FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 54 dk. önce
Dijital Teknikler
Son: 1 saat önce
Etkinlikler
Son: 3 dk. önce
Donanım-Ekipman
Son: 15 dk. önce
Satılık-Alınık
Son: 13 dk. önce
Tüketici Köşesi
Foto-Röportaj
Son: 1 hafta önce
OrnitoFoto
Son: 2 hafta önce
Site Hakkında
Son: 3 saat önce
Karanlık Oda
Son: 1 gün önce
Genel

Dijital Teknikler

1 hafta önce HDR Ref. #277159 | Msj.1
bulls
murat yücekayalı

Sayın arkadaşlar Canon 400D makinam ile HDR yapmak istiyorum...
Bildiğiniz gibi f değeri sabit kalmak üzere 3 ayrı pozlamada 3 kare çekmem gerekir.Biraz acemi olduğum için f değerini sabit tutarak bu işi yapamadım.f değerini nasıl sabir tutarak 3 ayrı pozlamada çekim yapabilirim.manuel modda da yapamadım.perde hızını değiştirdiğimde f değeri de değişiyor.Saygılar...

Foruma katılmak için üye olun...

1 hafta önce HDR Ref. #277173 | Msj.2
bayikbocuk

Makineyi P moduna getirip pozlama telafisi (Ev) değeri ile oynayarak (örneğin -1, 0, +1) çekim yaparsanız makine diyafram ve enstantaneyi ona göre ayarlayıp istediğiniz gibi çekimler yapacaktır.

Bu mesaj 05.05.2008 17:06 tarihinde değiştirildi.

1 hafta önce HDR Ref. #277180 | Msj.3
mrt_yln
Murat Yalın

Eğer diyaframı sabit tutmak istiyorsanız Av moduna gelerek(400D için) diyaframınızı seçip daha sonra +/- av tuşuna basılı tutarak pozlamayı sırası ile -1/0/+1 gibi yaparak çekiminizi gerçekleştirebilirsiniz.

1 hafta önce HDR Ref. #277199 | Msj.4
bulls
murat yücekayalı

çok teşekkürler arkadaşlar ....

1 hafta önce HDR Ref. #277202 | Msj.5
HakkiCeylan

Çekimlerinizi Av modunda (yani diyafram öncelikli) yaparsanız makina diyaframı sizin ayarladığınız değerde sabit tutacak ve ortamdaki ışığa göre estantaneyi ayarlayacaktır. Ayrıca braket çekim özelliğini kullanarak (bkz. kullanım kılavuzu) işleri daha da kolaylaştırabilirsiniz..

1 hafta önce HDR Ref. #277461 | Msj.6
gokhanb
Gökhan BAŞAR

bence acemiysen önce tek kare RAW dan HDR yapmaya başla.

1 hafta önce HDR Ref. #277464 | Msj.7
bayikbocuk

Tek kare RAW’ı işleyip 3 farklı poz değeri elde etmek; elle olsun, makineye bracketing yaptırarak olsun, farklı poz değerlerinde 3 kare çekmekten daha zor bence. Tek kare RAW'dan HDR yapmayı, sadece tripodunuz yoksa veya hareketli görüntüden HDR yapmak istiyorsanız tercih edin.

Bu mesaj 06.05.2008 09:09 tarihinde değiştirildi.

1 hafta önce HDR Ref. #277484 | Msj.8
gokhanb
Gökhan BAŞAR

3 kareden yapmakta tek kareden yapmakta aynıdır bir zorluğu yoktur fakat 3 veya + aynı kare çekebilmek ( farklı exposure 'da) daha zordur(özellikle acemiyim diyen biri için).Ama tek kareden HDR yapmak en kolayıdır bu işin ve çokda efektiftir(yanılma payınız yoktur sonuç almanız garantidir)(düşük ISO ve kısık diyafram şartları unutulmamak üzere)

1 hafta önce HDR Ref. #277488 | Msj.9
HakkiCeylan

@gokhanb
"3 kareden yapmakta tek kareden yapmakta aynıdır "
Bu söze katılmak mümkün değil. HDRI oluşturuken 3 ya da daha fazla 5, 7 vs. fotoğraf kullanılması dinamik aralığı artıracağından daha iyi sonuç alınacaktır. Kaldı ki tek kare raw dan yapılan HDRI de temel sorun özellilkle karanlık bölgelerde oluşan noise. Bunu aşabilmenin yolu ise 3 veya daha fazla çekim yapmak.

1 hafta önce HDR Ref. #277566 | Msj.10
magari
Serkan Özaydın

Hakkı ceylan HDR konusunda otoritedir bence.

1 hafta önce HDR Ref. #277605 | Msj.11
trigger
Cenk Tamay

Hakkı Bey'e katılıyorum. Çünkü kare içinde ki aydınlık/karanlık dengesi herzaman -1 ve/veya+1 EV arasında olmayabilir. Doğru iş yapmak için çeşitli bölgelerden ışık ölçümleri alıp yapmak daha doğru. Ben bracketing bile yapmamayı tercih ediyorum. ton farklılığı olan alanlardan, ışık ölçümü alıyorum. Diyaframı sabit tutup, farklı enstantane değerlerinde çekim yapıyorum.

Tek kareden HDR bence esprili bir dille "çakma HDR" olur dıye düşünüyorum.

Sevgiler.

1 hafta önce HDR Ref. #277630 | Msj.12
HakkiCeylan

Estgflh Serkan, otorite felan değilim, sadece herkesin kolayca bulabileceği bilgileri ben de okuyup öğrendim ve kendi tecrübelerimi diğerleriyle paylaşıyorum.

Cenk Bey evet, ona Yalancı HDR de diyorlar ama bence kullandığınız fotoğraftaki dinamik aralık, fotoğraf olarak gördüğümüzden fazlaysa ve bunu kullanmamızda sakınca yok ve bazen tatminkar sonuçlara da ulaşmak olası.

1 hafta önce HDR Ref. #277632 | Msj.13
gokhanb
Gökhan BAŞAR

Sevgili FK dostları bu forum konusunu farklı yerlere gitti sanırım.Kolay HDR çekmekle iyi HDR çekmek birbirine karıştı diye düşünüyorum.

1 hafta önce HDR Ref. #277800 | Msj.14
bulls
murat yücekayalı

Arkadaşlar HDR fotoğraf yapmaya başladım.Burada öğrendiklerimle
bunu başarabiliyorum artık.Yalnız...Bu işi Photomatix programı ile
yapıyorum ama fotoğrafta reklam çıkıyor.Başka bir proğram tavsiye
edebilirmisiniz..PS olmasın ama çok zor.

Bu mesaj 06.05.2008 20:03 tarihinde değiştirildi.

1 hafta önce HDR Ref. #277806 | Msj.15
HakkiCeylan

Dynamic-Photo HDR
ya da
Artizen HDR

1 hafta önce HDR Ref. #277868 | Msj.16
bulls
murat yücekayalı

Teşekkürler sayın Ceylan

Son Projelerimiz
Negatif.com
Sinemalar.com
Doviz.com
Tüm Liste
FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.