FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 2 saat önce
Dijital Teknikler
Etkinlikler
Son: 27 dk. önce
Donanım-Ekipman
Son: 24 dk. önce
Satılık-Alınık
Son: 1 saat önce
Tüketici Köşesi
Foto-Röportaj
Son: 1 hafta önce
OrnitoFoto
Son: 2 hafta önce
Site Hakkında
Son: 11 dk. önce
Karanlık Oda
Son: 1 gün önce
Genel

Karanlık Oda

1 ay önce baski konusunda yardim, renkler cok farkli cikiyor, yorumlarinizi bekliyorum Ref. #268633 | Msj.1
burcubasar
Burcu Başar

merhaba;

canon 350 d den sonra aldigim canon a1 analog makina ile ilk cekimlerimi yapmis bulunuyorum
filmli makinaya yeni gectigim icin bir cok konuda bilgisizim
kullandigim film kodak 100 asa renkli negatif

iddasiz bi fotografcida filmleri yikatip cd de aliyorum sonuclari ve renkler gercek disi cikiyor, yikamanin ve baskinin kotu olmai ihtimali oldukca yuksek gozukuyor ancak benim kacirdigim baska ayarlar da olabilir

ekte tahmin ettigimin cok disinda sonuclar aldigim 4 tane fotograf yolluyorum
yolladigim fotograflara renkler acisindan elestirel bi yorum getirirseniz cok sevinirim

ps: "tek" isimli fotografta modelin ustundeki tshirt gercekte asker yesili - beyaz, pantolon asker yesili, beline asili olan hirka ise kahverengidir.

simdiden tesekkurler

Foruma katılmak için üye olun...

Ekler

1 ay önce baski konusunda yardim, renkler cok farkli cikiyor, yorumlarinizi bekliyorum Ref. #268789 | Msj.2
alpertecer

Film ile uğraşmayalı çok uzun zaman oldu. Şunu söylemek isterim ki fotoğraflardaki derinlik çok hoş. Renkler kaymış olsa da sonuç bence estetik.

Nedenine gelince, aldığınız filmler bayat olabilir, banyo ettirdiğiniz yer banyoyu becerememiş olabilir. Sonuçta bu renkleri makinenin herhangi bir ayarı ile kendiniz elde etmeniz olanaksız.

Ben olsam aynı filmler ve aynı fotoğrafçıya devam ederdim, bu sonuçları elde edebilmek için. :)

1 ay önce baski konusunda yardim, renkler cok farkli cikiyor, yorumlarinizi bekliyorum Ref. #268809 | Msj.3
SABIRLI
Soner SABIRLI

Ehehe tipik bozulmuş kdak profoto100 renkleri... Özellikle arardık tarihi 2 yıl falan geçmiş olanları hey gidi günler...

1 ay önce baski konusunda yardim, renkler cok farkli cikiyor, yorumlarinizi bekliyorum Ref. #268849 | Msj.4
math_
Ahmet Aybuğa

vallaha mı yaa :/

bende profotoların tarihine bakıyor bayat olunca almıyordum :/

tüh tüh tüh

şimdi de fuji alıyorum profoto satmıyor fotoğrafçı pahalıya geliyormuş...

taramadan taramaya bile anında değişiyor fotoğrafların rengi kontrastı ,
tarama yaptırdığım yeri değiştirdim eski filmleri tekrar tarattım çok farklı sonuçlar geldi :S

ne yapsam ben de bilmiyorum...

"Tek Yol Ps "

mi acaba !!??

1 ay önce baski konusunda yardim, renkler cok farkli cikiyor, yorumlarinizi bekliyorum Ref. #268854 | Msj.5
SABIRLI
Soner SABIRLI

PS neden olmasın da başka bir yolu daha var o işin. En ucuzundan bir flatbed alırsınız, doğrudan baskıdan tarama yaparsınız olur biter. Negatif tarama hakikaten sıkıntılı.

Bu arada forumu açan arkadaşa soru şudur ki baskı konusunda yardım diye açılan konuda verilen örnek fotoğraflar baskıdan mı negatiften mi tarama?

1 ay önce baski konusunda yardim, renkler cok farkli cikiyor, yorumlarinizi bekliyorum Ref. #268858 | Msj.6
math_
Ahmet Aybuğa

şunu söylemek istiyorum;

negatiften baskı yaptırsam
yine dijital yöntemle filmi tarıyorlar ve dijital minilab ile baskıyı yapıyorlar

yani eski analog baskı cihazlarından bulmak lazım

agrandizördü galiba, onun daha gelişkini ile çalışan bir yer bulmalı sizin dediğiniz yapmak için.

o da eminim ki kayseri de yoktur ..

1 ay önce baski konusunda yardim, renkler cok farkli cikiyor, yorumlarinizi bekliyorum Ref. #268859 | Msj.7
SABIRLI
Soner SABIRLI

Bir de bir yol daha üşenmeyip sirkeciye gitmek ve bu işi hakkı ile yapan (reklama girmesin isim vermeyeyim) emin ellere teslim etmek...

Yazıp yazdıktan sonra hatırlıyorum hep kayseri'de olduğunuzu. Yok o zaman karta bastırıp karttan taratacaksınız...

1 ay önce baski konusunda yardim, renkler cok farkli cikiyor, yorumlarinizi bekliyorum Ref. #268863 | Msj.8
SABIRLI
Soner SABIRLI

Hay Allah ne menem yermiş bu kayseri. Yine de negatif taratmaktan daha başarılı olacağını düşünüyorum...

1 ay önce baski konusunda yardim, renkler cok farkli cikiyor, yorumlarinizi bekliyorum Ref. #268871 | Msj.9
math_
Ahmet Aybuğa

yok, o da negatif tarandıktan sonra baskı yapıldığı için

pek birşey farketmiyecektir :)

hatta ve hatta ikinci bir tarama devreye soktuğumuz için
dinamik aralıkta bir daralma yaşanacağını düşünüyorum...

keşke film devrinin sonuna denk gelmeseydim
ve hala filmli ekipmana yatırım yapmayı savunsaydım
o zaman bir nikon coolscan alır rahatıma bakardım :)

1 ay önce baski konusunda yardim, renkler cok farkli cikiyor, yorumlarinizi bekliyorum Ref. #269232 | Msj.10
michel

İyi aksamlar kullandıgınız filmlerin tarihinin geçik oldugunu sanmıyorum. Çok eskiden kodak diaları E-4 te yıkarken tarihi geçmemiş film bulmak imkansızdı (sene 1978) ancak bu bahsettiğiniz sorunlar daha çok yıkamadan elde edilmiş gibi. Sirkecide eski yontemlerle şipşak olmadan yıkayacagınız bir kaç yer kaldı. Onları denemenizi ögütlerim. Sakın moralinizi bozmayın lütfen :)))

Son Projelerimiz
Negatif.com
Sinemalar.com
Doviz.com
Tüm Liste
FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.