OrnitoFoto
| 1 ay önce | Kelebek cenneti Türkiye | Ref. #268448 | Msj.1 | |
|---|---|---|---|
|
salev
|
Türkiye’de 345 farklı kelebek türü yaşıyor. Avrupa’da toplam 500
türün olduğu düşünülürse Türkiye ‘kelebek cenneti’ sayılıyor. Ancak
uzmanlar uyarıyor: Türkiye’ye özgü bazı türler tehlikede. Eldeki
verilere göre, 22 endemik türümüz var. Foruma katılmak için üye olun...
|
||
| 1 ay önce | Kelebek cenneti Türkiye | Ref. #269666 | Msj.2 |
|---|---|---|
|
|
Evet tür olarak çok zenginiz, yalnız bu türlerin devamlılığı
bizlerin elinde özelliklede kelebek çeken arkadaşların nasılmı
? Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 3 hafta önce | Kelebek cenneti Türkiye | Ref. #270997 | Msj.3 |
|---|---|---|
|
|
Ne kadar ilgiyiz dimi? Benden başka yorum yazan yok ama bakan çok :)))) Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 3 hafta önce | Kelebek cenneti Türkiye | Ref. #271668 | Msj.4 |
|---|---|---|
|
|
sn engınaktan bukadar kelebek nerde? hakıkaten cok merak ettım genelde dag bayır dolasırız ustelıkte yesılıyle unlu uludag gıbı bır cennetımız var bursa da ama ınankı okadar az kelebek goruyorumkı? bakıyorum makro cekımlere ya nerden bulmuslar o kelebeklerı o yusfcukları da nasıl cekmısler hayret.. eger bızım sehrımızdede yoksa bu mubarekler acaba nerdeler??? bılken varsa bızde gıdelım oralara cekelım sunları :) Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 3 hafta önce | Kelebek cenneti Türkiye | Ref. #271678 | Msj.5 |
|---|---|---|
|
|
Buyrun gidelim, bence çok yakınlar sadece bakmakla alakalı.Sadece ......... ormanında 22 tür gördük kaldıki bakılmadık nereleri var.www.leptr.org da 220. türe yaklaştık belkide geçtik denebilir.Çoğu hayatta kelebeklerin emin olun yeterki çekmek için çabalayalım öldürmek için değil ;) Saygılarımla Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 3 hafta önce | Kelebek cenneti Türkiye | Ref. #271683 | Msj.6 |
|---|---|---|
|
|
tabıkı katılıyorum sıze bakmamı gormekmı demek gıbı bırsey bu :) aslında gormek ıcın bakmak ama nereye ıste o nokta nokta ormanında dedıgınız yer neresı? yesılın 300 ayrı tonunun bulundugu uludagda bıle 10cesıt kelebek gormedım desem yerıdır.. benı yanlıs anlamayın sakın yok bukadar kelebek demek ıstemıyorum sadece nerde acaba veya ozel bır bolgemı bıtkı turumu sever ıster bu kelebekler acaba? hanı kelebekler vadısı falan varya onun gıbı ozel yerlerımı var? bırde aslında sunu sormak ısterım sızlere hazır yakalamısken.. acaba bır kelebegı urkutmeden nekadar mesafe den cekmek gerekır heralde 10cm yaklasan yoktur cekebılmek ıcın? ortalama 75cm ıle 100-150cm arasındakı bır mesafeden rahatca cekebılmek ıcın onerebılecegınız canon uyumlu lensler nelerdır. renk keskınlıgıne ve kalıtesıne gore bırkac alternatıf sunarsanız sevınırım.. saygılarımla Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 3 hafta önce | Kelebek cenneti Türkiye | Ref. #271686 | Msj.7 |
|---|---|---|
|
|
Temmuzun ilk haftasında Bursa/İznikte olacağım bursada kelebek bulamıyorum diyenlere duyurulur..... Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 3 hafta önce | Kelebek cenneti Türkiye | Ref. #271710 | Msj.8 |
|---|---|---|
|
|
Radayhan bey (isminiz profilinde yazmıyor bu şekilde hitap ediyorum) bu hafta o kadar yaklaştık ki lensin önüne bile çarptı, kaldıki elimize aldıklarımız bile oldu, özetle yaklaşmak sorun değil yavaş ve sakin olduktan sonra dibine kadar bile girersiniz Halil İbrahim bey bu konuda zaten uzman onun yanında fazla söz ukalalık gibi olur..... Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 3 hafta önce | Kelebek cenneti Türkiye | Ref. #271717 | Msj.9 |
|---|---|---|
|
|
Engin bey arkadaşın ismi Ayhan:)) iltifatınız için teşekkür ederim.Selamlar saygılar.... Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 3 hafta önce | Kelebek cenneti Türkiye | Ref. #271919 | Msj.10 |
|---|---|---|
|
|
eyvallah dostlar. saolsun halıl ıbrahım bey le yazısıyoruz ozelden
oda yarı hemsehrım benım :) ewet daha once bahsetmıstınız orada
ıznık tarafında bır kanyon vardı galıba? oraya nasıl gıdılır
bılmıyorum . aslında bırkac kısılık gurup yapsakta ıznıkte balık
ıkram etsemde sıze oradanda cekıme gıtsek acaba nasıl olur? 1defne
yapragı+1domates+1 yayın balıgı+1lımon = şişte yayın nedersınız
kulaga hoş gelmıyormu? sonrada güvecte kızarmıs tahin helva..sız
zamanı belırleyın haberleselım. ıznıkbana 100km.. bursa mrk Bu mesaj 22.04.2008 11:47 tarihinde değiştirildi. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 3 hafta önce | Kelebek cenneti Türkiye | Ref. #271940 | Msj.11 |
|---|---|---|
|
|
Engin Bey burada kelebek öldürmekten zevk alacak tipler bulunmaz
sanıyorum.bahsettiğiniz ormanın ismini gizleyince şaşırdım
biraz:)belki daha başka sebepler de vardır, tartışmak için
söylemiyorum. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 3 hafta önce | Kelebek cenneti Türkiye | Ref. #271941 | Msj.12 |
|---|---|---|
|
|
Naci bey insnalardan emin olamıyoruz ki geçen günlerde bir haber
vardı şöyleki; Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 3 hafta önce | Kelebek cenneti Türkiye | Ref. #271945 | Msj.13 |
|---|---|---|
|
|
kelebek koleksiyonculuğunu biliyordumda bu adam gibi abartanını ilk defa duyuyorum.Tuhaf bir durum.Ölüsevicilik gibi bi şey bu. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 3 hafta önce | Kelebek cenneti Türkiye | Ref. #271951 | Msj.14 |
|---|---|---|
|
|
gereklı cevabı ve hıssttıklerımı yazdım o konuya. http://www.fotokritik.com/forum/54559 Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 3 hafta önce | Kelebek cenneti Türkiye | Ref. #271952 | Msj.15 |
|---|---|---|
|
|
garip olan niye aynı kelebekten 10.000 ler topluyosun hadi 1000 topladın yada 5000 topladın ama 10000 ...... çok garip geliyor bana ama yapcak bir şey yok tabi.Gelin www.leptr.org a üye olun hem meraklarınız giderilir hemde elinizdeki türleri tanımlarız.Hatta oratk bir organizsyonla bile gezebilir... Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 3 hafta önce | Kelebek cenneti Türkiye | Ref. #271955 | Msj.16 |
|---|---|---|
|
|
yaw arkadaslar buarada hala bır makro lens alamadım cok kararsız kaldım :( canon 100mm f2/8 marosu + sigma 70mm+sıgma 150mm+sıgma 180mm makro ??? bakıyorum stede cekılen karelere bu lenslerle hepsıylede cok guzel calısmalar var. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 3 hafta önce | Kelebek cenneti Türkiye | Ref. #271958 | Msj.17 |
|---|---|---|
|
|
150mm çok güzel f2, 8 biraz ağır fakat netleme hızı falan
muhteşem, Foruma katılmak için üye olun... |
|

© 2004-2008