FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 12 dk. önce
Dijital Teknikler
Son: 41 dk. önce
Etkinlikler
Son: 38 dk. önce
Donanım-Ekipman
Son: 37 dk. önce
Satılık-Alınık
Son: 3 dk. önce
Tüketici Köşesi
Son: 19 dk. önce
Foto-Röportaj
Son: 1 hafta önce
OrnitoFoto
Son: 2 hafta önce
Site Hakkında
Son: 2 saat önce
Karanlık Oda
Son: 1 gün önce
Genel
Son: 44 dk. önce

Dijital Teknikler

2 hafta önce Türkçe Resimli Photosop Dersleri - 2 (64 Çeşit Teknik) Ref. #275372 | Msj.1
Chiris
Emre ÖZIRMAK

İlk açmış olduğum konuda olduğu gibi bu konuda da genephotoshopderslerine devam edicez... 1. Ders çalışmalarınıbitirenarkadaşları şimdi biraz daha zorlu bir çalışmaseçenekleriylekarşılaşcak... Artık kendinize bende photoshopuöğrendimdiyebilirsiniz...

Arkadaşlar çalışma tekniklerinin her biri sadece adım adımöğretilmek amaçlı bir resim üzerinde uygulandığını unutmayalımresimlerin bir yönüne uygulanan çalışma sizin yaratıcılık gücünüzleçok farklı bir alanda başka bir amaçlada kullanabilirsiniz.Kombinasyonda mümkündür iki farklı tekniği birleştirerek farklı birsentezde çıkartabilirsiniz dediğim gibi bu sizin yaratıcılığınızave çalışmadan ne istediğinizi bilmenize bağlıdır. Bu teknikleriyayınlamamın amacı öğrenmenizin yanında birikiminizleüretkenliğinizi artırmayı hedefler

Download:

http://rapidshare.com/files/97807306/Photoshop_Dersleri_2..rar

İÇİNDEKİLER

3 Boyutlu nesne yapmak.doc
Alevli Yazı Efekti.doc
Animasyon Değişen saç modelleri.doc
Arabaya neon eklemek.doc
Arka Planı Temizleme Color Range.doc
Arka Planı Temizleme Extract.doc
Arka Planı Temizleme Magic Eraser Tool.doc
Arka Planı Temizleme Magic Wand.doc
Arka Planı Temizleme Pen Tool.doc
Arkaplan yapımı.doc
Basılı işlerden yapılan taramayı düzeltme.doc
Buz Efekti Verme.doc
Çekim ortamlarını ve gürünü düzeltme.doc
Çim efekti yapmak.doc
Diş Beyazlatma.doc
Düz hatlardaki eğilmeler.doc
Fotoğraftan İstenmeyen Bölümleri Silme.doc
Fotomontaj.doc
Giysi Rengi değiştirme.doc
Göz rengi değiştirme.doc
Göze Makyaj Yapma.doc
Hareketli Parlama.doc
Hareketli yazı.doc
Hızlı ve kolay fotoğraf düzeltme.doc
İki Resmi Birleştirme.doc
İyi taranmamış çizgisel işleri düzeltme.doc
Kara Kalem Efekti Yapma.doc
Karakalem Çalışması.doc
Karanlık çekilmiş fotoğrafı aydınlatma2.doc
Karanlık çekilmiş fotoğrafı düzeltme.doc
Kenar düzeltme.doc
Kırmızı göz düzeltmek.doc
Klonlama.doc
Kuma Yazı Yazmak.doc
Lab Color ile renk değiştirme.doc
Manzaralarda renk değişimleri.doc
Objeyi ön plana çıkarma.doc
Parlak Buton Yapımı.doc
Red Eye (Kırmızı Göz).doc
Renk ve çekim hatalarını düzeltme.doc
Resim Kenarını Kıvırma.doc
Resime ölü efekti vermek.doc
Resimlere Çerçeve.doc
Resimleri duvara atmak.doc
Resme alan derinliği ekleme.doc
Resme buruşukluk verme.doc
Resme Netro Görüntüsü Verme.Doc
Resmi netleştirme.doc
Saç Kesmek.doc
Saç Rengini Değiştirme.doc
Saç rengini değiştirme2.doc
Sakal Bıyıp Yapma.doc
Tarama Sorununu düzeltme.doc
Ten Rengini Esmerleştirme.doc
Transparan Yazı.doc
Videodan Animasyon Yapmak.doc (Bu tekniği seri çekim resimleriniz içinde düşünebilirsiniz)
Vücuda Dövme Yapma.doc
Yağmur Efekti.doc
Yaşlandırma.doc
Yazı Efektleri.doc
Yazıyı döndürmek.doc
Yıldızlı yazı efekti.doc
Yüz Temizleme.doc
Yüze dikiş efekti yapmak.doc
Yüze rütüş yapmak.doc
Yüze tahta efekti verme.doc

--------------

Hepinize iyi Çalışmalar...

Bu mesaj 01.05.2008 13:50 tarihinde değiştirildi.

Foruma katılmak için üye olun...

2 hafta önce Türkçe Resimli Photosop Dersleri - 2 (64 Çeşit Teknik) Ref. #275415 | Msj.2
sckalv

1. dersi nerde bulabilirim.

2 hafta önce Türkçe Resimli Photosop Dersleri - 2 (64 Çeşit Teknik) Ref. #275421 | Msj.3
Chiris
Emre ÖZIRMAK

sckalv;

http://www.fotokritik.com/forum/61826

Digital Teknikler bölümünde bu konunun 2 alt konusu.. yukarıdaki link

2 hafta önce Türkçe Resimli Photosop Dersleri - 2 (64 Çeşit Teknik) Ref. #275545 | Msj.4
dersimli
Zeynel Abidin Dersimli

Bir türlü beceremedim, kedi resmi falan çıkıyor...

Hangi 4 harfi girmem gerek?

Birisi yardımcı olursa sevineceğim.

ekten yardım edebilirsiniz.

Ekler

2 hafta önce Türkçe Resimli Photosop Dersleri - 2 (64 Çeşit Teknik) Ref. #275694 | Msj.5
efekarahan
TURGAY AKIN

Sayın Zeynel üzerinde kedi resimlerinin olduğu harfleri kodlamanız gerek, köpek resimli harflerden birini girerseniz kod kabul edilmiyor.

2 hafta önce Türkçe Resimli Photosop Dersleri - 2 (64 Çeşit Teknik) Ref. #275721 | Msj.6
dersimli
Zeynel Abidin Dersimli

Çok teşekkür ederim Turgay Bey, ben harflerin üzerindeki kedilere köpeklere bakmamıştım bile. :)

2 hafta önce Türkçe Resimli Photosop Dersleri - 2 (64 Çeşit Teknik) Ref. #275870 | Msj.7
Ekiki

Emre Bey
bir katkıda benden olsun...
Su adresten Photoshop ta kullanabilecenimiz Actionlari indirilebilinir.

http://browse.deviantart.com/resources/applications/psactions/

2 hafta önce Türkçe Resimli Photosop Dersleri - 2 (64 Çeşit Teknik) Ref. #275894 | Msj.8
Chiris
Emre ÖZIRMAK

tabiki ekiki bizimle paylaştığın için teşekkürler umarım ders2yi beğenmişsindir.. yaşlandırma tekniğini inceledinmi merak ettim... çok fazla ayrıntı olduğunu görmüştüm fakat bir resimle deneyince yüzü doğal haliymiş gibi gerekli yerlerdeki deri krısıklıklarını klonlamak oldukca zorluyor ınsanı..

2 hafta önce Türkçe Resimli Photosop Dersleri - 2 (64 Çeşit Teknik) Ref. #275896 | Msj.9
Chiris
Emre ÖZIRMAK

Sanırım RAPIDSHARE Kodlama sistemini kaldırmış Lostun 4. sezon bolumlerını ındırıyorum kodlama sormuyor dırek lınkı ındırebılıyorum...

2 hafta önce Türkçe Resimli Photosop Dersleri - 2 (64 Çeşit Teknik) Ref. #275942 | Msj.10
angel_lily

bu dersi indiremedim..linkte bir sorunmu var acaba?

2 hafta önce Türkçe Resimli Photosop Dersleri - 2 (64 Çeşit Teknik) Ref. #275944 | Msj.11
Chiris
Emre ÖZIRMAK

link canavar gibi.. :D sol ayak sağ ayağa takılır yinede bu link takılmaz =)))))

sen nerede takıldın :D

2 hafta önce Türkçe Resimli Photosop Dersleri - 2 (64 Çeşit Teknik) Ref. #275985 | Msj.12
Ekiki

Emre Bey
daha indirmeye yeni, fırsatım olacak. bi zamanlar kafama cok
taktıgım bir konuydu bu yaşlandırma teknigi. nerdeyse hatmettim o
teknigi... :)))
umarım benimkinden farklıdırda yeni bir teknigiğin tadını
cıkartırım...
ha bu arada senin profil fotografı baya genc duruyor.... hemen
yaslandıralım bakalım bu teknikle :)))))

Selamlar
Uygar

Bu mesaj 02.05.2008 14:20 tarihinde değiştirildi.

2 hafta önce Türkçe Resimli Photosop Dersleri - 2 (64 Çeşit Teknik) Ref. #276049 | Msj.13
Chiris
Emre ÖZIRMAK

:))) teknığı 3-4 fotografa uygulamıstım fakat kendıme uygulamadım hıc acıkcası...

2 hafta önce Türkçe Resimli Photosop Dersleri - 2 (64 Çeşit Teknik) Ref. #276055 | Msj.14
efekarahan
TURGAY AKIN

Uygar kardeş ne zamandır aradığım actionları vermişsin ne kadar teşekkür etsem az.Çok sağol. :)

2 hafta önce Türkçe Resimli Photosop Dersleri - 2 (64 Çeşit Teknik) Ref. #276067 | Msj.15
Ekiki

Turgay hocam umarım isinize yarar :)

2 hafta önce Türkçe Resimli Photosop Dersleri - 2 (64 Çeşit Teknik) Ref. #276088 | Msj.16
Ekiki

ihtiyarlatma teknigine baktım
cok uzun ve zor bir teknik özelliklede sac kısmı..
o kadar sabırlı olsam ugrasırım, ama nerde bende o sabır....
benim kullandıgım daha basit. ihtiyar biri yüzden secilen bölgeleri
kopyalayıp genç olan fotografa ekliyorum... sekli yüz hatlarına
uydurduktan sonra kenarları blur , % 5 ile silgi vs tekniklerle
düzeltip ihtiyar hale getiriyorum.... sonra renk ayarlamaları
filan... işe yarıyor sonuçta ....
neyse uzattım. Sabırlı olan için harika bir teknik .....
bunca emek icin teşekkürler .....

2 hafta önce Türkçe Resimli Photosop Dersleri - 2 (64 Çeşit Teknik) Ref. #276092 | Msj.17
Ekiki

@Chiris
bu arada ben kendime uyguladım bu teknigi...
hiç ama hiç tavsiye etmem. psikolojik olarak direk çöküyor insan :))))

2 hafta önce Türkçe Resimli Photosop Dersleri - 2 (64 Çeşit Teknik) Ref. #276098 | Msj.18
Chiris
Emre ÖZIRMAK

hahahah bu fikri aklımda tutucam kendime uyğulamamaya çalışıcam... Diğer bir konu evt senin dediğin tekniği biliyorum ve ona yakın birkaç teknik daha görmüştüm ama sonuçlarında bu eklediğim dosyadaki teknikte herşey son halinde çok gerçekçi duruyor... Denediğim için bizzat söylüyorum emin ol saçtan daha zor olan cilt kısmı ve çatlakları klonlama işlemi yapsanda el ayarına ince işçilik gerektiriyor dediğin gibi sabır istiyor genelde tedaylar önemlidir buradada özellikle detayları ince ayrıntılara önem verilmesi gerektiğini ve daha çok ince detayların yapımını kısaca anlatmış (tabi kısacası buysa) utanmasa teknik devam edicek ve etse sanırım yaşlandırmada "kıl foliküllerinin" montajı olurdu.. :))))

2 hafta önce Türkçe Resimli Photosop Dersleri - 2 (64 Çeşit Teknik) Ref. #276107 | Msj.19
Chiris
Emre ÖZIRMAK

Size bir Photoshop tekniği daha;

İNSANA HEYKEL GÖRÜNÜMÜ VERMEK

Photoshop ile Mask ve Burning Tool araçlarını kullanarak bir resmi heykel şekline ( heykel resmi de olması şart) dönüştürebilirsiniz.

Aşağıdaki iki resim referans olarak kullanılmıştır. Bu teknikte amaç bir refrans odjesi kullanarak nasıl değişik etkiler elde edeceğinizi görmeniz açısından bu tekniğide koymayı uygun gördüm.

Referans ( key) olarak kullanılacak heykel resmi

http://img222.imageshack.us/img222/2995/54599bustsource9we7ak.jpg

Hopkins'in resmi (heykele dönüştürlecek resim)

http://img392.imageshack.us/img392/8059/54599hopkinssource3lz0uu.jpg

Burada referans objenizi seçerken dikkat edilmesi gereken nokta heykel objesinin ve resmin birbitine uyumlu olması...

Şimdi resimlerimizi bulduğumuza göre işlemlere geçebiliriz.

Yerleşim ve Maskeleme

Şimdi yapmamız gereken bu iki iresmi aynı sayfaaya taşımak ve yüz ile heykeli birbirine ortalamak. Bunun için Hopkins’in resmini fare ile heykel resmine sürükleyerek iki layeri tek sayfaya taşıyınız

http://img222.imageshack.us/img222/4395/54599placingmasking6ks7br.jpg

Şimdi Hopkins'in yüzünü heykel boyutlarına oranlayın bunu Ctrl+T tuşu ile yapabilirsiniz daha önceki örneklerde anlatıldığı gibi). Bu işlemi yaparken tam sonuç almak istiyorsanız layerin ( hopkins’in) opacity ayarını ( layer penceresinde ) %50 civarına çekin ve bu şekilde resmi küçültüp aşağı uzatarak tam konumuna geitirin. Daha sonra Opcity ayarını değiştirebilirsiniz.

Şimdi işin en can alıcı bölümü Maskeleme, bu iş çok basit ve çok güçlü bir etki yeratır. Photoshop ta en sevdiğim özelliktir ki bu özellik sayesinde çoğu fotoğraçı çok iyi işler çıkarır.

Şimdi altta eklemiş olduğum resimde Hopkinsmask adlı görüntüye bakınız. Orada Edit in Quick Mask moduna tıklıyoruz, görünürde bir değişiklik yok gibi fakat şimdi 45 pix boyuunda ve Soft bir fırça ile resimdeki kırmızı alanların ayınıs elde edinceye kadar boyuyoruz.

Şimdi az önce tıkladığınız Edin in Quick Mask’ın yanında ki Edit in Normal Mode tıkladığınız da otomatik olarak boyadığınız alanların seçildiğini göreceksiniz.

Şimdi CTRL+I tuşlarına basınız ve seçimi ters çevirin aksi takdirde Hopkins’in yüzünü silersiniz.

Bu işlemden sonra Delete tuşuna basın ( kalvyeden) ve gördüğünüz gibi nerdeyse heykel modua girdi hopkins...

Smudge(renkleri kaynaştırma)

Bu aşamada dikaktimizi çeken şey Hopkins’in suratında çık fazla leke ve kırışıklık olması ki bu heykelde bu kadar net göürnmez. resmimizin gerçekçi olması için Hopkins üzerinde biraz flulaştırma ve renk geçiş tonlarını yumuşatma gibi işlemler yapmalıyız. ( bu işlemi fotoğrafçılar çok kullanırlar özellikle göz altı ve güneş lekelerini yok etmek için..)

Bunun için Araçlar Penceresinden Blur Tool ( r) aracına basılı tutup Smudge aracını seçiyoruz. ( Bunu Shift+R tuşlarına 3 kere basarak da yapabilirsiniz. Bu diğer tüm araçlar için geçerlidir. )

Daha sonra resimde görülen yumuşatmayı yapıyoruz. Bunu yapmak için bir noktaya tıklayın ve hafifçe ağaı saga sola hareketlerde ( mouse basılı ) renkleri kaydırın. Çok fazla blur ( flu) yapmamaya çalışın.

http://img65.imageshack.us/img65/6998/54599comparing0tn9tt.jpg

High-Pass Filtresi

Evet şimdiki aşama biraz resmi donuklaştıracak ve alttaki heykel ile eş tonlara kavuşacak. Bunun çin Filter menüsünden Others seçeneğine orada da High-Pass a girerek değerinini yaklaşık 90 yapmanız yeterli...

http://img65.imageshack.us/img65/4372/54599highpass7ce6sp.jpg

Işık, Renk ve Kontrast Ayarları - Hue/Saturation - Contrast/Brightness

Şimdi resmimize biraz daha gerçekçi bir heykel görünümü katacağız. Bunun için Image menüsünden Adjustment ve oradan Hue/Saturaion’ a girerek orada sadece Saturation değerini -70 yapınız. Bu resimdeki renk doyğunluğunun minimal değerlere çekecektir.

Image menüsünden Adjustment e tekrar girerek busefer Brightness/Contrast ayarına girin ve Contrast değerini +30 yapın ışığda biraz kısarak -10 değerine çekerseniz gerçekçi bir yanısma ve ışık oluştutrsunuz. Fakat bu değerleri unutmayın ki biz heykelin ışık duruman göre ayarlıyoruz.

http://img142.imageshack.us/img142/377/ass7ki.jpg

Yansımalar

Bir heykel en belirgin göze çarpan şey yansıttığı ışıklardır. Etraftan heykele gelen ışıklar farklı bir ambiyans oluşturur. Bunun için bizde aşağıda ki renk paletini kullanarak ( açık kahverengi - normal ışık tonu) ve paint brush ile ( soft olmasına dikakt ediniz) belli noktlara ışık efekti yapacağız.

Öncelikle yeni bir layer yaratın ve bu layerin en üstte olmasına dikakt edin. Opacity değerini %40 civaınra getirin ve şimdi bu layer seçili iken hafifçe resimde gördüğünüz noktaları boyayın.

Işık bilginiz yetersiz ise Karakalem Dersleri bölümüne bakabilirsiniz.

http://img142.imageshack.us/img142/9341/adfas0gg.jpg

Düzenleme ve Ayrıntılar

Şimdi büyük ebatta ( 65pix min. ) bir Soft Brush seçiniz ve Araçlar bölümünden Dodge tool ve Burn Tool ları kullanarak ince detayları işleyiniz. Örnek olması açısından ışığının yoğun vurduğu yerlerde ( fakat karanlık kalan yerler yani heykelde parlak fakat resimde karanlık olan ) Dodge Tool’u , ışığın olmaması yada az olması gereken yerlerde ( yani heykelin o bölgesi karanlık fakat resimde parlak olan yerler ) Burn Tool aracını kullanarak detaylandırınız

http://img457.imageshack.us/img457/9302/aaaaaa2zw.jpg

Renk Uyumu

Buradaki işlem çok basit amaç ise Hopkins resminin rengi ile Heykel resminin reklerinin birbirine dha da uyumlu olmasını sağlamak. Bunun için yei bir layer yaratın ve bunun en üstte olmasına dikkat edin. Daha sonra bu layeri "eccd9b" kodlu renk ( açık kahve ve turuncu karışımı, veya sizin belirleyeceğiniz bir ton) ile boyayın. Şimdi Edin in mask moduna geçin ve yeni layerinizin Opacity değerini %50 yapıp az önce anlatıldığını gibi sadece heykelin bölümlerini Soft Brush ile boyayın. Sonra Edin in Normal mode geçin ve CTRL+I yaparak seçimi tersine çevirin. Delete tuşu ile silin. Bu işlem de bu kadar..

http://img142.imageshack.us/img142/2607/aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa1xp.jpg

Gözler

Aynı renk uyumda anlatıldığı gibi benzer işlmeleri yaparak resimde ki etkiyi verebilirsiniz. Bunun için gözlerin ebatında bir yama resmi oluşturun ve rengini de yine heykelin tonlarına yakın seçin daha sonra bu yama resmi iki göze uygulayın ve Opcity değerlerini uygun hale gelinceye kadar değiştirin.

http://img457.imageshack.us/img457/2391/aykut2xw.jpg

Kulaklar

Göze için uygulanan tekniğin aynısıdır. Resmi inceleyiniz.

http://img457.imageshack.us/img457/7336/kulak2ob.jpg

http://img505.imageshack.us/img505/1486/beneuye7mk.jpg

Son Dokunuşlar

Evet geldik işin son aşamasına burası aslında tamamen size bağlı bi aşama yani heykelinize nnasıl bir gürünüm kazandırmak istiyorsanız ona göre çeşitli filtreler uygulamanız gerekiyor. Örnek olaraka şunları deneyebilrisiniz.

Çeşitli yamalar oluşturup Opcity ile pas kırık, ve leke efektleri verebilrisiniz.
Dodge Tool ve Burn Tool ile yakarak veya Parlatarak parlama efetkleri verebilirsiniz.
Yada benim en son yaptığım ve ekleğim resimde ki gibi sitemizdeki pas efektini de kullanrak paslanımış bir etki yaratabilrinisiniz

SONUÇ;

http://img463.imageshack.us/img463/7711/sssssssssssssss4mb.jpg

Kolay Gelsin... Buda başka bir çalışmaydı

1 hafta önce Türkçe Resimli Photosop Dersleri - 2 (64 Çeşit Teknik) Ref. #276395 | Msj.20
Ekiki

bu heykel işini cok tuttum... cok guzel bir teknik...

Dip not : bu teknigi kendi uzerinizde denenmesinde bir sakınca
yoktur... Hatta adamlar heykelimi diktilerdi zamanında diye eşe
dosta hava atma olanagınız doğar....

Bu mesaj 03.05.2008 13:16 tarihinde değiştirildi.

« Önceki 20 12Sonraki 20 »

Son Projelerimiz
Negatif.com
Sinemalar.com
Doviz.com
Tüm Liste
FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.