Dijital Teknikler
| 1 hafta önce | HDR | Ref. #277159 | Msj.1 |
|---|---|---|
|
bulls
murat yücekayalı |
Sayın arkadaşlar Canon 400D makinam ile HDR yapmak istiyorum... Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 1 hafta önce | HDR | Ref. #277173 | Msj.2 |
|---|---|---|
|
bayikbocuk
|
Makineyi P moduna getirip pozlama telafisi (Ev) değeri ile oynayarak (örneğin -1, 0, +1) çekim yaparsanız makine diyafram ve enstantaneyi ona göre ayarlayıp istediğiniz gibi çekimler yapacaktır. Bu mesaj 05.05.2008 17:06 tarihinde değiştirildi. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 1 hafta önce | HDR | Ref. #277180 | Msj.3 |
|---|---|---|
|
mrt_yln
Murat Yalın |
Eğer diyaframı sabit tutmak istiyorsanız Av moduna gelerek(400D için) diyaframınızı seçip daha sonra +/- av tuşuna basılı tutarak pozlamayı sırası ile -1/0/+1 gibi yaparak çekiminizi gerçekleştirebilirsiniz. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 1 hafta önce | HDR | Ref. #277199 | Msj.4 |
|---|---|---|
|
bulls
murat yücekayalı |
çok teşekkürler arkadaşlar .... Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 1 hafta önce | HDR | Ref. #277202 | Msj.5 |
|---|---|---|
|
|
Çekimlerinizi Av modunda (yani diyafram öncelikli) yaparsanız makina diyaframı sizin ayarladığınız değerde sabit tutacak ve ortamdaki ışığa göre estantaneyi ayarlayacaktır. Ayrıca braket çekim özelliğini kullanarak (bkz. kullanım kılavuzu) işleri daha da kolaylaştırabilirsiniz.. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 1 hafta önce | HDR | Ref. #277461 | Msj.6 |
|---|---|---|
|
gokhanb
Gökhan BAŞAR |
bence acemiysen önce tek kare RAW dan HDR yapmaya başla. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 1 hafta önce | HDR | Ref. #277464 | Msj.7 |
|---|---|---|
|
bayikbocuk
|
Tek kare RAW’ı işleyip 3 farklı poz değeri elde etmek; elle olsun, makineye bracketing yaptırarak olsun, farklı poz değerlerinde 3 kare çekmekten daha zor bence. Tek kare RAW'dan HDR yapmayı, sadece tripodunuz yoksa veya hareketli görüntüden HDR yapmak istiyorsanız tercih edin. Bu mesaj 06.05.2008 09:09 tarihinde değiştirildi. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 1 hafta önce | HDR | Ref. #277484 | Msj.8 |
|---|---|---|
|
gokhanb
Gökhan BAŞAR |
3 kareden yapmakta tek kareden yapmakta aynıdır bir zorluğu yoktur fakat 3 veya + aynı kare çekebilmek ( farklı exposure 'da) daha zordur(özellikle acemiyim diyen biri için).Ama tek kareden HDR yapmak en kolayıdır bu işin ve çokda efektiftir(yanılma payınız yoktur sonuç almanız garantidir)(düşük ISO ve kısık diyafram şartları unutulmamak üzere) Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 1 hafta önce | HDR | Ref. #277488 | Msj.9 |
|---|---|---|
|
|
@gokhanb Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 1 hafta önce | HDR | Ref. #277566 | Msj.10 |
|---|---|---|
|
|
Hakkı ceylan HDR konusunda otoritedir bence. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 1 hafta önce | HDR | Ref. #277605 | Msj.11 |
|---|---|---|
|
|
Hakkı Bey'e katılıyorum. Çünkü kare içinde ki aydınlık/karanlık
dengesi herzaman -1 ve/veya+1 EV arasında olmayabilir. Doğru iş
yapmak için çeşitli bölgelerden ışık ölçümleri alıp yapmak daha
doğru. Ben bracketing bile yapmamayı tercih ediyorum. ton
farklılığı olan alanlardan, ışık ölçümü alıyorum. Diyaframı sabit
tutup, farklı enstantane değerlerinde çekim yapıyorum. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 1 hafta önce | HDR | Ref. #277630 | Msj.12 |
|---|---|---|
|
|
Estgflh Serkan, otorite felan değilim, sadece herkesin kolayca
bulabileceği bilgileri ben de okuyup öğrendim ve kendi
tecrübelerimi diğerleriyle paylaşıyorum. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 1 hafta önce | HDR | Ref. #277632 | Msj.13 |
|---|---|---|
|
gokhanb
Gökhan BAŞAR |
Sevgili FK dostları bu forum konusunu farklı yerlere gitti sanırım.Kolay HDR çekmekle iyi HDR çekmek birbirine karıştı diye düşünüyorum. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 1 hafta önce | HDR | Ref. #277800 | Msj.14 |
|---|---|---|
|
bulls
murat yücekayalı |
Arkadaşlar HDR fotoğraf yapmaya başladım.Burada öğrendiklerimle Bu mesaj 06.05.2008 20:03 tarihinde değiştirildi. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 1 hafta önce | HDR | Ref. #277806 | Msj.15 |
|---|---|---|
|
|
Dynamic-Photo HDR Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 1 hafta önce | HDR | Ref. #277868 | Msj.16 |
|---|---|---|
|
bulls
murat yücekayalı |