FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 1 saat önce
Dijital Teknikler
Son: 3 dk. önce
Etkinlikler
Son: 31 dk. önce
Donanım-Ekipman
Son: 39 dk. önce
Satılık-Alınık
Son: 10 dk. önce
Tüketici Köşesi
Son: 1 gün önce
Foto-Röportaj
Son: 4 gün önce
OrnitoFoto
Son: 1 hafta önce
Site Hakkında
Son: 2 saat önce
Karanlık Oda
Son: 9 saat önce
Genel
Son: 2 saat önce

Etkinlikler

2 ay önce FK-İstanbul: 30 Mart - Balat ve Kariye Gezisi.. Ref. #255344 | Msj.1
EliteTurk
Uğur Hepdarcan

Tekrar Merhaba Sevgili Dostlar;
Uzun bir aradan sonra Fk-İstanbul Buluşmalarına tekrardankaldığımızyerden başlıyoruz.
2008’in ilk Buluşmasın’da Fotoğraf dostlarımızı bir arayatoplamakyeni arkadaşlarla tanışmak ve herzamanki gibi fotoğrafçekmekamacındayız.

Buluşma Noktamız;
Saat 10.00’da Haliç iskelesi önüdür. Tüm FotoKritik dostlarınıbubuluşmaya davet ediyoruz.

Gezi Rotası;
Saat 10.00’da Haliç iskelesi önünde buluştuktan sonraBalatSokaklarını gezerek başlayacağız ve rampa çıkarak Kariyebölgesinevaracağız.

Kariye Pembe Köşk Cafe’de Öğlen yemeği ve çay molası vereceğiz.
Burada takılarak sohbet edeceğiz tanışacağız vekaynaşacağız.Cafenin tam karşısında "Kariye Müzesi" bulunmaktadırarzu edenarkadaşlarımız Tarih kokan müzeyi dolaşabilir daha sonratekrarcafeye gelebilir yada çevreyi gezebilirler.
Zaman olarak Pembe Köşk cafe’de ve çevresinde 18.00’akadartakılacağız ve geldiğimiz yolları tekrar gezerek vefotoğraflıyarakbuluşma noktamız olan Haliç iskelesinde toplandıktansonra gezimizisonlandıracağız.

Kariye Müzesi;
11. yüzyıl eseridir ve "Hz. İsa" Kilisesi adıyla daanılır.İstanbul’da Ayasofya’dan sonra en önemli Bizans yapısıdır.İstanbulEdirnekapı yakınlarında yer alan mozaik ve freksleriyleünlü bukilise Bizans İmparatoru Alexius Komnenos’un kayınvalidesiMariaDukaina tarafından yaptırılarak Hz. İsa’ya ithaf edilmiş dahasonrabüyütülmüştür. Hz. İsa ve Hz. Meryem’in yaşantılarınısahneleyenmozaik ve fresklerinin çoğu 1305-1320 yıllarındayapılmıştır. II.Bayazıt döneminde camiye çevrilen kilise Cumhuriyetdöneminde1929’da restore edilmiş, mozaikleri meydana çıkarıldıktansonramüze olarak ziyarete açılmıştır. Bu arada, müze ziyaretisonrasındaKilise’yi çevreleyen ahşap evlerde, şehrin koşuşturanortamındanuzakta, rahat bir atmosfer içinde çay ve kahvesunulmaktadır.

Bilgilendirme;
Gezimizde herhangi bir araç kullanılmayacaktır. Balat -Kariyebölgesi mekan olarak rampa ve birbirinden uzak noktalarasahipolduğundan yürüyüş süremiz ve alanımız bir miktaruzayabilir.Sizden ricamız guruptan ayrı takılımamanız ve tek olarakarasokaklara girmeminiz izin almadan fotoğraf çekmemenizdir.

Not: Bu buluşmamıza ek olarak Doğum günü partisi’de eklenmiştirarzueden arkadaşlarımızı Balat - Kariye gezisi sonundaaramızdagöremekten mutlu olacağız. Hepiniz davetlisiniz...

Doğum Günü Partisi Mekanı;
Eminönü - Galata Köprüsü altındaki Maxıgala.

Balat - Kariye Gezisi ve Doğum Günü Partisi Katılımcı Listesi;
Diğer buluşmalarda olduğu gibi Katılımcı Listemizi buradakargaşayapmaması için fkistanbul.com adresimizde tutuyoruz.

Geziye katılmak isteyenler lütfenisimlerinihttp://www.fkistanbul.com/liste17 adresindeki KatılımcıListesineekleyebilirler.

Listeye ekleyipte katılamayacakları belli olanlar da SonKatılımTarihi; 29 Mart 2008 Cumartesi gününe kadar yine kolaycalistedenadlarını çıkartabilirler. Tabi bunları yapabilmekiçinfkistanbul.com sitesine üye olmanız gerekmektedir...

Not: Üyelik için Aktivasyon maili gelmez ise özelimden banabilgiveriseniz üyeliğinizi manuel olarak gerçekleştirebilirim.

Foruma katılmak için üye olun...

1 ay önce FK-İstanbul: 30 Mart - Balat ve Kariye Gezisi.. Ref. #260518 | Msj.2
kockoc
köksal koç

balat kariye taraflarını gezdik ama gene kalabalık bir arkadaş gurubu ile gezebiliriz. . .selamlar

1 ay önce FK-İstanbul: 30 Mart - Balat ve Kariye Gezisi.. Ref. #261306 | Msj.3
furkipam
pamir tunga

gezımızde bır degısıklık yok degılmı

1 ay önce FK-İstanbul: 30 Mart - Balat ve Kariye Gezisi.. Ref. #262161 | Msj.4
EliteTurk
Uğur Hepdarcan

30 Mart 2008 Pazar
Buluşma Noktası; Saat 10.00’da HALİÇ FENER İSKELESİ önü.

Not: Gün ışığından daha fazla yararlanmak maksadıyla yapılan yaz saati uygulaması ay sonunda başlıyor. Buna göre 30 Mart pazar günü saat 03.00’de, saatler bir saat ileri alınacak. Yani Cumartesiyi Pazara bağlayan gece saatlerinizi ileri alırsanız Pazar sabahı buluşma saatimiz 10.00 da sorun yaşamamış olursunuz. Teşekkürler...

Balat - Kariye Gezisi ve Doğum Günü Partisi Katılımcı Listesi;
Katılımcı Üye Sayısı: 74, Toplam Misafir Sayısı: 34, Toplam Katılımcı Sayısı: 108

Diğer buluşmalarda olduğu gibi Katılımcı Listemizi burada kargaşa yapmaması için fkistanbul.com adresimizde tutuyoruz.
Geziye katılmak isteyenler lütfen isimlerini http://www.fkistanbul.com/liste17 adresindeki Katılımcı Listesine ekleyebilirler.

Listeye ekleyipte katılamayacakları belli olanlar da Son Katılım Tarihi; 29 Mart 2008 Cumartesi gününe kadar yine kolayca listeden adlarını çıkartabilirler. Tabi bunları yapabilmek için fkistanbul.com sitesine üye olmanız gerekmektedir...

Not: Üyelik için Aktivasyon maili gelmez ise özelimden bana bilgi veriseniz üyeliğinizi manuel olarak gerçekleştirebilirim.

1 ay önce FK-İstanbul: 30 Mart - Balat ve Kariye Gezisi.. Ref. #262219 | Msj.5
EliteTurk
Uğur Hepdarcan

Buluşma Noktamız: Haliç Fener İskelesi Saat: 10.00 Nasıl gelirim diyorsanız.
Eminönü istikametinden gelecek arkadaşlar Eyüp İstikametine doğru gelecekler.

Sol tarafta Kadirhas Üniversitesini göreceksiniz 500 metre geçtikten sonra Haliç Fener İskelesi ne varmış olacaksınız.

Saatlerinizi ileri almayı unutmayın :) Teşekkürler...

Uğur Hepdarcan - EliteTurk : 0532. 2534964

Bu mesaj 28.03.2008 16:20 tarihinde değiştirildi.

1 ay önce FK-İstanbul: 30 Mart - Balat ve Kariye Gezisi.. Ref. #263312 | Msj.6
time0ut
Ahmet Can ÖZTÜRK

Özel sebeplerden dolayı doğum günü partisine kalamadım. Soğuk ve
ayaza rağmen çok güzel bir buluşma gerçekleşti. Düzenleyen organize
eden katılan doğum günü kutlayan kısacası bu güzel günü bizimle
paylaşan herkese teşekkürler.

Saygılarımla

A.Can Öztürk

1 ay önce FK-İstanbul: 30 Mart - Balat ve Kariye Gezisi.. Ref. #263404 | Msj.7
eregizli

Harika bir geziydi.Can, seninle ayrılırken görüşemedik :( ...kızım Dilara adına ve ben herşey için çok teşekkür ederim...sevgili Engin ve Uğur tekrar mutlu yıllar...

1 ay önce FK-İstanbul: 30 Mart - Balat ve Kariye Gezisi.. Ref. #263420 | Msj.8
freemustang
Engin Başa

sevgili Uğur............ yıllardan beri doğumgünü kutlamayan birisi olarak böyle bir güne vesile oldun.çok güzel hazırlanmış bir PARTİ oldu.... ayrıca BALAT GEZİSİ de sanırım şimdiye kadar olmayan bir katılımla gerçekleşti.... öncelikle sana çok teşekkür ediyorum... Bu fikri ortaya koyan EMİNE ’ ye ve kaç gündür organizasyonun iyi olması için çaba harcayan YASİR ’e ve ESİN’ ne de çok teşekkürler....
Geziye gelen tüm fotoğraf dostlarına, ayrıca doğumgünü sebebiyle yanımızda olan tüm arkadaşlara da çok teşekkürler. sevgiyle kalın....

Bu mesaj 31.03.2008 16:21 tarihinde değiştirildi.

1 ay önce FK-İstanbul: 30 Mart - Balat ve Kariye Gezisi.. Ref. #263429 | Msj.9
nesheli
Neşe Gören

Ben de geziden mutlu ayrıldım :)
Katıldığım 2. gezide fotokritik ailemi biraz daha yakından tanıma imkanı buldum ve çok sıcak dostluklar tanıdım..
Daha sonraki gezilerde havanın sıcaklığıyla birlikte :)
daha da sıcak ortamlarda görüşmek dileğiyle...

Engin Abi ve Uğur Abi’nin doğum günü kutlamasına kalamadığımız için üzgünüm..
ikisine de mutlu ve uzun yıllar :)

1 ay önce FK-İstanbul: 30 Mart - Balat ve Kariye Gezisi.. Ref. #263438 | Msj.10
eregizli

Galiba ilk fotolar benden.Berin Hanım, Gamze Hanım tanışmış olmaktan dolayı çok mutlu oldum.

Ekler
cesur fk cılar.
herşey çok güzeldi :0)
Aylin Hanım tanıştığımıza memnun oldum :0)
Kemal Bey tanıştığımıza m.olduk.

1 ay önce FK-İstanbul: 30 Mart - Balat ve Kariye Gezisi.. Ref. #263478 | Msj.11
Redsea
Gamze Vural

Dilara Hanım, bende sizinle ve güzel kızınız ile tanışmaktan memnun oldum bir sonraki gezide karşılaşmak dileğiyle hoşçakalın....

1 ay önce FK-İstanbul: 30 Mart - Balat ve Kariye Gezisi.. Ref. #263482 | Msj.12
kockoc
köksal koç

Sevgili Uğur ve Engin kardeş . . balat ve akşamki doğum günü kutlamasına gelemedim çok çok üzgünüm. dün malum yaban ile gölyaka taraflarına gittik yaban arabasına atladı geldi sizin yanınıza ama ben biraz yoldan dolayı rahatsız oldum ve gelemedim .size nice mutlu ve sağlık sıhhat ve sevdiklerinizle uzun bir ömür diliyorum. selam ve sevgiler . nice mutlu doğum günlerini birlikte kutlamayı diliyorum . . .selamlar

Köksal KOÇ

1 ay önce FK-İstanbul: 30 Mart - Balat ve Kariye Gezisi.. Ref. #263525 | Msj.13
EliteTurk
Uğur Hepdarcan

Merhaba Sevgili Dostlar;
Soğuk olmasına rağmen katılımın büyük olması ve günün iyi geçmesine sevindim. Saatlerin ileri alınmasından dolayı sabah buluşma noktasında aksaklıklar oldu geciken Arkadaşları ve Dostları beklemek zorunda kaldık. Belli bir güzergah olmadığı için buluşma noktasında beklemek zorunda kalmamız saat 10 deyip 11 de buluşma noktasından ayrılmamız gayet normaldi günün ilk yeni saatine göre 11 olmasını 10 gibi düşünmek zorunda kaldık bundan dolayı katılan arkadaşlardan kendi adıma özür dilerim. Beklemenin sonucu soğuk haricinde güzeldi ilk tanışma ve sohbet ardından açma ve börekler güzeldi, gezi söylediğim gibi soğuğa rağmen iyi geçti yeni dostlar ve eski dostlarla bir arada olmak güzeldi. Balatın sokaklarında kaybolduk dağıldık koptuk ama tekrardan bir arada olduk buluştuk buda ayrı bir keyifti. Kariye Müzesinin önündeki cafede bu kalabaklık kendini gösderdi ne diyebilirimki herşey güzeldi. Akşam için söyleyecek pek birşey bulamıyorum çünkü herşey muhteşemdi bu kadar kalabalık olabileceğimiz hiç aklıma gelmezdi katılan ve aramızda olan tüm arkadaş ve dostlara sonsuz teşekkür ederim. Sizlerle olmak inanın benim için ayrı bir mutluluktu. Herşey gönlünüzce olsun.

Not: Sevgili Eminenin fikriyle ortaya çıkan ortak bir karar ile Engin ve benim doğum günü partimize destekleri ve gösterdikleri yardım ve alakadan dolayı sevgili Emine, Esin ve Yasire sonsuz teşekkürlerimi bir borç bilirim.

Bu mesaj 31.03.2008 15:35 tarihinde değiştirildi.

1 ay önce FK-İstanbul: 30 Mart - Balat ve Kariye Gezisi.. Ref. #263541 | Msj.14
EliteTurk
Uğur Hepdarcan

Güzel günün anısı olan fotoğraflarınızı;
http://www.fkistanbul.com/album119.htm adresine yükleyerek paylaşırsanız seviniriz.

Fotoğraflarınızı Balat Çocukları gurubumuza bekliyoruz...
http://www.fotokritik.com/gruplar/grup.php?id=688

Bu mesaj 01.04.2008 11:22 tarihinde değiştirildi.

1 ay önce FK-İstanbul: 30 Mart - Balat ve Kariye Gezisi.. Ref. #264192 | Msj.15
beyhude03

Balat ve Kariye gezisi ilk katıldığım gezilerden birisiydi. Havanın soğuk olmasına rağmen gayet sıcak bir ortamdı. Geziye katılan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Ayrıca bu geziyi organize eden arkadaşlarıda tebrik ederim. Daha sonraki gezilerde daha da kaynaşmak dileğiyle Esen kalın...
Doğum günü partisine özel programımdan dolayı katılamadım. Arkadaşlarımızın doğum gününü kutlar nice yıllara sağlık ve afiyetle ulaşmasını temenni ederim.

1 ay önce FK-İstanbul: 30 Mart - Balat ve Kariye Gezisi.. Ref. #264676 | Msj.16
nimfea
Neslihan Yazıcılar

Sevgili Fotoğraf Dostlarım…

Her gezide farklı yerler görüp ve farklı kişilerle de tanışıyoruz ama birbirimizle öylesi aşina olduk ki belki aile gibi desek daha doğru olur…

Ve düşünüyorum ki hala sanata değer veren insanlar hala düzeylerini koruyan insanlar var.
Sevgiyi sevgi ve dostluğu dostluk gibi yaşayan şakalaşıp eğlenebildiğimiz bu Pazar günlerinde haftanın stresini attığımız gezilerimizden ben oldukça keyifli ayrılıyorum.

Bazen çocuklaşıp bazen hayatın hüznüne dalıyoruz.
Yaşamak bu olsa gerek.

İyi ki tanıştım sizlerle umarım böylede devam eder sevgili dostlar.

Sevgili Uğur ve Engin’in doğum gününü neşeyle, coşkuyla kutladık her kes doğal ve neşeliydi…
Pasta çok özeldi güne yakışır bir objektif bunun güzelliği insanın yakınlarından gelir sevgili Emine’ye ve Yasir’e içten teşekkürler bu düzenlemeyi yaptıkları için.

Ben çok eğlendim hem gezide hem de doğum günün de her şey için teşekkürler…

U çsuz bucaksız sevgiler doldursun kalbini
Ğ (G) :) Gün karelerinde yansısın yüzünle (elim mecbur uğur )
U ğurlu gelsin sevdiklerin ve hayat
R üyalar da gerçek olur bir gün nice yıllar hey /hat…

E smesin başında hüzünden rüzgârlar
N irvanaya ulaşırsa yüreğin coşkudan
G amsız tasasız bir hayat konsun başına (başa)
İ naçtır insanı ayakta tutan
N asılsa karelerden yansır bu güzel günlerden nice yıllar.

Sevgili dostlar nice yıllar sevgiyle sağlıkla mutlulukla kalın…

Katılımda bulunan her yüreğe ayrı ayrı teşekkürler ve sevgilerle…

Bu şiirle idare edin dostlar ilerisi sürpriz olsun ama zaman verin bana…:)

Sevgi ve saygımla
Fotoğrafla ve şiirle kalın…

Balat’tan bana iyi bir kare ve şiir kaldı sağolun.

Ve en önemlisi sizlerin gülen yüzleri ve sevgileri....

1 ay önce FK-İstanbul: 30 Mart - Balat ve Kariye Gezisi.. Ref. #264688 | Msj.17
freemustang
Engin Başa

sevgili Neslihan ne diyebilirim ki....... duygulandırdın , gözlerimi doldurdun... Bende şahsım adına seni tanımaktan çok mutluyum. gezilerle ilgili yazdıkların çok hoş. şiir içinde ayrıca teşekkürler.

1 ay önce FK-İstanbul: 30 Mart - Balat ve Kariye Gezisi.. Ref. #264697 | Msj.18
chakra

günlerdir yoğunluktan uğrayıp iki satırda ben yazamadım, şimdi Engin vesile oldu da uğradım. Herşey çok güzeldi, son derece keyifli bir geziydi, emeği geçen dostlara teşekkürler, Tanışma fırsatı bulduğum herkese de samimi ve sıcak arkadaşlıkları için ayrıca teşekkürler,

en kısa zamanda görüşmek üzere...

1 ay önce FK-İstanbul: 30 Mart - Balat ve Kariye Gezisi.. Ref. #265329 | Msj.19
nimfea
Neslihan Yazıcılar

Benim de beğeninden yüreğim sevgiyle doldu Engin daha nice yıllar
dostluğa...

Bu mesaj 05.04.2008 05:33 tarihinde değiştirildi.

Son Projelerimiz
Negatif.com
Sinemalar.com
Doviz.com
Tüm Liste
FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.