FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 1 saat önce
Dijital Teknikler
Etkinlikler
Son: 14 dk. önce
Donanım-Ekipman
Son: 2 dk. önce
Satılık-Alınık
Son: 2 dk. önce
Tüketici Köşesi
Foto-Röportaj
Son: 1 hafta önce
OrnitoFoto
Son: 2 hafta önce
Site Hakkında
Son: 3 saat önce
Karanlık Oda
Son: 1 gün önce
Genel

OrnitoFoto

3 ay önce gel de kuş çek Ref. #240487 | Msj.1
iberian
Ömer Kulaçoğlu

Bakanlığın yayınladığı yeni genelge gel de kuş gözlemle, gel de kuş çek ME ! dedirtiyor.
Kısaca KUŞ ÇEKME, GÖZLEMLEME... Avcılara herşey serbest...
DOĞA VE YABAN HAYATI GÖZLEM TURLARI İLE
FOTOĞRAF VE FİLM ÇEKİMLERİ HAKKINDA GENELGE-Av ve Yaban HayatıKoruma, Geliştirme ve Tanıtma Vakfı
Önerisi)
Ülkemizde, korunan alanlar dahil bütün alanlarda yaptırılacak, yaban hayatı ve yaban hayvanlarına
yönelik her türlü gözlem turları ile profesyonel amaçlı yapılacakfotoğraf ve film çekimleri “4915
Sayılı Kara Avcılığı Kanunu” ve 08.01.2005 tarihli Resmi gazetedeYayımlanan “Yerli ve Yabancı
Avcıların Av Turizmi Kapsamında Avlanmalarına İlişkin Usul veEsaslar Hakkında Yönetmelik”
hükümlerine tabidir.

4- Gözlem turlarında görevlendirilecek, “Av Organizatörü” ve “AvKılavuzları” için, Yönetmeliğin av
turizmi bölümünde belirtilen hükümler uygulanacak, her on ziyaretçiiçin en az bir kılavuz
bulundurulacaktır.
5- Sulak sahalarda yapılacak gözlem turlarında, üreme dönemi olan“Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran”
aylarında sulak saha içerisine girilmeyecektir. Diğer dönemlerdeise, İl Müdürlüklerince sahanın en
az 1/3 ü barınma ve sığınma alanı olarak belirlenecek, bu alanagirişe izin verilmeyecektir.
6- Kara avcılığına açık sulak alanlarda, herhangi bir kazaya veyaçatışmaya sebebiyet verilmemesi
açısından av mevsimi içerisinde, ava açık günlerde gözlem turuyapılmayacaktır.

13- Yaban Hayvanı Üretme İstasyonlarında fotoğraf ve film çekmeizinleri Doğa Koruma ve Milli
parklar Genel Müdürlüğünce, sadece üreme dönemleri dışındaverilecek, verilen izinlerde fotoğraf
veya film çekimleri, kurulacak kapalı bir gizlenme yerindenyapılacak, istasyonda bulunan hayvanlar
kesinlikle, rahatsız edilmeyecek, kovalanmayacak vesürülmeyecektir. Fotoğraf veya film çekecek kişi
gizlenme yerine istasyon görevlisi tarafından getirilecek, çıkarkende yine istasyon görevlisi
tarafından alınacaktır.
14- Gözlem turları ile fotoğraf ve film çekimlerinde uygulanacakücretler ve süreler her av yılı
için, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü ve Genel MüdürYardımcısı, Av ve Yaban Hayatı
Dairesi Başkanı, İlgili Şube Müdürü ile Kültür ve Turizm Bakanlığıve TÜRSAB yetkilisinden oluşan
komisyonca belirlenecektir. Ücretler ve süreler korunan sahalarınve türlerin özelliklerine göre
ayrı ayrı belirlenebilecektir.Çekimlerin Mahalli Birimlerimizcegörevlendirilecek mihmandarın denetiminde yapılması
Master bantlarından birer kopyanın İl Çevre ve Orman GenelMüdürlüğüne iletilmek üzere mahalli
birimlerimize verilmesi
Bir günü aşmayan film ve video çekimlerinin, süresi ne olursa olsunbir tam gün sayılması,
Türkiye Radyo Televizyon Kurumu ile diğer kamu kurum vekuruluşlarınca yapılacak bir günü aşmayan
haber kaynaklı film ve video çekimleri hariç, çekimlerde aşağıdabelirtilen ücretlerin alınması,
Yabancı kurum ve kuruluş ve şahıslar için aşağıda belirtilenücretlerin iki katı ücret uygulanması,

Üyeliklerini belgelemek şartıyla fotoğraf sanatçılarının sergiamaçlı özel fotoğraf çekimlerinden
ücret alınmaması,
Özel şahıslar, tüzel kişiler ile kurum ve kuruluşlar için birgünlük film ve video çekim ücretinin
açık mekanlarda 910 (Dokuzyüzon) YTL, kapalı mekanlarda 1815(Binsekizyüzonbeş) YTL. Fotoğraf
çekiminin ücreti ise günlük 89 (seksendokuz) YTL. Olarakuygulanacaktır.

Bu mesaj 31.01.2008 17:43 tarihinde değiştirildi.

Foruma katılmak için üye olun...

3 ay önce gel de kuş çek Ref. #240494 | Msj.2
KemalGul
Kemal Gül

Ömer Bey merhaba.

Genelgeyi ben doğa adına olumlu buldum. Sanırım siz biraz faklı yorumlamışsınız.

"yaban hayatı ve yaban hayvanlarına yönelik her türlü gözlem turları ile profesyonel amaçlı yapılacak fotoğraf ve film çekimleri “4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu"

Bizler profesyonel olmadığımız için fotograf çekmede bir sorun yok burada aksine iyileştirme ve düzenleme var. Dilerim uygulanabilir...

"Üyeliklerini belgelemek şartıyla fotoğraf sanatçılarının sergiamaçlı özel fotoğraf çekimlerinden ücret alınmaması"

Yani bu işten para kazanacaksan ücret ödemelisin bana diyor devlet. Hobi olarak yapıyorsan belgele ve yap diyor.

Avcıların kaza kurşunlarına maruz kalmamamız açısından da olumlu baktım konuya...

Avcılara da ciddi yaptırımlar getirildi bu anlamda...

Dediğim gibi dilerim uygulanabilir...

3 ay önce gel de kuş çek Ref. #240761 | Msj.3
Enigmatrix
Murat A. ÇİÇEK

Ömer bey, şu konu da tartışılıyor forumda, ben izlemedeyim, isterseniz siz de bir göz atabilirsiniz:
http://www.fotokritik.com/forum/56453 ( "kuş yuvasındaki yavru fotolarına karşı olmalıyız" başlıklı forum)

3 ay önce gel de kuş çek Ref. #240798 | Msj.4
iberian
Ömer Kulaçoğlu

Sevgili Kemal, her türlü düzenleme iyi niyet ile yapılır. Ya uygulama. araziye çıkan arkadaşlarımızın başına gelenler uygulamanın keyif kaçırdığını gösteriyor. Çünkü arazide muhatap olduğunuz kişiler bu yönetmeliği yeteri düzeyde algılayıp uygulayan kişiler olmuyor maalesef.
Ben de her elini kolunu sallayanın özellikli kuş alanlarına, doğal yaşama müdahale edebilecek şekilde girmemesi gerektiğine inanan biriyim. Bir de belgelemek kaydı ile... notu çok ilginç. Daha devletin en üst makamının özel yasa ile çıkarıp, verdiği sarı basın kartlarının kabul görmediği bir ülkede bir gönüllü derneğin kimliğinin o kişilerin gözünde esamisi okunur mu göreceğiz.. görüyoruz da:(
sevgi ile kal..

Son Projelerimiz
Negatif.com
Sinemalar.com
Doviz.com
Tüm Liste
FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.