FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 52 dk. önce
Dijital Teknikler
Son: 1 saat önce
Etkinlikler
Son: 2 dk. önce
Donanım-Ekipman
Son: 14 dk. önce
Satılık-Alınık
Son: 11 dk. önce
Tüketici Köşesi
Son: 59 dk. önce
Foto-Röportaj
Son: 1 hafta önce
OrnitoFoto
Son: 2 hafta önce
Site Hakkında
Son: 3 saat önce
Karanlık Oda
Son: 1 gün önce
Genel
Son: 1 saat önce

Dijital Teknikler

2 hafta önce PHOTOSHOP HANGİ İŞLETİM SİSTEMİNDE İYİ ÇALIŞIR?(MAC,WİNDOVS) Ref. #275984 | Msj.1
mehmetdaskin2

Bazı fotoğrafçılar mac bilgisayarların windovslara göre fotoğraf işleme açısından daha iyi olduğunu söylüyorlar.Bende windovs var fakat phoshop çalışırken iki işletim sistemi arasında ne gibi bi fark olduğunu merak ediyorum doğrusu.Bilen arkadaşlar yazarsa seviniriz.Mac bilgisayarlar biraz daha pahalı acaba bu farka değermi?İşlemci hızı, riskleri, artıları, eksileri nelerdir?Teşekkürler.

Foruma katılmak için üye olun...

2 hafta önce PHOTOSHOP HANGİ İŞLETİM SİSTEMİNDE İYİ ÇALIŞIR?(MAC,WİNDOVS) Ref. #276047 | Msj.2
Enigmatrix
Murat A. ÇİÇEK

Size şu kadarını söyleyebilirim:

Adobe, CS4 ü önce PC için geliştirmeye karar verdi, yazılımın MAC a uyarlanabilmesi için baştan aşağı tekrar kodlanması gerektiğini vs. yazdı, yani kibarca:
CS4 Mac için "çıkmayabilir" .

2 hafta önce PHOTOSHOP HANGİ İŞLETİM SİSTEMİNDE İYİ ÇALIŞIR?(MAC,WİNDOVS) Ref. #276078 | Msj.3
Transistor
Veysel Gökhan Aydın

MAC yapı itibari ile biraz daha endüstri ürünü olarak görüyorum ben. MAC ile PC arasında genel ve teknik olarak hızlılık farkından tm olarak bahsedemeyiz. kimi mac kimi PC ye göre hızlı veya yavaş olabilir. Ama mac in eski crt leri ve yeni LCD lerinde kullanılan teknoloji ve yazılımın grafik üstüne başarısı üstüne görmedim açıkcası. Ben CRT li olan modellerinden kullanıyorum PC ile arasında görüntü olarak çok fark vr. CS3 te renk yapısı olarak mac te çok düzgün çalışıyor.

2 hafta önce PHOTOSHOP HANGİ İŞLETİM SİSTEMİNDE İYİ ÇALIŞIR?(MAC,WİNDOVS) Ref. #276090 | Msj.4
graf
Ziya Harun Ergenç

Mac in en büyük avantajlarından biri virüs olmaması yani huzur içinde internette dolaşabiliyorsunuz. Bu da herhangi bir virüs programı altta çalışmadığı veya bir virüsün sistemi kasması gibi bir durum olmadığı için performansı stabil tutuyor. Ayrıca yeni çıkan 8 çekirdek 3.2 lik intel işlemciler hız olarak inanılmaz ama maaliyette öyle. Kullanım kolaylığıda cabası. Dezavantajı program bulmaktaki sıkıntılar + oyun :) Ama bahsettiğim tabiiki Adobe programları değil. PC için tonla program bulabiliyorken mac te bu çok zor. Tabii bununda avantajları var sisteme sadece gerekli olan şeyler yükleniyor ıvır zıvır olmayınca sistem sorunsuz çalışıyor.

CS4 Mac için "çıkmayabilir" . demiş bir arkadaş bu imkansız diyebilirim çünkü bu Adobe nin sonu olur bu gün dünya üzerindeki mevcut reklam ajanslarının %80 'i mac kullanıyor ve Türkiye'de dahil olmak üzere sadece bu tip yerlerde lisanslı kullanılıyor. Bindiği dalı keseceğini sanmıyorum.

Hız konusuna gelince yukarıdaki bahsettiğim mac 7000 YTL+KDV gibi bir fiyata sahip bu fiyata kuracağınız PC'de aynı hıza sahip olacaktır. (Sadece kasa monitör yok)

2 hafta önce PHOTOSHOP HANGİ İŞLETİM SİSTEMİNDE İYİ ÇALIŞIR?(MAC,WİNDOVS) Ref. #276093 | Msj.5
Enigmatrix
Murat A. ÇİÇEK

"Adobe firması Photoshop CS4'ü 64-Bit sürüm olarak da piyasaya süreceğini bildirdi...
Photoshop: Bir sonraki sürüm 64-Bit tabanlı olarak da sunulacak.Adobe'un Photoshop ürün yetkilisi John Nack, resim düzenleme programının 64-Bit'lik bir sürümünün çıkacağını duyurdu. Fakat bu sürüm öncelikle Mac OS için değil Windows için çıkacak.

Adobe, Photoshop CS4 ile 64-Bit mimarisini temel alan ve böylece 64-Bit işletim sistemlerinin 4 GB'dan fazla RAM'i yönetebilme özelliğinden yararlanabilecek ilk Photoshop sürümünü yayımlamak istiyor. Photoshop CS4 sıkça büyük dosyalar ile çalışan kullanıcılar için ilgi çekici olacak. Fakat Nack kimsenin bir performans harikası beklememesini söylüyor: Program ile çalışırken ortalama hız artışı yüzde 8 ile 12 arasında olacak.

Photoshop, Mac OS X için 64-Bit sürüm olarak çıkmayacak; en azından şimdilik. Zira şu ana kadarki Photoshop sürümleri, Adobe'un 64-Bit'e uyarlamak istemediği "Carbon" programlama arayüzünü (API) temel alıyordu. Nack'e göre buna alternatif "Cocoa" API'si. Fakat bu iş için tüm Photoshop kodlarının baştan aşağı yazılması gerekiyor. "

Kaynak: http://www.chip.com.tr/konu/Mac-OS-a-yok-Photoshop-CS4-64-Bit_6299.html

2 hafta önce PHOTOSHOP HANGİ İŞLETİM SİSTEMİNDE İYİ ÇALIŞIR?(MAC,WİNDOVS) Ref. #276095 | Msj.6
Enigmatrix
Murat A. ÇİÇEK

Tabii şu metod da uygulanabilir:

"Vista, Mac'lerde daha iyi çalışıyor
Yapılan bir araştırmada Mac bilgisayarların, Windows Vista'yı daha iyi çalıştırdıkları ortaya çıktı.
Popular Mechanics dergisinin yayınladığı rapor oldukça çarpıcı: Popüler benchmarking yazılımlarını kullanan Mac ve PC'leri kullanan insanlardan alınan geri bildirimlerden varılan sonuca göre Mac'ler PC'lere göre Windows Vista'yı daha sorunsuz bir şekilde çalıştırabiliyor.

Popular Mechanics'den Glen Derene, bu durumu şöyle ifade ediyor: "Biz Mac ve diğer PC kategorisinde yer alan masaüstü ve laptop sistemler üzerinde testimizi gerçekleştirdik. Teste katılan kullanıcılarımızdan her gün rutin olarak sistemlerinde yaptıkları işi icra etmelerini istedik: internette sörf yapmak, dosya oluşturmak, resimleri upload etmek, müzik çalmak ve Adobe Acrobat dosyalarını indirmek gibi..."

Derene, açıklamasına şöyle devam ediyor: "Bu testin sonucunda Apple bilgisayar galip geldi. Ancak iki işletim sistemi arasında öyle bariz bir fark yok. Yani çok ufak bir farkla Mac ipi göğüslemeyi başardı diyebiliriz. Ancak Vista altında gerçekleştirilen fazlasıyla önemli bazı görevlerin icra edilmesinde Apple açık ara önde yer aldı. Bazı yazılımları diğer sistem daha hızlı yüklerken, genel olarak bakıldığında Mac'e göre oldukça yavaş kaldığı gözlemlendi."

Kaynak: http://www.chip.com.tr/konu/Vista-Mac-lerde-daha-iyi-calisiyor_6484.html

Bir Mac'e Vista kurup, üzerinde CS4 çalıştırabilirsiniz manasına geliyor bu, bence ;)

2 hafta önce PHOTOSHOP HANGİ İŞLETİM SİSTEMİNDE İYİ ÇALIŞIR?(MAC,WİNDOVS) Ref. #276097 | Msj.7
graf
Ziya Harun Ergenç

Enigmatrix bende tam buu yazıyı yollamak üzereydim siz benden fazala yaşayacaksınız :)
Tabii böyle bir seçenek var ama bunun olumsuz yanlarıda var tabii örneğin aşağıda bahsettiğim virüs avantajı yok oluyor. Bir çaresini bulurlar diye düşünüyorum.

2 hafta önce PHOTOSHOP HANGİ İŞLETİM SİSTEMİNDE İYİ ÇALIŞIR?(MAC,WİNDOVS) Ref. #276106 | Msj.8
Enigmatrix
Murat A. ÇİÇEK

Aman Ziya bey onu ben bilemem, haşa, velakin bir senedir PC ye MacOSx kurabilmek için uğraştığımı, inşallah becerirsem de (yedek harddiskim yok ama gelmek üzere) CS3 ün Mac versiyonuyla karşılaştırma şansı yapıp paylaşabilirim ve beraberce görürüz diye umuyorum :)

2 hafta önce PHOTOSHOP HANGİ İŞLETİM SİSTEMİNDE İYİ ÇALIŞIR?(MAC,WİNDOVS) Ref. #276111 | Msj.9
skoda
HALİL İBRAHİM ÖZENİR

8 çekirdek işlemci henüz yok Harun bey piyasaya çıkmış şuan 4 çekirdekli işlemciler mevcut ama 2009 da olabilir diye düşünüyorum.Selamlar...

2 hafta önce PHOTOSHOP HANGİ İŞLETİM SİSTEMİNDE İYİ ÇALIŞIR?(MAC,WİNDOVS) Ref. #276120 | Msj.10
mehmetdaskin2

Sanırım yaygınlaştıkça daha çok virüs vakasına maruz kalmış apple.Bunu bir gazetede okudum 1 yılda yaklaşık 250 farklı virüsle karşılaşmışlar.Tabii bu Apple için yeni sayılır ama özellikle grafik performansının üstünlüğünden bahsediliyor.Ne gibi bir farkı var?

2 hafta önce PHOTOSHOP HANGİ İŞLETİM SİSTEMİNDE İYİ ÇALIŞIR?(MAC,WİNDOVS) Ref. #276248 | Msj.11
Demirciler
Hüsamettin Demirci

Her iki sistemide (Leopard-Windows XP) 24'' Curo Duo Extreme 2.8 Ghz Mac ile kullanıyorum belirttiğiniz gibi XP ve Vista çok stabil çalışıyor ancak Leopard ile CS3 çalıştırmayı başaramadım çünki uyumsuzluklar var ve Adobe bunları hala düzeltebilmiş değil en azından bende durum böyle. Mac üzerine Nikon'un NX Capture programını kurarak renk ayarlarınıda Nikon sRGB ayarlarsanız görüntü ve baskı kalibrasyonu çok iyi oluyor.
Bence Mac 'e bukadar büyük para vermek yerine çok yakında yaygınlaşacak olan LED bir ekran ile mükemmel PC yapılabilir.
Adobe'nin CS4 'ü Vista 64 Bit ile çalışacak şekilde üreteceği birçok yerde yazılıyor bunuda gözardı etmemekte fayda var.

2 hafta önce PHOTOSHOP HANGİ İŞLETİM SİSTEMİNDE İYİ ÇALIŞIR?(MAC,WİNDOVS) Ref. #276310 | Msj.12
graf
Ziya Harun Ergenç

Halil bey siteye ilanını ve fiyatını koymuşlar. (8 çekirdek)
http://estore.apple.com.tr/cgi-bin/WebObjects/AppleStore.woa/wa/urunList?grup_id=211130
Mac te şuan en büyük problem font olayı eski fontlar yüklenince problem çıkarıyor.

2 hafta önce PHOTOSHOP HANGİ İŞLETİM SİSTEMİNDE İYİ ÇALIŞIR?(MAC,WİNDOVS) Ref. #276350 | Msj.13
mehmetdaskin2

Arkadaşlar
Bu epeydir ilgilendiğim bi konu idi.HP nin Core cuad 2.4Ghz’lik
işlemcili teknik özellikleri nerdeyse aynı bilgisayarı ile arada
neredeyse iki misli fiyat farkı var.ÜstelikHP 4 çekirdekli.Ama bütün ticari foto ile ilgilenenler MAC tercih ediyor.Bu durumu anlamaya çalıştım.Gelen cevaplar için
teşekkürler(’ticari’diye sınırlamayalım, CS3ten önceki durum
sanırım çoğu fotoğrafçı için böyleydi.)

Bu mesaj 03.05.2008 11:44 tarihinde değiştirildi.

Son Projelerimiz
Negatif.com
Sinemalar.com
Doviz.com
Tüm Liste
FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.