Çekim Teknikleri
| 2 ay önce | "auto bracketing" ve " multiple exposure" | Ref. #276936 | Msj.1 |
|---|---|---|
|
|
Arkadaşlar.. auto bracketing(AE only) ve multiple exposure çekimleri arasında ne gibi bir fark var açıklayabilirmisiniz.. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 2 ay önce | "auto bracketing" ve " multiple exposure" | Ref. #276990 | Msj.2 |
|---|---|---|
|
|
Auto Exposure Bracketing, farklı poz değerleri ile birden çok (genellikle 3) fotoğraf çeker, multiple exposure ise, aynı kare üzerine birden çok fotoğraf çeker. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 2 ay önce | "auto bracketing" ve " multiple exposure" | Ref. #277027 | Msj.3 |
|---|---|---|
|
dersimli
Zeynel Abidin Dersimli |
Güzel soru, açık ve net bir yanıt. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 2 ay önce | "auto bracketing" ve " multiple exposure" | Ref. #277030 | Msj.4 |
|---|---|---|
|
dersimli
Zeynel Abidin Dersimli |
Bu arada merak ettim multiple exposure yapabilen Digital slr makina var mı? Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 2 ay önce | "auto bracketing" ve " multiple exposure" | Ref. #277033 | Msj.5 |
|---|---|---|
|
|
Var tabi. Örneğin D200. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 2 ay önce | "auto bracketing" ve " multiple exposure" | Ref. #277056 | Msj.6 |
|---|---|---|
|
|
Teşekkürler Cüneyt kardeşim.... peki multiple exposurda pozlama
değerlerini nasıl seçiyor.. her seferinde kendinmi seçiyorsun
otomatikmi? kendi seçerse p modunda örneğin kendimi değiştiriyor
poz değerini.. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 2 ay önce | "auto bracketing" ve " multiple exposure" | Ref. #277071 | Msj.7 |
|---|---|---|
|
|
Benim makinemde ME olmadığı için bilemiyorum ama kullananlardan mutlaka cevap gelir, kullanım kılavuzunda da anlatılmış olması gerekir. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 2 ay önce | "auto bracketing" ve " multiple exposure" | Ref. #277078 | Msj.8 |
|---|---|---|
|
haluko
Halûk Okur |
Bu karışık bir konu. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 2 ay önce | "auto bracketing" ve " multiple exposure" | Ref. #277087 | Msj.9 |
|---|---|---|
|
|
Bir de yarısı siyah filtreler vardır, film kullanarak yaptığım ME
çekimlerde kullanırdım. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 2 ay önce | "auto bracketing" ve " multiple exposure" | Ref. #277091 | Msj.10 |
|---|---|---|
|
haluko
Halûk Okur |
Cüneyt Bey, ME uygulamak filmde kolay da dijitallerde nasıl
gerçekleniyor merak ediyorum, acaba bu konuda bilginiz var mı? Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 2 ay önce | "auto bracketing" ve " multiple exposure" | Ref. #277093 | Msj.11 |
|---|---|---|
|
|
Haluk Bey, bir önceki mesajınızda konuyu çok güzel açıklamışsınız; özellikle film ile yapılam ME çakimler için. Dijital ile ME çekim fırsatım olmadı. Acaba baştan kaç poz çekeceğinize karar verirseniz makine pozlamayı ona göre ayarlıyor mu, (ayarlıyorsa bile bu çekilen her konu için verimli olmayabilir) yoksa tamamen size mi bırakıyor bilemiyorum. Kullanan bir arkadaş bu konuyu okusa da aydınlansak. :) Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 2 ay önce | "auto bracketing" ve " multiple exposure" | Ref. #277105 | Msj.12 |
|---|---|---|
|
|
D80'de 3 adet ile sınırlı olmak kaydı ile ME mümkünmüş. Baştan (2 veya 3) kaç adet çekeceğinizi söylüyorsunuz, Auto Gain diye bir seçenek var, bu seçenek açık ise makine poz ayarlamasını kendisi yapıyor (1/2 veya 1/3 pozluyor), kapalı ise yapmıyor. Haluk beyin mesajındaki fonun siyah olduğu durumlarda kapalı olması öneriliyor. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 2 ay önce | "auto bracketing" ve " multiple exposure" | Ref. #277174 | Msj.13 |
|---|---|---|
|
playdead
|
Ben Me yi aynı kareye aynı şahsın birkaç değişik pozisyonunu koymak için kullanmaya çalıştım ama pek başarılı olmadı. Kişi hariçinde arka plan normal çıkarken kişinin değişik pozisyonları hayalet gibi çıkıyor arkası görünüyor. Sebebide arka görüntü 3 kere üst üste binerken yer değiştiren kişi sadece bir kere çıktığı için zayıf kalıyor. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 2 ay önce | "auto bracketing" ve " multiple exposure" | Ref. #277220 | Msj.14 |
|---|---|---|
|
Lumi
Derin Korman
|
bunun ustesinden gelmek icin flash yardimiyla kisiyi aydinlatip
enstanteyi kisarak arkaplani dusurebilirsiniz. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 2 ay önce | "auto bracketing" ve " multiple exposure" | Ref. #277229 | Msj.15 |
|---|---|---|
|
ahmetozgur
Ahmet Özgür |
Konunun açılmasına çok sevindim, Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 2 ay önce | "auto bracketing" ve " multiple exposure" | Ref. #277237 | Msj.16 |
|---|---|---|
|
teodoros
Fatih DÜZGÖREN |
Israrla söylenmiş bir daha hatırlatıyorum AUTO GAIN kapalı olsun gözünü seveyim :) Foruma katılmak için üye olun... |
|

© 2004-2008