FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 4 dk. önce
Dijital Teknikler
Son: 33 dk. önce
Etkinlikler
Son: 30 dk. önce
Donanım-Ekipman
Son: 29 dk. önce
Satılık-Alınık
Son: 15 dk. önce
Tüketici Köşesi
Son: 11 dk. önce
Foto-Röportaj
Son: 1 hafta önce
OrnitoFoto
Son: 2 hafta önce
Site Hakkında
Son: 2 saat önce
Karanlık Oda
Son: 1 gün önce
Genel
Son: 37 dk. önce

OrnitoFoto

27.11.2007 22:43 tarihinde Panasonic DMC FZ30-Panasonic DMC FZ 18 Ref. #218759 | Msj.1
cem76
Cem ÖZTÜRK

Şu anda kullandığım makina FZ30.Ama kuş fotoğraflarında yetersiz kaldığını düşünüyorum ya da ben yeterince faydalanamıyorum.Bu yüzden yeni çıkan FZ18 modelini almayı düşünüyorum.Bu konuda bilgiye ihtiyacım var.

Foruma katılmak için üye olun...

28.11.2007 20:05 tarihinde Panasonic DMC FZ30-Panasonic DMC FZ 18 Ref. #219019 | Msj.2
eke1
fikret can

Sayın Cem,
Sevgili Kürşat kesin ve net söylemiş.Ben biraz açayım ;
FK'da FZ30'u ilk alan kullanıcıyım.Kompakt sınıfının en iyilerinden.Gör ki,sizin gibi benim de gönlüm kuşlardan yana kayınca,DSLR makinelerin yanında yetersiz kaldığını gördüm.Kuş dedin mi,hızın ne denli önemli olduğunu anlatmaya gerek var mı ? Yakınlaşmak başlı başına sorun.
Optik de olsa,zom avantajını sonuna kadar kullanamazsınız.Kalite söz konusu olduğunda 504 mm odak uzaklığını unutun.FZ30'un 420 mm de hiç kulanamadım bu yüzden.Bu sorunu yaklaşmayı başarmakla aşabilirsiniz.Yoksa 420 mm den,504 mm ye geçmek çok anlamlı değil.Hatta hiç anlamlı değil.
Ama hız sorununu,kompakt makinelerin en iyisi ile bile aşmanız olası değil.
Hikaye uzun,iki yıllık gözlemim şu ki; kuşa soyunan tüm kullanıcılar,önünde sonunda DSLR'ye geçtiler.Kompakt makineyle muhteşem fotoğraflar çektiği için,adı Kompakt Kralı'na çıkan dostlarım bile.
Öneri :
1-Varsa yakınınızda,bir kuş fotoğrafçısı ile arazi yapın,bir FZ30 u deneyin,bir de DSLR yi.
2-İstanbul'da iseniz bir gün ayırın,bu denemeyi birlikte yapalım.B.Çekmece'de oturuyorum ve telefonum 532 216 92 84
Bu denemeyi yapın ve doğru kararı ondan sonra verin.
Selamlar

04.12.2007 11:21 tarihinde Panasonic DMC FZ30-Panasonic DMC FZ 18 Ref. #220651 | Msj.3
cem76
Cem ÖZTÜRK

Fikret bey,bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.Denizli'deyim,teklifiniz için de teşekkür ederim.
Selamlar

04.12.2007 11:22 tarihinde Panasonic DMC FZ30-Panasonic DMC FZ 18 Ref. #220652 | Msj.4
cem76
Cem ÖZTÜRK

Kürşat bey bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

04.12.2007 18:34 tarihinde Panasonic DMC FZ30-Panasonic DMC FZ 18 Ref. #220764 | Msj.5
eke1
fikret can

Denizlide bir çok usta var.İlk aklıma gelenler : Okan Koçyiğit ,Fikret Yorgancıoğlu,Ümit Özgür.Kolaylıklar.

Son Projelerimiz
Negatif.com
Sinemalar.com
Doviz.com
Tüm Liste
FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.