FotoKritik

Amatör ve profesyonel fotoğraf tutkunlarının paylaşma alanı
Forum Kategorileri
Çekim Teknikleri
Son: 3 saat önce
Dijital Teknikler
Son: 25 dk. önce
Etkinlikler
Son: 8 dk. önce
Donanım-Ekipman
Son: 13 dk. önce
Satılık-Alınık
Son: 16 sn. önce
Tüketici Köşesi
Son: 1 gün önce
Foto-Röportaj
Son: 4 gün önce
OrnitoFoto
Son: 1 hafta önce
Site Hakkında
Son: 49 dk. önce
Karanlık Oda
Son: 7 saat önce
Genel
Son: 12 dk. önce

Site Hakkında

27.09.2007 18:29 tarihinde RSS abonelikleri... Ref. #196658 | Msj.1
madpoet
M.Ozan Hazer
Yönetici

Bazılarımızın fark ettiği üzere anasayfada günün fotoğrafçı ve fotoğraflarına RSS ile abone olunabiliyordu.

Ek olarak forumlara da RSS imkanı ekledim az önce.
Kullanmak için forum kategorisine gidip ilgili ikona tıklamanız gerekiyor.

Internet Explorer 6 kullanıcıları bu abonelikten faydalanamıyor ne yazık ki...
Internet Explorer 7 ile ya da Firefox ile doğrudan abone olabilirsiniz ancak ben kişisel olarak pek kullanışlı bulmuyorum bu programların içerisinde var olan RSS okuyucuları.

O yüzden Outlook 2007 kullanıyorsanız onun içindeki RSS okuyucuyu kullanabilirsiniz.
Onun dışında bağımsız programlar var. Kişisel tercihim ücretsiz olması nedeniyle feedreader programı: http://www.feedreader.com/

RSS nedir detaylı olarak öğrenmek için http://www.rssnedir.com/ adresine bakabilirsiniz.

Umarım işinize yarar...
Not: Hata ile karşılaşırsanız bildirirseniz sevinirim, gözden kaçan birşeyler varsa düzeltelim.

Foruma katılmak için üye olun...

27.09.2007 18:37 tarihinde RSS abonelikleri... Ref. #196660 | Msj.2
PRose
Ahmet Morgül
Moderatör

Super olmus Ozan eline saglik, elimden geldigince forumdaki butun konulari takip ediyorum ama ust uste 6 konu acildimi kacirdiklarim olabiliyordu. Ozellikle forum insanlarinin cok isine yarayacak :)

27.09.2007 18:38 tarihinde RSS abonelikleri... Ref. #196661 | Msj.3
serdal
Serdal GUZEL

Bu da forum’un parçası değil mi? Bunun da RSS aboneliği olması gerekmez mi? Anladığım kadarıyla abonelik ana kategorilerde var. Sanki kategori altındaki bir konunun detayına abonelik daha doğru olur gibi :) Selamlar...

27.09.2007 18:47 tarihinde RSS abonelikleri... Ref. #196663 | Msj.4
kcbilir
Korkut Çağatay Bilir

Süper hizmet, teşekkürler. Favori fotoğrafçıya abone olmaca da isteriz...

27.09.2007 19:32 tarihinde RSS abonelikleri... Ref. #196673 | Msj.5
June8
CÜNEYT OCAKLILAR

Valla çok makbule geçti, elinize sağlık.

27.09.2007 20:53 tarihinde RSS abonelikleri... Ref. #196708 | Msj.6
cihanin
cihan incebel

Çok iyi olmuş. Teşekkürler.
Yalnız sanırım benim Feed Reader afalladı. OrnitoFoto haricindeki tüm forumları kaynak olarak ekleyebildim. Sadece Ornito forum kaynağına bu kaynak veritabanında zaten mevcut diyor. Bakıyorum ornitonun id=12 görünüyor başka da id=12 olan yok.
Gerçi radikal gazetesinin RSS sine kaydolurken eklemediğim halde hepsi mevcut diyodu.

27.09.2007 21:05 tarihinde RSS abonelikleri... Ref. #196711 | Msj.7
uzuncan
Burçin M. Dedeoğlu
Moderatör

Dadından yenmez olmuş, forumaniac olanlara birebir :))

27.09.2007 22:03 tarihinde RSS abonelikleri... Ref. #196750 | Msj.8
KemalGul
Kemal Gül

Çok güzel olmuş ellerinize sağlık.

Forumlarda çok fazla tekrar dolayısıyla kirlilik sözkonusu. Açılan konuların -bana göre- %80 i çöp...

Buna en çok yeni kullanıcılar neden oluyor. Bilginin güncellenmesi, değişimlerin işlenmesi anlamında elbette tekrar da olabilir ancak bakınız "fotografıma çerçeve nasıl yapabilirim?" tarzında başlıklar hafta geçmeden yenisi açılıyor :)

Bence "alınık/satılık" dışındaki forum katagorilerinde kullanıcı başlık gönderirken ilgili konu otomatik olarak aratılsın ve "açmak istediğiniz konular şu linklerde mevcut" uyarısıyla listelensin. Bu uyarıya rağmen kullanıcı gerek görüryorsa konusunu açsın...

Eğer yazılımınız buna izin verirse tekrarın yarattığı sıkıcılığın nisbeten önüne geçilmiş olur düşüncesindeyim.

Selamlar.

28.09.2007 00:12 tarihinde RSS abonelikleri... Ref. #196913 | Msj.9
Rapier
Uğur Gürsoy

Ellerinize sağlık efendim. Çook yerinde bir karar. Bu arada Msj10 sayın Kemal Gül’ün önerisine şiddetle katılıyorum. Forumda yeni başlık aç seçeneği bir alt sayfada gösterilebilir. Yeni üye olanlar nerede olduğunu bulana kadar ilk karşısına çıkan forumda arama seçeneğini kullanırlar. En azından alışkanlık yaratır.

28.09.2007 01:10 tarihinde RSS abonelikleri... Ref. #196952 | Msj.10
kcbilir
Korkut Çağatay Bilir

Kemal Bey’e katılmamak mümkün değil...

29.09.2007 21:51 tarihinde RSS abonelikleri... Ref. #197666 | Msj.11
BoraUludag
Bora Öztunç

KemalGul’ün dediğinin birçok sitede örneğini görebilirsiniz. örnek vermek gerekirse geçenlerde philips’e bir şikayet için konumu yazdığımda bana daha geri kalanı yazmama gerek bırakmadan yazdığım başlık ile ilgili önceden yazılmış-çizilmiş konuları önüme serdi. ben genede yazağımı yazdıysam da bu çıkan sonuçlarda benim istediklerimin olmamasındandı. belki buradada "aramaya inanmayan" arkadaşların önüne geçilmek için, foruma açılan yeni konuda önce başlık istenir ve başlıktan yapılan otomatik aramada bulunan konular ile yol gösterilir. yapılmayada bilir, aramaya inanın canım: )

15.10.2007 00:07 tarihinde RSS abonelikleri... Ref. #203315 | Msj.12
BlackRock
Fatih KARAKAYA

Opera’da da RSS eklentisi mevcuttur ve hem RSS için hem de FK’in geneli için güzel bir browser... Şiddetle tavsiye ederim :) Mozilla Firefox kullananlar özellikle bir denesin :)
Çok reklam koktu galiba ama niyetim FK’i daha efektif kullanabilmeyi sağlamak...

http://www.opera.com (Türkçe de mevcut)

03.11.2007 18:55 tarihinde RSS abonelikleri... Ref. #210191 | Msj.13
ytayan

Ozan eline saglık ben geç farkettim çok işimize yarıyacak teşekkürler.

4 ay önce RSS abonelikleri... Ref. #233089 | Msj.14
mbesni
Mikdat Besni

Sayın M.Ozan Hazer’ in önerdiği linkten, Feedreader 3.11 prğramını yükledim. Güzel çalışan ve türkçe bir proğram.

Bir sitede "Bu konuya RSS ile abone olun" uyarısı vardı. O uyarıyı tıkladığımda gidilen adresi, Feedreader programına Dosya>Yeni>Kaynak yoluyla eklediğimde, katnağa ait bilgiler geldi.
Ancak; FK te RSS ile takip etmek için herhangi bir uyarı bulunmamaktadır. Acaba forumda "konuyu takip et" i seçersek o konu RSS aboneliğine dahil ediliyor mu?
Yolu bu değilse abonelik için ne yapmam gerekiyor öğrenmek istiyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler.

4 ay önce RSS abonelikleri... Ref. #233104 | Msj.15
kcbilir
Korkut Çağatay Bilir

Forumda kategori anasayfalarında görebilirsiniz, örneğin: http://www.fotokritik.com/forum/kategori.php?kategori_id=2 Çekim teknikleri başlığının hemen sağında...

Aynı şekilde günün fotoğrafları ve günün fotoğrafçılarından da akış alabilirsiniz...

Edit: Sağımızı solumuzu da karıştırdık iyi mi :))

Bu mesaj 10.01.2008 23:13 tarihinde değiştirildi.

4 ay önce RSS abonelikleri... Ref. #233237 | Msj.16
mbesni
Mikdat Besni

Tamam orada turuncu bir buton var. Oradan RSS aboneliği yapıyoruz. Teşekkür ederim.

1 ay önce RSS abonelikleri... Ref. #263537 | Msj.17
lost

Her bir kullanıcının portfolyosuna erişebileceğimiz bir RSS
beslemesi yaratırsanız özellikle dışarıdan yaratılacak uygulamalar
için faydalı olur diye düşünüyorum.

Bu mesaj 01.04.2008 08:53 tarihinde değiştirildi.

Son Projelerimiz
Negatif.com
Sinemalar.com
Doviz.com
Tüm Liste
FotoKritik
Hakkımızda
Reklam ve Sponsorluk
İletişim
Ekran Kalibrasyonu
Yardım
Kurallar
Kullanma Kılavuzu
Sık Sorulan Sorular
Tüm Yardım Konuları
© 2004-2008 Nokta Internet Teknolojileri. Fotoğrafların tüm hakları ve sorumluluğu fotoğraf sahiplerine aittir.
Fotoğrafların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.