FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 8 dk. önce
Dijital Teknikler
Son: 1 saat önce
Etkinlikler
Son: 22 dk. önce
Donanım-Ekipman
Son: 43 sn. önce
Satılık-Alınık
Son: 3 dk. önce
Tüketici Köşesi
Son: 22 saat önce
Foto-Röportaj
Son: 1 hafta önce
OrnitoFoto
Son: 1 saat önce
Site Hakkında
Son: 41 dk. önce
Karanlık Oda
Son: 1 gün önce
Genel
Son: 2 dk. önce

Site Hakkında

« Önceki 20 12Sonraki 20 »

5 ay önce ÇDG : ÇEK DE GÖRELIM! :: Konu30 :: 08 Şubat 2008 - 21 Şubat 2008 Ref. #243592 | Msj.1
kaosparadoks
İlker Doğan

ÇDG : Çek de Görelim!

Konu-30 : SEVGİ, SEVGİLİ, SEVGİLİLER GÜNÜ...

Tarih Sınırlaması : Fotoğraflarınız 08.02.2008 ile 21.02.2008tarihleri arasında çekilmiş ve siteye sunulmuş olmalıdır.Bu konudavicdanınız ile başbaşa olduğunuzu hatırlatırım:)

Dijital müdahale :Bu çevrimde dijital müdahale site kurallarıçerçevesinde serbest bırakılmıştır.Ancak her zaman olduğu gibi herne yaptıysanız açıklama satırlarında anlatmanızı bekliyoruz.

Genel kurallar : http://www.fotokritik.com/forum/56257

Fotoğraf Yükleme : Fotoğrafınızı yüklerken ismini ÇDG30-xxxxxşeklinde koymanız fotoğrafınızı bulmamızı kolaylaştıracaktır.

Uyarı : Fotoğrafınızın açıklama satırına

Çekim Tarihi : GG/AA/YYYY şeklinde açıklama yazmayı lütfenunutmayınız. Bu not düşülmeyen fotoğraflar (en azından benimtarafımdan)diskalifiye ve gözardı ediliyor :(

Link Verme : Bu konu ile ilgili fotoğraflarınızın linkini lütfen buforumun altına veriniz.Bu oyun dahilindeki herkesin fotoğrafınızdanhaberdar olması/fotoğrafınızı izlemesi ve nitelikli yorumyazmasınayardımcı olacaktır.

Değerlendirme : Fotoğrafların altında fotoğrafa özel değerlendirmeyapılırken, genel çıkarımları, teknik yaklaşımları bu forum altındada değerlendirebilirsiniz.

Herkese eğlenceli ve başarılı çekimler diliyor, yaklaşan SEVGİLİLERGÜNÜNÜ şimdiden kutluyorum :))

ÇDG : Çek de görelim!

-SADECE FOTOĞRAF-

düzeltme: imla

Bu mesaj 08.02.2008 19:21 tarihinde değiştirildi.

Foruma katılmak için üye olun...

5 ay önce ÇDG : ÇEK DE GÖRELIM! :: Konu30 :: 08 Şubat 2008 - 21 Şubat 2008 Ref. #243617 | Msj.2
Pendulum
yavuz sariyildiz

ben varım...

5 ay önce ÇDG : ÇEK DE GÖRELIM! :: Konu30 :: 08 Şubat 2008 - 21 Şubat 2008 Ref. #243677 | Msj.3
nobody58

bende varım bakalım ilk denemem olacak:=)
herkese kolay gelsin...

5 ay önce ÇDG : ÇEK DE GÖRELIM! :: Konu30 :: 08 Şubat 2008 - 21 Şubat 2008 Ref. #243797 | Msj.4
Gokmanowar
Gökmen Emre Keskin

yok ben yokum. buna yürek dayanmaz tük fk'i kana bularım bu konu başlığı olunca :((

5 ay önce ÇDG : ÇEK DE GÖRELIM! :: Konu30 :: 08 Şubat 2008 - 21 Şubat 2008 Ref. #243853 | Msj.5
kahverengi
murat ural

Merhaba... Ben bu çevrime katılmayı düşünmüyorum... Açıkçası özellikle zamanlaması itibariyle konudan hoşlanmadım...

Tamam , hayatı ve sanatı her gün biraz daha tüketen Kapitalizm'den ve onun bu tür kutsal günlerinden bahsetmeyeceğim fazla. Aşkı bile tüketim değerine çeviren bu gün hakkında başkaları farklı düşünebilir.

Ama biraz fazla popülist bir konu olmadı mı acaba bu... Eğer ilk çevrimde katılımın yüksek olmamasından dolayı böyle bir konu seçildiyse, niceliğe değer veren bu yaklaşımın, niteliksizliği sebebiyle eleştirdiğimiz tavırlardan farklı bir tarafı olmadığını düşünüyorum... Selamlar...

5 ay önce ÇDG : ÇEK DE GÖRELIM! :: Konu30 :: 08 Şubat 2008 - 21 Şubat 2008 Ref. #243855 | Msj.6
kaosparadoks
İlker Doğan

her şeyi eleştirmekten, birbirleri ile didişmekten 2 tuğla üst üste koyamayan karagöz ile hacivat geldi aklıma...
sevgililer günün deyince neden tüketim kültürü canlanıyor beynimizde... herkesin farklı bir algılaması olacaktır. mesela ben ilkokulda, herkes cumhuriyet bayramı konulu resim ödevlerinde; tank, top, tüfek çizerken; gider papatya çizerdim :))
lütfen sekter olmayalım... lütfen... algılar farklıdır unutulmasın. her algıya, sunuma yer var burada...

5 ay önce ÇDG : ÇEK DE GÖRELIM! :: Konu30 :: 08 Şubat 2008 - 21 Şubat 2008 Ref. #243857 | Msj.7
imgelem
Lale Altıntaş

Murat Bey; keşke yazmak yerine bu eleştirinizi çevrime katılıp fotoğrafla ifade etseydiniz...Fotoğrafçılığın (sanatın)özü de eleştirel bakış değilmi?

5 ay önce ÇDG : ÇEK DE GÖRELIM! :: Konu30 :: 08 Şubat 2008 - 21 Şubat 2008 Ref. #243866 | Msj.8
kahverengi
murat ural

"1.Fotoğrafçı dürüst olmalı, yanlış bulduğu, eksik gördüklerini dile getirmeli, her türlü çıkar ilişkilerinden uzak durmalıdır."

"Sadece Fotoğraf" deklarasyonunun birinci maddesi fotoğraf eleştirileriyle sınırlı değil herhalde. Benim bu harekete destek vermemin sebebi niceliğe karşı niteliğin üstünlüğünü savunmanın hepimizin niteliğini artıracağına inanmamdır... Bu oyunu da aynı çerçevede değerlendiriyorum.

Yorumum da açıkça belirttiğim gibi bu konuyu özellikle zamanlaması itibariyle uygun bulmadım. Yoksa sekterliğim "sevgi ve sevgili"kısmına karşı naif bir duruş sergilemekte...

Sizin de belirttiğiniz gibi herkesin kendine özgü bir algılaması var o halde bu ne şiddet bu ne celâl... Selamlar...

5 ay önce ÇDG : ÇEK DE GÖRELIM! :: Konu30 :: 08 Şubat 2008 - 21 Şubat 2008 Ref. #243869 | Msj.9
kaosparadoks
İlker Doğan

murat bey, şiddet ve celal yok... lale hanımın da yazdığı gibi; vahşi kapitalizmin tüketim çılgınlığına çevirdiği sevgililer gününe, eleştirel bir karenin de ÇDG de yeri olabilirdi... tersten de bakılabilir değil mi?

5 ay önce ÇDG : ÇEK DE GÖRELIM! :: Konu30 :: 08 Şubat 2008 - 21 Şubat 2008 Ref. #243874 | Msj.10
kahverengi
murat ural

Lale Hanım merhaba... Evet gerçekten teklifiniz mantıklı geldi bir an... Ama sanatın özü eleştirel bir bakıştan çok hayatı "insan hayatına"dönüştürecek bir kavrayışa sahip olmaktır bence... Eleştirel bakış, verili dünyanın "insani varoluşumuzu tamamlama"yönelimimizde önümüze koyduğu engelleri kaldırdığı oranda anlamlı olabilir. Bir bütünün parçası olmayı kabul edip onu eleştirel bir gözle değerlendirmek olsa olsa postmodern bir sanat anlayışının sonucu olabilir... Eğer konu "vahşi kapitalizmin tüketim çılgınlığına çevirdiği sevgililer günü" olsaydı teklifinizi hemen kabul ederdim. Selamlar...

5 ay önce ÇDG : ÇEK DE GÖRELIM! :: Konu30 :: 08 Şubat 2008 - 21 Şubat 2008 Ref. #243875 | Msj.11
kaosparadoks
İlker Doğan

neden anneler günü, neden babalar günü, neden sevgililer günü, neden yılbaşı, neden doğum günü, neden diş bulguru :)) :))
her ne kadar bana hitaben yazmasanızda, bu sorgulamaların sonu yok dostum... kalınız sağlıcakla...

5 ay önce ÇDG : ÇEK DE GÖRELIM! :: Konu30 :: 08 Şubat 2008 - 21 Şubat 2008 Ref. #243876 | Msj.12
kahverengi
murat ural

İlker Bey, size hitaben yazmamam gibi bir durum yok... Konuyu belirleyen kişi olarak tepkinizi de gayet iyi anlayabiliyorum. Amacım konuya müdahale etmek ya da oyun bozanlık yapmak da değil inanın... "Sadece Fotoğraf "hareketiyle kurduğum yakınlık beni böyle bir itiraz yapmaya zorunlu kıldı. Yoksa forumlarda polemik yaparak vakit kaybeden biri olmak hiç istemem... Şu andan itibaren susuyor ve güzel bir çevrim diliyorum... Selamlar...

5 ay önce ÇDG : ÇEK DE GÖRELIM! :: Konu30 :: 08 Şubat 2008 - 21 Şubat 2008 Ref. #244153 | Msj.13
Elohim

Konuların mümkün mertebe güncel olması ve bizleri düşünmeye - harekete geçirmeye - çabalamaya sevk edebilmesi açısından özellikle dikkat gösteriliyor.

Bu noktada sevgi teması hem güncel hem de göründüğü kadar basit olmayan bir konu bence Sayın Ural. Birbirine sevgi ve saygının kolayca tüketildiği, kavramların-değerlerin içinin boşaltıldığı günümüzde gerçek sevginin fotoğraflanması ne kadar kolay olabilir, öyle değil mi?

Popülist yaklaşımla ve/veya nicelik unsuru ön plana çıkartıldığı için konunun seçilmiş olması ithamınıza karşılık şunu diyebilirim ki "konunun kendisinden" ziyade "konuya yaklaşım" önemlidir.

5 ay önce ÇDG : ÇEK DE GÖRELIM! :: Konu30 :: 08 Şubat 2008 - 21 Şubat 2008 Ref. #244258 | Msj.14
blink
fatih tepehan

sevgililer gününe asla inanmayan ve inanmayacak biri olarak şunu söyleyebilirm ki;
ister kabul edelim ister etmeyelim sevgililer günü diye birşey var ve 14 şubata kadar malesef izlediğimiz her reklamda, baktığımız her vitrinde, her mağazada bu gözümüze sokuluyor. sonuçta bu kadar populer bir konuyu ister eleştirel bir gözle ister olumlu bir bakış açısıyla işlemekte bir sakınca görmüyorum, hatta güncel konuların olmasının oyunun gidişatını olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyorum.
ayrıca dediğim gibi konuları olumlu veya olumsuz olarak işlemek bizim elimizde,
neyse çok uzadı konu,
fotoğrafları görelim...

5 ay önce ÇDG : ÇEK DE GÖRELIM! :: Konu30 :: 08 Şubat 2008 - 21 Şubat 2008 Ref. #244320 | Msj.15
Elohim

Yönetime sesleniyorum, daha önceki çevrim gibi bu çevrimi de anasayfaya taşımaları mümkün mü?

5 ay önce ÇDG : ÇEK DE GÖRELIM! :: Konu30 :: 08 Şubat 2008 - 21 Şubat 2008 Ref. #244335 | Msj.16
KemalGul
Kemal Gül

"daha önceki çevrim gibi bu çevrimi de anasayfaya taşımaları mümkün mü?"

Bildiğim kadarıyla bu konularla Ayra Hanım ilgileniyor. Burayı okumama ve isteğin yerine gelememesi ihtimali oldukca yüksek.

O nedenle bence kendisiyle Fk üzerinden özeliyle bağlantı kurulsun.

"Sevgililer günü" konusunun işlenmesini bazı arkadaşlar pragmatik bulmuşlar. Oysa ki büyük çoğunluğumuz fotografa hakim fotografcılar değiliz halen öğreniyoruz. Bunu portfolyolarımız söylüyor.
Öyleyse en azından bu sayfa için "doğru" "yanlış" tartışmasını lütfen bırakalım.

Tartışma açan arkadaşın isteği bu olmasa da katılımcıyı ikilemde bırakıyor, verim düşüyor.

Lütfen bu sayfayı vitrin gibi görelim, eğer illa tartışma ve ortak karar isteniyorsa etkinlik formu ile eşgüdümlü olarak bir forum açılsın ve orada kıran kırana tartışmalar yapılsın...

Bu ve benzer forumlara katılımcı arkadaş sedece çalışmasının linkini assın. Yürütmedeki arkadaş da sadece ardalanda alınmış kararlara ilişkin yazılar yazsın buraya.

Nacizane...

5 ay önce ÇDG : ÇEK DE GÖRELIM! :: Konu30 :: 08 Şubat 2008 - 21 Şubat 2008 Ref. #244352 | Msj.17
Elohim

Kemal Bey tavsiye için teşekkür ederim.İletişime yazmıştım ama Ayra Hanım'a da ulaşmaya çalışayım.

Bunun dışında söylediklerinize tamamen katılıyorum

5 ay önce ÇDG : ÇEK DE GÖRELIM! :: Konu30 :: 08 Şubat 2008 - 21 Şubat 2008 Ref. #244599 | Msj.18
tugbay
tugbay ısıklar

BENDE VARIM HEMDE İLGİNÇ BİR KAREYLE

5 ay önce ÇDG : ÇEK DE GÖRELIM! :: Konu30 :: 08 Şubat 2008 - 21 Şubat 2008 Ref. #244744 | Msj.19
kaosparadoks
İlker Doğan

ÇDG30 zaten ana sayfadaydı. ben metinde değişiklik yapınca doğal olarak düştü...
yönetime bu metin değişikliğini bildirdim ve şimdi yine ana sayfada...

herkese kolaylıklar...

5 ay önce ÇDG : ÇEK DE GÖRELIM! :: Konu30 :: 08 Şubat 2008 - 21 Şubat 2008 Ref. #244895 | Msj.20
kniferson
Murat Bıçakçıoğlu

İzninizle ilk fotoğraf benden olsun.
Naçizane ben de oynayayım dedim bu oyunu. İddialı bir şey değil ama umarım beğenirsiniz.
Sevgiyle kalın.

http://www.fotokritik.com/998338

« Önceki 20 12Sonraki 20 »

FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.