FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 53 dk. önce
Dijital Teknikler
Son: 1 saat önce
Etkinlikler
Son: 2 dk. önce
Donanım-Ekipman
Son: 14 dk. önce
Satılık-Alınık
Son: 11 dk. önce
Tüketici Köşesi
Foto-Röportaj
Son: 1 hafta önce
OrnitoFoto
Son: 2 hafta önce
Site Hakkında
Son: 3 saat önce
Karanlık Oda
Son: 1 gün önce
Genel

OrnitoFoto

1 ay önce Kelebek cenneti Türkiye Ref. #268448 | Msj.1
salev

Türkiye’de 345 farklı kelebek türü yaşıyor. Avrupa’da toplam 500 türün olduğu düşünülürse Türkiye ‘kelebek cenneti’ sayılıyor. Ancak uzmanlar uyarıyor: Türkiye’ye özgü bazı türler tehlikede. Eldeki verilere göre, 22 endemik türümüz var.

GÜLAY FIRAT İstanbul / Milliyet (14.10.2008)

http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=HaberDetay&Kategori=yasam&ArticleID=516631

Foruma katılmak için üye olun...

Ekler

1 ay önce Kelebek cenneti Türkiye Ref. #269666 | Msj.2
enginaktan
Engin Aktan

Evet tür olarak çok zenginiz, yalnız bu türlerin devamlılığı bizlerin elinde özelliklede kelebek çeken arkadaşların nasılmı ?

çektiğiniz kelebek fotoğraflarını www.leptr.org a yükleyin verilerini girin yeter.Hatta kelebek videolarına bile açığız herkesi bekleriz.

(Sitenin sahibi gibi bir uslupla yazdığım için kusura bakmayın, diğer leptr kullanıcıları sakın alınmasın onlar zaten ne anlatmak istediğimi anlamışlardır)

Saygılarımla...

3 hafta önce Kelebek cenneti Türkiye Ref. #270997 | Msj.3
enginaktan
Engin Aktan

Ne kadar ilgiyiz dimi? Benden başka yorum yazan yok ama bakan çok :))))

3 hafta önce Kelebek cenneti Türkiye Ref. #271668 | Msj.4
radayhan

sn engınaktan bukadar kelebek nerde? hakıkaten cok merak ettım genelde dag bayır dolasırız ustelıkte yesılıyle unlu uludag gıbı bır cennetımız var bursa da ama ınankı okadar az kelebek goruyorumkı? bakıyorum makro cekımlere ya nerden bulmuslar o kelebeklerı o yusfcukları da nasıl cekmısler hayret.. eger bızım sehrımızdede yoksa bu mubarekler acaba nerdeler??? bılken varsa bızde gıdelım oralara cekelım sunları :)

3 hafta önce Kelebek cenneti Türkiye Ref. #271678 | Msj.5
enginaktan
Engin Aktan

Buyrun gidelim, bence çok yakınlar sadece bakmakla alakalı.Sadece ......... ormanında 22 tür gördük kaldıki bakılmadık nereleri var.www.leptr.org da 220. türe yaklaştık belkide geçtik denebilir.Çoğu hayatta kelebeklerin emin olun yeterki çekmek için çabalayalım öldürmek için değil ;) Saygılarımla

3 hafta önce Kelebek cenneti Türkiye Ref. #271683 | Msj.6
radayhan

tabıkı katılıyorum sıze bakmamı gormekmı demek gıbı bırsey bu :) aslında gormek ıcın bakmak ama nereye ıste o nokta nokta ormanında dedıgınız yer neresı? yesılın 300 ayrı tonunun bulundugu uludagda bıle 10cesıt kelebek gormedım desem yerıdır.. benı yanlıs anlamayın sakın yok bukadar kelebek demek ıstemıyorum sadece nerde acaba veya ozel bır bolgemı bıtkı turumu sever ıster bu kelebekler acaba? hanı kelebekler vadısı falan varya onun gıbı ozel yerlerımı var? bırde aslında sunu sormak ısterım sızlere hazır yakalamısken.. acaba bır kelebegı urkutmeden nekadar mesafe den cekmek gerekır heralde 10cm yaklasan yoktur cekebılmek ıcın? ortalama 75cm ıle 100-150cm arasındakı bır mesafeden rahatca cekebılmek ıcın onerebılecegınız canon uyumlu lensler nelerdır. renk keskınlıgıne ve kalıtesıne gore bırkac alternatıf sunarsanız sevınırım.. saygılarımla

3 hafta önce Kelebek cenneti Türkiye Ref. #271686 | Msj.7
skoda
HALİL İBRAHİM ÖZENİR

Temmuzun ilk haftasında Bursa/İznikte olacağım bursada kelebek bulamıyorum diyenlere duyurulur.....

3 hafta önce Kelebek cenneti Türkiye Ref. #271710 | Msj.8
enginaktan
Engin Aktan

Radayhan bey (isminiz profilinde yazmıyor bu şekilde hitap ediyorum) bu hafta o kadar yaklaştık ki lensin önüne bile çarptı, kaldıki elimize aldıklarımız bile oldu, özetle yaklaşmak sorun değil yavaş ve sakin olduktan sonra dibine kadar bile girersiniz Halil İbrahim bey bu konuda zaten uzman onun yanında fazla söz ukalalık gibi olur.....

3 hafta önce Kelebek cenneti Türkiye Ref. #271717 | Msj.9
skoda
HALİL İBRAHİM ÖZENİR

Engin bey arkadaşın ismi Ayhan:)) iltifatınız için teşekkür ederim.Selamlar saygılar....

3 hafta önce Kelebek cenneti Türkiye Ref. #271919 | Msj.10
radayhan

eyvallah dostlar. saolsun halıl ıbrahım bey le yazısıyoruz ozelden oda yarı hemsehrım benım :) ewet daha once bahsetmıstınız orada ıznık tarafında bır kanyon vardı galıba? oraya nasıl gıdılır bılmıyorum . aslında bırkac kısılık gurup yapsakta ıznıkte balık ıkram etsemde sıze oradanda cekıme gıtsek acaba nasıl olur? 1defne yapragı+1domates+1 yayın balıgı+1lımon = şişte yayın nedersınız kulaga hoş gelmıyormu? sonrada güvecte kızarmıs tahin helva..sız zamanı belırleyın haberleselım. ıznıkbana 100km.. bursa mrk
deyım ben.. kestane kebap acele cevap :))

Bu mesaj 22.04.2008 11:47 tarihinde değiştirildi.

3 hafta önce Kelebek cenneti Türkiye Ref. #271940 | Msj.11
nacieyp
NACİ EYYUPOĞLU

Engin Bey burada kelebek öldürmekten zevk alacak tipler bulunmaz sanıyorum.bahsettiğiniz ormanın ismini gizleyince şaşırdım biraz:)belki daha başka sebepler de vardır, tartışmak için söylemiyorum.
Ben de kır bayır gezen biri olarak fazla kelebek göremiyorum.Belki Erzurum a tam anlamıyla bahar gelmediği içindir.Eğer kelebeklerin topluca bulundukları yerler -su kenarı, şu özellikte yerler vs gibi-bilgi verirseniz fotoğraflamayı çok isterim.
Selamlar

3 hafta önce Kelebek cenneti Türkiye Ref. #271941 | Msj.12
enginaktan
Engin Aktan

Naci bey insnalardan emin olamıyoruz ki geçen günlerde bir haber vardı şöyleki;

Apollo denen bir türümüz var ve bu tür tehlike altında fakat bu türden 17000 tane civarında yakalayıp kurutmuş bir insan var.Yani hesaplayın ayni kelebekten 17000 tane linkide burda buyrun http://www.fotokritik.com/forum/54559 e şimdi sizde gelin ormanın adını yazın :))))

3 hafta önce Kelebek cenneti Türkiye Ref. #271945 | Msj.13
nacieyp
NACİ EYYUPOĞLU

kelebek koleksiyonculuğunu biliyordumda bu adam gibi abartanını ilk defa duyuyorum.Tuhaf bir durum.Ölüsevicilik gibi bi şey bu.

3 hafta önce Kelebek cenneti Türkiye Ref. #271951 | Msj.14
radayhan

gereklı cevabı ve hıssttıklerımı yazdım o konuya. http://www.fotokritik.com/forum/54559

3 hafta önce Kelebek cenneti Türkiye Ref. #271952 | Msj.15
enginaktan
Engin Aktan

garip olan niye aynı kelebekten 10.000 ler topluyosun hadi 1000 topladın yada 5000 topladın ama 10000 ...... çok garip geliyor bana ama yapcak bir şey yok tabi.Gelin www.leptr.org a üye olun hem meraklarınız giderilir hemde elinizdeki türleri tanımlarız.Hatta oratk bir organizsyonla bile gezebilir...

3 hafta önce Kelebek cenneti Türkiye Ref. #271955 | Msj.16
radayhan

yaw arkadaslar buarada hala bır makro lens alamadım cok kararsız kaldım :( canon 100mm f2/8 marosu + sigma 70mm+sıgma 150mm+sıgma 180mm makro ??? bakıyorum stede cekılen karelere bu lenslerle hepsıylede cok guzel calısmalar var.

3 hafta önce Kelebek cenneti Türkiye Ref. #271958 | Msj.17
enginaktan
Engin Aktan

150mm çok güzel f2, 8 biraz ağır fakat netleme hızı falan muhteşem,
180mm f3, 5 olması lazım ama kulanmadın bilmiyorum, daha geniş
açılarda çok yaklaşmanız gerekebilir ben 150mm i öneririm tabi
diğer yorumlarda önemli...

Son Projelerimiz
Negatif.com
Sinemalar.com
Doviz.com
Tüm Liste
FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.