Etkinlikler
| 6 ay önce | Beyin Fırtınası - Ayın Konusu "Neden Fotoğraf Çekiyoruz?" | Ref. #238793 | Msj.1 |
|---|---|---|
|
|
Merhaba, Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 6 ay önce | Beyin Fırtınası - Ayın Konusu "Neden Fotoğraf Çekiyoruz?" | Ref. #238799 | Msj.2 |
|---|---|---|
|
|
Neden Fotoğraf? Bu mesaj 27.01.2008 12:37 tarihinde değiştirildi. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 6 ay önce | Beyin Fırtınası - Ayın Konusu "Neden Fotoğraf Çekiyoruz?" | Ref. #238841 | Msj.3 |
|---|---|---|
|
|
Bu konuya bireysel serüvenlerimizi yazarak başlamak mantıklı
ama Bu mesaj 27.01.2008 15:39 tarihinde değiştirildi. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 6 ay önce | Beyin Fırtınası - Ayın Konusu "Neden Fotoğraf Çekiyoruz?" | Ref. #239069 | Msj.4 |
|---|---|---|
|
udk
Ulas Devrim Karasungur |
Neden fotoğraf çekiyorum? Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 6 ay önce | Beyin Fırtınası - Ayın Konusu "Neden Fotoğraf Çekiyoruz?" | Ref. #239154 | Msj.5 |
|---|---|---|
|
|
sanatı, sanatçının kendini ifadesidir aslında.Evrene bakış
açısıdır.Geçmişini,yaşadıklarını,görüp duyduklarını ve belki de
yaşayamadıklarını saklar içinde. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 6 ay önce | Beyin Fırtınası - Ayın Konusu "Neden Fotoğraf Çekiyoruz?" | Ref. #239187 | Msj.6 |
|---|---|---|
|
|
""ZAMAN,FARKLI MEKANLARDA FARKLI HIZLARDA HAREKET EDER... AYNI
AMAÇ İÇİN BİRARADA BULUNAN İNSANLARIN AYNI HEDEFE VARMAK İÇİN ORTAK
SÜREÇLERİNE ZAMAN EŞLİK EDER. BU BİRLİKTELİKTE, ZAMANDAN
YARARLANMAK, ONDAN BESLENMEK GÖRECE DAHA KOLAY OLACAKTIR. BİRLİKTE
AYNI ŞEYE BAKTIKLARI İÇİN BU BÖYLEDİR. “AYNI” YI PAYLAŞIRLARKEN BU
ORTAK İNSANLAR, “AYNI” OLAN ŞEY BÜYÜR.( BU DURUMU BİYOLOJİ, BENZER
ÖRNEKLERLE MERAKLILARINA AÇIKLAYABİLİR)...BU BÜYÜYEN, PAYLAŞIM
ÜRÜNÜ “AYNI” ŞEY, KİŞİLERCE KABUL EDİLMİŞ ZAMANLA KENDİNE TANIM
BULUR. KİŞİLER, OLASILIKLA ALDIKLARI EĞİTİMDEN DOLAYI,
YAPTIKLARININ/YAŞADIKLARININ FARKINDADIRLAR, VE BU BİLİNÇ DÜZEYİNİN
GÖSTERGELERİNDEN BİRİDİR ZAMAN.”” Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 6 ay önce | Beyin Fırtınası - Ayın Konusu "Neden Fotoğraf Çekiyoruz?" | Ref. #239238 | Msj.7 |
|---|---|---|
|
HasanAli
Hasan Ali Aydın |
Foroğraf çekiyorum, çünkü varım. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 6 ay önce | Beyin Fırtınası - Ayın Konusu "Neden Fotoğraf Çekiyoruz?" | Ref. #239401 | Msj.8 |
|---|---|---|
|
|
neden fotoğraf çekiyorum_? Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 6 ay önce | Beyin Fırtınası - Ayın Konusu "Neden Fotoğraf Çekiyoruz?" | Ref. #239494 | Msj.9 |
|---|---|---|
|
kurdele
|
Neden Fotoğraf Çekiyorum ? Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 6 ay önce | Beyin Fırtınası - Ayın Konusu "Neden Fotoğraf Çekiyoruz?" | Ref. #239498 | Msj.10 |
|---|---|---|
|
|
fotoğraf çekiyorum çünkü; Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 6 ay önce | Beyin Fırtınası - Ayın Konusu "Neden Fotoğraf Çekiyoruz?" | Ref. #239621 | Msj.11 |
|---|---|---|
|
su27
Özel Karadeniz |
merhabalar... Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 6 ay önce | Beyin Fırtınası - Ayın Konusu "Neden Fotoğraf Çekiyoruz?" | Ref. #239678 | Msj.12 |
|---|---|---|
|
|
Öncelikle bu başlığın durduğumuz yeri tanımlamada çok önemli bir
işlev üstleneceğini düşündüğümü belirtmek isterim. Burada ortaya
konacak kıstaslar bizim neden "sadece fotoğraf" diye yola
çıktığımızı kitlelerin de anlamasına yardımcı olacaktır... Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 6 ay önce | Beyin Fırtınası - Ayın Konusu "Neden Fotoğraf Çekiyoruz?" | Ref. #239682 | Msj.13 |
|---|---|---|
|
|
Kendi iç dünyamın dış dünyaya baktığı pencere gibi fotoğraf. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 6 ay önce | Beyin Fırtınası - Ayın Konusu "Neden Fotoğraf Çekiyoruz?" | Ref. #240050 | Msj.14 |
|---|---|---|
|
blink
fatih tepehan |
resim ve fotoğraf yeteneklerini karşılaştırılmış bazı
arkadaşlar, Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 6 ay önce | Beyin Fırtınası - Ayın Konusu "Neden Fotoğraf Çekiyoruz?" | Ref. #240685 | Msj.15 |
|---|---|---|
|
|
neden fotoğraf çekiyorum? Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 6 ay önce | Beyin Fırtınası - Ayın Konusu "Neden Fotoğraf Çekiyoruz?" | Ref. #241213 | Msj.16 |
|---|---|---|
|
|
neden fotoğraf çektiğime dair birkaç cümle daha önce yazmıştım;
üzerine birşeyler daha söylemek istedim: Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 6 ay önce | Beyin Fırtınası - Ayın Konusu "Neden Fotoğraf Çekiyoruz?" | Ref. #241819 | Msj.17 |
|---|---|---|
|
PELE
Müslüm Yaşargün |
Karanlıkta ışığı, ışıkta karanlığı aramak hoşuma gidiyor. Bu sözcükle konuya girmek sanırım daha iyi oldu. 1830 larda Fransa' da keşfedilen fotoğraf tarihe tanıklık etmiştir. Gerçekçiliğin etkisi ile bir anlamda sözün yerini aldı. Anılarımızı anımsatan bir araç oldu. Görsel algıyı tamamlayarak tarihte önemli rol oynadı. Sanatsal tavrın yanında tarihe tanıklık etmekle kalmadı bilimede tanıklık etti. Fotoğraf; insanda ve yaşamdaki değişimi hatta bilimdeki değişimi gösteren bir teknik oldu. Benim için en önemli yanlarından biri yeni dostlukların başlamasında bir araç oldu. ( bu yazıyı üşenmeyim okuyanlar gibi ) Bazılarımız amatörce gönlünü tatmin etti, bazılarımızda profesyonelce kesesini doldurdu, geçimini fotoğraftan sağladı. Fotoğraf canlandırmadır, yaşamın, geçmişin, duyumların, saptamasıdır. Yaşamı paylaşmak, insanların neşesini, hüznünü, ruhunu, acısını yaşamak, şiirsi insanlarla karşılaşmak, öfkeyle barışmak, ışığı bulmanın sevincini yaşamaktır. Fotoğraf insanca duyuma makinenin katkısıdır. Bende varım' ın göstergesidir. Yaratıcılığın aracıdır. Benim için çok önemli olan bu unsurlar için fotoğraf çekiyorum. "Neden önemli" derseniz ayrı ve geniş bir konu, bir anlamda düşüncemi anlatmada bir araç, " düşüncen ne " demeyin, bu da ayrı bir konu, konu ayrışmalarına son veriyorum, geniş yüzyüze sohpet gerektirir kanısındayım "netekim". Fotoğrafın bağlantıları; resim, grafik, sinema. Söyledikleri; Anılar, kendimiz, doğa, sosyal, politik, eğitsel araç, dekorasyon, moda, reklam, kurs, basın-yayın, kitap, dergi, bilimsel fotoğraf, dernekleşme, slayt gösteri hazırlama ... Fotoğraf "ötekileştirilen" insanların deneyimini sunmada bir araç. Kim bu " ötekileştirilen " insanlar. Toplumda dışlanan, onurlu, dilenmeden yaşamını idame etmeye çalışan, tipik anadolu insanı özelliği taşıyan ( duygusal ) kısaca dışlanmış insanlar. Bu konu usuma gelince bir de şöyle tarif etmek istiyorum. Zenginlerle aralarına set çekilmiş insanlar. Fakir ama onurlu... Fotoğraf büyük bir sektör oldu. Vesikalık fotoğraflarda, düğünlerimizde ve ya mahkemelerde tanıklık etti. kendini anlatmada bir araç durumu yani. Felsefemizi seçtiğimiz konu ile yorumlama ve aktarmada araç şekli. Fotoğraf silahtır, hepimiz bu silahı kendi isteklerimiz, amaçlarımız doğrultusunda kullanıyoruz, beni ilgilendiren ise; insanların duyumları, felsefeleri, bilgi ve "ötekileştirilen" yaşamlar. Fototoğraf teknik ve felsefedir, bu teknik ve felsefenin bende görüntüsü budur . . . ( Not: Tülay ÇELLEK' in bir köşe yazınsından yararlanılmıştır ) Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 5 ay önce | Beyin Fırtınası - Ayın Konusu "Neden Fotoğraf Çekiyoruz?" | Ref. #248435 | Msj.18 |
|---|---|---|
|
kahverengi
murat ural |
Fotoğraf, gördüğümüz şeylerin sadece o "şeyler"den ibaret
olmadığını, bizden bir şeyler de taşıdığını hissettiriyor bana. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 5 ay önce | Beyin Fırtınası - Ayın Konusu "Neden Fotoğraf Çekiyoruz?" | Ref. #248654 | Msj.19 |
|---|---|---|
|
|
çekiyorsak sebebi varr Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 5 ay önce | Beyin Fırtınası - Ayın Konusu "Neden Fotoğraf Çekiyoruz?" | Ref. #248656 | Msj.20 |
|---|---|---|
|
|
bravo naci bey.....harikasınız..ben bu kadar güzel bir neden Foruma katılmak için üye olun... |
|

© 2004-2008