FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 1 saat önce
Dijital Teknikler
Etkinlikler
Son: 15 dk. önce
Donanım-Ekipman
Son: 1 sn. önce
Satılık-Alınık
Son: 3 dk. önce
Tüketici Köşesi
Foto-Röportaj
Son: 1 hafta önce
OrnitoFoto
Son: 2 hafta önce
Site Hakkında
Son: 3 saat önce
Karanlık Oda
Son: 1 gün önce
Genel

Tüketici Köşesi

3 hafta önce Elektrostar Olumlu Ref. #273042 | Msj.1
flamenco
Rıdvan ÇELİK

Kullanıcı adı / soyadı : Rıdvan ÇELİK / flamenco
İletişim bilgileri (tel. / e-mail): (535) 3901871 /
Tarih:24.04.2008
Firma adı:elektrostar
Yetkili kisi yada kisiler: Ahmet melih tümer
Ekipman: Nikon D 300
Olumlu / Olumsuz: Olumlu
Açıklama: Sipariş verdikten 25 gün sonra ürün elime geçti umudumu kesmiştim başka arayışlar içine girmişken makinam geldi.

Foruma katılmak için üye olun...

3 hafta önce Elektrostar Olumlu Ref. #273301 | Msj.2
OZGURAYDIN
Özgür Aydın

Merhabalar,

Benim de 20 gün önce verdiğim ve henüz elime ulaşmayan bir EOS 40D siparişim var kendisinden. Ümidi kesmek üzereyim ama 25 gün sonra geldi diyorsan hala şansım var sanırım. :) Aslında daha önce bir de lens siparişi vermiştim kendisinden ve neredeyse bir ay sonra gelmişti. Her ne kadar gecikmiş olsa da uygun fiyata gelmesi nedeniyle ikinci siparişi vermiş bulunmaktayım ve bekliyorum.. Piyasaya göre uygun sattığı kesin ancak bir hayli geç geliyor siparişleriniz. Gittigidiyor ve Hemalhemsat'ta kendisiyle ilgili yapılan yorumları okuduğumda yapılan şikayetler siparişlerin geç geldiği, alıcıların kendisine ulaşamadığı, siparişten sonra müşteriyle pek ilgilenmediği yönünde. Olumlu fikirler ise geç de olsa, ürünlerin eninde sonunda alıcıya geldiği şeklinde. Daha önceden alışveriş yapan birçok kişi sabırlı ve beklemesini bilen müşteriler alışveriş yapmalı ondan demiş.. Her ne kadar makineme kavuşmak için sabırsızlansam da benim için sonuç önemli. Daha önceki alışverişim geç de olsa piyasa fiyatına göre oldukça uyguna geldiği içindir belkide; şu anki siparişimin üstünden 20 gün geçtiği halde ürünün elime geçmemiş olmasına ve kendisine bir türlü ulaşamama rağmen nedense olumsuz fikir sahibi değilim henüz kendisi hakkında. Çünkü yine geç de olsa gelirse piyasaya göre oldukça hesaplı bir alışveriş yapmış olacağım. Umarım yanıltmaz bizi..

3 hafta önce Elektrostar Olumlu Ref. #273303 | Msj.3
TTR

Elektrostar'ın birçok ilanı var alışveriş sitelerinde ve gerçekten hesaplı satıyor ama profilindeki yorumları üşenmeden okudum 3-4 tane isim durmadan olumlu yorum yazmış ve hep aynı cümleyi kurmuşlar bana düzmece gibi geldi günahını almış gibi olmuyum ama hep aynı adamlar durmadan alışveriş yapıp duruyorlarsa o başka

3 hafta önce Elektrostar Olumlu Ref. #273305 | Msj.4
OZGURAYDIN
Özgür Aydın

TTR kendisinden daha önce bir alışverişim var ve geç de olsa ürünüm geldi. Şu anda da bekleyen bir siparişim var ama hem satıcıya ulaşamamak hem de hakkında daha sonradan okuduklarım beni biraz kaygılandırıyor. Burdaki mesajımın ardından elektrostar'la ilgili daha çok şeyin yazıldığı bir konu başlığı buldum ve oraya birşeyler yazdım. Okumak istersen http://www.fotokritik.com/forum/61001

3 hafta önce Elektrostar Olumlu Ref. #273371 | Msj.5
skoda
HALİL İBRAHİM ÖZENİR

Elektrostardan aldığınız ürün ucuz olabilir ama hiçbirinin garantisi yok, Tamamı Hongonktan gelme.Ürün elinize ulaştıktan 1 gün sonra bile bozulsa kaderinizle baş başasınız.Bir öğretmen arkadaşım elektrostardan Nikon Colpix 5000 aldı 1 ay sonra LCD ekran gitti.Sonuç geçmiş olsun:)) İki kuruş fazla verin ilk 15 gün direkt değişim ve ayrıca 1 yıl garantiye sahip olun.Ne biray bekleyin nede aradığınız numara çaldığı halde açılmasın veya meil atın cevaplanmasın gibi can sıkıcı durumlarla karşılaşıp paranızla rezil olmayın.

2 hafta önce Elektrostar Olumlu Ref. #273404 | Msj.6
OZGURAYDIN
Özgür Aydın

Halil Bey bir anlamda haklısınız ama garantili almanın bedeli iki kuruş fazladan vermekle değil ki.. Nerdeyse 1000 YTL daha fazla mağazalardaki garantili satış fiyatı.. Ve buna rağmen garantili alınmış birçok ürünün arızalarının çoğu zaman kullanıcı hatası denilerek garanti kapsamı dışında bırakıldığına tanık oluyoruz. Yani bana öyle geliyor ki ürünün başına gelebilecek en kötü durumların maaliyeti hesaplanarak yapılıyor garantili fiyatlar. Ve dediğim gibi çoğu zaman kullanıcı hatası olarak geri çevriliyor, ya da ücret talep ediliyor. Elbette bu durumda da haklarınız var tüketici hakları doğrultusunda, bu konudaki derneklerin de desteğiyle tüketici mahkemelerine falan gidebiliyorsunuz.. Sonunda belki hakkınızı da alıyorsunuz ama sonuç aynı: "paranızla rezil olmak.." Tüm bunlara rağmen garantili fiyatı 300-400 YTL kadar fazla olsa garantili almayı düşüneceğim ancak olmaz ki. 1000 YTL hatta bazen daha fazla farkla satılmaz ki.. Ne büyük kazıklar yediğimizi düşünüyorum aradaki bu büyük farkı görünce..

2 hafta önce Elektrostar Olumlu Ref. #273419 | Msj.7
skoda
HALİL İBRAHİM ÖZENİR

Özgür bey ben TR garantisinden bahsetmedim, Amerika garantisinden bahsettim.Bu rakamlarla Tr den ürün mü alınır, Garantili aldığınız ürünün garantisinden yararlanmaya kalktığınızda kırk dereden su getirtirler zaten:)) Amerikada sistem oturmuş problemsiz TR ye göre çok çok daha rahat hizmet alınmakta.

2 hafta önce Elektrostar Olumlu Ref. #273422 | Msj.8
OZGURAYDIN
Özgür Aydın

Anlıyorum Halil Bey, haklısınız, ABD garantililer daha güvenilir sanırım. Yanlış hatırlamıyorsam ABD garantili satan arkadaşlar 150-200 YTL daha fazlaya satıyor benim aldığım kişiye göre. Ancak onda da arıza durumunda kargo masraflarının çok tutacağını, takip etmenin zor olacağını, yani astarının yüzünü geçeceğini düşündüm.. Bu arada elektrostar'la geç ve güç de olsa görüşebildim az önce. Neden süreç bu kadar zor işliyor bilmiyorum ama HongKong'ta ortak çalıştığı bir kişi var sanırım ve olay daha çok onun ilgisine ve hızına kalıyor. En son siteye kargoya verildiğine dair bilgi girmiş ancak kargo takip numarası vermemişti. Az önce konuştuğumuzda kargoya verilmediği halde, site tarafından tanınan süre dolmak üzere olduğu ve alışverişin iptal edilmemesi için öyle bir bilgi girdiğini itiraf etti ve otomatik olarak paranın satıcı hesabına aktarılmaması, yani paranın havuz hesapta bloke olarak kalabilmesi için sitedeki "ürün henüz elime ulaşmadı" butonunu tıklayıp bekletebileceğimi, muhtemelen bu hafta içinde de kargolanacağını söyledi.. Artık 20 gün beklemişken bir hafta on gün kadar daha bekleyim diyorum.. Ama toplam süre bir ayı aşarsa iptal ettiririm sanırım. Neyseki para havuz hesapta ve güvende. En fazla paramız bir süre sitenin havuz hesabında beklemiş olacak..

2 hafta önce Elektrostar Olumlu Ref. #273466 | Msj.9
skoda
HALİL İBRAHİM ÖZENİR

Arıza durumunda Amerika kargo gidiş geliş 30 usd.Bu işi profesyonel olarak yapan ve Amerikada yaşayan güvenilir insanlarla yaparsanız ne takip zor oluyor nede farklı bir manzeret sunuyorlar.Alış veriş yaptığınız siteye sadece parayı bloke etmek için kargo bilgisi girilip takip numarası girilmeden nasıl sistem işliyor o halde işte o site o boşluğu ortadan kaldırarak takip numarası girilmeden parayı havuzdan kaldırmaması gerekir.Burda site alışveriş edenin yanında değilde satıcının yanında yer almış.Hiç bulaşmayın bence buralara.Kendim bir defa alışveriş etmek gafletinde bulundum Nokia cep telefonuna kapak aldım ilanda orjinal yazmasına rağmen kapağın sahtesi gelmişti.

2 hafta önce Elektrostar Olumlu Ref. #273470 | Msj.10
OZGURAYDIN
Özgür Aydın

Amerika'ya kargo gidiş-geliş ücreti tahmin ettiğimden azmış doğrusu. Bundan sonraki alışverişlerimde düşünebilirim gerçekten.. Bahsettiğiniz konuda haklısınız, sitede o anlamda bir boşluk var. Sanırım kargo takip numarasının girildiği bölümde satıcının güncelleme yapma şansı var. Çünkü aynen şöyle geçiyor: "Verildiği Kargo: DHL Kargo Takip No: Bildireceğim" Zaten şu aşamada bloke kaldırılmış değil ama sanırım onay verilmezse 7 gün sonunda blokeyi kaldırıp satıcıya aktarıyor parayı. Ancak bu sürede gelmemiş olması durumunda siteye bilgi veriliyor ve site blokeyi sürdürüyor. Kargo takip numarası için böyle yazıldığı bir durumda da sanırım blokenin uzatılması konusunda sorun çıkarmayacaktır site.. 6. gün olduğunda siteye bilgi vereceğim konuyla ilgili.. Ben gittigidiyor ve hemalhemsat üzerinden kendime ve arkadaşlarıma toplamda 50'nin üzerinde alışveriş yaptım ama neredeyse hiç sorun yaşamadım, hatta çok karlı çıktım diyebilirim. Ancak işte iyi incelemek, satıcıya ve ürüne dikkat etmek gerekiyor. Ama ilk kez böyle uzadı ve sorun oldu.. Bakalım artık, umarım bu da sorunsuzca tamamlanır..

Son Projelerimiz
Negatif.com
Sinemalar.com
Doviz.com
Tüm Liste
FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.