FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 1 saat önce
Dijital Teknikler
Son: 8 saat önce
Etkinlikler
Son: 18 saat önce
Donanım-Ekipman
Son: 2 saat önce
Satılık-Alınık
Son: 20 dk. önce
Tüketici Köşesi
Son: 16 saat önce
Foto-Röportaj
Son: 1 hafta önce
OrnitoFoto
Son: 1 gün önce
Site Hakkında
Son: 3 saat önce
Karanlık Oda
Son: 9 saat önce
Genel
Son: 4 saat önce

Tüketici Köşesi

« Önceki 20 12Sonraki 20 »

3 ay önce MediaMarkt / Olumlu Ref. #271365 | Msj.1
chagyy
Çağkan Özekli

Kullanıcı adı / soyadı : Çağkan Özekli
İletişim bilgileri (tel. / e-mail): www.mediamarkt.com
Tarih:19.04.08
Firma adı:Mediamarkt
Yetkili kisi yada kisiler:
Ekipman: NIKON D80 kit 18-135mm
Olumlu / Olumsuz: Olumlu
Açıklama: Merhabalar. Nikon D80 ve D300 arasında gidip geldiktensonra makinem için babataş fotoğrafçılığa gittim. Faturasızfiyatına 1600 ytl Faturalı fiyatına 1950 ytl dediler. Faturasız’dakredi kartı çekimi yok, taksit yok. Peşin almak zorundasınız .Bende boşu boşuna nakit avans çekip faiz yiyeceğime giderimmediamarkt’an alırım ve daha karlı çıkarım dedim ve mediamarktagittim. Orada faturalı ve garantili ayrıca vade farksız taksitlifiyatının 1890 ytl olduğunu gördüm. Ayrıca ordaki yetkili bayanbana Ducati Sandisk SD cardda 35 ytl gibi bir indirimde yaptı birdeçanta hediye etti. Açıkçası Mediamarkt’ı öneriyorum. Alıcaklar birdüşünsün derim.Ayrıca faturalı ve garantili Türkiye’demediamarkt’an daha ucuzu bulana ürünü bedava veriyorlar. :)

Sonuc: Bence Mediamarkt elektronikde üstün bir kuruluş...

Bu mesaj 21.04.2008 22:31 tarihinde değiştirildi.

Foruma katılmak için üye olun...

3 ay önce MediaMarkt / Olumlu Ref. #271479 | Msj.2
kcbilir
Korkut Çağatay Bilir

Bilgi için teşekkürler ama ben D80 ile D300 arasında gidip gelmenize takıldım, yol uzun, epey yorulmuş olmalısınız :P

Bu mesaj 21.04.2008 13:36 tarihinde değiştirildi.

3 ay önce MediaMarkt / Olumlu Ref. #271579 | Msj.3
udk
Ulas Devrim Karasungur

Kullanıcı adı / soyadı : Sizin adınız olmalı, Mediamarkt değil

Ayrıca, daha ucuza bulduğunuz zaman bedava vermezler. Bulduğunuz en ucuz fiyatı ödersiniz.

Mediamarkt bu kadar da bonkör değil, benim bildiğim :)

Makinanız hayırlı olsun, güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.

3 ay önce MediaMarkt / Olumlu Ref. #271610 | Msj.4
civciv
Cem Cebeci

Bu tür teknoloji mağazalarında satış temsilcisinin insiyafiyle
indirim yapıldığını ilk defa duydum doğrusu. Etikette ne yazarsa,
kasada onu ödersiniz, yanlış mı biliyorum? Çanta
"hediyesi" de tam bir bomba olmuş açıkçası :)

Bu mesaj 21.04.2008 16:45 tarihinde değiştirildi.

3 ay önce MediaMarkt / Olumlu Ref. #271611 | Msj.5
teodoros
Fatih DÜZGÖREN

Yalçınlara'da baksaydınız keşke D80+18-135mm ve 4gb sd kart 1.851..

Araştırmanız eksik kalmış :)

3 ay önce MediaMarkt / Olumlu Ref. #271649 | Msj.6
chagyy
Çağkan Özekli

@teodoros

Teşekürler. Ama yalçınlarda 2.500 dü :S. Etiler YALÇINLAR. Belki mekandan dolayı pahalıdır.

@civciv. Satış temsilcisi insiyatifi değil mağazanın insiyatifi :). Bende şaşırdım ve aynı soruyu sordum. Fakat mağazamız 2.000 ytl üstü alışverişlerde küçük bir indirim yaptıklarını söyledi.

3 ay önce MediaMarkt / Olumlu Ref. #271693 | Msj.7
pixelkes

Eskişehir'de yaşıyorum Mediamarkt'ın fiyatları inanılacak gibi değil.Kesinlikle güncelleme yapılmıyor.Fiyatlarada yaşanan düşüş etikete yansıtılmıyor ve satış temsilcileri kelimenin tam anlamıyla zır cahil.Örneğin fotoğraf departmanında 5 kişi çalışmasına rağmen ürünler hakkında en ufak bilgiye sahip değiller.(1 kişi Dslr için 1 kişi Compact makineler için 1 kişi lensler için 1 kişi flaş ve filtreler için kalan son kişide çantalar ve flaş kartlar için eğitim almış olsalar herhalde 2 günlerini alır).Ne kadar eğitimsiz olduklarını anlamanız için ufak bir örnek vereyim ; temsilci 70 200 vr için bunun beyazı var sarısı var dedi.Bir an için kendimi kuruyemiş dükkanında leblebi alıyorum zannettim.Hepsiburada ve Yalçınlar adlı şirketleri ilk defa benden duydular ve kaçak ürün sattıklarını iddia ettiler.Varlığından haberi bile olmadığı şirketler için hiç çekinmeden yalan söyledi.Satış stratejileri tamamen yalan söyleme üzerine kurulu.

3 ay önce MediaMarkt / Olumlu Ref. #271696 | Msj.8
kwahraps84
Eren Özdemir

Bende eskişehirdeyim fiyatlar ondanmı ucuzmuş:)

3 ay önce MediaMarkt / Olumlu Ref. #271701 | Msj.9
chagyy
Çağkan Özekli

Evet bazı Elektronik satan yerlerde bilgisiz kişiler var. Örneğin burda Beylikdüzü Mediamarkt 'aki bir kişi 18-135 mm lense 1.400 dolar demişti. :)
Ama Ümraniyede Mediamarkt'aki bayan çok çok bilgili ve fotoğrafçılıkla uğraşıyor. Hoşuma gidende bu oldu...

3 ay önce MediaMarkt / Olumlu Ref. #271702 | Msj.10
kcbilir
Korkut Çağatay Bilir

Aslında Mediamarkt'ın değişik bir satış stratejisi var. Mersin'de yaşıyorum. Sektörden bazı arkadaşlarım değişik departman ve görevlerde Mediamarkt'ta çalışıyor. Bunlardan sizin/bizim muhatabımız olan reyon görevlilsi olanının anlattığına göre ona verilen eğitim sadece raf düzenlemeyle ilgili. "Müşteri buraya gelip Migros'taki gibi alışveriş yapacak" denmiş, yani çok çok ne nerede bunu sorabiliriz o arkadaşlara. Teknolojinin market alışverişi gibi alınması/satılması üzerine kurulu bir felsefe. Manavdan patlıcan alan bayan o patlıcan hakkında bilmesi gereken herşeyi bilir, 3-5 değişik şekilde pişirip yiyebilir, manava soracağı birşey yoktur; aynı mantık... Ha bu iyi midir kötü müdür, ayrı bir tartışma konusudur, finansal ve yönetimsel bir tercihtir...

3 ay önce MediaMarkt / Olumlu Ref. #271720 | Msj.11
chagyy
Çağkan Özekli

Farklı şehirlerde olduğunuzdan dolayı farklılıklar ve yönetim şekil farklılıkları olabilir.
Tavsiyem Ümraniye Mediamarkt'a gidip o bayanla görüşmeniz. Kendiside D80 kullanıyor ve bana fotoğrafçılık hakkında 1 2 saat boyunca birşeyler anlattı. Duraklamadan izledim, dinledim ve şaşırdım. Ayrıca Mediamarkt diğer şublerine eğitim veren kişide kendisi. Ama bana dediği ; "Beylikdüzü şubesinden gelen elemanlarla enstantaneyi öğretmek için 1 gün uğraştık. 2. gün D300 yerine birine Samsung dijital fotoğraf makinesi önermiş eleman." Yani farkı görüyorsunuz.

Şiddetle mediamarkt'aki o bayandan biraz bilgi almanızı öneririm.

3 ay önce MediaMarkt / Olumlu Ref. #271724 | Msj.12
kcbilir
Korkut Çağatay Bilir

Bu bahsettiğiniz tamamen personelin kişisel birikimidir, firmadan böyle bir eğitim almadığını birinci ağızdan söylüyorum. Küreselleşmiş bir şirketten bahsederken o şehirde farklı bu şehirde farklı demek yanlış olur. Ha şu olabilir, o arkadaş fotoğrafçılık ile ilgili bilgisi olduğunu da yazmıştır özgeçmişine, bu yüzden fotoğraf bölümüne yerleştirilmiştir...

3 ay önce MediaMarkt / Olumlu Ref. #271751 | Msj.13
chagyy
Çağkan Özekli

Evet haklısınız. Mediamarkt gel dur diyor sadece başında. O kişinin birikimi.. Ama bilgili bir kişi olunca bir şubede eğitim için diğer elemanları gönderiyorlar o kişi onlara eğitim versin diye...

3 ay önce MediaMarkt / Olumlu Ref. #271761 | Msj.14
udk
Ulas Devrim Karasungur

Sanırım gözden kaçtı ilk mesajım:

Mesaj 3

Kullanıcı adı / soyadı : Sizin adınız olmalı, Mediamarkt değil

Ayrıca, daha ucuza bulduğunuz zaman bedava vermezler. Bulduğunuz en ucuz fiyatı ödersiniz.

Mediamarkt bu kadar da bonkör değil, benim bildiğim :)

Makinanız hayırlı olsun, güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.

3 ay önce MediaMarkt / Olumlu Ref. #271772 | Msj.15
chagyy
Çağkan Özekli

Kusura bakmayın. Hatırladığım kadariyle bedavaydı. Eğer öyleyse kusura bakmayın.

Teşekürler.

3 ay önce MediaMarkt / Olumlu Ref. #271779 | Msj.16
chagyy
Çağkan Özekli

Ref. #271479 | Msj.2

Çağatay bey kusura bakmayın. Mesajınızı yeni gördüm.
D80 ile D300 arasında gitmek gerçekten çok garip değil mi ? Çok ayrılar çünkü.
Fakat babam hangisini istersen alırım dedi. Bende aslında almışken iyisini almak istedim. Ama düşündümki ilerdede alabilirim. DSLR'e yeni geçtiğim için makineleri tanıma fırsatım olması için D80 alıp ve ileri düzeylerdede D300 veya farklı bir model alıp ilerlemeyi düşündüm.
Forumdada sorduğumda ikisinede eşit oranda cevaplar geldi. İkisinide tavsiye eden oldu. Ama sonunda kararım D80+ iyi objektif(ler) oldu.Macro objektif falanda aldım...

3 ay önce MediaMarkt / Olumlu Ref. #271800 | Msj.17
kcbilir
Korkut Çağatay Bilir

Okullar kapanıyor yoksa karne hediyesi mi bu :) Hem de D80/D300 gibi makineler + iyi objektifler + makrolar falan :) Ben bir BMX aldırana kadar neler çekmiştim halbuki :P Babanıza selamlar, makineniz hayırlı olsun. Doğru bir karar vermişsiniz...

3 ay önce MediaMarkt / Olumlu Ref. #271880 | Msj.18
chagyy
Çağkan Özekli

Ehehehe :) Aslında karnem çok kötü =S . Bu sadece babamın beni sürekli hobilerimde desteklemesinden kaynaklanıyor. =)

Çok teşekürler...
Selamlar Çağatay bey. =)

3 ay önce MediaMarkt / Olumlu Ref. #271973 | Msj.19
dtcuneyt
Cüneyt Şanlı

Makinanız hayırlı olsun güle güle kullanın, güzel bir makina darısı başımıza....

Gelelim mediamarkt'ta kendilerini buradan şiddetle kınıyorum, şeffaf değiller.Zaman zaman gazetelerde promosyonlarını görüyoruz, geçende beylikdüzü mediamart'ı aradım fotoğraf makinası soruyorum telefonda fiyat söylemiyorlar, elinizde şu modelden varmı diye soruyorum? Cevap bilgi veremiyoruz mağazamıza gelmeniz gerekiyor deniyor...Ayrıca mediamart'ın internet sitesine bakarsanız zaman zaman yapılan pomosyonlar dışında ürünler yada fiyatları hakkında bilgi yok , bir ürünü merak ettiğinizde mediamart'ın mağazasına gitmeniz gerekiyor, taktik basit biz müşteriyi mağazaya çekelim gelsin nasıl olsa birşeyler satarız mantığı, hangi çağda yaşıyoruz!!!

Teknosa, Bimeks, Gold gibi teknoloji marketlerinde bir ürünü merak ettiğinizde ister telefonla ister kendi internet sitelerinden stok ve fiyat bilgilerine ulaşabiliyorsunuz, şeffaflık budur...

Bol fotoğraflı günler dileğiyle....

3 ay önce MediaMarkt / Olumlu Ref. #272666 | Msj.20
exenjiu
Vadi Erdem

Fotoğraf ekipmanlarında Mediamarkt ümraniye mağazasını sürekli takip ediyorum. En son BW 77 mm UV filtre aldım 80 ytl 5 taksit. hayyamda bile en ucuz 100 ytl nakit fiyat almıştım.

« Önceki 20 12Sonraki 20 »

FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.