FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 25 sn. önce
Dijital Teknikler
Son: 29 dk. önce
Etkinlikler
Son: 26 dk. önce
Donanım-Ekipman
Son: 25 dk. önce
Satılık-Alınık
Son: 11 dk. önce
Tüketici Köşesi
Son: 7 dk. önce
Foto-Röportaj
Son: 1 hafta önce
OrnitoFoto
Son: 2 hafta önce
Site Hakkında
Son: 2 saat önce
Karanlık Oda
Son: 1 gün önce
Genel
Son: 33 dk. önce

OrnitoFoto

03.12.2007 10:01 tarihinde milli parka balık çiftliği Ref. #220254 | Msj.1
sekares
Serkan Eğrilmez

http://www.fotokritik.com/849748

Fotoğrafımın alt yazısında değinmiştim. Şimdi bir gelişme daha var.

Bakanlıklar birbirine düştü

Çevre Orman Bakanlığı: 1994'te milli park dahil olan Büyük Menderes Deltası,
Uluslararası Sulak Alanlar Sözleşmesi (Ramsar),
Avrupa'nın Yaban Hayatı ve Yaşam Ortamlarının Korunmasına Yönelik Sözleşme (Bern),
Biyolojik Çeşitlilik Anlaşması (Rio) ve
Akdeniz'in Kirliliğe Karşı Korunması Sözleşmesi (Barselona)
kapsamında korunan alan niteliği taşıyor. Bölge Türkiye'nin en önemli 10 sulak alanı ve kuş üreme bölgelerinden biri. Balık çiftliklerine izin verilmemesi, varsa verilmiş izinlerin iptal edilmesi gerekmektedir" dedi.

Tarım Bakanlığı : "Bakanlığınızca dile getirilen iddialar hiçbir bilimsel araştırmaya dayanmamaktadır. Bölgede balık üretim tesislerine izin verilmemesinin nedeni anlaşılamamıştır. Bakanlığınızın talebi doğrultusunda işlem yapılması uygun görülmemiştir" diye noktaladı.

Foruma katılmak için üye olun...

Ekler

03.12.2007 12:55 tarihinde milli parka balık çiftliği Ref. #220293 | Msj.2
Sarazen
Serdar Sagkan

Tarım bakanlıgının o bölgede balık çiftliklerine izin vermesinin nedeninin bilimsel sebebleri şüphesiz var. Bu bilimsel gerekçeyi tahmin etmek kolaydır ve özel bir uzmanlıga ihtiyaç göstermez. Burada telaffuzu da suç sayılır.

Tek kelimeyle yazık.

Bu mesaj 03.12.2007 12:56 tarihinde değiştirildi.

03.12.2007 14:44 tarihinde milli parka balık çiftliği Ref. #220330 | Msj.3
Enigmatrix
Murat A. ÇİÇEK

Benim çok basit bir bilimsel açıklamam var;
Iyi şeyler genelde güzel kokarlar, bahsedilen çiftliklerin 100m yakınına Tarım Bakanlığı yetkililerini gezmeye davet ediyorum, bakalım o çiftliklere burunları tıkalı olmadan yaklaşabilecekler mi... Yada balık baştan mı kokuyor ???

08.12.2007 00:12 tarihinde milli parka balık çiftliği Ref. #221795 | Msj.4
twenty_something

Haberinizin kaynağının tam olarak öğrenebilirmiyim . Açıkçası bir balık çiftliği kurulurken 8 bakanlıktan onay alınıyor. Koruma parkına balık çiftliği kurulmasına zaten izin verilmez.

Bir su ürünleri mühendisi olarak, balık çiftliklerinin düştüğü duruma üzülmekteyim biz basında çıkan haberlerdeki gibi değiliz. Hatta çiftlik sahiplerinin çevreye duyarlı olduklarını da belirtmek isterim , bir kirlilik durumu olsa oksijensizlikten ilk olarak çiftlikteki balıkların öleceğini hatırlatırım.

Su ürünleri mühendisleri derneğinin (SÜMDER) yayınladığı kamuoyuna duyuruyu paylaşmak istiyorum.
http://www.balikekmek.net/balikekm/kamu.html

09.12.2007 09:48 tarihinde milli parka balık çiftliği Ref. #222184 | Msj.5
sekares
Serkan Eğrilmez

twenty_something

http://www.hurriyet.com.tr/ege/7777738.asp?gid=142&sz=70521

DHA kaynaklı diğer pek çok gazete haberi geçti..
EGE TV bülteninde görüntülü haber verildi...

11.12.2007 20:06 tarihinde milli parka balık çiftliği Ref. #222938 | Msj.6
Enigmatrix
Murat A. ÇİÇEK

Didim - Akbük koyu,
19.07.2007
Deniz kenarındaki yolu takip ederseniz eşsiz doğa güzelliğinin ve çevrenin yalnız karadaki değil, denizdeki yapılaşmayla da nasıl içine edildiğinin şahidi olabilirsiniz. Bu çiftlikler Didim ve Akbük halkının yoğun muhalefetine rağmen halen kaldırılmamakta, izinleri sürekli olarak bir şekilde uzatılmaktadır.

Ekler
Akbükteki Balık Çiftlikleri

4 ay önce milli parka balık çiftliği Ref. #234745 | Msj.7
Enigmatrix
Murat A. ÇİÇEK

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/8035011.asp?gid=180&;sz=16122

Yorumsuz...

4 ay önce milli parka balık çiftliği Ref. #234748 | Msj.8
sekares
Serkan Eğrilmez

Haberin sonundaki "Muğla Kültür Balıkçıları ve Su Ürünleri Yetiştiricileri Birlik Derneği Başkanı İhsan Bozan ise, bölgeden taşınmak için 1-2 yıl süreye ihtiyaçlarını olduğunu söyleyerek, "Buralara gelmeyi biz istemedik. Bakanlıklar ’taşının’ dedi taşındık. Şimdi yine ’taşının’ diyorlar." çok şey ifade ediyor.

Balık baştan kokuyor.
Çevreyi en çok devlet kirletiyor.
Kirletene devlet göz yumuyor.
Aynı devlet çevre projelerini destekliyor.
Çevre STK'ları projeler sunuyor çevreyi kurtarmak için.
eğitmen eğitimleri yapıyor.
daha ben eğitilenlerin eğitildiğine, eğitenin eğitiminin kapasitesinin ne olduğuna nail olamadım.
Anlayışta hiç bir değişiklik yok.

belki alakasız ama ben 2008 yılına evimde kanepemde girdim. bu zaten planladığım birşeydi. ama planlı olmayan yılın bitmesine 16 dk kala elektriklerin gitmesi ve bu yılın ilk 75 dakikasına mahallenin karanlıkta girmeiydi.
neden mi?
yılbaşı akşamı o saatte yan apartmanın üst katlarından birinden bir çöp torbası balkondan aşağı atılıyor. atılmıyor bayağı bir fırlatılıyor. o torba şimdi elektrik tellerinde sallanmakta.
ne desen, onu yapana hangi küfürleri etsen..
yada
YORUMSUZ...!
(bir haftadır o tellerde poşedi fotoğraflamak istiyorum ama her sabah altında askeri otobüs subayları beklerken denk geliyor. anlatamazsın poşedi fotoğraladığını.. kaldı öyle)

4 ay önce milli parka balık çiftliği Ref. #234752 | Msj.9
Enigmatrix
Murat A. ÇİÇEK

Serkan bey sanırım o çöp poşetini gün doğarken çekebilirsiniz, ya da ben bizim evin önündeki elektrik direğine atılan "holi hop" mudur nedir onu çekeyim...
Bu arada, paylaştığım fotoğrafla Güllük Körfezi, birbirine uzak yerler değiller, denizi takiben kısa sürede birbiriyle buluşurlar.
Suçun bir kısmı da bizde aslında,
Hiper Süper Gros bilmemne marketlerdeki 6 liralık ucuz çiftlik çipurasına "sazan gibi" atlıyoruz, 12 liralık gerçek deniz çipurasını almıyoruz.
Almamak, aldırmamak, ucuz etin yahnisine kanmamak gerek...

Son Projelerimiz
Negatif.com
Sinemalar.com
Doviz.com
Tüm Liste
FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.