FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 1 saat önce
Dijital Teknikler
Etkinlikler
Son: 14 dk. önce
Donanım-Ekipman
Son: 2 dk. önce
Satılık-Alınık
Son: 3 dk. önce
Tüketici Köşesi
Foto-Röportaj
Son: 1 hafta önce
OrnitoFoto
Son: 2 hafta önce
Site Hakkında
Son: 3 saat önce
Karanlık Oda
Son: 1 gün önce
Genel

Tüketici Köşesi

1 hafta önce yalçınlar/ankamall - olumsuz Ref. #277579 | Msj.1
boraloji
bora demir

Kullanıcı adı / soyadı : boraloji/bora demir
İletişim bilgileri (tel. / e-mail): -
Tarih:6.5.2008
Firma adı:yalçınlar / ankamall
Yetkili kisi yada kisiler: -
Ekipman: vesikalık fotoğraf çekimi
Olumlu / Olumsuz: olumsuz
Açıklama: pasaport için 4 adet vesikalık fotoğraf lazımdı. en yakın yer ankamall hani sıramız da geçmesin gideyim çektireyim dedim. 4 adet vesikalık fotoğraf için 9, 5 ytl ücret talep ediyorlar. artı ne kafanı şöle kaldır ne şu tarafa bak o da yok. bu nasıl iş anlamadım. kızılayda 50 tanesi 8 ytl.
Sonuc: mecburen verdik parayı:D

Foruma katılmak için üye olun...

1 hafta önce yalçınlar/ankamall - olumsuz Ref. #277643 | Msj.2
Enigmatrix
Murat A. ÇİÇEK

Biometrik filan da mı değildi? Hakikaten pahalıymış...

1 hafta önce yalçınlar/ankamall - olumsuz Ref. #277645 | Msj.3
teodoros
Fatih DÜZGÖREN

İyide abi kimseyi zorla fotoğraf çekicez diye zorlamıyor ki Yalçınlar...

Ben ekipman konusunda Yalçınlara dadandım.Son dönemde ciddi şekilde diğer firmalara göre ucuzlar..

1 hafta önce yalçınlar/ankamall - olumsuz Ref. #277870 | Msj.4
boraloji
bora demir

evet sorun da burada zaten kimse gel illa çekelim demedi. ama adamların alternatifi yok. 300 mağazalı bir alışveriş merkezinde yalçınlardan başka fotoğrafçı yok. xyz foto bu alışveriş merkezinde mağaza açmak istemedimi? istedi ama açtırmadılar. niye? çünkü xyz fotonun marka değeri yok. böyle olunca noluyor? olan hem benim gibi tüketicilere hem de küçük esnafa oluyor. neyse konu dışına çıktık. uzatmayalım.
sonuç: 4 adet vesikalık fotoğraf için 9, 5 ytl istenmez, istenmemeli.

1 hafta önce yalçınlar/ankamall - olumsuz Ref. #277894 | Msj.5
terasus
Hasan Tahsin Boz

Ref. #277870 | Msj.4
’’xyz foto bu alışveriş merkezinde mağaza açmak istemedimi?
istedi ama açtırmadılar. niye? çünkü xyz fotonun marka değeri
yok’’

bu tur alisveris merkezlerinde dukkan acanlarla alisveris merkezi
arasinda sozlesmeler vardir, bu sozlesmelerdeki maddelerden
bazilari da su sekilde olabiliyor.
-bu alisveris merkezinde benden baska fotografci bulunmayacak (veya
fotograf malzemesi satan)

bu tur maddelerden dolayi o alisveris merkezinde 1 magaza
bulunabiliyor.

franchise anlasmalarinda da benzer maddeler bulunabiliyor, ornegin
siz xxxburger acacaksiniz. o zaman da maddeye
-bu dukkan merkez olmak kaydiyla en az 250 metre yaricapli cemberin
icinde baska xxxburger magazasi olmayacak veya bu dukkanin 250
ilerisinde ve gerisinde xxxburger olmayacak

tarzi maddeler olabiliyor.

bence o alisveris merkezinde yalcinlar’dan baska fotografci
bulunmamasinin sebebi yalcinlar ile alisveris merkezi arasindaki
sozlesmeden kaynakli olabilir.

bu mesaji sadece yukaridaki cumlenizden oturu yazdim. siz fiyat
konusunda haklisiniz bana gore.

1 hafta önce yalçınlar/ankamall - olumsuz Ref. #277921 | Msj.6
boraloji
bora demir

xyz foto veya giyim marka olmadığı sürece artık alışveriş merkezlerinde mağaza açamıyor. en yakın örneğini maltepe pazarının kaldırılmasında yaşadık. oradaki dükkan sahipleri alışveriş merkezlerinde mağaza açmak istediler ama marka olmadıkları için istekleri reddedildi.

1 hafta önce yalçınlar/ankamall - olumsuz Ref. #278148 | Msj.7
bayikbocuk

"Marka olmak" nedir yahu? Kim veriyor bunun kararını? Ben xyz foto olarak da bir markayım. Ne yani kamuoyunun daha çok tanımış olması gerekiyor diye bir şart mı var? Bu da benim markam. Marka tescili ise aha tescil bunda da var. Ne farkım var Yalçınlar'dan ki o alışveriş merkezinde fotoğrafçı açamayayım? "Erken gelen oturur" kuralı mı var? Hadi pazarcı neyse. Adı üstüne pazar bu. dükkan yok, marka yok, tescil yok, vergi levhası bile yok. Vergiden bile muafsın pazarcı olduğun için. Ama ben xyz foto'yum. Dükkanın kirasını verirsem istediğim yerde çatır çatır dükkan açarım. Ha kiralar pahalıdır, ben tanınmamış markamla tutunamam diye düşünüyorsam o başka. Kendi bileceğim iş. Ama kimse de bana "markan yok" diyemez. Var benim markam. Ayrıca serbest rekabet var. "Yalçınlar varken açamazsın" da diyemez kimse. Yüzlerce giyim mağazası var. Hiçbirine dendi mi acaba "xxx giyim varken sen yanına yyy giyim açamazsın" diye. Dünyanın en büyük 2 fast food devi neredeyse yanyana dükkan açmışlar orada. Birisine de dendi mi acaba "bunun yanına açamazsın" diye. Ha belki kural gereği yanyana açamıyorlardır. Araya bir dükkan alarak açabiliyorlardır bilemem onu.

1 hafta önce yalçınlar/ankamall - olumsuz Ref. #278163 | Msj.8
terasus
Hasan Tahsin Boz

eğer fotoğraf sektörü de giyim ve yeme-içme sektörü gibi çok hareketli olsaydı ve tek mağaza ihtiyacı karşılamasaydı o zaman 1 değil 2-3 tane açılırdı. bir alışveriş merkezinde starbucks da vardır yanında gloria jeans da vardır vs. aynı şekilde vakko'nun karşısında sarar da vardır. ama aynı alışveriş merkezinde 2 tane vakko veya 2 tane starbucks olmaz. hatta yakınlarında da olmaz kolay kolay. dediğim gibi bu tamamen mağaza ile alışveriş merkezi arasındaki anlaşmalarla ilişkili birşey.

1 hafta önce yalçınlar/ankamall - olumsuz Ref. #278164 | Msj.9
ALPALP
Bülent ALP

Alışveriş merkezi mağazalarının kiralama işlerini belli başlı 3-5
danışmanlık firması yapıyor
bu firmaların portföylerinde belli başlı mağazalar var tekstilde a,
b, c ..markaları fast food da d, e, f çanta, gözlük, k.temizleme,
lostra .. fotograf mlz. içinde yalçınlar gibi..

Siz Xyz firması olarak bu firmaların portföyüne girmek zorundasınız
diyelimki girdiniz (Güçlüyseniz girersiniz) bu danışmanlık firması
yarın x bir yerde başka bir projeyi pazarlıyacak orada ve
sonrasındaki bütün projelerdede sizi görmek isteyecekler hepsinde
olmak zorundasınız, bir yerde kar edecek başka bir projede zarar
edeceksiniz
yüksek kira bedelleri ve masraflar var bunu göğüslemeniz için güçlü
olmak zorundasınız
Maalesef bu işler böyle yürüyor
Mağaza kiralarının M2 birim fiyatlarının 30Euro ile 200Euro arası
değiştiğini düşünürseniz yalçınlardaki vesikalık fotograf fiyatını
açıklar sanırım

Saygılar

Bu mesaj 07.05.2008 13:21 tarihinde değiştirildi.

1 hafta önce yalçınlar/ankamall - olumsuz Ref. #278208 | Msj.10
playdead

Ref. #278163 | Msj.8

Ankamall'ün içinde bir ara 3 tane Teknosa vardı galiba şu anda 2 tane var. Aynı şekilde 2 tane de Starbucks var.

1 hafta önce yalçınlar/ankamall - olumsuz Ref. #278275 | Msj.11
terasus
Hasan Tahsin Boz

Ref. #278208 | Msj.10

ilginç bir durum, ben de şaşırdım.

1 hafta önce yalçınlar/ankamall - olumsuz Ref. #278278 | Msj.12
Chiris
Emre ÖZIRMAK

Gerçekten pahalı... ve birde şunu sormak lazım şehir merkezi içince şube olarak bulunan bir yalçınlara göre (çevresinde diğer x isim fotoğrafçı varken) aynı fiyatmı yoksa sadece oradamı 9, 5 bunuda sorgulamak lazım... Eğerki orada tekliğin getirdiği müsterilerin zorunluluktan oraya gitmek zorunda kalması durumundan ötürü olur diğer şubelerine göre fiyat farkı uyguluyorsa bunada alışverişmerkezinin denetlemesi gerekir... Malesef bit çok firma tekliğin getirdiği durumlarda bu durumu sonuna kadar sömürmekte, faydalanmakta...

1 hafta önce yalçınlar/ankamall - olumsuz Ref. #278307 | Msj.13
emredr
mehmet emre yılmaz

bora geçmiş olsun yaw atlayıp gelseydın bizi okula ben seni karşıdnaki duvaarın her yerine baktırır sonra fotograf çekerdım bızım kırtasiyedende bir renkli çıktısını aldıkmı fotograf kağıdına fıstık gibi olurdu sana pasaport için:)

hemde bir çay parasına oda 40 kuruş:)) gerçi 50 tane istersen oda 40*50den 20 ytl ye geliyor ama neyse:)))

1 hafta önce yalçınlar/ankamall - olumsuz Ref. #278434 | Msj.14
Gokce
Gökçe Ünal

Yalcinlar daha mi ucuz? Turkiyede bunu soyleyen tek kisi sensin herhalde Fatih:)

http://www.yalcinlar.com.tr/product.asp?numRecordPosition=5&P_ID=2672&strPageHistory=cat&strKeywords=&SearchFor=&PT_ID=186

https://www.yuvamfoto.com/product.php?ZaWLQ9GMT5QygNwy==

http://www.aydinlarfoto.com/tm/product_details.asp?p_id=39049&category_id=500001&brand_id=99

----------------------------------------------------------------------------------
http://www.yalcinlar.com.tr/product.asp?numRecordPosition=5&P_ID=2841&strPageHistory=cat&strKeywords=&SearchFor=&PT_ID=282

http://www.metrofotograf.com/index.php?do=catalog/product&pid=579
----------------------------------------------------------------------------------
http://www.yalcinlar.com.tr/product.asp?numRecordPosition=3&P_ID=2883&strPageHistory=cat&strKeywords=&SearchFor=&PT_ID=176

http://www.aydinlarfoto.com/tm/product_details.asp?p_id=3580&category_id=501001&brand_id=99
http://www.yalcinlar.com.tr/product.asp?numRecordPosition=4&P_ID=2192&strPageHistory=cat&strKeywords=&SearchFor=&PT_ID=87

http://www.aydinlarfoto.com/tm/product_details.asp?p_id=10565&category_id=503&brand_id=99

https://www.yuvamfoto.com/product.php?YaWNQ98NjhEy
http://www.yalcinlar.com.tr/product.asp?numRecordPosition=3&P_ID=2786&strPageHistory=cat&strKeywords=&SearchFor=&PT_ID=89

http://www.aydinlarfoto.com/tm/product_details.asp?p_id=39152&category_id=505001&brand_id=141

vs vs vs......

1 hafta önce yalçınlar/ankamall - olumsuz Ref. #278462 | Msj.15
Chiris
Emre ÖZIRMAK

Gökçe;

Fatih bazı açılardan doğru söylüyor. Şu açıdan Yalçınların genel anlamda yinede çoğu yerden pahalı olduğu görüşündeyim bende fakat bazı ürünlerde her firmanın yaptığı gibi bir iki ürünü piyasanın altında bir fiyata çekerek satma politikasını onlarda uyguluyor tabi bu indirimden doğan açığıda diğer ürün portfoyune dağıtıyolar... Mesela geçen sene ben oradan Sony A100 aldım body artı kit ve piyasada araştırmadığım garantisine sorunsuz güveneceğim yerler arasında "Morfare (Sony mağazası)" dışında daha ucuz bi yer yoktu ve ayriyeten bedava kurs ve 45 ytl geri puan ödeme seçeneğide olunca morfareden de ucuza geldi... O ürünlerden birine denk gelmiştir belkide fatihte benim gibi.. Ama genel kanım Yalçınların bir mağazasında 100 ürünn varsa 85-90 tanesi piyasadan daha pahalıdır. Kalanıda bulabileceğiniz en ucuzudur... Yani bişey alıcağımda orayada bakıyorum belki ucuza verdikleri ürün budur die

1 hafta önce yalçınlar/ankamall - olumsuz Ref. #278528 | Msj.16
uzuncan
Burçin M. Dedeoğlu
Moderatör

Ref. #278208 | Msj.10

Starbucks ve Teknosa franchising vermiyorlar. Bütün organizasyon bizat kendileri tarafından yürütülmekte.

Hatta Starbucks dünyanın her yerinde kendisi yapıyor işini...

1 hafta önce yalçınlar/ankamall - olumsuz Ref. #278672 | Msj.17
Gokce
Gökçe Ünal

Teknosa yi bilmem ama Starbucks bir franchising turudur. Sahislar yerine kurumlara verirler bu hakki. Bir daha da nerede ne acilacak o kurum karar verir. Hatta universitede odev konusuydu.

1 hafta önce yalçınlar/ankamall - olumsuz Ref. #278674 | Msj.18
uzuncan
Burçin M. Dedeoğlu
Moderatör

Temel anlamda franchising'e uymuyor ama. Çünki franchise verdiği kurumlar yine kendi kurumları. Ornek olarak, 98'de Turkiye ye getirmeye çalıştığımda tüm hakların xxx şirketinde olduğunu soylemişlerdi. xx şirketinin de aslında Starbucks'ın sahiplerine ait olduğunu görmüştüm... O nedenle gerçek franchise değil diye düşünüyorum

1 hafta önce yalçınlar/ankamall - olumsuz Ref. #278686 | Msj.19
bayikbocuk

Starbucks franchising değildir arkadaşlar. Alshaya isimli Kuveyt kökenli bir firmanın ülke temsilcilikleri işletir. Türkiye temsilciliği ise Shaya isimli bir firmadır. Dükkanlarını herhangi bir kişiye/şirkete franchising olarak vermez. Herhangi bir Starbucks firmasına girip duvarındaki resmi belgelerden (mesela vergi levhası) birine bakarsanız Shaya yazdığını görürsünüz. Bütün Starbucks’ları aynı şirket işletir yani. (Hatta aynı alışveriş merkesinceki The Body Shop isimli sabun mabun satan dükkan da bunlarındır. Yine franchising değildir. Kendileri işletirler)

Konu nereden buralara geldi bilmiyorum ama belirtmek istedim.

Sonuçta bir konuda dükkan açmak kimsenin tekelinde değildir. Kirası bellidir, şartları bellidir. Uyan herkes gidip istediği dükkanı açar. Ha kiraya veren iki ay sonra kira borcunu takıp kaçmasın diye alacağını garantilemek için bilanço/gelir tablosu isteyebilir, belirli bir cironun üstünü isteyebilir, bankadan teminat mektubu isteyebilir, depozito isteyebilir, x yıllık peşin kira isteyebilir, isteyebilir de isteyebilir. Ben xyz foto olarak istenilen şartları sağlayabiliyorsam kimse bana "burada Yalçınlar var sen gelemezsin" ya da "senin marka değerin yok gelemezsin" diyemez. Yalçınlar’ın kendi koyduğu kural da (yakınımda başka fotoğrafçı dükkan açamaz vs. gibi) kimseyi bağlamaz. Sen kimsin ki kimin nerede dükkan açaçağına karşıyorsun. Böyle bir şey demeye de hiçbir kanunla kuralla hakkı yoktur. Ki bir Ankamall’de dükkan açabilecek şartları sağlayacak yığınla fotoğrafçı vardır eminim.

Bu mesaj 08.05.2008 17:12 tarihinde değiştirildi.

1 hafta önce yalçınlar/ankamall - olumsuz Ref. #278778 | Msj.20
terasus
Hasan Tahsin Boz

Ref. #278686 | Msj.1
Ben xyz foto olarak istenilen şartları sağlayabiliyorsam kimse bana "burada Yalçınlar var sen gelemezsin" ya da "senin marka değerin yok gelemezsin" diyemez. Yalçınlar’ın kendi koyduğu kural da (yakınımda başka fotoğrafçı dükkan açamaz vs. gibi) kimseyi bağlamaz. Sen kimsin ki kimin nerede dükkan açaçağına karşıyorsun.

Yalçınlar kendi kendine bu kuralı koymuyor zaten, alışveriş merkezi yönetimi ile yaptığı anlaşmaya böyle bir kural koydurtabilir. yani ben kesin böyle bir anlaşma var demiyorum ama bence vardır. bu benim düşüncem.

Son Projelerimiz
Negatif.com
Sinemalar.com
Doviz.com
Tüm Liste
FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.