçektende iyi tab ettiren bi stüdyo bulup onları kandırma yada ikna etme çabasına gireyim bu hafta sonu. cevap yazdığınız için teşekkürler.
bu arada hala izmirde bunu yapan bi stüdyo varmı yokmu öğrenemedik gitti :D

1 hafta önce izmir de dia film ve cross process yapan stüdyo Ref. #277944 | Msj.12
Kursun
R. Ahmet Kurşun

Can,
Karanlık oda tekniği deyince film banyosu ile agrandizör karanlık odacılığını ayırmak lazım. Siyah-beyaz fotoğrafçılıkta negatiften karta geçiş çok önemli bir aşama sayılırdı. O kadar ki iyi bir fotoğraf karanlık odada yaratılır bile denirdi.

Ama film banyosu böylesine sanatsal bir çaba isteyen bir işlem değil. Kimyasallar dışında tek ihtiyaç bir film tankı… Kullanılan solüsyonun ısısının hatasız bir şekilde istenilen ısıda tutulması gerekiyor. Bir de filmin her solüsyonda kalış süresini titizlikle uygulamak gerekiyor. Bunun ve bir iki püf dışında işlem solüsyonları film banyo tankına doldurt-boşalt işlemi…

Diyeceğim şu ki, karanlık oda kursuna gitmene gerek yok. Filmi tankta banyo etmeyi öğren yeter.

1 hafta önce izmir de dia film ve cross process yapan stüdyo Ref. #277950 | Msj.13
Kursun
R. Ahmet Kurşun

Sayın adaşım, sadece takılmak istedim. Yazını okurken efkarlandım, ben bu filmi daha önce gördüm diye de düşündüm :)

1 hafta önce izmir de dia film ve cross process yapan stüdyo Ref. #277953 | Msj.14
math_
Ahmet Aybuğa

ooof oof
film devrini niye bu kadar erken söndürdüler ki anlamıyorum :/

1 hafta önce izmir de dia film ve cross process yapan stüdyo Ref. #277973 | Msj.15
xaja
Emre Küheylan

alsancak'ta refo color c-41 banyosu yapıyor sanırım... bir sorun isterseniz.
izmir'de gözüm arkada kalmadan baskılarımı yaptırdığım tek yerdir..

1 hafta önce izmir de dia film ve cross process yapan stüdyo Ref. #277992 | Msj.16
bezginbekir
can geylan

çok sağol. hafta sonu gidp sorarım ;)

1 hafta önce izmir de dia film ve cross process yapan stüdyo Ref. #278080 | Msj.17
ermanmen

Merakla bekliyorum ben de , ama filmi degil yapıp yapmayacakalrını:) kimsenin yanasacagını dusunmuyorum..İzmirde bir tek baskısından ve banyosundan memnun oldugum yer cankayadaki Foto Murat.. En son onlarda dandik bi fd lensi 40ytl ye satmaya calıstılar-donusturup ef de kullanırmısım:):) ben:enayi:)

1 hafta önce izmir de dia film ve cross process yapan stüdyo Ref. #278271 | Msj.18
nerazzuri
Mehmet İmer

peki refo da v.s dia banyosu fiyatları ne alemde?

1 hafta önce izmir de dia film ve cross process yapan stüdyo Ref. #278289 | Msj.19
ermanmen

10ytl foto ışıkta.. refo sanırım 15 idi.. Ancak refo istanbula yolluyor bir haftada geliyor diye biliyorum

1 hafta önce izmir de dia film ve cross process yapan stüdyo Ref. #278318 | Msj.20
Kursun
R. Ahmet Kurşun

Erman Bey,
Çankaya'da Foto Murat'a baskı yaptırdım. İyi, fakat çok aşırı etkilenmedim. Bir de, bir yoğunluk var, size derhal vermeyebiliyorlar.

Alternatif olarak Yeni Asır İşhanı zemin katındaki fotoğrafçıyı denemenizi öneririm. Fotoğrafçının ismini hatırlamıyorum. Yeni Asır İşhanı zemin kat dükkanlarından Özsüt'ün hizasında, yakınında... Galiba Konica diye bir tabelası vardı. 3-4 kere baskı yaptırdım. Genelde siz beklerken yapabiliyorlar. Küçük, temiz, düzenli bir mekan. Makineleri yeni. Aldığım baskıları Foto Murat'tan daha iyi buldum.

« Önceki 20 12Sonraki 20 »

Son Projelerimiz
Negatif.com
Sinemalar.com
Doviz.com
Tüm Liste
FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.