FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 2 saat önce
Dijital Teknikler
Son: 7 saat önce
Etkinlikler
Son: 12 dk. önce
Donanım-Ekipman
Son: 8 dk. önce
Satılık-Alınık
Son: 9 dk. önce
Tüketici Köşesi
Son: 2 saat önce
Foto-Röportaj
Son: 1 hafta önce
OrnitoFoto
Son: 7 saat önce
Site Hakkında
Son: 1 saat önce
Karanlık Oda
Son: 1 saat önce
Genel
Son: 5 dk. önce

Donanım-Ekipman

21.11.2007 18:17 tarihinde Telephoto lens seçimi ? Ref. #216417 | Msj.1
cerci
sadettin terzioğlu

Merhaba,

1- Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS Image Stabilizer USM Autofocus Lens,
2- Canon Zoom Telephoto EF 70-200mm f/4.0L USM Autofocus Lens

Bütçeme uygun olan iki lens arasında seçim yapmakta zorlandım,cuma günü bir arkadaşım Amerika'ya gidecek objektifle bereberinde Canon EF 1.4x II Extender almayı düşünüyorum,( kullanım amacım kuş çekimleri vs.) başarılı çekimler elde edebilirmiyim?. fiat performans olarak hangisi uygun olur,birde Extender 2X mi alsam acaba diye tereddüt ediyorum, formlarda 2X zannedersem outo fokus olarak degilde manuel kullanmak gerekir diye okumuştum.Bu iki lensle birlikte Extender olarak ne almalıyım artısını eksisini bilgi ve tecrübelerini payalaşmaktan mutluluk duyan arkadaşlardan rica ediyorum. Saygılarımla...

Foruma katılmak için üye olun...

21.11.2007 18:49 tarihinde Telephoto lens seçimi ? Ref. #216419 | Msj.2
ztrm
umut arisoy

ben olsam sabit fli olani alirdim derim, yani 70~200 f4

niye derseniz sabit f degerli lensler degiskenlere gore her zaman daha iyi olmustur...

aklimda kalacak olan tek nokta ise IS olurdu diye de eklerim, cunku tele cekimlerde IS goruntuyu hakikaten kurtarabiliyor...

21.11.2007 19:42 tarihinde Telephoto lens seçimi ? Ref. #216432 | Msj.3
bahadirserin
bahadır serin

seçtiğiniz 2 lenste kuş çekimleri için kısa gelir.
kuş fotoğrafçıları min 300mm sabit odaklı bir lens öneriyorlar onun bile kısa geldiğini bir çok kuşçu arkadaş forumlarda yazmıştı.

21.11.2007 20:09 tarihinde Telephoto lens seçimi ? Ref. #216438 | Msj.4
fanus
Barış Görgün

Merhabalar.
Her iki lensi de kullanmaktayım. Öncelikle hiçbirisi kuş fotoğrafçılığı için yeterli açıya sahip değil sanıyorum. Konunun ustaları daha yapıcı yorum yapacaklardır.
Ayrıca, bunlardan birisi (hangisi olduğu hatırımda değil) extender lar ile uyumlu değil, karar vermeden bir araştırma yapmanızı öneririm.
Son olarak bütçenin biraz daha zorlanma ihtimali varsa 70-200 F4 L IS tercih edin derim. Nitekim IS arkadaşların bahsettiği üzere telede gerekebiliyor.
Hayırlı olsun şimdiden.

21.11.2007 20:26 tarihinde Telephoto lens seçimi ? Ref. #216449 | Msj.5
cerci
sadettin terzioğlu

Umut bey,teşekkür ederim,şimdi sabit diyaframlı tercih ederdim diyorsunuz,aynı zamanda bir özellik olarak IS görüntüyü kurtaracagını belirmişiniz;Çekimlerde genel olarak tripod kullanacağım,fakat uzak çekimler açısından 200 mm.den 300 mm.daha avatajlı değilmi? Bahadır bey kısa gelir diye belirtmiş ama burada canon 1.4X Extender ilave edilince 200 mm=280 mm ye,300 mm= 420 mm olacak,hesaplamam dogru ise:) sizce kuş çekimleri için 420 mm yeterli değilmi? Extender kullanmanın olumsuz yanları neler olabilir? teşekkürler...

21.11.2007 20:32 tarihinde Telephoto lens seçimi ? Ref. #216452 | Msj.6
bahadirserin
bahadır serin

ama o alacağınız 1.4X Extenderı zaten sabit diyaframlı lenslere takınca bile kalitesinden şüphe duyuyorlar. o yüzden yazdım. yani extender sorunuzu çözer fakat lensi kullanmanızı çok zorlaştırır.
şöyle söyleyim bir lens tartışmasında bir kuşçu fotoğrafçı abim şöyle yazmıştı tam hatırlamıyorum yanlışım olursa affola =)
"sigma 70-300 apo ilede kuş çekersiniz, canon 400mm ilede kuş çekersiniz ama sonunda birinden haz duyarsınız öbürünü çöpe atarsınız" gibisinden birşeydi sanırım =)
yani 70-300lede hatta üstüne 1.4X Extenderı da takıp çekim yaparsınız ama beklentileriniz çok yüksek olmasın yani o lense o kadar bütçe ayırıyorsunuz ben çektiflerinizin içine sinmesi ve çektiklerinizde bir şüphe bir keşke şu lensi alsaydım dememeniz için dedim.

öncelikle kuşçuların lenslerini inceleyin derim.
mesela sigma 100-300 f/4 üde çok övüyorlar bunların 1.4X Extender la çekilmiş fotoğraflarını inceleyin derim. ama tabiki gönlüm isterki sizde bir 400 yada 500mm gibi sabit odaklı lensinizle harikalar yaratasınız =)

saygılar.

21.11.2007 20:54 tarihinde Telephoto lens seçimi ? Ref. #216460 | Msj.7
cerci
sadettin terzioğlu

Güzel temenniniz için teşekkürler Bahadır bey:) tabiki gönül isterki en iyi donanıma sahip olmak,mevcut bütçeyle acaba olurmu diye bu arayış içerisine girmek zorunda kaldım:) teşekkür ederim zaman ayırıp vermiş olduğunuz bilgiler için, ayrıca Barış bey,acaba hangi lens extender larla uyumlu degil? bilginiz varmı acaba,Saygılar.

22.11.2007 00:12 tarihinde Telephoto lens seçimi ? Ref. #216505 | Msj.8
ocant35
Özcan Tokuç

Sadettin bey, Ben 70-300 is ve 70-200f/4L is her iki lensi de kullanıyorum.
İki lensin de çalışma alanı farklı.
Tabii 70-200 ün çektiği fotoğraflar çok tatlı, ama amatör için tele değil.
Tele olarak daha iyisini alamadığım için 70-300 ü kullanıyorum. Maalesef Canon extenderleri de bu lense uymuyor.
Ben de kenko 1,4X pro 300DG aldım, (iki modelden iyi olanı) AF de yapıyor, ay fotoğrafını bile net, keskin çekebildi.
Ticari bir çalışmanız yoksa amatöre yeterli gelir. L serisine yakın başarılı bir lens olarak EF 70-300 is usm kendini kabul ettirmiştir.

22.11.2007 00:52 tarihinde Telephoto lens seçimi ? Ref. #216523 | Msj.9
cerci
sadettin terzioğlu

Merhabalar Özcan Bey,önerdiğiniz lens ve telekonverter linkteki ürünler olsa gerek, Özcan bey rica etsem kontrol edebilirmisiniz acaba,siparişde bir yanlışlık olmasını arzu etmiyorum, bu şekilde getirtmeyi düşünüyorum.Saygılarımla...

http://www.bhphotovideo.com/c/product/397663-USA/Canon_0345B002_70_300mm_f_4_5_6_EF_IS.html

http://www.bhphotovideo.com/c/product/371025-REG/Kenko_K14PRO300DGC_1_4x_Teleplus_Pro_300.html

22.11.2007 01:22 tarihinde Telephoto lens seçimi ? Ref. #216534 | Msj.10
ocant35
Özcan Tokuç

Tamam, ürünler doğru.
Bir konu var, Kenko, Türkiyede daha ucuz bulunuyor.
Ban mart ayında 225 ytl almıştım, İstanbulda daha ucuz bulunabilir.

22.11.2007 01:38 tarihinde Telephoto lens seçimi ? Ref. #216536 | Msj.11
cerci
sadettin terzioğlu

Zaman ayırıp bilgi ve tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür Özcan bey,önerileriniz doğrultusunda bu seti getirtmeye karar verdim,ayrıca konuya bilgi ve tecrübelerini esirgemeyen Umut,Bahadır,Barış bey lere teşekkürlerimi sunuyorum.

Saygılarımla...

FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.