FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 1 saat önce
Dijital Teknikler
Son: 2 saat önce
Etkinlikler
Son: 4 dk. önce
Donanım-Ekipman
Son: 51 sn. önce
Satılık-Alınık
Son: 39 dk. önce
Tüketici Köşesi
Son: 1 saat önce
Foto-Röportaj
Son: 1 hafta önce
OrnitoFoto
Son: 2 hafta önce
Site Hakkında
Son: 4 saat önce
Karanlık Oda
Son: 1 gün önce
Genel
Son: 2 saat önce

Karanlık Oda

1 hafta önce Lubitel 2 ile Siyah-Beyaz, - Renkli Negatif- Pozitif Pozlandırmak ? Ref. #276485 | Msj.1
alidesidero
guven cagri atis

Çok uygun bir fiyata bit pazarından aldığım kısmen temiz sayılabilirLubitel 2 makina ile fotoğraf yolculuğuma devam etme arzusundayım.
İsmail Saatçi ustam sağolsun Deklanşör kablom ve güçlü bir flaşım bile oldu.

12 Pozluk 120’lik roll filmler oldukça pahalı, (Hangi filmpahalıdeğil ki :) bu sebeple hata payını en aza indirerek, makinayı kullanmada tavsiyelerinizi, ip uçlarınızı bekliyorum.

Siyah Beyaz Filmleri bizzat kendim banyo yapıp, baskı alacağım;birkaç eski kullanıcı sonucların oldukca etkileyeceği olabileceği konusunda çıkarımlar bile yaptı.

120’lik film banyosu ve kart baskısının; 35mm’den farkları nelerdir? Neye dikkat etmeliyim ?

120’k Renkli Negatif ve Dia Film kullanımı konusunda tavsiyeleriniz nelerdir ?

Aşağıdaki bodylerden 3ünü: ne şekilde, hangi filmlerle kombine edersem verim alabilirim ?
-dia-siyah beyaz-renkli negatif - farklı asalar gibi...

Minolta AF gövde, 70-210mm f.4 / 35-80mm f.4-5.6
Porst gövde, 55mm f2.8, 135mm f2.8
Zenit Ttl, 44mm f.2
Lubitel 75mm f.4.5

en az 28mm’lik bir geniş açı ihtiyacım var, farkındayım:)

Şimdiden cevaplayanlara teşekkürler,

Film SLR-TLR Fotoğrafçılığı ölmedi, sadece biraz ilgi bekliyor !

Bu mesaj 03.05.2008 19:09 tarihinde değiştirildi.

Foruma katılmak için üye olun...

Ekler

1 hafta önce Lubitel 2 ile Siyah-Beyaz, - Renkli Negatif- Pozitif Pozlandırmak ? Ref. #276609 | Msj.2
upuaut
halit sipahioğlu

merhaba,

kısa zamanda bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışayım...

orta format TLR'de çekim yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli şey pozlamayı 35mm SLR'ler ile karıştırmamanız. Lubitel gibi makinelerde film ile objektif çapını karşılaştırdığınızda ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Benim kendi tecrubelerime göre sırf bu fark yüzünden TLR'de filmi SLR'ye göre 4 kat daha fazla pozlamanız gerekiyor. Ancak orta format SLR'ler için söylemiyorum bunu dikkat edin.
Pozlama dışında dikkat edeceğiniz hususlar netlik ve paralaks hatası...

Film seçimi konusuna gelirsek şu makinede şu filmi çekerseniz dersek hata olur bence çünkü filmler arasındaki farklar makineden daha çok sizin becerileriniz, ne çekmek istediğniz ve nasıl çekmek istediğinizle alakalı.
Mesela; dialar sizden daha ince pozlama ayarları ister hataya karşı toleransları azdır ancak baskı ve renk tonlamalarında öne çıkarlar, proje çekiminde iseniz çekeceğiniz ortamdaki ana rengin karşıtı bir renge daha duyarlı bir film seçmenizde fayda var, siyah beyazda portre çekecekseniz 50 ASA'lık filmleri kullanırken manzara fotoğraflarında 400 ASA kullanmanızda fayda var...

tabi bunlar göreceli olarak değişebilir...

kısa zamanda ancak bu kadar

saygılar

1 hafta önce Lubitel 2 ile Siyah-Beyaz, - Renkli Negatif- Pozitif Pozlandırmak ? Ref. #276642 | Msj.3
alidesidero
guven cagri atis

cevabınız için teşekkürler

1 hafta önce Lubitel 2 ile Siyah-Beyaz, - Renkli Negatif- Pozitif Pozlandırmak ? Ref. #276647 | Msj.4
miura
Alp Kemal

Bende birşey söylemek istiyorum lübitelle siyah beyaz çekmeniz daha sağlıklı dia ve negative girmeyin derim renkli filmler çıkmadan önce objektiflerin renk kaplamaları yoktu renkli filmler piyasaya girince çekilen fotograflarda renk kusurları meydana geldi üretici firmalar tarafıdan bu kusur giderildi ancak lübitel gibi eski tlr veya körüklü basit bakaçlı makinlerde bu kusur var dikkat etmenizi öneririm ..

1 hafta önce Lubitel 2 ile Siyah-Beyaz, - Renkli Negatif- Pozitif Pozlandırmak ? Ref. #276689 | Msj.5
nerazzuri
Mehmet İmer

çağrı hayırlı olsun abi :), ben hangi bit pazarından aldığını merak ediyorum :) izmitte her hafta kurulandan mı aldın istanbuldan falan mı aldın kaça aldın:).. bende lomo compact automat bakıyorum uzun süredir ama yok yok ...

1 hafta önce Lubitel 2 ile Siyah-Beyaz, - Renkli Negatif- Pozitif Pozlandırmak ? Ref. #276836 | Msj.6
alidesidero
guven cagri atis

mehmet eyvallah, abi klasik çarşamba pazarı çok çok uygun diyeyim sen anla, filmi makinadan pahalı :)

Lomo zor bulunur, al sende bir lubitel krallar gibi yap banyosunu al baskısını oh:)

1 hafta önce Lubitel 2 ile Siyah-Beyaz, - Renkli Negatif- Pozitif Pozlandırmak ? Ref. #277424 | Msj.7
nerazzuri
Mehmet İmer

lubitel değil de zenit fln tarzı makinalar var mı? varsa bi çarşamba gidelim yahu :)), kurdum banyoya karanlık odayı bende baktım olmuyor :)..

1 hafta önce Lubitel 2 ile Siyah-Beyaz, - Renkli Negatif- Pozitif Pozlandırmak ? Ref. #277589 | Msj.8
kcbilir
Korkut Çağatay Bilir

Ya çalışır alayım bir tane dedim, Gittigidiyor'da 80 lira istiyorlar... Siz kaça aldınız acaba?

1 hafta önce Lubitel 2 ile Siyah-Beyaz, - Renkli Negatif- Pozitif Pozlandırmak ? Ref. #277936 | Msj.9
alidesidero
guven cagri atis

120’Lik roll film 1 makara makinadan pahalı diyeyim siz anlayın,
piyasayı kızıştırmaya gerek yok:)

1 hafta önce Lubitel 2 ile Siyah-Beyaz, - Renkli Negatif- Pozitif Pozlandırmak ? Ref. #277956 | Msj.10
alidesidero
guven cagri atis

abi zenitte var ama temizleri sana bırakmam yorulma boşuna hiç gelme, şu an kaldığım ev pazarın karşısı:)

1 hafta önce Lubitel 2 ile Siyah-Beyaz, - Renkli Negatif- Pozitif Pozlandırmak ? Ref. #278270 | Msj.11
nerazzuri
Mehmet İmer

haftaya görüşürüz :)

1 hafta önce Lubitel 2 ile Siyah-Beyaz, - Renkli Negatif- Pozitif Pozlandırmak ? Ref. #278315 | Msj.12
alidesidero
guven cagri atis

olm dün gece sabaha kadar çeviri yaptım; hala bile yapıyom gidemedim pazara. Neyse boşver paralar cepte kaldı:)
Bak bi senin agrandizör, tank flan tozlanmıştır, getir onların bir tozunu alayım ben evimde !

2 gün önce Lubitel 2 ile Siyah-Beyaz, - Renkli Negatif- Pozitif Pozlandırmak ? Ref. #281461 | Msj.13
garipkus
Bünyamin Eren

Bit pazarına salı akşamından gidin. :) Gerçi ben baktım bu hafta pek birşey yoktu. Çarşamba günüde gidemedim.

Son Projelerimiz
Negatif.com
Sinemalar.com
Doviz.com
Tüm Liste
FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.