FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 1 saat önce
Dijital Teknikler
Etkinlikler
Son: 16 dk. önce
Donanım-Ekipman
Son: 52 sn. önce
Satılık-Alınık
Son: 4 dk. önce
Tüketici Köşesi
Foto-Röportaj
Son: 1 hafta önce
OrnitoFoto
Son: 2 hafta önce
Site Hakkında
Son: 3 saat önce
Karanlık Oda
Son: 1 gün önce
Genel

OrnitoFoto

3 ay önce tripod Ref. #241886 | Msj.1
julideelif
jülide elif

mrblar arkideşler, kuş fotoları çekmeye yeni başladım, ama amatör olmak için bile amatörüm.
bilmek istediim şey tripod kullanmam gerekiyo mu, bilimsel amaçlı çekim olcak bunlar, bi de almam lazımsa neleri dikkate almam gerekiyor, yardımcı olursanız sevinrim...

Bu mesaj 04.02.2008 12:11 tarihinde değiştirildi.

Foruma katılmak için üye olun...

3 ay önce tripod Ref. #241945 | Msj.2
Enigmatrix
Murat A. ÇİÇEK

Uzmanı değilim, ama kuş fotoğrafı da seven ve ileride iyi fotoğraflarla burada olmak isteyen bir "Arkideş" olarak bildiğim bir iki şeyi aktarmak isterim, sonra belki Nadir bey, Kazım abi gelirse daha iyi olur tabii :)

Bir tripod illa ki her fotoğrafçıya gereklidir, bu malum, uzun ve ağır objektifleri taşıyabilecek kapasitede en azından yarı amatör bir tripod edininiz. Slik Pro 500DX iyi bir seçimdir mesela.
Bir ikincisi, kuş fotoğrafçıları "fasulye torbası" da kullanırlar, bildiğiniz kuru fasulyeleri bez bir torba içine koyup, araba camınada o torbayı yaslayıp üzerine fotoğraf makinanızı ve objektifinizi düzgün bir şekilde koyarak stabil çekimler yapmanıza yardımcı olan bir yan ekipmandır, kendiniz evde yapabilirsiniz.
Sonra, yuvalarına yaklaşmayınız derim, yavruların ölümüne sebep olursunuz ( http://www.fotokritik.com/forum/56453 )
Forumun Ornitofotoğrafi bölümündeki başlıklar size çok detaylı ve yararlı bilgiler verecektir, kolay gele.

3 ay önce tripod Ref. #242256 | Msj.3
baskin
E.Nadir Baskın

Kürşat'a katılıyorum.

Kulanacağınız ekipmana da bağlı tabi ki. 300 mm., 400 mm. ile elde rahat çekim yapabilirsiniz ama 500 mm. veya Kürşat gibi 300-800 kullanıyorsanız tripot şart:)
Ben genelde elde çekiyorum. Kamulaj altında beklerken tripod kullanıyorum.

3 ay önce tripod Ref. #242911 | Msj.4
julideelif
jülide elif

bana verdiiniz bilgilerin yararlılıına göre teşekkür etmem gerekirse size çooooooooook teşekkür ederim. üç hafta sonra araziye çıkıcam, güzel çekebilirsem eklerim, bakalım nası olcak hep beraber görürüz...

3 ay önce tripod Ref. #242913 | Msj.5
Enigmatrix
Murat A. ÇİÇEK

Hadi hayırlısı, güzel fotoğraflar dileğimle, kolay gelsin :)

3 ay önce tripod Ref. #242970 | Msj.6
uzuncan
Burçin M. Dedeoğlu
Moderatör

Sevgili Kursat'a :))

Ref. #242053 | Msj.3

ilgili tripod artık uretilmiyor, yerine GT-3540XLS modeli uygundur. Ama amerika fiyatı 750 USD dir :))

3 ay önce tripod Ref. #244051 | Msj.7
hiperfokal
selim yavuzoğlu

jülide hanım,

tripot yalnızca kuş fotografları çekmek için değil tüm fotograflar için gereklidr.

iki haraket vardır birincisi makinanın hareketi, ikincisi çekeceğiniz objenin hareketi.
obje hareketi enstantane ile ayarlanır obje nin geldiği açıya göre enstantane değerleri değişir.

makinaını titresimini önlemek içinde kullandığınız odak uzaklığından yüksek bir enstantane belirlemelisiniz örneğin 200mm objektif kullanıyorsanız 1/250 nin altında çekemezsiniz(full frame de) . ayrıca zayıf ışık koşullarında el deklanşörü ve ayna kilidi kullanmazsanız makinanın titreşimini önleyemezsiniz.

profosyonel fotgrafçılar hemen hemen tüm koşullarda tripot kullanırlar bizden farkları budur milimetrik sonuçlar istiyorsanız önemsiz gördüğünüz boşverdiğiniz her detay önemlidir.

tripot kullandığınız ekipmanın ağırlığının en az iki katını taşımalıdır. ball head kafa alırsanız tüm açılarda kullanırsınız iyi bir tripot kafası mandalını sıktıktan sonra makinayı salmaz. benim onerim gitzo orta sınıf bir tripot almanızdır eğer basit bir tripot alırsanız hem makinenizi, hem fotolarınızı hemde paranızı kaybedersiniz. bir kere almakta yarar var.

3 ay önce tripod Ref. #244101 | Msj.8
julideelif
jülide elif

bu hiper öneri için teşekkürler. nedense tripod almak için gittiimde ne fark dediimde ii makinesi olanlar pahalısını tercih ediyo diye yetersiz cevaplar veriyolardı. orta karar bişey almak istiyrm ama bilmediim için amacıma uymazsa diye bilen birilerine sormadan almicam dedim. iikide almamısım. burda yazılanlar epey aydınlattı beni. önerilerinizi ilk planda tutucam. klavyenize sağlık...

2 ay önce tripod Ref. #251328 | Msj.9
sagittarius

teknik olarak 1/15 enstantanenin altındaki hızlarda tripod kullanılır.

2 ay önce tripod Ref. #252497 | Msj.10
aramok
Sencer Öztürk

bence tripota gerek yok
ya kuşları havada felan yakalamak istiyorsan tamamen sana bağlı bişey reflex işi gibi bişey
enstanteyi yükseltirsin işte birtazz kuşu havada yakalarsın
ama kuşu önce gözünle yakalaman gerekirr:D
ne biliym tripod felan boşver

Son Projelerimiz
Negatif.com
Sinemalar.com
Doviz.com
Tüm Liste
FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.