Site Hakkında
| 7 ay önce | Oba, oymak, aşiret, kavimler kültürü ve fk ye yansımaları… | Ref. #232294 | Msj.1 |
|---|---|---|
|
|
Çoğu dostum hemfikir olmasa da; fotoğrafın sanat olduğu ısrarımı yineleyerek başlayayım. Çünkü; gördüğüm, hissettiğim, oturttuğum, kurguladığım, deklanşöre bastığım ve de paylaştığım süreçten aldığım haz; beni bu tanımlamada ısrarcı kılıyor. Tüm saydığım bu safhalarda, paylaşım süreci hariç bir birey olarak tek başımayım ve en azından bu büyük hazzı kimseyle paylaşmaya pek niyetim yok. Paylaşım sürecinde itirazım şu noktayadır ki; siyasi partilerin grup toplantıları gibi, müşterek kararlar alıp, ağız birliği etmek… ve bir fotoğrafa istisnasız tüm oba mensuplarının aynı anda bakarak, aynı şeyleri hissetmeleri ve birebir aynı cümleler ile eleştiriler yazmaları… ve de el birliği ile -sanatsal paylaşımın bireyselliğine- pek de benzemeyen; kırsal kültüre ait “imece”, “trampa” usulü yöntemlerle sitenin vitrini olan ana sayfaya taşınması sürecini, bir fotoğraf sitesinde şaşkınlıkla izlemekte ve zaman zaman bunun için düşüncelerimle paralel tepkiler vermekteyim. Ama gördüğüm o ki; bu süreci bireysellikten uzak, grup psikozu içinde yaşamakta ısrar ve kararlı olan arkadaşlar bundan pek hoşnut değiller. Özetle: herkesin istediği gibi davranıp, hareket etmeye (gerek bireysel, gerek grupsal) hakkı oluğu gibi, ben ve ben gibi düşünenlerinde bunu sorgulamaya, eleştirmeye hakkı var diye düşünmekteyim… Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 7 ay önce | Oba, oymak, aşiret, kavimler kültürü ve fk ye yansımaları… | Ref. #232342 | Msj.2 |
|---|---|---|
|
|
Kahveden adam toplar gibi forumdan destek ve "netlik, kadraj yerinde" gibi yorum çağrılarının yapıldığı bir ortamda fotoğrafı sanat olarak görüp, FK'da paylaşımın sağlıklı sürdüğünü düşünebilmek için senin gibi naif biri olmak gerek sanırım İlker. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 7 ay önce | Oba, oymak, aşiret, kavimler kültürü ve fk ye yansımaları… | Ref. #232347 | Msj.3 |
|---|---|---|
|
|
hala daha yaşanılası, güzel bir dünyanın varlığına inananlardanım
sevgili okan... Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 7 ay önce | Oba, oymak, aşiret, kavimler kültürü ve fk ye yansımaları… | Ref. #232352 | Msj.4 |
|---|---|---|
|
|
"Bir memlekette namus erbabı, lâakal namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memleket için kurtuluş yoktur." - İsmet İnönü Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 7 ay önce | Oba, oymak, aşiret, kavimler kültürü ve fk ye yansımaları… | Ref. #232358 | Msj.5 |
|---|---|---|
|
|
Bunlar güzel sözler, düşünceler idealler. Okumak, konuşulduğunu duymak bile heyecan verici. Ama FK'da hüküm süren yapının değişeceğini sanmıyorum. Elimi taşın altına koymaktan çekinmesem de edinilmiş bir alışkanlık olarak doğrucu davutluğu sürdürüyorum. Sonuç beklemeden yani... Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 7 ay önce | Oba, oymak, aşiret, kavimler kültürü ve fk ye yansımaları… | Ref. #232361 | Msj.6 |
|---|---|---|
|
|
V 4 Vendetta :) Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 7 ay önce | Oba, oymak, aşiret, kavimler kültürü ve fk ye yansımaları… | Ref. #232364 | Msj.7 |
|---|---|---|
|
|
Ahpab aldırmaz! Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 7 ay önce | Oba, oymak, aşiret, kavimler kültürü ve fk ye yansımaları… | Ref. #232365 | Msj.8 |
|---|---|---|
|
|
nereye kadar??? Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 7 ay önce | Oba, oymak, aşiret, kavimler kültürü ve fk ye yansımaları… | Ref. #232367 | Msj.9 |
|---|---|---|
|
|
Devrime kadar komitacılarla oynaşmaya devam o zaman. Hala inanmasam da sonuca:) Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 7 ay önce | Oba, oymak, aşiret, kavimler kültürü ve fk ye yansımaları… | Ref. #232372 | Msj.10 |
|---|---|---|
|
yellowraven
Erhan Dayı |
Söylediklerinize bir çok noktada katılıyorum. Lakin fotokritiği
bir Bu mesaj 09.01.2008 14:52 tarihinde değiştirildi. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 7 ay önce | Oba, oymak, aşiret, kavimler kültürü ve fk ye yansımaları… | Ref. #232373 | Msj.11 |
|---|---|---|
|
babaveoglu
alp dilgen |
körler sağırlar birbirleirni ağırlar Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 7 ay önce | Oba, oymak, aşiret, kavimler kültürü ve fk ye yansımaları… | Ref. #232381 | Msj.12 |
|---|---|---|
|
|
:) REVOLUTION.. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 7 ay önce | Oba, oymak, aşiret, kavimler kültürü ve fk ye yansımaları… | Ref. #232383 | Msj.13 |
|---|---|---|
|
|
Ref. #232372 | Msj.12 Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 7 ay önce | Oba, oymak, aşiret, kavimler kültürü ve fk ye yansımaları… | Ref. #232386 | Msj.14 |
|---|---|---|
|
yellowraven
Erhan Dayı |
Okan bey, kesinlikle önemsiz olduğunu düşünmüyorum, öyle anlaşılmasın. Sadece artık pek de umutlu değilim. Zira bu alanda (paylaşım siteleri) neyin işe yarayıp, neyin işe yramadığı bariz ortada. Ama amaç bir kitleyi hedeflemek mi yoksa kitleleri hedeflemek mi? İşte bu soruya cevabı biz site sakinleri değil de evsahibi vermek durumunda. Bunun böyle olduğunu gördük şimdiye kadar. Maalesef bizlerle oturup açık bir kontrat imzalamaya yanaşmadı evsahipleri :)) ... Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 7 ay önce | Oba, oymak, aşiret, kavimler kültürü ve fk ye yansımaları… | Ref. #232389 | Msj.15 |
|---|---|---|
|
|
Erhan Bey aslında hemfikir olduğumuzu görmek güzel. Şu sitede foruma sığıntı gibi yapışmış bizlerin tek tesellisi kendi kelimelerimizle bir avuntu hissini paylaşmak. yoksa ev sahiplerinin Alamanyadan oğlum gelcek diyerek kurtulmak istediği kiracılarından olduğumuzun farkındayım, pişkinlik yapıyorum:)))))) Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 7 ay önce | Oba, oymak, aşiret, kavimler kültürü ve fk ye yansımaları… | Ref. #232393 | Msj.16 |
|---|---|---|
|
|
sitenin, "yaramaz çocuklarına" kiracı muamelesi yaptığına ihtimal
vermiyorum... Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 7 ay önce | Oba, oymak, aşiret, kavimler kültürü ve fk ye yansımaları… | Ref. #232394 | Msj.17 |
|---|---|---|
|
|
Neye dayanarak bu kadar iyimsersin İlker. Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 7 ay önce | Oba, oymak, aşiret, kavimler kültürü ve fk ye yansımaları… | Ref. #232395 | Msj.18 |
|---|---|---|
|
|
okan, bu site senin olsa... alamanyadan gelen, geçici heveslerinden biri fotoğraf olan oğlana bu siteyi teslim eder miydin??? Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 7 ay önce | Oba, oymak, aşiret, kavimler kültürü ve fk ye yansımaları… | Ref. #232398 | Msj.19 |
|---|---|---|
|
|
O metaforun üzerinden gidilebilir tabiki. Hangi örneği versem bilemiyorum forumu açmanı sağlayan, her biri alamancının daha çok para getireceğine dair yapılmış tercihin kanıtı değil mi? Foruma katılmak için üye olun... |
|
| 7 ay önce | Oba, oymak, aşiret, kavimler kültürü ve fk ye yansımaları… | Ref. #232399 | Msj.20 |
|---|---|---|
|
|
bu arada erhan bey in yazısına aynen katılmaktayım... tek bir
farkla... UMUT.. Foruma katılmak için üye olun... |
|

© 2004-2008