Tüketici Köşesi
| 3 hafta önce | Elektrostar Olumlu | Ref. #273042 | Msj.1 |
|---|---|---|
|
|
Kullanıcı adı / soyadı : Rıdvan ÇELİK / flamenco Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 3 hafta önce | Elektrostar Olumlu | Ref. #273301 | Msj.2 |
|---|---|---|
|
|
Merhabalar, Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 3 hafta önce | Elektrostar Olumlu | Ref. #273303 | Msj.3 |
|---|---|---|
|
TTR
|
Elektrostar'ın birçok ilanı var alışveriş sitelerinde ve gerçekten hesaplı satıyor ama profilindeki yorumları üşenmeden okudum 3-4 tane isim durmadan olumlu yorum yazmış ve hep aynı cümleyi kurmuşlar bana düzmece gibi geldi günahını almış gibi olmuyum ama hep aynı adamlar durmadan alışveriş yapıp duruyorlarsa o başka Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 3 hafta önce | Elektrostar Olumlu | Ref. #273305 | Msj.4 |
|---|---|---|
|
|
TTR kendisinden daha önce bir alışverişim var ve geç de olsa ürünüm geldi. Şu anda da bekleyen bir siparişim var ama hem satıcıya ulaşamamak hem de hakkında daha sonradan okuduklarım beni biraz kaygılandırıyor. Burdaki mesajımın ardından elektrostar'la ilgili daha çok şeyin yazıldığı bir konu başlığı buldum ve oraya birşeyler yazdım. Okumak istersen http://www.fotokritik.com/forum/61001 Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 3 hafta önce | Elektrostar Olumlu | Ref. #273371 | Msj.5 |
|---|---|---|
|
|
Elektrostardan aldığınız ürün ucuz olabilir ama hiçbirinin garantisi yok, Tamamı Hongonktan gelme.Ürün elinize ulaştıktan 1 gün sonra bile bozulsa kaderinizle baş başasınız.Bir öğretmen arkadaşım elektrostardan Nikon Colpix 5000 aldı 1 ay sonra LCD ekran gitti.Sonuç geçmiş olsun:)) İki kuruş fazla verin ilk 15 gün direkt değişim ve ayrıca 1 yıl garantiye sahip olun.Ne biray bekleyin nede aradığınız numara çaldığı halde açılmasın veya meil atın cevaplanmasın gibi can sıkıcı durumlarla karşılaşıp paranızla rezil olmayın. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 2 hafta önce | Elektrostar Olumlu | Ref. #273404 | Msj.6 |
|---|---|---|
|
|
Halil Bey bir anlamda haklısınız ama garantili almanın bedeli iki kuruş fazladan vermekle değil ki.. Nerdeyse 1000 YTL daha fazla mağazalardaki garantili satış fiyatı.. Ve buna rağmen garantili alınmış birçok ürünün arızalarının çoğu zaman kullanıcı hatası denilerek garanti kapsamı dışında bırakıldığına tanık oluyoruz. Yani bana öyle geliyor ki ürünün başına gelebilecek en kötü durumların maaliyeti hesaplanarak yapılıyor garantili fiyatlar. Ve dediğim gibi çoğu zaman kullanıcı hatası olarak geri çevriliyor, ya da ücret talep ediliyor. Elbette bu durumda da haklarınız var tüketici hakları doğrultusunda, bu konudaki derneklerin de desteğiyle tüketici mahkemelerine falan gidebiliyorsunuz.. Sonunda belki hakkınızı da alıyorsunuz ama sonuç aynı: "paranızla rezil olmak.." Tüm bunlara rağmen garantili fiyatı 300-400 YTL kadar fazla olsa garantili almayı düşüneceğim ancak olmaz ki. 1000 YTL hatta bazen daha fazla farkla satılmaz ki.. Ne büyük kazıklar yediğimizi düşünüyorum aradaki bu büyük farkı görünce.. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 2 hafta önce | Elektrostar Olumlu | Ref. #273419 | Msj.7 |
|---|---|---|
|
|
Özgür bey ben TR garantisinden bahsetmedim, Amerika garantisinden bahsettim.Bu rakamlarla Tr den ürün mü alınır, Garantili aldığınız ürünün garantisinden yararlanmaya kalktığınızda kırk dereden su getirtirler zaten:)) Amerikada sistem oturmuş problemsiz TR ye göre çok çok daha rahat hizmet alınmakta. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 2 hafta önce | Elektrostar Olumlu | Ref. #273422 | Msj.8 |
|---|---|---|
|
|
Anlıyorum Halil Bey, haklısınız, ABD garantililer daha güvenilir sanırım. Yanlış hatırlamıyorsam ABD garantili satan arkadaşlar 150-200 YTL daha fazlaya satıyor benim aldığım kişiye göre. Ancak onda da arıza durumunda kargo masraflarının çok tutacağını, takip etmenin zor olacağını, yani astarının yüzünü geçeceğini düşündüm.. Bu arada elektrostar'la geç ve güç de olsa görüşebildim az önce. Neden süreç bu kadar zor işliyor bilmiyorum ama HongKong'ta ortak çalıştığı bir kişi var sanırım ve olay daha çok onun ilgisine ve hızına kalıyor. En son siteye kargoya verildiğine dair bilgi girmiş ancak kargo takip numarası vermemişti. Az önce konuştuğumuzda kargoya verilmediği halde, site tarafından tanınan süre dolmak üzere olduğu ve alışverişin iptal edilmemesi için öyle bir bilgi girdiğini itiraf etti ve otomatik olarak paranın satıcı hesabına aktarılmaması, yani paranın havuz hesapta bloke olarak kalabilmesi için sitedeki "ürün henüz elime ulaşmadı" butonunu tıklayıp bekletebileceğimi, muhtemelen bu hafta içinde de kargolanacağını söyledi.. Artık 20 gün beklemişken bir hafta on gün kadar daha bekleyim diyorum.. Ama toplam süre bir ayı aşarsa iptal ettiririm sanırım. Neyseki para havuz hesapta ve güvende. En fazla paramız bir süre sitenin havuz hesabında beklemiş olacak.. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 2 hafta önce | Elektrostar Olumlu | Ref. #273466 | Msj.9 |
|---|---|---|
|
|
Arıza durumunda Amerika kargo gidiş geliş 30 usd.Bu işi profesyonel olarak yapan ve Amerikada yaşayan güvenilir insanlarla yaparsanız ne takip zor oluyor nede farklı bir manzeret sunuyorlar.Alış veriş yaptığınız siteye sadece parayı bloke etmek için kargo bilgisi girilip takip numarası girilmeden nasıl sistem işliyor o halde işte o site o boşluğu ortadan kaldırarak takip numarası girilmeden parayı havuzdan kaldırmaması gerekir.Burda site alışveriş edenin yanında değilde satıcının yanında yer almış.Hiç bulaşmayın bence buralara.Kendim bir defa alışveriş etmek gafletinde bulundum Nokia cep telefonuna kapak aldım ilanda orjinal yazmasına rağmen kapağın sahtesi gelmişti. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 2 hafta önce | Elektrostar Olumlu | Ref. #273470 | Msj.10 |
|---|---|---|
|
|
Amerika'ya kargo gidiş-geliş ücreti tahmin ettiğimden azmış doğrusu. Bundan sonraki alışverişlerimde düşünebilirim gerçekten.. Bahsettiğiniz konuda haklısınız, sitede o anlamda bir boşluk var. Sanırım kargo takip numarasının girildiği bölümde satıcının güncelleme yapma şansı var. Çünkü aynen şöyle geçiyor: "Verildiği Kargo: DHL Kargo Takip No: Bildireceğim" Zaten şu aşamada bloke kaldırılmış değil ama sanırım onay verilmezse 7 gün sonunda blokeyi kaldırıp satıcıya aktarıyor parayı. Ancak bu sürede gelmemiş olması durumunda siteye bilgi veriliyor ve site blokeyi sürdürüyor. Kargo takip numarası için böyle yazıldığı bir durumda da sanırım blokenin uzatılması konusunda sorun çıkarmayacaktır site.. 6. gün olduğunda siteye bilgi vereceğim konuyla ilgili.. Ben gittigidiyor ve hemalhemsat üzerinden kendime ve arkadaşlarıma toplamda 50'nin üzerinde alışveriş yaptım ama neredeyse hiç sorun yaşamadım, hatta çok karlı çıktım diyebilirim. Ancak işte iyi incelemek, satıcıya ve ürüne dikkat etmek gerekiyor. Ama ilk kez böyle uzadı ve sorun oldu.. Bakalım artık, umarım bu da sorunsuzca tamamlanır.. Foruma katılmak için üye olun... |
|

© 2004-2008