FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 55 dk. önce
Dijital Teknikler
Son: 2 saat önce
Etkinlikler
Donanım-Ekipman
Son: 27 sn. önce
Satılık-Alınık
Son: 4 dk. önce
Tüketici Köşesi
Son: 5 saat önce
Foto-Röportaj
Son: 1 hafta önce
OrnitoFoto
Son: 2 hafta önce
Site Hakkında
Karanlık Oda
Son: 1 gün önce
Genel

Site Hakkında

Bu konu FotoKritik yönetimi tarafından kapatılmıştır.
"Konu amacı dışına çıkmıştır."

1 hafta önce fotoğrafım neden silindi anlamadım Ref. #277037 | Msj.1
kargolu
serkal arman

dün itibarıyla yüklemiş olduğum TRİO isimli fotoğrafın yonetim tarafından silineceği haberi geldi. fotoğrafı kısaca özetlemek gerekirse 3 ayrı lale fotoğrafından bir kartpostal yaratmaya çalıştım.
http://www.fotokritik.com/1116095
yönetimden gelen mesaj ; lütfen fotoğrafları ayrı ayrı yükleyin şeklindeydi. benim anlayamadığım baştan aşağı dijital manipulasyonla oluşturulan fotolar (ki bazıları gerçekten çok hoş olmasına rağmen) site için uygun görülüyorda, bu tür kolaj çalışmaları yasak oluyor.
bu olay üzerine MorMeneksem adlı kullanıcı (ismini bilmiyorum özür diliyerek)yönetime aiağıdaki mesajı atmış ve onurhazar Onur Hazar Altındağ (Moderatör) isimli arkadaştan şu cevabı almıştır.

http://www.fotokritik.com/1116095
Şu Linkleki Fotografı Ayrı Ayrı Yüklemek Şartı Koyulmuş.
Bu Büyük Bir Haksızlık!
Ve Ayıp!
Fotografları Hiç Mi İncelemiyorsunuz.
Binlercesi Vardır Sitede Örnekleri..

Yasagı Kaldırmanızı İSterim Bir Daha Gözden Gecirip.

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
CEVAP
gözden geçirilecek bir durum yoktur. kurallarımız açıktır...

ben kurallara göz attığımda böyle bir kural görmedim. kaldı kı görmüş olsamda bu tür bir fotoğrafın bir yarışmaya katılmadıktan sonra fotoğraf etiği açısından ne tür bir sakıncası olduğunu belirtecek olan bir arkadaşım varsa çok minnettar kalıcam. aynı soruyu yönetime sorduğumda bana bir cevap vermeye bile tenezzül etmediler. zaten cevaplarındaki tavır ve usul de ortada...

1 hafta önce fotoğrafım neden silindi anlamadım Ref. #277073 | Msj.2
Enigmatrix
Murat A. ÇİÇEK

http://www.fotokritik.com/forum/46054

Yaklaşık 92000 aktif kullanıcıya 4 (yazıyla dört) moderatörün nasıl yetmesini bekliyorsunuz ki? Madem adalet istiyorsunuz, geri kalan "binlercesini" derleyip toplayarak yönetime iletebilirsiniz. Sizi üstelik kibarca da uyarmışlar, emin olun sizin kadar şanslı olmayanlar var...

Ayrıca bu forumu açmakla :
http://www.fotokritik.com/yardim/yardim.php?id=38 ı C bendi madde 7 yi de ihlal ediyorsunuz.

1 hafta önce fotoğrafım neden silindi anlamadım Ref. #277080 | Msj.3
kargolu
serkal arman

uyarınız için teşekkür ederim. forum açıp açamama konusundaki bu kuralı gözden kaçırmışım. benim anlamadığım haksızlığa uğradığımı düşündüğüm bir konuda henüz dünden beri yönetimden açıklayıcı bir mesaj alamamış olmam. bunun üzrine foruma yazmak istedim belki yonetimden birilerinin dikkatini çeker diye. ilk mesajımda belirttiğim gibi;

"ben kurallara göz attığımda böyle bir kural görmedim. kaldı kı görmüş olsamda bu tür bir fotoğrafın bir yarışmaya katılmadıktan sonra fotoğraf etiği açısından ne tür bir sakıncası olduğunu belirtecek olan bir arkadaşım varsa çok minnettar kalıcam. aynı soruyu yönetime sorduğumda bana bir cevap vermeye bile tenezzül etmediler"

öğrenmek istediğim gerçekten bunun etik olarak ne tür sakıncası olduğuydu. halada cevap veren olmadı.

1 hafta önce fotoğrafım neden silindi anlamadım Ref. #277084 | Msj.4
kargolu
serkal arman

fotografım için hiçbirşey istemiyorum . ogrenmek istediğim tek şey: bu tur fotoğrafların etik açısından ne sorunlar yarattığı. bu konuda ayrıntılı bir bilgi edinebilirsem forumu zaten hemen kapatıcam. olmazsa başlığı değiştirip tekrar forumu açmayıda düşünebilirim.

1 hafta önce fotoğrafım neden silindi anlamadım Ref. #277088 | Msj.5
Enigmatrix
Murat A. ÇİÇEK

Tek bir çalışmanın amaçlandığı dijital manipülasyonlarla birden çok fotoğrafın yanyana/altalta veya çapraz her neyse dizildiği "kolaj"lar farklı şeylerdir Serkal bey, etiğini vs. uzun uzadıya girmek istemiyorum ama neticede tek değil üç fotoğraf yüklemişsiniz, biraz da bu yönden düşünmenin faydası olabilir.

1 hafta önce fotoğrafım neden silindi anlamadım Ref. #277094 | Msj.6
kargolu
serkal arman

daha öncede bahsettiğim gibi FK da amaç bir yarışmaya girmekse veya puan toplamaksa ki fotolarım zaten puana kapalı, durum söylediğiniz gibi olabilir. ancak benim amacım 3 lale fotografını kartpostal şeklinde sergilemekti. yaşlı bir teyzenin 15 fotosu yanyana farklı halleri anlatmak uğruna konulabiliyorda 3 lale , "lalenin halleri" diye belirtmediğim için mi uygunsuz oluyor.
FK yönetimi fotoyu puana kapatabilir (zaten ben kapatıyorum)bunu anlarım. ancak görüntülenmesündeki sakıncayı anlayamıyorum. ahlak dışı veya siyasi bir durum yok. o zaman sebep nedir? bırakın kalsın.kime ne zararı var.
ayrıca etiğe girmiycem uzun uzadıya demişsiniz; bunu burda tartışmayacaksak nerde tartışacağız? konu benim sözünü bile etmeye değmiyecek bir lale fotoğrafım değil asıl konu bu tur fotoların neden yasaklandığı...
ilginize teşekkür ederim.

1 hafta önce fotoğrafım neden silindi anlamadım Ref. #277128 | Msj.7
alpertecer

Bu fotoğrafta "bence" yasaklanacak bir şey yok. Tema sabit, aynı
konunun farklı görünümleri bir arada sunulmuş. Her fotoğrafta ayrı
bir konu işlenmiyor. Elde edilen sonuçu estetik ve teknik açıdan
acımasızca eleştrebiliriz, ama bu da fotoğrafın siteye uygun olduğunu gösteriyor
bana.

Bu şekildeki sunumların sadece kötü değil, kötüye kullanıldığı
örnekleri çok gördük.

Daha önce yaptıkları gezilerde çektikleri (birbirlerini çektikleri)
kareleri dam üstünde saksağan, vur beline fotoğraf makinesini
tarzında yükleyen ve sonra ana sayfada gördüğümüz kareler vardı.
Onlarda eleştrecek bir tutarlılık - konu falan da yoktu ve onlar
doğal olarak siliniyordu.

Bir de yine tek gezide çektiği tek tek bakınca bir şeye benzemeyen
çoluk-çocuk fotoğraflarını böyle sunan arkadaşlar oluyordu ki
fotoğraflar bir arada kesinlikle bir bütün oluşturamıyordu. Yine
tek tek ele alınması gereken kareler bir arada "kaktırılmış"
oluyordu.

Bu mesaj 05.05.2008 15:24 tarihinde değiştirildi.

1 hafta önce fotoğrafım neden silindi anlamadım Ref. #277140 | Msj.8
janvaljan
Onur Öztürk

Bu tip şeyler insanları bu siteden soğutmaktan başka bir işe
yaramıyor, dünyanın başka hiç bir fotoğraf paylaşım sitesinde
bu tip bir saçmalığa imza atılacağını tahmin etmiyorum, bu ve
benzeri konularla uğraşmak hem kullanıcının hem de yönetimin boş yere
vakit kaybıdır, bence.

Uygulayan kişinin niyetinin de değerlendirilmesi önemli bir
hususdur bu tip durumlarda, yani adam zaten fotoğrafını
puanlamaya
kapatmış ne beklentisi olabilir ki?

Düzeltme: İmla

Bu mesaj 05.05.2008 15:53 tarihinde değiştirildi.

1 hafta önce fotoğrafım neden silindi anlamadım Ref. #277147 | Msj.9
Enigmatrix
Murat A. ÇİÇEK

Birden fazla fotoğraf yanyana gelince* "fotoğraf" mı oluyor daha çok bunun tartışılmasını yararlı buluyorum.

*panoramalar hariç

1 hafta önce fotoğrafım neden silindi anlamadım Ref. #277158 | Msj.10
KemalGul
Kemal Gül

Bence de silinmemeliydi bu...

Fakat konuşulmuş, oturmuş net bir kural oluşmadığı için insiyatif yaşanmış sanırım. Veya broşür afiş gibi düşünülmüş olmalı...

Bu forumdaki örnek tam açıklamaz düşüncemi Murat ama bazı anlatımlar vardır iki, üç kare ile ancak yapmak durumunda olursunuz...

1 hafta önce fotoğrafım neden silindi anlamadım Ref. #277168 | Msj.11
kargolu
serkal arman

bana gore fotoğraf oluyor. size gore başka bir tanımı varsa paylaşırsanız sevinirim.

1 hafta önce fotoğrafım neden silindi anlamadım Ref. #277171 | Msj.12
tariku
Tarık Uysal

"Yaklaşık 92000 aktif kullanıcıya 4 (yazıyla dört) moderatörün.........................."
cümlesini daha önce bu sitenin ismini hatırlayamadığım moderatörlerinin birinden duymuştum.Bu ne kadar saçma bir gerekçedir yani özrü kabahatinden beter lafı kesinlikle bu durumlar için söylenecek bir söz.Neymiş 90 bin küsür üye varmış ta 4 moderatörle ancak bu kadar kontrol edliebiliyormuş ta.Biz üyeler mi diyoruz 90 bin kullanıcıya 4 moderatör baksın diye...90 bin üye olana kadar nerdeydiniz o zaman...yetmiyorsa moderatör sayısı fazlalaştırın...yada köklü bir çözüm için yeni üye kabul etmeyin yada mevcut kullanıcılardan işinize gelmeyenleri atın...siteye üye olduğum zamanlar fotğraflarımı paylaşmak için 72 saati sabırsızlıkla beklerdim...şimdi ise yüklemek için en ufak bir heves bile yok içimde(uzun zamandır da yüklemiyorum)...niye...bu yasaklamalar yüzünden...birçok üstadımız ayrıldı siteden hala 4 kişi birbirinize sorup nedenini bulamadınız mı?...amacınız amatöründen profesyonele fotoğrafseverlerin sitede fotoğraflarını paylaşması mı yoksa fotoğrafçılıktan soğutup siteden uzaklaştırmak mı anlamış değilim...bu sitenin bir üyesi olarak yönetimi bu konuda uyarmaya hakkım olduğunu düşünüyorum.çünkü bu site üyeleriyle ve yöneticileriyle varolmak zorunda olan bir site...yakında terkedilmiş köyler gibi terkedilmiş bir site olarak görmek istemiyorum burayı.
Herkese iyi çalışmalar dilerim.

1 hafta önce fotoğrafım neden silindi anlamadım Ref. #277186 | Msj.13
mrt_yln
Murat Yalın

90bin küsür kullanıcıya 4 adet moderatör varsa dert edecek kişiler kullanıcılar değil daha fazla moderatör oluşturamayan yönetimin kendisidir. Ben artık FK'nın kurallar çerçevesinde yönetildiğinden bile şüpheliyim. Üye olmadan önce yaklaşık 1.5 sene takip ettiğim bir sitede önetimin tavırlarına karşı şikayet içeren forum konuları 1 yıl önceye göre 5-10 kat arttıysa demekki FK 'nın gidiş yönü pek hayra doğru değildir.

1 hafta önce fotoğrafım neden silindi anlamadım Ref. #277205 | Msj.14
terasus
Hasan Tahsin Boz

Bazı kişiler 10 tane portre fotoğrafı birleştirip tek fotoğrafta
sunuyorlar, aynı mantıkla onların da her bir portre fotoğrafını
ayrı ayrı yüklemeleri gerekir. Bence hata yapılmış, umarım
düzeltirler.

1 hafta önce fotoğrafım neden silindi anlamadım Ref. #277236 | Msj.15
kokdemir
Doğan Kökdemir

Benzer bir şey benim de başıma geldiği için bu konuda tarafsız davranamam. Ancak bu kuralın çok da anlamlı olduğunu düşünmüyorum. Tamamen alakasız 10 tane kare birleştirilse ne olur, birleştirilmese ne olur? Göze hoş görünüyorsa diğer kullanıcılar ödüllendirir; beğenmezlerse cezalandırırlar.

Bu kadar az moderatörle bu kadar çok kural bir yerde sıkıntı yaratır eninde sonunda. Silinmeyen onlarca kolaj çalışmasını bulabilirsiniz siteden şu anda; yani gözden kaçarsa sorun yok, yakalanırsanız fotoğrafınız silinir.

Daha esnek ve daha rahat olunmalı.

1 hafta önce fotoğrafım neden silindi anlamadım Ref. #277248 | Msj.16
kobalt
Nurullah SEZER

Bu tür göreceli kurallar insaf ölçülerinde değerlendirlmeli,

Herhangi bir fotoğraf, ,

1-Zaten puana kapalı.
2-reklam içermiyor.
3-Siyasi veya ideolojik değil.
4-Toplumsal genel kabule aykırı bir yanı yok.

Eee ne var şimdi bunda?
Burası ne sitesi ya, dedikleri gibi bir sürü abuk sabuk fotoğraf
birleştirilip milletin gözüne sokuluyor birşey denmiyor,
kompozisyondan bi haber vatandaşın çektiği laleler bugün anasayfada
sırıtıyor, öte yandan sadece eleştiri almak için yükleyip puana
kapattığı fotoğrafı silinen arkadaşımızın isyanına kulak
asılmıyor.

Yanlış yapıyorsunuz, site bir ideolojinin esir aldığı anasyafaya
belki katlanır ama sadece fotoğraf için burada olan kullanıcılara
yapılan muameleye seyirci olmayız, en azından ben olmam ve bıkmadan
haklı gördüğüm her insanın yanında olurum.

Bu işte bir yanlış anlama yoksa ve olay anlatıldığı gibiyse lütfen
bu hatayı düzeltin..

Bu mesaj 05.05.2008 20:04 tarihinde değiştirildi.

1 hafta önce fotoğrafım neden silindi anlamadım Ref. #277261 | Msj.17
beowulf
Ali GÜVEN

Saçmalıklar artmaya başladı Fk'da, hadi hayırlısı...

1 hafta önce fotoğrafım neden silindi anlamadım Ref. #277266 | Msj.18
Enigmatrix
Murat A. ÇİÇEK

Peki bu "silinmesi istenen" fotoğrafın, fotoğrafçısının (ben oluyorum kendisi!), izleyenlerin, üşenmeyip orada yaşadıklarını paylaşanların ve favorilerine ekleyenlerin (içlerinden biri de site yöneticisidir) günahı neydi o zaman?
Baştan beri (yüklendiği andan itibaren) puana da kapalıydı, katıldığım ilk sergiden bir ay sonra yüklenmişti, orada fotoğraf izleyenleri de içeren 4 enstantanenin "kolajı" idi.
Ekteki "fotoğraf'lar'ın" mevcut kurallara (ki aşağıda bağlantısını verdim) içerisine dahil olmadığını ileterek şikayet eden kişilerin yazdıklarının benim soruma (Ref. #277147 | Msj.9) katkıları olacağına inanabilmeyi isterdim.

Ekler
kolaj ...

1 hafta önce fotoğrafım neden silindi anlamadım Ref. #277271 | Msj.19
kobalt
Nurullah SEZER

Seninkinin silinmeside yanlış.

Fotoğraf oluyormu olmuyormu orasını bilmem ama birşey karşılık beklemeden ve samimiyetle sunuluyorsa kabul etmek gerek değilmi.Ne demek elinin tersi ile itmek..

1 hafta önce fotoğrafım neden silindi anlamadım Ref. #277276 | Msj.20
singmus
Mustafa Kemal DUZGOREN

Serkal bey,

Yapmış olduğunuz kolaj çalışma, anasayfadaki lale fotoğrafından çok daha güzel...

« Önceki 20 123Sonraki 20 »

Son Projelerimiz
Negatif.com
Sinemalar.com
Doviz.com
Tüm Liste
FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.