OrnitoFoto
| 3 ay önce | Riva Deresi kenarında avcılık serbest mi? | Ref. #239712 | Msj.1 | ||
|---|---|---|---|---|
|
eng55
|
Merhaba, Foruma katılmak için üye olun...
|
|||
| 3 ay önce | Riva Deresi kenarında avcılık serbest mi? | Ref. #239737 | Msj.2 |
|---|---|---|
|
YaFeTiK
Cihan Eren
|
Bu insanlar(!) işte bu şekilde kendi egolarını (nasıl vurdum, Bu mesaj 29.01.2008 22:04 tarihinde değiştirildi. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 3 ay önce | Riva Deresi kenarında avcılık serbest mi? | Ref. #239865 | Msj.3 |
|---|---|---|
|
|
Eski bir avcı olarak Cihan Bey'in yaklaşımını çok şiirsel
bulduğumu söylemeliyim :)) Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 3 ay önce | Riva Deresi kenarında avcılık serbest mi? | Ref. #240004 | Msj.4 |
|---|---|---|
|
|
Silah lobisi dünyanın her yerinde olduğu gibiTürkiye'de de güçlü
ve etkindir. Kabataş'tan Tophane yonune doğru giderken ozel
fransız lisesinin orada sağ tarafta kalmış bir kısım dükkanların
yıkıldığı halde bir tanesinin yıkılmadığını gorursunuz. Bu dukkan
"Sarsılmaz" firmasına aittir. Yıkılmamasının bir
çok nedeni olabilir tabi ama yıkımlar olurken firmanın tüm
Bakanlara hediye ettiği altın tabancaların zamanlamasının
tamamen tesadüf olmasını düşünmek istiyorum. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 3 ay önce | Riva Deresi kenarında avcılık serbest mi? | Ref. #240056 | Msj.5 |
|---|---|---|
|
babaveoglu
alp dilgen |
öncelikle ne avcılıkla, ne silah lobisi ile ne de avcılarla
doğrudan veya dolaylı bir ilişkim yok Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 3 ay önce | Riva Deresi kenarında avcılık serbest mi? | Ref. #240068 | Msj.6 |
|---|---|---|
|
|
Alp'e katılmamak mümkün değil. Tanıdığım birçok "gerçek avcı" da aynen böyle düşünüyor. Yaylada ağaçları kesen köylülerle neredeyse silahlı çatışmaya girecekleri bir olay dahi olmuştu, üstelik av mevsimi de değildi. Tamamen çevre bilinciyle yaptıkları bir eylemdi. Genel kanının aksine bu konuda oldukça duyarlı olduklarına defalarca şahit oldum. Av sahası sınırlarına, üreme dönemlerine, av sezonu tarihlerine, koruma altındaki türlere karşı gereken hassasiyeti ve özeni gösterirler... Tabi bu tarif "gerçek avcı" olmanın sorumluluk ve bilincinde olanlar için geçerlidir... Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 3 ay önce | Riva Deresi kenarında avcılık serbest mi? | Ref. #240093 | Msj.7 |
|---|---|---|
|
eng55
|
Öncelikle bu konuyu avcıları hedef almak maksadıyla açmadığımı Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 3 ay önce | Riva Deresi kenarında avcılık serbest mi? | Ref. #240095 | Msj.8 |
|---|---|---|
|
|
Yanlış anlamaya mahal vermemek için hemen açıklayayım, size karşı
bir tez olsun diye değil, konunun akışına göre yazdım
düşündüklerimi ;) Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 3 ay önce | Riva Deresi kenarında avcılık serbest mi? | Ref. #240104 | Msj.9 |
|---|---|---|
|
YaFeTiK
Cihan Eren
|
Korkut bey ben de kendimi baya bir şiirsel buldum şöyle bir baktım
da:) Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 3 ay önce | Riva Deresi kenarında avcılık serbest mi? | Ref. #240110 | Msj.10 |
|---|---|---|
|
|
Evet malesef dediğiniz gibi pek mümkün olacak gibi bir durum değil tavsiyem :) Cezai yaptırımlar ve belki av silahlarının satışında kısıtlama devletin yapabileceği tek şey. Bu kısıtlama olayı da Burçin Bey'in dikkat çektiği hususlara takılmakta ayrıca. Kısacası eğitim şart :) Herşeyi devletten beklememek lazım :) Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 3 ay önce | Riva Deresi kenarında avcılık serbest mi? | Ref. #240113 | Msj.11 |
|---|---|---|
|
YaFeTiK
Cihan Eren
|
Eğitim şart tabiki:) Bu mesaj 30.01.2008 19:11 tarihinde değiştirildi. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 3 ay önce | Riva Deresi kenarında avcılık serbest mi? | Ref. #240262 | Msj.12 |
|---|---|---|
|
slmsevki
Selim Şevkioğlu |
Bu işin yasaklarını ve bu yasakların işlenmesi durumunda Bu mesaj 31.01.2008 15:18 tarihinde değiştirildi. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 3 ay önce | Riva Deresi kenarında avcılık serbest mi? | Ref. #240265 | Msj.13 |
|---|---|---|
|
memduhsarac
Memduh SARAÇ |
Tüm bu yazışmaları okuduktan sonra "gerçek avcıların" bir sanatçı
konumuna sokulmalarına anlam veremedim. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 3 ay önce | Riva Deresi kenarında avcılık serbest mi? | Ref. #240297 | Msj.14 |
|---|---|---|
|
|
Memduh Bey ne kadar reddetseniz de avcılık diye ciddi bir kültür ve disiplin var. Üstelik temelleri fotoğrafçılıktan milyon yıl eskiye dayanan bir disiplin. Tepki gösterebilirsiniz tabi ama önce avcılığın tanımını yapmalısınız önce, çok geniş bir kesimi suçluyorsunuz. Zira babaannem balık tutmayı çok sever, bir katil olduğu düşüncesi çok eğlendirdi beni :) Karnını doyurmak için avlananlar da katil oluyor mu diye de sormalıyım ayrıca... Bu mesaj 31.01.2008 09:59 tarihinde değiştirildi. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 3 ay önce | Riva Deresi kenarında avcılık serbest mi? | Ref. #240306 | Msj.15 |
|---|---|---|
|
memduhsarac
Memduh SARAÇ |
Kültürün çok eski oluşu onları temize çıkarmaz neticede. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 3 ay önce | Riva Deresi kenarında avcılık serbest mi? | Ref. #240340 | Msj.16 |
|---|---|---|
|
|
"Zevk için öldürmek, tatmin duygusu için öldürmek" Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 3 ay önce | Riva Deresi kenarında avcılık serbest mi? | Ref. #240452 | Msj.17 |
|---|---|---|
|
YaFeTiK
Cihan Eren
|
Merrhaba, Bu mesaj 31.01.2008 16:03 tarihinde değiştirildi. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 3 ay önce | Riva Deresi kenarında avcılık serbest mi? | Ref. #240467 | Msj.18 |
|---|---|---|
|
slmsevki
Selim Şevkioğlu |
Şu modern zamanda kara avcılığının zevk, hobi ve spor tarafının çok daha ağır bastığı bir gerçek. Avladıklarını yiyen ya da yenmesi için dağıtanlarda dahi durum çok farklı değil. Çoğunluk için avlanmak bir ihtiyaç, bir zaruret olmaktan çıkmış durumda. Hele hele bir şehirli için bunun tersini ispat etmek çok zor. Bir de popülasyonları hızla azalan yaban hayatın korunması gibi daha spesifik durumlar var. Özellikle ülkemiz gibi ekolojik dengenin ileri derecede tahrip edildiği bölgelerde avlanma meselesini daha ciddiye almak gerek. Gerçi ülkemizdeki sorunun temelinin avlanmadan öte daha farklı fiillerle doğa katliamına dayandığının da farkında olunmalı. Meselenin balık avına getirilmesi de konuyu asıl merkezinden saptırır. Deniz ürünlerinde durum karadakilerden farklılık arz ediyor. Meseleye bir Hindu gibi yaklaşmıyorum.. vecetaryen de değilim. Böyle düşünüp davrananlara da saygım var. Ancak ben böyle düşünmüyorum ve meselenin çok daha masum olan olta avcılığına getirilmesinin vakıayı asıl merkezinden saptıracağını düşünüyorum. Şu an için türleri tamamen yitirmeye kadar ulaşabilecek nitelikte ciddi popülasyon ve doğa tahribatı sorunlarıyla karşı karşıyayız çünkü. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 3 ay önce | Riva Deresi kenarında avcılık serbest mi? | Ref. #240479 | Msj.19 |
|---|---|---|
|
YaFeTiK
Cihan Eren
|
Merhaba, Bu mesaj 31.01.2008 17:22 tarihinde değiştirildi. Foruma katılmak için üye olun... |
|

© 2004-2008