FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 38 dk. önce
Dijital Teknikler
Son: 1 saat önce
Etkinlikler
Son: 2 saat önce
Donanım-Ekipman
Son: 1 dk. önce
Satılık-Alınık
Son: 29 dk. önce
Tüketici Köşesi
Son: 5 saat önce
Foto-Röportaj
Son: 1 hafta önce
OrnitoFoto
Son: 2 hafta önce
Site Hakkında
Karanlık Oda
Son: 1 gün önce
Genel

Site Hakkında

1 hafta önce Moderatör Olsam.... Ref. #277510 | Msj.1
uzuncan
Burçin M. Dedeoğlu
Moderatör

Moderatör olsam ..... yapardım.

ne yapardınız?

Foruma katılmak için üye olun...

1 hafta önce Moderatör Olsam.... Ref. #277512 | Msj.2
terasus
Hasan Tahsin Boz

soylemesi kolay bu tarz seyleri, hani bir soz vardir : en demokrat adam bile basa gecince 24 saat icinde dikdatore donusebilir.

1 hafta önce Moderatör Olsam.... Ref. #277523 | Msj.3
Enigmatrix
Murat A. ÇİÇEK

Mutlak demokrasi ve özgürlük diye bir şey olsaydı, kolluk kuvvetlerine de gerek kalmaz, herkes neşe ve huzur içinde hiç bir maddi çıkarın hüküm sürmediği ütopyada yaşarlardı.
Allah sabır versin...
Hepimize.

1 hafta önce Moderatör Olsam.... Ref. #277534 | Msj.4
deadsea
Oruç Gazi Kutluer

Anında istifa ederdim..

1 hafta önce Moderatör Olsam.... Ref. #277538 | Msj.5
babaveoglu
alp dilgen

forum başlıkları içinden kendime en uygun olan 2 tanesini seçer
onlarda terör estirirdim

aynı konuyu bininci kez tekrarlayan forumları silmekten bıkana kadar
bıkınca yeniden sıradan kullanıcı olurdum

1 hafta önce Moderatör Olsam.... Ref. #277567 | Msj.6
Enigmatrix
Murat A. ÇİÇEK

Yapacaklarımı sıralamadım da, nedendir.
"92000 kullanıcıya 4 moderatör var" yazmıştım daha önceki forumlarda.
Elini taşın altına koyabilmek maalesef pek kolay değil...Burada 4 moderatöre vurun abalıya misali "kişisel hedef göstererek" yüklenmek ve vandalist hırsları sağa sola bitmek bilmeyen, fotoğrafa zerre kadar katkısı olmayan kısır tartışmalarla tatmin etmeye çalışmak yerine, şu ortamın değerinin daha fazla bilinebilmesi için katkıda bulunabilmeyi isterdim.
Kimsenin elinden fotoğraf makinasını alacağımı da sanmasınlar, sadece "güzel dostum, iyi insan, o iş belki böyle daha güzel olabilir" diyebilirdim en fazla.
Terör estirirdim diyemiyorum, belki uzaktan pek sempatik görünmediğimin de farkındayım (nedenini inanın bilmiyorum) ama, en azından üye olurken "kabul ediyorum" dediğimiz kuralların ve buraya üye olmadan daha önce de defalarca okuyarak faydasını elime makinayı alır almaz gördüğüm eğitim notlarının, forumda yüzlerce defa bıkmadan usanmadan herbirimize anlatılan teknik paylaşımların da dikkate alınarak, adaletle işletilmesine faydam dokunsun isterdim, herkesin eninde sonunda "boşa konulmamış meğerse" diyeceğine inandığım için.

1 hafta önce Moderatör Olsam.... Ref. #277583 | Msj.7
kcbilir
Korkut Çağatay Bilir

Ben Alp'le güçlerimi birleştirirdim :) Bir de Fotokihkih diye bir kardeş yapı kurardım :P Bir de iletişime gelen tüm şikayetlerle itinayla ilgilenirdim :D

1 hafta önce Moderatör Olsam.... Ref. #277595 | Msj.8
olorin
Ozan Vural

Site Hakkında bölümünü kapattırırdım.

Çünkü ne yazılırsa %90 bunu iletişimden yazın deniyor.

Ee, kapının mandalı hakkında mı yazacaktık buraya...

1 hafta önce Moderatör Olsam.... Ref. #277599 | Msj.9
Enigmatrix
Murat A. ÇİÇEK

Bilfiil moderatör olmadığımız halde neler duyup işitiyoruz, acaba kaç kişi bu kadarına bile katlanabilirdi merak ettim...

1 hafta önce Moderatör Olsam.... Ref. #277614 | Msj.10
uzuncan
Burçin M. Dedeoğlu
Moderatör

Ben bu soruda çok ciddiyim...

Madem beğenilmiyor ya da eksik kalıyoruz, ne yapalım ki eksikleri kapayalım, daha yeterli olmaya çalışalım.

Lütfen önerilerinizi bekliyorum...

1 hafta önce Moderatör Olsam.... Ref. #277626 | Msj.11
jelya
Ümran Davran

Moderatör olsam yönetime: "biz 91 bin üyeye dört kişi yetişmekte zorlanıyoruz, 50-60 kişilik gruplarda bile 8-10 tane moderatör var, moderatör sayısını arttırın ki hem biz bi "oh" diyelim ve hem de sorunlara daha kısa zamanda müdahale edilsin, iletişim hızlansın" derdim...

İşiniz cidden zor.

1 hafta önce Moderatör Olsam.... Ref. #277641 | Msj.12
AAC_Argun

Ne söylendiği kadar nasıl söylendiğininde çok önemli olduğunu hiç aklımdan çıkarmazdım.

1 hafta önce Moderatör Olsam.... Ref. #277644 | Msj.13
olorin
Ozan Vural

Bir de şu 91.000 üye olayı gerçekten komik. 91.000 üyeye nasıl yetişsinler şöyle böyle...Ya tüm forumların toplamında bile 91.000 mesaj bile yoktur. Aktif üye-pasif üye olayı denen bir şey var.. ana sayfa en son ne zaman 10.000 üye görmüş online olarak ? veya abartmadan 2000 online üye görmüş? veya 1000 ?

Yani benim diyeceğim, overload terimi sanırım en iyi buraya oturuyor (aşırı yükleme), overload bir durum yok ortada...

1 hafta önce Moderatör Olsam.... Ref. #277647 | Msj.14
HakkiCeylan

Ben moderatör olsam;

Mesela alınık Satılık bölümünde sonuçlanmış ilanları siler ya da kapatırdım.

Moderatör dedin de Mert nerde bu arada ya?

1 hafta önce Moderatör Olsam.... Ref. #277654 | Msj.15
Alehar
Levent Reisoğlu

Güzel bir konu, ben kendi düşüncemi söyleyeyim:

Ben moderatör olsaydım, yönetimin başına öyle bir ekşirdim ki, moderatörlerin dışında, yeterli "olgunluktaki" üyelerden şööle 1000-2000 tane seçtirir, "fotoğraf kalitesi", "GF olmalı mı olamamalı mı sorunsalı" , "yok bu fotoğrafın burda ne işi var?!" gibi konuları onlara dehlerdim. Bunun içinde, söyleye söyleye dilimde tüy bitti, bu seçilmiş kişiler, beğenmedikleri fotoğraflara "x" koyabilecekler ve diyelim ki 2-3 çarpı alan fotoğraf karanineye alınacak, GF olamayacak felan... Bu arada tabii çarpı atma da günlük limitlere bağlı olacak.

Böylece modlar da daha ziyade yönetimsel sorunlar, uzlaşmazlıkların çözümü, siyasi veya politik içerik, forumların yönetimi (kapatılması :) gibi şeyeler daha fazla vakit ayırabilirlerdi... ayrıca modların diğer önemli bir görevi de, bu "seçilmiş" kişileri seçmek, takip etmek ve gerektiğinde revize etmek olacaktır :)

1 hafta önce Moderatör Olsam.... Ref. #277683 | Msj.16
babaveoglu
alp dilgen

moderatör web sitesinin kolluk gücüdür, ama bu gücü istisnasız bir şekilde uygulayabilme imkanı yoksa moderatör olmazdım

misal kırmızı ışıkta geçen her 100 arabadan sadece 3 tanesine ceza kesebilen trafik sistemi gibi :)

aslında bu sitede sorun moderatörler ve onların görevlerini yetine getirişleri değil aşırı derecede kalabalık, takibi zor bir yapı içerisinde gönüllülük bazında iş yaptıkları için uygulamama DEĞİL UYGULAMANIN istisna olmasıdır

her foruma bir moderatör ve yine her 10 yeni fotoğraf sayfasına 1 moderatör ortalamasına gelsek

tadından yenmez

1 hafta önce Moderatör Olsam.... Ref. #277771 | Msj.17
buzadam
Halil TAŞ

Moderatör olmak zor zenaat:)

İnsan ile uğraşmak zor çünkü.. Şu an itibari ile siteye fotoğraf yükleyen kullanıcı sayısı 36592 hadi bunların %40'ı arasıra %10'u aktif olarak siteyi kullanıyor desek eder size 14636/3659 kullaınıcı...

Moderatör... Moderatör kelimesi aslında forumlar için yani yazışmalı ortamlar için kullanılıyor. Görevi de anlık iletilerin olduğu bir sitede kurallara uygun olmayan iletilere, kullanıcılara yönelik olarak düzenleme ve yaptırımların uygulanması, sitenin düzeninin sağlanması... Açıkcası ben FK'da forumlara yönelik olarak çok fazla bir müdahale durumunun olduğunu düşünmüyorum genelde... Fotoğraf konusunda da bence sayıya oranlarsak yavaş değiller...

FK'daki sorunlara bakınca benim gördüğüm moderatörlükten çok yönetim ve FK'nın çizgisi konusunda sorunlar var... Burayı kendi evi gibi benimsemiş insanların açtığı, yazdığı onca foruma bakın... Bir de bu konuda Fk yönetiminden geri dönüş sayısına... FK yönetimi belki de kendince haklı sebeplerden dolayı dediğim dedik, çaldığım düdük demektedir. E bunu da açıkca ilan etmekte olduğuna göre, değil 4 moderatör 4000 moderatör olsa ne olacak...
Bu popülist tavır devam ettiği sürece böyle çok forumlar açılır çok yazılır konuşulur ama bir arpa boyu yol alınamaz.

FK öncelikle şuna karar vermelidir. Ara sıra da olsa elindeki düdüğü bırakıp kullanıcıların mantıklı isteklerini göz önüne alacak mıdır?

Siteye bakın adı FotoKritik... Kritikiği çoktan gitmiş... Foto'su kalmış... FK FK olmak istiyorsa önce kullanıcılardan bu yönde gelen eleştirileri de dikkate alıp çözüm arayışına girmelidir bence...

Neyse, sorunu kaynakta değilde uygulama da arasanız daha böyle çok forum açılır ve örümcek ağlarına bürünür...

Kalın sağlıcakla....

1 hafta önce Moderatör Olsam.... Ref. #277841 | Msj.18
Quark
Melih KILIÇ

1- Akvaryum alırım
2- Site hakkında forumu , Kullanıcılar hakkında olarak değiştiririm.
3- 23 Nisanda Belli kullanıcıları 1 günlüğüne Moderatör yaparım.

aklıma başka gelirse yazarım :)

1 hafta önce Moderatör Olsam.... Ref. #277885 | Msj.19
fat32
Fatih Bilecen

ben grubun moderatörüyüm de, daha ilk günden forumdan başlık silmiştim..hemde sebeb göstermeden..ben olmayayım en iyisi :)

hatıra fotograflarının silinmesine, "dan dun" adamların etkisiz hale getirilmesine, altın güncülerin altınlarını almaya özen gösterirdim :)

1 hafta önce Moderatör Olsam.... Ref. #277928 | Msj.20
zazal

Ben mod olsam,

En başta bi kere fotör şapka takmazdım .

Sonra,

Forumlardan takip ettiğim kadarıyla
yönetimden ve modlardan şikayayetçi olan bi çok üye
görüyorum. Neden böyle acaba diye
fotör şapkamı önüme koyar düşünürdüm. :)

« Önceki 20 123Sonraki 20 »

Son Projelerimiz
Negatif.com
Sinemalar.com
Doviz.com
Tüm Liste
FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.