FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 1 saat önce
Dijital Teknikler
Son: 7 saat önce
Etkinlikler
Son: 18 saat önce
Donanım-Ekipman
Son: 2 saat önce
Satılık-Alınık
Son: 16 dk. önce
Tüketici Köşesi
Son: 16 saat önce
Foto-Röportaj
Son: 1 hafta önce
OrnitoFoto
Son: 1 gün önce
Site Hakkında
Son: 3 saat önce
Karanlık Oda
Son: 9 saat önce
Genel
Son: 4 saat önce

Site Hakkında

6 ay önce Fotoğraflara Eskisi Gibi Yorum Yapılmıyor. Ref. #233983 | Msj.1
jogabonito

Merhabalar herkese, sitede birşey dikkatimi çekiyor uzun süreden bu yana üyeler fotoğraflara eskisi gibi yorum yapmıyor (Sadece kendim için demiyorum ) yada eleştirmiyor onu bırakın tenezzül edip fotoğrafa sırf bakmak için bile tıklamıyor genellikle 1,2 ay öncesi böyle değildi sebep ne olabilir diye düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum.

Bunların hepsi emek sonuçta ama malesef herkes süslü püslü fotoğraflara,çerçeve eklenmiş olan yada digital düzenleme yapılıp fotoğrafı orjinalliğinden çıkarmış olan üyelerin fotoğraflarına daha çok ilgi gösteriyor.Üstelik üzerinde oynama yapılmış fotoğraflar içinde digital düzenleme seçeneğinide kullanmıyorlar.

Mesela ben bazen sabahtan akşama kadar sırf göze hoş gelebilecek bir enstantane için kendimi parçalıyorum ve birşeyleri çekip tamam bu fotoğraf başka bişey değişik bişey birde fotokritikteki ustaların üyelerin yorumunu alayım diye ekleyip karşılığında bırakın yorumu hiç tıklanıp bakılmadığını görünce şevkim kırılıyor canım sıkılıyor.

İllaki hediye paketi gibi süslemek mi lazım sırf bir eleştiri alabilmek için.

İçimi dökmek istedim yanlışım varsa affola.

iyi pazarlar.

Foruma katılmak için üye olun...

6 ay önce Fotoğraflara Eskisi Gibi Yorum Yapılmıyor. Ref. #233999 | Msj.2
Shiva
VOLKAN KOCAMAN

Sizi anlıyor ve katılıyorum.

Ben de sizin gibi düşünüyordum bir süre önceye kadar ancak sonra
benim için önemli olanın daha çok kendimin tatmin olması olduğunu
anlayınca FK ya sadece

’’paylaşmak, diğer insanlara makinamin
vizöründeki dünyayı göstermek, teknik öğrenmek ve elimden
geldiğince diğer fotoğrafçıları da geliştirmek’’

gözüyle bakmaya başladım.

Şimdi çok daha rahatım, fotoğrafı çekerken zevk alıyorum ve ve insanlarla paylaşmayı seviyorum...

Hikayem bundan ibaret..

Bu mesaj 13.01.2008 20:04 tarihinde değiştirildi.

6 ay önce Fotoğraflara Eskisi Gibi Yorum Yapılmıyor. Ref. #234012 | Msj.3
jogabonito

Öyle ama insanlar fotoğrafa bakmadıktan sonra yada yorum yapmadıktan sonra buraya fotoğraf eklemenin amacı kalmıyor ki Volkan bey.Kendi bilgisayarımızda tutalım daha iyi :)

6 ay önce Fotoğraflara Eskisi Gibi Yorum Yapılmıyor. Ref. #234106 | Msj.4
adilfrom

aynı mentalitede çok yakın zamanda açtığım topic belki işinize yarayabilir ;

http://www.fotokritik.com/forum/55422

6 ay önce Fotoğraflara Eskisi Gibi Yorum Yapılmıyor. Ref. #234208 | Msj.5
BOHEM37
murat akgul

benim son bir kaç fotoğrafa ( çok ehven değiiler ama ) 5-6 kişi bakmış sadece :)

6 ay önce Fotoğraflara Eskisi Gibi Yorum Yapılmıyor. Ref. #234209 | Msj.6
BOHEM37
murat akgul

bence bu fotokritik teki kadrolaşma insanları bezdirdi ..
haketmediği halde 1. sayfaya çıkanlar..
sadece yeterli puanı sağlayıp defalarca anasayfaya seçilenler..
bir de çok fazla fotoğraf geliyor artık .insanlar eşinin dostunu akrabasının fotosunu yollamaya başladı ..
yolanan fotoğraflar biraz elenir seçkin olursa kritikler artacaktır diye düşünüyorum.

sistem değişmeli gibi geliyor ama nasıl olmalı bilmiyorum tabi :)

6 ay önce Fotoğraflara Eskisi Gibi Yorum Yapılmıyor. Ref. #234231 | Msj.7
Asen
Ahmet Şen

sitede online kullanıcı 1000 lerden 200/300 arasına düştü,insanlar artık bırakın yorum yazmayı fotoğrafa bakmıyor bile:)ne ile meşgul bu insanlar merak konusu doğrusu:)siteye yüklenen fotoğraflara bakıyorumda cep telefonuyla çekip gönderenlermi istersiniz,hatıra fotoğraflarından geçilmiyor,dün birisi windows remine photoshopla ekleme çıkarma yapıp göndermiş,gülermisin ağlarmısın:)böyle giderse ssitede yöneticilerle hatıra fotoğrafcıları kalacak uyarayım.

6 ay önce Fotoğraflara Eskisi Gibi Yorum Yapılmıyor. Ref. #234406 | Msj.8
TAMBA

Sizi içinizden gelenleri döküp rahatladığınız ve fotoğraf sanatı için çırpınışlarınızdan dolayı tebrik ediyorum.

6 ay önce Fotoğraflara Eskisi Gibi Yorum Yapılmıyor. Ref. #234592 | Msj.9
Emreszr

Son zamanlarda forum içinde sanırım yapıcı olmayan tavırlar içine girenler,yada gizli oldukları için nasıl olsa görünmüyor diye sadece baltalama adına yapılan yorumlara yada beğeni mesajlarına -1 vermeyi maharet sanan arkadaşlar var olmaya başladı,dolayısıyla artık insanlar yorum yazıp hem morallerini bozacak,motivasyonlarını etkileyecek -1 le karşılaşmak istemiyorlar...
Öncelikle şunu belirtmeliyim amatör bir fotoğrafcıyım sitenin verdiği hak olan yorum yapma hakkımı teknik bilgim çok olmadığından yapılan yorum ve izlenimlerimden edindiğim kadarıyla yorum yapıyorum bu daha çok beğeni mesajları oluyor,bu sitede ki kimseyi dışardan tanımıyorum...
Yapılan yorumlar sayesinde bu gün ilk başladığım güne göre azda olsa mesafe katettiğime inanıyorum fotoğraf adına...
lütfen rica ediyorum bu tür davranışlar yerine tamam -1 verin ama neden olduğunu yazacak kadar cesur ve fotoğrafcılık adına yapıcı olun...
Ya da site yönetimine bir ricam var -1 verenler gizlenemesinler ,bunu engelleyin ki tekrar söylüyorum her medeni insan gibi veren sebebini de yazsın...
Bu hem yorumlar konusunda yoğunluğu artırır hem de daha medeni davranmış oluruz diye düşünüyorum ...
Nacizane fikrim bu.... Saygılarımla...
Aklıma geldi bir fikir daha amatörlere yorumuda kapatabilirsiniz taki siz (site yönetimi) kişinin yorum yapacak tekniğe kavuştuğuna inandığınız zamana kadar

6 ay önce Fotoğraflara Eskisi Gibi Yorum Yapılmıyor. Ref. #234601 | Msj.10
mehmetboncuk
mehmet boncuk

Tolga bey, eleştirilerinized sonuna kadar katılıyorum. Burada insanlar artık eş-dost çalışmalarını oylamaktan veya yorumlamaktan öte şeyler yapmalı. Bir de en çok rahatsız olduğum konu, (Bir kaç yıl gazetede editörlük yaptığımdan dolayı) açıkça dijital müdahale olduğunu gördüğüm çalışmalar sanki doğalmış gibi gösterilerek gerçek emek verenlerin hakkı yeniliyor. Aslında bu sitede sadece doğal çekimler yer almalı. Yoksa buraya fotokritik demek yerine grafikerliği çağrıştıran bir bir isim verilirdi...

6 ay önce Fotoğraflara Eskisi Gibi Yorum Yapılmıyor. Ref. #234645 | Msj.11
zeji
Mehmet Özer

(BAŞKA BİR BAŞLIKTAN KOPYALIYORUM GÖRÜŞLERİMİ)

Merhabalar

BENİM BU KONUDA BİR ÖNERİM VAR

Arkadaşlar bende aynı dertten mustaribim 2 gün önce bir fotoğraf yükledim ve 3 kez görüntülenmiş 0 yorum almış, uzun zamandır siteye girmiyodum aylar oldu ve böyle bir olayla karşılaşınca gerçekten site adına ve kendi adıma çok üzüldüm. Fotoğraf yüklemenin hiçbir amacı kalmıyor bu yüzden de yorum yazmak ta ekstradan birşey ifade etmiyor.
Bu konudaki önerime gelince öncelikle belli bir çevresi olan popülaritesi olan herkesin fotoğrafları zaten yeterince ilgi ve eleştri alıyor, sorun benim gibi daha yolun çok başında olanlarda ve esas eleştiriye ihtiyacı olanlarda bizleriz. Siteye giren üye ikisine yaptığı eleştiriden de aynı puanı alıyor böyle olunca daha güzel bir fotoğrafa eleştiri yapıyor , bence belli istatistik altındakilerin fotoğraflarını yorumlamanın puan katsayısı arttırılmalı bu fotoğrafların yanına da bir simge konularak belli edilmeli ve yeni fotoğraf yüklemek için gereken puan da daha yukarı çekilmeli.

Ben açıkcası büyük bir HÜSRAN içindeyim eğer bir önlem alınmazsa bu gidişle sitenin durumu benden de kötü olucak...

6 ay önce Fotoğraflara Eskisi Gibi Yorum Yapılmıyor. Ref. #235030 | Msj.12
jogabonito

Benimle aynı fikiri paylaşıyor olmanızdan dolayı müteşekkirim.

Teşekkür ederim ilgi ve alakanız için.

FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.